Google Search Console چیست؟ آموزش کنسول جستجوی گوگل
Google Search Console چیست؟ آموزش کنسول جستجوی گوگل

بدون شک برای اینکه بتوانید وب سایت خود را به‌درستی مدیریت کنید باید از ابزارهای مختلفی برای زیر نظر داشتن عملکرد وب‌سایت خود استفاده کنید. احتمالاً درباره گوگل آنالیتیکس (Google Analytics) و کنسول جستجوی گوگل (Google Search Console) شنیده‌اید. این ابزارها، از جمله سرویس‌های گوگل برای جمع‌آوری و آنالیز اطلاعات وب‌سایت‌ها است.

استفاده از این ابزارها برای مدیریت یک وب‌سایت برای همگان رایگان است و می‌تواند چشم‌انداز ارزشمندی از وب‌سایت شما ارائه دهد.

اهمیت کنسول جستجوی گوگل

کنسول جستجوی گوگل برای بررسی سریع و آسان عملکرد وب‌سایت‌ها ایجاد شده است. با استفاده از این ابزار اطلاعات ارزشمندی درباره وب‌سایت خود به دست خواهید آورد، به این معنا که خواهید فهمید کدام قسمت وب‌سایت شما نیاز به کار دارد. این مسئله می‌تواند مربوط به بخش فنی وب‌سایت، همانند بالا رفتن تعداد Crawl error هایی که نیاز به برطرف شدن دارند شود. این ابزار همچنین می‌تواند به یک کلمه کلیدی خاص تمرکز بیشتری داشته باشد چرا که امتیاز و تأثیر آن در حال کاهش است.


مقاله مرتبط: آموزش Google Analytics به زبان ساده


در کنار زیر نظر داشتن این نوع اطلاعات، کنسول جستجوی گوگل شما را از طریق ایمیل درباره خطاهای جدید مطلع می‌کند. به کمک این پیام‌ها خیلی سریع از ایرادات سایت خود مطلع شده و نسبت به برطرف کردن آن اقدام خواهید کرد.

ساخت حساب کاربری کنسول جستجوی گوگل

برای اینکه بتوانید از کنسول جستجوی گوگل استفاده کنید باید یک حساب کاربری ایجاد کنید. در کنسول جستجوی گوگل می‌توانید به روی add a new property کلیک کنید:

add a new property google search console

با کلیک کردن به روی Add a property، می‌توانید یک وب‌سایت به آن اضافه کنید. دقت داشته باشید که آدرس URL را به‌درستی وارد کنید؛ بنابراین اگر وب‌سایت شما https است حتماً هنگام وارد کردن آدرس آن را https وارد کنید. برای جمع‌آوری صحیح اطلاعات، بسیار مهم است که نسخه صحیح را به سایت معرفی کنید:

افزودن مالکیت در گوگل سرچ کنسول

پس از اضافه کردن وب‌سایت باید تائید کنید که شما صاحب این وب‌سایت هستید. برای این کار چند گزینه مختلف وجود دارد.

برای کاربران وردپرسی که از Yoast SEO استفاده می‌کنند، پیشنهاد می‌کنیم از متد HTML Tag استفاده کنند.

HTML tag در گوگل سرچ کنسول

به‌سادگی می‌توانید این کد را کپی کرده و در تب Webmaster tools درون پلاگین Yoast SEO قرار دهید.

Webmaster tools در گوگل سرچ کنسول

پس از انجام این کار و ذخیره کردن اطلاعات، می‌توانید به کنسول جستجوی گوگل بازگردید و جهت تائید به روی دکمه Verify کلیک کنید. اگر همه‌چیز درست باشد، پیغامی مبنی بر موفقیت در این عملیات دریافت خواهید کرد و کنسول جستجوی گوگل شروع به جمع‌آوری اطلاعات از وب‌سایت شما خواهد کرد.

ویژگی‌های کنسول جستجوی گوگل

حالا که یک حساب کاربردی در سایت ایجاد کردید، زمان آن رسیده که نگاهی به برخی اطلاعات سایت خود داشته باشید. در ادامه این مقاله به برخی گزارشان و اطلاعاتی که ارائه می‌شود اشاره خواهیم کرد.

عملکرد (Performance)

در تب عملکرد یا Performance، می‌توانید ببینید کدام صفحات و کلمات کلیدی وب‌سایت در گوگل دارای امتیاز هستند. در نسخه قدیمی کنسول جستجوی گول شما می‌توانستید اطلاعات را نهایتاً تا ۹۰ روز اخیر در دست داشته باشید؛ اما در نسخه جدید امکان دیدن این اطلاعات تا ۱۶ ماه وجود دارد. به یاد داشته باشید که این اطلاعات از لحظه‌ای که حساب کاربردی می‌سازید موجود است.


مقاله مرتبط: پنج نکته مهم سئو که می‌توانید از Google Analytics بیاموزید


اگر به‌طور مرتب تب performance را چک کنید خیلی سریع می‌بینید کدام کلمات کلیدی یا صفحات وب‌سایت شما نیاز به توجه بیشتر و بهبود دارند. حالا از کجا شروع کنیم؟ در تب performance لیست‌هایی از «queries»، «pages»، «countries»، «impressions»، «average CTR» یا «average position» خواهید دید. در ادامه هر یک از این لیست‌ها را توضیح می‌دهیم:

performance google search console

  1. کلیک‌ها 

تعداد کلیک‌ها نشان می‌دهد در نتایج جستجوی گوگل چقدر روی وب‌سایت شما کلیک می‌شود. این عدد می‌تواند اطلاعاتی درباره عملکرد عناوین صفحات و توضیحات متا به شما بدهد: اگر افراد کمی به روی صفحه شما در نتایج گوگل کلیک می‌کنند بدین معناست که خیلی خوب در این نتایج معرفی نشده‌اید؛ بنابراین چک کردن نتایج دیگر در گوگل و بررسی اینکه آن‌ها چه کرده‌اند و چه چیزی در توضیحات خود نوشته‌اند، می‌تواند برای بهبود وب‌سایت شما و توضیحات آن مفید باشد.

جایگاه شما در نتایج جستجو نیز تأثیری به روی تعداد کلیک‌ها دارد. اگر سایتتان در ۳ نتیجه صفحه اول گوگل باشد به‌طور معمول کلیک بیشتری از حضور داشتن در صفحه دوم گوگل خواهد گرفت.

  1. Impressions

Impression به شما می‌گوید وب‌سایتتان یا یکی از صفحات آن به‌طور کلی چند بار در نتایج جستجوی گوگل نمایش داده می‌شود. به‌عنوان مثال، برای وب‌سایتی که در اطلاعات آن را در تصویر می‌بینید، Yoast SEO یکی از کلمات کلیدی است که این وب‌سایت با آن در گوگل امتیاز دارد. عددی که Impressions پس از این کلمه کلیدی نشان می‌دهد مشخص می‌کند چقدر وب‌سایت شما با این کلمه کلیدی در نتایج جستجوی گوگل نمایش داده می‌شود. هنوز نمی‌دانید کدام صفحه شما به خاطر این کلمه کلیدی امتیاز دارد.

برای اینکه ببینید کدام صفحات ممکن است برای کلمه کلیدی خاص امتیاز داشته باشند، می‌توانید به روی خط کلمه کلیدی کلیک کنید. در این مثال این کار را برای کلمه کلیدی Yoast SEO انجام داده‌ایم، این کلمه کلیدی به‌عنوان یک فیلتر اضافه می‌شود:

توضیحات عملکرد google search console

پس از این کار می‌توانید به روی تب Pages بروید تا ببینید کدام صفحات برای این کلمه کلیدی امتیاز دارند. آیا این صفحات همان‌هایی هستند که شما می‌خواهید با این کلمه کلیدی بالا بیایند؟ اگر نه نیاز است صفحه مورد نظرتان را ارتقا دهید. به فکر نوشتن محتوای بهتری با کلمه کلیدی مورد نظرتان باشید، لینک‌های داخلی برای صفحات مرتبط ایجاد کنید و کاری کنید این صفحه سریع‌تر لود شود.

  1. Average CTR

CTR که مخفف Click-through rate است، نشان می‌دهد چند درصد از افرادی که وب‌سایت شما را در نتایج جستجو دیده‌اند با کلیک کردن به روی آن وارد وب‌سایت شده‌اند. قطعاً متوجه خواهید شد هر چه رنکینگ یا امتیاز بالاتری داشته باشید منجر به CTR بیشتری می‌شود.

هرچند، کارهایی نیز وجود دارد که بتوانید خودتان برای بالا بردن CTR انجام دهید. به‌عنوان مثال، می‌توانید اطلاعات موجود در توضیحات متا را بازنویسی کنید و از جملات جذاب‌تری استفاده کنید. این توضیحات وب‌سایت شما است که در نتایج جستجوی گوگل شما را نشان می‌دهد و موجب کلیک کردن افراد به روی لینک وب سایت و در نهایت بالا رفتن CTR می‌شود. در نظر داشته باشید که در صورتی که در صفحه اول گوگل حضور نداشته باشید، این کار خیلی تأثیری نخواهد گذاشت. در این صورت باید برای بالا آمدن و رسیدن به صفحه اول کارهای دیگری انجام دهید بعد به فکر چنین تغییراتی بیفتید.

  1. Average position

آخرین موردی که در این لیست به آن اشاره می‌شود Average position یا میانگین جایگاه است. این مورد به شما می‌گوید به‌طور متوسط در مدت زمانی که تعیین کرده‌اید چه امتیازی از یک کلمه کلیدی خاص یا یک صفحه گرفته‌اید. البته، این جایگاه همیشه قابل اعتماد نیست چرا که افراد نتایج جستجوی متفاوتی را می‌بینند. به نظر می‌رسد گوگل می‌فهمد کدام نتایج بیشتر برای بازدیدکنندگانش کاربردی است.

Index coverage

یک تب فنی‌تر، اما بسیار با ارزش در کنسول جستجوی گوگل، تب Index coverage است. این بخش نشان می‌دهد چه تعداد صفحات از آخرین آپدیت در گوگل ایندکس شده است و چه تعداد هنوز ایندکس نشده است. همچنین خطاها و هشدارهایی موجب شده‌اند یک صفحه در گوگل ایندکس نشود نیز مشخص می‌شود.

Index coverage گوگل سرچ کنسول

پیشنهاد می‌کنیم این تب را به‌طور مداوم چک کنید تا ببینید وب‌سایت شما با چه خطاها و هشدارهایی روبرو است. هرچند، هر بار که گوگل خطایی پیدا کند به شما اطلاع خواهد داد. وقتی چنین پیغامی مبنی بر یافت شدن خطا در سایتتان دریافت کنید می‌توانید آن خطا را با جزییات بیشتر بررسی کرده و مشکل را برطرف کنید.

وقتی به روی لینک ارسال شده کلیک کنید، می‌توانید خطا را با عمق بیشتری آنالیز کنید تا ببینید کدام URL ها با خطا مواجه هستند. وقتی‌که خطا را برطرف کردید و به گوگل اطلاع دادید که این کار انجام شده، جهت اطمینان گوگل یک بار دیگر URL را تست خواهد کرد:

Index coverage google search console

مواردی وجود دارد که باید همیشه در گزارش‌های coverage بررسی کنید:

  • اگر در حال نوشتن محتوای جدید هستید، تعداد صفحات ایندکس شده باید به‌طور پیوسته افزایش یابد. این مسئله بیانگر دو نکته است: گوگل می‌تواند سایتتان را ایندکس کند و شما با اضافه کردن محتوا سایتتان را زنده نگه می‌دارید.
  • مراقب رکودهای ناگهانی باشید. این می‌تواند بدین معنا باشد که گوگل در دسترسی به وب‌سایت شما مشکل دارد. چیزی سد راه گوگل شده است، این می‌تواند یک txt باشد یا یک سرور که سرعتش کاهش یافته. باید به دنبال دلیل بگردید.
  • تغییرات ناگهانی و پیش‌بینی نشده گراف ممکن است به معنای وجود یک مشکل در محتوای تکراری یا صفحاتی که به‌طور اتوماتیک ایجاد شده‌اند، یا حتی هک شدن باشد.

پیشنهاد می‌کنیم این موارد را تحت نظر بگرید و خیلی سریع نسبت به حل کردن خطاها و ایرادات اقدام کنید. چرا که وجود چندین ارور یا خطا برای گوگل نشانه بی‌کیفیت بودن سایت است.

AMP

در پایین Index Coverage می‌توانید تب AMP را بیابید. AMP مخفف Accelerated Mobile Pages به معنای صفحات سریع موبایل است اگر برای وب‌سایت خود AMP تنظیم کرده باشید می‌توانید خطاهای آن را در کنسول جستجوی گوگل چک کنید. در این بخش می‌توانید صفحات AMP معتبر را نیز ببینید. یا صفحات معتبری که پیغام خطاهایی دارند:amp google search console

در پایین چارت، مواردی که یافت شده است لیست می‌شوند. اگر به روی یکی از آن‌ها کلیک کنید می‌توانید ببینید کدام URL مشکل دارد. درست همانند بخش ایندکس کنسول جستجوی گوگل (GSC)، در اینجا نیز می‌توانید اصلاحات لازم را انجام داده و صفحه را تائید کنید.

 Job Postings

در این تب می‌توانید فرصت‌های شغلی خود را لیست کنید تا عملکرد هر یک را ببینید. اگر مشکلی وجود داشته باشد در این قسمت خواهید دید. شاید این مهم‌ترین ویژگی GSC نباشد اما برای برخی از شرکت‌ها یا وب‌سایت‌ها ارزشمند است.

Job Postings google search console

Events

این بخش اطلاعات و بازخوردهای مفیدی درباره ساختار رویدادها در اختیار شما قرار می‌دهد. رویدادها ممکن است کمی پیچیده باشند، بنابراین این بخش می‌تواند برای گزارش‌گیری مفید باشد و به شما کمک کند ببینید کجا نیاز به جزییات بیشتری دارید، به‌عنوان مثال تاریخ و موقعیت مکانی یک رویداد.

Events in google search console

Sitemaps

نقشه سایت XML همانند مسیریابی به‌سوی تمام صفحات و پست‌های مهم وب‌سایت شما عمل می‌کند. هر وب‌سایتی نیاز به یک نقشه سایت دارد. اگر از پلاگین Yoast SEO به روی وب‌سایتتان استفاده می‌کنید به‌طور خودکار یک نقشه سایت XML دارید؛ اما اگر ندارید، پیشنهاد می‌کنیم یک نقشه سایت ایجاد کنید تا مطمئن شوید گوگل می‎تواند صفحات مهم سایت را به‌راحتی پیدا کند.


مقاله مرتبط: چگونه نقشه وب سایت بسازیم؟


در تب XML Sitemap در کنسول جستجوی گوگل می‌توانید به گوگل بگویید نقشه سایت XML در کجای سایت قرار گرفته است.

Sitemaps

پیشنهاد می‌کنیم URL نقشه سایت خود را در GSC وارد کنید تا گوگل به‌راحتی بتواند آن را بیابد. علاوه بر این، با این کار خیلی سریع متوجه می‌شوید نقشه سایت شما مشکل دارد یا گوگل برخی از صفحات را ایندکس نمی‌کند. با بررسی این تب، می‌توانید اطمینان حاصل کنید که گوگل به‌راحتی نقشه سایت شما را یافته و می‌خواند.

Links

در این قسمت می‌توانید ببینید از سایت‌های دیگر چند بار به سایت شما لینک داده شده است. علاوه بر این‌ها، می‌توانید ببینید کدام وب‌سایت‌ها به شما لینک کرده‌اند و از چه متنی هنگام لینک دادن به وب‌سایت شما استفاده شده است. این‌ها اطلاعات ارزشمندی هستند چرا که هنوز لینک‌ها برای سئو مهم‌اند.

Links google search console

در قسمت internal links می‌توانید چک کنید کدام صفحات وب‌سایت به قسمت‌های دیگر سایت شما لینک شده‌اند. این لیست نیز بسیار ارزشمند است چرا که می‌توانید به‌طور مداوم آنالیز کنید ببینید آیا صفحاتی که برایتان اهمیت بالاتری دارند بیشتری لینک داخلی را دریافت می‌کنند یا خیر. با این کار، اطمینان حاصل می‌کنید که گوگل متوجه می‌شود سنگ بنا یا هدف اصلی شما چیست.

تب لینک ها در گوگل سرچ کنسول

قابلیت استفاده به روی موبایل (Mobile Usability)

تب mobile usability نشان می‌دهد وب‌سایت شما یا صفحات خاصی از آن چطور به روی موبایل دیده می‌شوند و چه اشکالاتی دارند. از آنجایی که ترافیک بازدید از وب‌سایت‌ها به روی موبایل در سرتاسر جهان رو به رشد است، پیشنهاد می‌کنیم مرتب این قسمت را بررسی کنید. اگر سایت شما به روی موبایل سازگار با رفتار کاربران طراحی نشده باشد، تعداد زیادی از بازدیدکنندگانتان را از دست می‌دهید.

Mobile usability

Manual Actions

تب manual actions جایی است که ترجیح می‌دهید در آن چیزی نبینید. اگر سایت از سوی گوگل جریمه شده باشد، اطلاعات مربوط به آن را در این قسمت خواهید دید. اگر وب‌سایتتان توسط یک manual action دچار مشکل شده باشد، توسط ایمیل مطلع خواهید شد.

تعدادی سناریو وجود دارد که ممکن است منجر به این جریمه‌ها شود، از جمله:

  • لینک‌های غیرطبیعی دارید. (You have unnatural/bought links)

مطمئن شوید لینک‌های داخل وب‌سایت شما و حتی لینک‌هایی که به وب‌سایت شما شده است معتبر هستند و فقط برای سئو این کار انجام نگرفته است. لینک‌های داخل وب‌سایت شما و لینک‌هایی که از سایر نقاط به وب‌سایت شما شده است باید برای خوانندگان معتبر باشد.

  • سایت شما هک شده است (Your site has been hacked)

این پیغام به شما نشان می‌دهد وب‌سایت شما توسط شخص ثالث هک شده است. گوگل ممکن است سایت شما را در معرض خطر تشخیص داده و امتیاز شما را کاهش دهد.

  • چیزی را از گوگل پنهان می‌کنید. (You’re hiding something from Google)

اگر شما چیزی را مخفی می‌کنید (یعنی محتوای متفاوتی را نسبت به چیزی که کاربر مد نظر دارد به او نشان می‌دهید که به او کلک بزنید)، یا با پنهان کردن URL اصلی، کاربر را به صفحه دیگری منتقل می‌کنید، در حال نقص قوانین و دستورالعمل‌های وبمستر گوگل هستید.

  • تولید اسپم یا هرزنامه (Plain Spam)

تولید اتوماتیک محتوا، محتوای ناقص یا پنهان‌کاری موجب می‌شود گوگل سایت شما را در بلک لیست قرار دهد.

  • ساختار نشانه‌گذاری اسپم (Spammy structured markup)

اگر از rich snippet برای المنت‌های غیر مرتبط در یک صفحه استفاده کنید، یا محتوایی که برای کاربر مخفی است را نشانه‌گذاری کنید، به‌عنوان اسپم شناخته می‌شوید. فقط چیزهایی که ضروری هستند را مشخص کنید و همه‌چیز ضروری نیستند.

مشخصه‌هایی که دیگر در نسخه جدید کنسول جستجوی گوگل وجود ندارند

اگر از نسخه‌های قدیمی کنسول جستجوی گوگل استفاده کرده باشید متوجه خواهید شد که برخی از ویژگی‌های آن در نسخه جدیدش وجود ندارد. گوگل این تغییرات را بنا به دو دلیل اعلام می‌کند: راه بهتری برای نمایش این اطلاعات و داده‌ها یافته است یا هنوز در حال انتقال آن ویژگی به نسخه جدید هستند. همان‌طور که پیش‌تر گفته شد، ما نیز این پست را به محضی که اطلاعات و ویژگی‌های دیگر به این نسخه اضافه شد، به‌روزرسانی خواهیم کرد.

نسخه قدیمی GSC هنوز برای بسیاری از افراد قابل‌استفاده است؛ بنابراین شاید هرازگاهی بتوانید به نسخه قدیمی باز گردید تا زمانی که ویژگی‌هایی که لازم دارید به‌طور کامل به روی نسخه جدید منتقل شود. در این میان بد نیست نگاهی به موارد زیر داشته باشید.

Search Appearance

از بخش Search appearance کنسول جستجوی گوگل قدیمی، ما این ویژگی‌ها را در نسخه جدید نداریم: اطلاعات ساختاریافته (Structured data)، Rich Cards، Data highlighter و HTML improvements.

اگر به روی وب‌سایت خود اطلاعات ساختاریافته‌ای اضافه کرده‌اید، ما پیشنهاد می‌کنیم هرازگاهی به این تب در نسخه قدیمی GSC سر بزنید. در اینجا شما خواهید دید آیا تمام اطلاعات ساختاریافته توسط گوگل شناسایی می‌شوند و در صورت وجود هرگونه مشکلی می‌توانید خطاها را به‌صورت لیست شده ببینید. اگر اطلاعات ساختاریافته برای rich cards اضافه کرده‌اید، می‌توانید مشکلات مربوط به آن را در تب rich cards بیابید. دیتا هایلایتر (Data highlighter) می‌تواند برای نشان دادن صفحات بدون کد استفاده شود.

آخرین ویژگی در تب Search Appearance، بهبود HTML یا HTML improvements است. در این بخش می‌توانید به‌سادگی مواردی از جمله عناوین تکراری یا عناوین بسیار کوتاه را یافته و نسبت به بهبود آن‌ها اقدام نمایید. بهبود بخشیدن عناوین پست‌ها و توضیحات متا می‌توانید منجر به بالا رفتن امتیاز وب‌سایت و CTR آن شود.

International targeting

تب international targeting برای وب‌سایت‌هایی که صفحاتی به زبان‌های مختلف دارند و هدف آن‌ها افرادی از کشورهای مختلف هستند بسیار پر اهمیت است. وقتی از hreflang در وب‌سایت خود استفاده کرده باشید، می‌توانید ایرادات و خطاهای مربوط به آن را در این قسمت از GSC مشاهده و بررسی کنید.

وضعیت Crawl

در تب crawl می‌توانید این موارد را بیابید: Crawl errors، Crawl stats، Fetch as Google، Robot.txt tester، Sitemaps و URL Parameters.

خطاهای مربوط به Crawl را در نسخه جدید نخواهید یافت اما می‌توانید این خطاها را در نسخه قدیمی GSC ببینید. بسیار مهم است که این خطاها را خیلی سریع برطرف کنید و اصلاحیه آن را تائید کنید.

Crawl stats به شما می‌گویند تقریباً چند صفحه شما در روز Crawl می‌شوند، روزانه چند کیلوبایت دانلود می‌شود و چقدر دانلود یک صفحه زمان می‌برد. اگر یکی از گراف‌ها کاهش پیدا کند، باید بدانید که زمان آن رسیده کاری برای آن انجام دهید.

ویژگی fetch as Google به شما این فرصت را می‌دهد ببینید آیا گوگل می‌توانید به‌درستی به صفحه خاصی از وب‌سایت شما دسترسی پیدا کند. همچنین خواهید فهمید که چطور یک صفحه را رندر می‌کند و اگر موردی در صفحه وجود داشته باشد که موجب بلاک شدن آن شود مطلع خواهید شد. شما می‌توانید صفحات را هم به روی دسکتاپ هم روی موبایل تست کنید.

Robot.txt tester برای اضافه کردن robots.txt و تست کردن اینکه آیا خطاهایی ظاهر می‌شود یا خیر طراحی شده است. شما می‌توانید یک URL خاص را از این طریق چک کنید و ببینید آیا بلاک شده است یا خیر.

نقشه‌های سایت پیش‌تر به نسخه جدید منتقل شده است، بنابراین نوبت به آخرین ویژگی در تب crawl می‌رسد: URL Parameters. در بخش URL Parameters، شما می‌توانید پارامترهایی را به وب‌سایت خود اضافه کنید که به گوگل بگویند چطور باید کنترل شوند. اگر می‌خواهید از این بخش استفاده کنید، ما پیشنهاد می‌کنیم دستورالعمل آن را به‌طور کامل و دقیق مطالعه کنید. فقط برای اینکه ببینید چه اتفاقی می‌‌افتد پارامترهایی را به آن اضافه نکنید چرا که مشکلات جدی برای سئو سایت شما ایجاد خواهد کرد.

Security issues

در تب مشکلات امنیتی یا Security issues می‌توانید مطلع شوید چه زمانی وب‌سایت شما با مشکلات امنیتی مواجه است.

آیا شما در حال حاضر از کنسول جستجوی گوگل برای وب‌سایت خود استفاده می‌کنید؟ اگر نه، پیشنهاد می‌کنیم هر چه سریع‌تر یک حساب کاربری ایجاد کنید و این اطلاعات را برای سایت خود جمع‌آوری کنید. اگر فکر می‌کنید چیزی در این متن ناگفته باقی‌مانده حتماً در نظرات با ما در میان بگذارید.

Google Search Console چیست؟ آموزش کنسول جستجوی گوگل

دپارتمان آموزش هاست ایران

دپارتمان آموزشی هاست ایران در تلاش است جدید ترین آموزش های مرتبط با میزبانی وب را در اختیار کاربران عزیز قرار دهد

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

  +  36  =  37