راهنمای مطالعه
چقدر برایتان مهم است که موتورهای جستجوگر گوگل صفحات وب سایت شما را بهتر درک کنند و در سرچها موفق شوید که در ردههای بالای نتایج قرار بگیرید؟
ما در این مقاله قصد داریم راهنمای کامل پیرامون Local Markup & Rich Results تقدیم شما کنیم.
بررسی SCHEMA, STRUCTURED DATA, RICH RESULT در یک نگاه
- SCHEMA: اسکیما
- STRUCTURED DATA: دادههای ساختار یافته
- RICH RESUL: نتایج غنی
در واقع هر سه مورد باعث میشوند که نتایج سرچ و جستجو در گوگل برای کاربران دقیقتر به نمایش گذاشته شوند و از طرفی شما نیز با سازماندهی وب سایت خود موتورهای جستجو را در تجزیه و تحلیل صفحهی خود یاری میکنید.
SCHEMA چیست؟
اگر بخواهیم این واژه را به زبان ساده تعریف کنیم باید بگوییم که کدهای نشانهگر اسکیما به گوگل کمک میکنند تا درک بهتری از محتوا داشته باشد و بتواند بهتر از قبل کاربران خود را در پیدا کردن نتایجی که جستجو میکنند کمک کند.
در واقع اسکیماها کدهایی هستند که مابین کدهای سایت قرار میگیرند و اطلاعات بیشتری پیرامون موارد بارگذاری شده در صفحات سایت به گوگل میدهد و از این رو به بهبود روند سئو کمک شایانی میکند.
برای مثال ممکن است نام فیلمی را سرچ کنید، هنگامی که گوگل لینک مورد نظر را پیدا می کند در کادری جداگانه ممکن است به شما نام فیلم، کارگردان، بازیگران، تاریخ اکران، جوایزی که به فیلم تعلق گرفته و … را نمایش دهد. هر کدام از این موارد میتواند با نشانه گذاری اسکیما مشخص شده باشد. و این اسکیماها هستند که سایت شما را از سایت رقبا قویتر جلوه میدهند.
شکلی از دادههای ساختار یافته است که شما با مراجعه به سایت scherma.org قادر خواهید تمامی اطلاعاتی که توسط موتورهای جستجوگر گوگل قابل خواندن هستند را ببینید و حتی در مورد آنها آموزشهای لازم را نیز کسب کنید.
جالب است بدانید که Schema از طریق یک پروژه مشترک توسط همه موتورهای جستجوی اصلی (گوگل، یاهو، بینگ و یاندکس) در سال ۲۰۱۱ ایجاد شده است و تا به امروز تغییرات زیادی را در حوزهی سئو ایجاد کرده است.
RICH RESULT چیست؟
تا چند سال اخیر زمانی که شما موضوعی را در گوگل سرچ میکردید؛ به طور کلی نتایج نیز نمایش داده میشدند:
- عنوان متا
- توضیحات متا
- لینک صفحه وبسایت
اما در حال حاضر علاوه بر موارد فوق اطلاعات دیگری نیز در اختیار شما قرار خواهد گرفت به طور مثال ممکن است عکسی در مورد جستجو خود ببینید و یا سوالی که در ذهن شما وجود دارد، توسط گوگل پاسخ داده شده باشد. اما سوال اینجاست که گوگل چگونه این چنین هوشمندانه عمل میکند؟
STRUCTURESD DATA چیست؟
عامل بسیار موثری در سئو است. در واقع میتوان گفت که پل ارتباطی بین سایت و موتورهای جستجوگر گوگل است.
STRUCTURESD DATA با یک سری اطلاعات و استانداردهایی که از پیش تعریف شده است، سبب میشود که موتور جستجوگر گوگل توانایی این را داشته باشد که هر گونه فیلم، عکس، محتوا و یا مقاله در سایت شما را به خوبی تجزیه و تحلیل کند و به بهترین شکل ممکن سایت را در صفحهی سرچ بالا بیاورد.
اگر محتوای شما از یک سری قوانین و الگوریتمهای خاص تبعیت کند، گوگل سایت شما را با رتبهی بالا نمایش میدهد. برای رسیدن به این الگوریتمها بهترین راه STRUCTURESD DATA ها هستند چرا که شما به وسیلهی آن میتوانید اطلاعات دقیقی که گوگل از سایت شما میخواهد را در اختیارش قرار دهید و تجزیه و تحلیل برای آن راحتتر و دقیقتر خواهد شد.
چگونه از STRUCTURESD DATA در سئو استفاده کنیم؟
گوگل مستندات زیادی برای آموزش STRUCTURESD DATA دارد و همچنین شما میتوانید از سایت scherma.org نیز برای یادگیری بهرهمند شوید. شما در این آموزشها چگونگی استفاده از این دادهها را در ساختار HTML یاد خواهید گرفت.
بهبودی نرخ کلیکها با STRUCTURESD DATA
بررسیهای متعددی نشان میدهد که STRUCTURESD DATA بر تعداد کلیک یا CTR بسیار موثر است.
مقاله مرتبط: ۶ تاکتیکهای سئو وبسایت که باید رعایت کنید
همهی ما میدانیم که با افزایش نرخ کلیک ترافیک سایت ما نیز افزایش پیدا میکند پس در نتیجه میتوانیم با این دیتاهای غنی شده تعامل بیشتری با مخاطب ایجاد کنیم و رتبه بهتری در سرچ گوگل داشته باشیم.
LOCAL SEO چیست ؟
سئو و سئو لوکال هر دو یک وظیفه اساسی را انجام میدهند، با این تفاوت که سئو لوکال جستجوی محلی را به شما نمایش میدهد برای مثال شما به دنبال یک مجموعه ورزشی در شهر تهران هستید هنگامی که موضوعی را سرچ میکنید، تمامی مجموعههای ورزشی که در شهر تهران هستند؛ برای شما نمایش داده میشوند.
پس در نتیجه لوکال سئو به شما کمک میکند تا بیزینس خاصی را به صورت محلی در گوگل تعریف و تبلیغ کنید.
چه دادههای ساختاری برای کسب و کار محلی توصیه میشود؟
اکثر سایتهای محلی در همان ابتدا ساختارهای اولیه مربوطه را فعال کردهاند اما ما نیاز داریم که ساختار دادهها و الگوریتم بسیار دقیقی در اختیار گوگل قرار دهیم. پس بهتر است که اینگونه عمل کنیم:
بهترین دسته بندی Schema.org را انتخاب کنید
Schema.org چندین گزینه متفاوت به شما ارائه میدهد که منحصراً برای مشاغل محلی مرتبط هستند.
برای داشتن ویژگیهای ساختاری دیتا مناسب برای کسب و کار خود بهتر است که مرتبطترین گزینه ممکن را انتخاب کنید.
برای مثال، اگر یک بستنی زنجیره ای را تبلیغ می کنید، مرتبط ترین دسته schema.org/IceCreamShop است.
مقاله مرتبط: Local Seo چیست؟ آموزش سئو محلی به زبان ساده
درواقع دستهبندی اطلاعات و دیتا مرتبط به گوگل کمک میکند تا وب سایت شما را بهتر تشخیص دهد.
یادتان باشد اگر کسب و کار شما با هیچ یک از دسته بندیهای پیش فرض مرتبط نبود، گزینهی schema.org/LocalBusiness را انتخاب نمایید. همچینین اگر تمایل داشتید که دسته بندی جدیدی را پیشنهاد دهید میتوانید خواسته خود را ثبت کنید تا بررسی شود.
پس از انتخاب دقیقترین گزینه، چگونه عمل کنیم؟
در گام بعدی باید ویژگیهایی که برای اعتبار سنجی مهم هستند را تکمیل کنید که شامل موارد ذیل میباشد:
URL: آدرس سایت
NAME: اسم و مشخصات بیزینس
OPENING HOURS: ساعت باز و بسته شدن مجموعه
TELEPHONE: شماره تلفن و اطلاعات تماس
IMAGE: تصاویر ویترین و مجموعه شما.
LOGO: این باید یک پیوند به تصویر لوگوی کسب و کار شما باشد.
ADDRESS: آدرس تجاری که باید در صفحه قابل مشاهده باشد.
Geo: مختصات جغرافیایی محل کسب و کار شما است.
AreaServed: توصیه میشود از کد پستی برای قسمت استفاده کنید.
MainContentOfPage: محتوای اصلی صفحه شما.
AggregrateRating: رتبه بندی کلی، بر اساس مجموعهای از بررسیها یا رتبهبندیها، از آیتم.
صفحه سؤالات متداول: اگر صفحه سؤالات متداول دارید، اضافه کردن این طرح تخصصی ضروری است. مطمئن شوید که قوانین و دستورالعمل های Google را دنبال می کنید.
AlternateName: کسبوکارها معمولاً نامهای مرتبط دارند، به عنوان مثال. Acme Stores vs. Acme Inc. ویژگی alternateName سایر تغییرات نام شرکت معروف (از جمله اختصارات) را مشخص می کند.
SameAs: این اشاره به وبسایتهای شخص ثالثی است که با هویت وبسایت مرتبط هستند، مانند صفحات فیسبوک، صفحات کانال یوتیوب، صفحات ویکیپدیا و غیره.
HasMap: یک URL به نقشه کسب و کار محلی شما.
Breadcrumb: این طرح ساختار ناوبری موجود در وب سایت شما را مشخص می کند. این طرح به شدت توصیه میشود زیرا اغلب در SERPS به عنوان یک نتیجه غنی ظاهر میشود.
محدوده قیمت: محدوده قیمت کسب و کار
چگونه مطمئن شویم که دیتاها و اطلاعات داده شده مورد قبول واقع شدهاند؟
همانطور که قبلا ذکر شد دو ابزار مختلف برای اطمینان از اعتبارسنجی طرحواره شما وجود دارد: Schema Markup Validator و Rich Results Test.
اعتبار سنجی Schema
Schema Markup Validator شما را قادر میسازد به قسمت جزئیات دادهها وارد شوید و خطاهای موجود را به شما نشان میدهد.
Rich Results Test
ابزار رسمی گوگل برای مشاهده اینکه کدام نتایج غنی را می توان با دادههای ساختار یافته تولید کرد.
Rich Results Test همچنین به شما امکان میدهد پیشنمایشی از Google SERP داشته باشید.
نظارت بر اطلاعات و دادهها از طریق Search Console
گوگل همچنین نظارت بر دادههای ساخت یافته در سراسر سایت را از طریق کنسول جستجوی گوگل ارائه میدهد.
اگر تا به حال سرچ کنسول خود را فعال نکردید، به شدت توصیه میشود که یک حساب کنسول جستجوی تأیید شده Google برای وب سایت کسب و کار محلی خود داشته باشید.
مقاله مرتبط: ۶ Google Search Console چیست؟ آموزش کنسول جستجوی گوگل
کنسول جستجوی Google گزارش های بهبود در سراسر سایت را در مورد تعداد صفحات وب که دادههای ساختاریافته، هشدارها و خطاها را تأیید کرده اند ارائه میدهد.
همچنین اگر در وب سایت کسب و کار محلی شما مشکلاتی با دادههای ساختاریافته وجود داشته باشد، Google همچنین ایمیلهایی ارسال میکند.
جمع بندی
گوگل دنیای بزرگی است که هر روز هوشمندتر و توانمندتر از دیروز است پس برای اینکه در این دنیای بزرگ بتوانید بیزینس و کسب و کار خود را به بهترین شکل ممکن معرفی کنید باید از ابزارهای مختلف برای بهبود سئو استفاده کنید. Local Markup & Rich Results ابزارهای مهمی هستند که برای بالا رفتن رتبه سایت در گوگل باید به صورت تخصصی مورد توجه قرار گیرند.