جستجوی صوتی
جستجوی صوتی

امروزه بیش از ۱۰۰ میلیون کاربر، از سیستم کورتانا شرکت ماکروسافت  استفاده می کنند ۴۰ درصد از این کاربران ، از تلفن همراه خود برای جستجوی صوتی استفاده می کنند. پیش بینی می شود که تا سال ۲۰۲۰ بیش از نیمی از جستجو ها به صورت صوتی انجام شود.
بنابراین اگر می خواهید مخاطبان خود را حفظ کنید باید پارامتر های سئو سایت خود را با جستجوی صوتی سازگار نمایید.
در بسیاری از موارد لازم نیست که تغییرات زیادی بررروی سئو سایت خود اعمال کنید، اما با اقداماتی می توانید مطمئن شوید که سایت شما برای جستجوی صوتی بهینه سازی شده است.

استفاده کلید واژه های طولانی تر برای کاربران هدف

بیشتر کاربران هنگام استفاده از موبایل صحبت کردن را به تایپ کردن ترجیح می دهند.
کاربران هنگام جسجوی صوتی از کلمات محاوره ای و طولانی استفاده می کنند. بنابراین باید در انتخاب کلمات کلیدی سایت خود از واژه های طولانی و متناسب با نوع در خواست کاربران استفاده نمایید. استفاده از این تکنیک شما را در رسیدن به اولین نتایج موتور های جستجو یاری خواهد کرد.
معمولا کاربران موتور های جستجو حوصله جستجوی دقیق واژه مورد نظر را ندارند و در هنگام تایپ کلمات با کیبورد ترجیح می دهند از چند کلمه کلی مانند “پیتزا فروشی ” برای جستجوی سریع مطالب استفاده کنند.


مقاله مرتبط: توصیه هایی برای انتخاب هوشمندانه کلمات کلیدی


اما تفاوت عمده استفاده از دستیار های صوتی و تایپ کردن در موتور های جستجو، این است که در هنگام استفاده از دستیار های صوتی کاربران دقیقا همان عبارتی را که به دنبال آن می گردند بیان می کنند.
سوال هایی که کاربران معمولا در جستجوی صوتی مطرح می کنند عمدتا به صورت زیر بیان می شود:
– چه پیتزافروشی هایی به صورت شبنه روزی سرویس دهی می کنند؟
– با مبلغ صد هزار تومان به کدام شهر ها می توان سفر کرد؟

استفاده از زبان محاوره ای

زبان محاوره ای در جستجو

اگر نیاز به تعمیر خودرو داشته باشید چه چیزی را در گوگل جستجو می کنید؟ “تعمیر و نگهداری خودرو”  یا از کلماتی چون “تعمیر ماشین”و “تعمیر اتومبیل” استفاده می کنید؟
نگارش مطالب به زبان مشتریان و به صورت محاوره ایی زمان زیادی است که برای بهبود سئو سایت مورد استفاده قرار می گیرد. امروزه با افزایش استفاده از جستجوی صوتی اهمیت این موضوع بیشتر شده است.


مقاله مرتبط: آینده فرم‌ های الکترونیکی، تعاملات محاوره ای


شاید واژه “تعمیر و نگهداری خودرو” در موتور های جستجو زیاد در خواست زیادی داشته باشد اما میان آن چیزی که کاربران می نویسند و بیان می کنند تفاوت های بسیاری وجود دارد.
شاید برای شما اتفاق افتاده باشد که به دنبال برنامه ای برای مدیریت پروژه های خود باشید. بدون شک عبارتی که در گوگل جستجو می کنید، عبارت “برنامه های مدریت پروژه” خواهد بود. گوگل مرتبط ترین نتایج با عبارت جستجو شده را در اختیار شما قرار خواهد داد. اما چنین عبارتی در هنگام استفاده از جستجوی صوتی بیان نمی شود.
توجه داشته باشید که بهینه سازی وب سایت برای جستجو های صوتی نیازمند بررسی رفتار کاربران خواهد بود و شما میبایست محتوای وب سایت خود را به گونه ای بهینه سازی کنید که کاربران به هنگام جستجوی صوتی قادر به یافتن آن باشند.
راه حل
استفاده از کلمات پیچیده و دشوار میزان دیده شدن وب سایت شما در نتایج جستجو های صوتی را کاهش خواهد داد.بنابراین سعی کنید از عبارت ساده و محاوره ای در مطالب خود استفاده نمایید.

ایجاد ساختار پرسش و پاسخ

ساختار جستجو های صوتی معمولا به صورت پرسش است و همچنین نتایج آن به صورت پاسخی کوتاه توسط دستیار صوتی در اختیار کاربر قرار می گیرد.
بهینه سازی محتوای وب سایت بر پایه پرسش و پاسخ به شما کمک خواهد کرد تا در نتایج جستجو های صوتی پیشرفت قابل توجهی داشته باشید، بنابراین سعی کنید موضوع مقالات سایت خود را بر پایه پرسشی به زبان عامه مطرح کنید.
یکی از ساده ترین شیوه های بهینه سازی وب سایت برای جستجو های صوتی ایجاد بخش FAQ است. شما می توانید با ایجاد این بخش علاوه بر راهنمایی کاربران وب سایت خود را برای جستجو های صوتی بهینه سازی کنید.
دو ابزار مهم و بسیار پرکاربردی که می توان با بهره گیری از آن ها سوال های پرتکرار را جستجو کرد، وب سایت های Answerthepublic و StoryBase هستند. در این دو وب سایت شما می توانید کلمات کلیدی مورد نظر خود را جستجو کرده و محتوای وب سایت خود را با کمک سولات مطرح شده بهینه سازی کنید.
شناخت ساختار سولات مطرح شده توسط کاربران به شما کمک خواهد کرد تا وب سایت شما در جایگاه مناسبی از نتایج جستجو های صوتی قرار گیرد. برای مثال وقتی کاربری عبارت “وردپرس چیست؟” را می پرسد می بایست جواب این سوال در وب سایت شما به صورت کامل وجود داشته باشد.
همچنین شما می توانید با استفاده سولاتی چون “کدام سیستم مدیریت محتوا برای طراحی سایت بهتر است؟” یا “تفاوت طراحی وب سایت داینامیک و استاتیک در چیست؟” کاربرانی که از طریق تبلیغات کلیکی گوگل با وب سایت شما آشنا شده اند را به صفحه فرود محصول مورد نظر خود هدایت کنید.

ثبت مشخصات محلی کسب و کار شما

ثبت محل کسب و کار در گوگل

طبق تحقیقات انجام شده برروی رفتار کاربران، در جستجو های صوتی میزان تقاضای اطلاعات محلی تا ۳ برابر بیشتر از موتور های جستجو است.
در جستجو های صوتی عمدتا کاربران به دنبال پاسخ های کوتاه و کاربردی هستند که ساده ترین راه حل را در اختیار آنان قرار دهد. بنابراین جهت افزایش فروش وب سایت شما می بایست برای جستجو های محلی بهینه سازی شده باشد.
برای بهینه سازی وب سایت خود در جستجو های محلی میبایست موارد زیر را در نظر گرفت:

  • ثبت وب سایت در دایرکتوری های معتبر (مانند Google Business) و درج اطلاعات دقیق کسب و کار (آدرس، تلفن، ساعات کاری و…) و به روز رسانی مشخصات
  • نگارش نقد و بررسی برای کسب و کار در جستجو های محلی، به مشتریان این امکان را می دهد تا تجربه استفاده از خدمات و محصولات شما را در قالب یک متن کوتاه برای سایر کاربران بنویسند. البته باید توجه داشت که این نظرات می توانند منفی باشند.
  • استفاده از ساختار کد Schema به شما این امکان را می دهد تا مشخصات محلی کسب و کار خود را به گوگل اعلام نمایید تا در هنگام جستجو اطلاعات دقیقتری در اختیار کاربران قرار گیرد.

برای آشنایی با ساختار Schema و بهینه سازی وب سایت برای جستجو های محلی می توانید از راهنمای گوگل نیز کمک بگیرید.

بهینه سازی وب سایت برای موبایل

در حال حاضر بهینه سازی وب سایت برای گوشی های هوشمند و تبلتها تاکید می شود و شرکت گوگل نیز دراین باره تصمیماتی اتخاذ کرده است.
دلیل این موضوع نیز مشخص است، طبق آمارها حدود ۵۰ درصد از ترافیک اینترنت مربوط به موبایلها و تبلتهاست و گوگل می خواهد وب سایتهایی را به این کاربران نشان دهد که برای موبایل و تبلتشان بهینه سازی شده باشند.
اگر وب سایت شما برای موبایل های هوشمند بهینه سازی نشده باشد بدون شک مشتریان خود را از دست خواهید داد.
برای بهینه سازی وب سایت برای نسخه موبایل این موارد را رعایت کنید:

  • کاربرد پذیری در نسخه موبایل : شما به کمک ابزار بررسی بهینه سازی نسخه موبایل گوگل می توانید نحوه نمایش و ایراداتی که ممکن است در نسخه موبایل وجود داشته باشد را یافته و آن ها را برطرف کنید.
  • سرعت بارگذاری سایت : بسیاری از وب سایت ها به دلیل سرعت بارگذاری پایین کاربران خود را از دست می دهند. زمان بارگذاری وب سایت می بایست زیر ۳ ثانیه باشد، برای اینکه وب سایت شما سرعت بالاتری داشته باشد می بایست تصاویر، کدهای css و همچنین کدهای جاوا اسکریپت سایت خود را بهینه سازی کنید.
  • مطالب خود را کوتاه نگه دارید : سعی کنید در صورت امکان مطالب خود را کوتاه بنویسید تا به هنگام خاندن آن در موبایل کاربران خسته نشده و سایت شما را ترک نکنند.
  • از المان های بزرگ استفاده کنید : سعی کنید از آیکون ها، دکمه ها و لینک ها با اندازه مناسب استفاده کنید تا کاربران مجبور نباشند برای خواندن اطلاعات صفحه را بزرگ کنند چرا که این کار آن ها را خسته خواهد کرد.

ترفند های بهینه سازی سایت برای جستجوی صوتی

  • استفاده از عبارات طولانی
  • با زبان محاوره ای با مشتریان خود ارتباط برقرار کنید.
  • رعایت ساختار پرسش و پاسخ در مطالب
  • ارائه راهکار به مشتریان
  • بهینه سازی سایت برای تمامی پلتفرم ها

به طور خلاصه…

جستجوی صوتی روز به روز در حال توسعه است . بنابراین می توان بهینه سازی آن را یکی از پارامتر های سئو در آینده نه چندان دور در نظر گرفت، که به عنوان عاملی موثر در پیشرفت وب سایت شما در موتور های جستجو خواهد بود.

5 راه بهینه سازی وب سایت برای جستجوی صوتی

دپارتمان آموزش هاست ایران

دپارتمان آموزشی هاست ایران در تلاش است جدید ترین آموزش های مرتبط با میزبانی وب را در اختیار کاربران عزیز قرار دهد

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

1  +  6  =