سایر

روش‌های تولید محتوا برای پرسونای مخاطب

به این post امتیاز دهید

در یک جمله مختصر توضیح دهید مخاطبان وبلاگ شما چه افرادی هستند؟

اگر برای این پرسش پاسخ درخوری دارید، آماده نوشتن و تولید محتوای خواندنی و جذاب برای مشتریانتان هستید. اگر در پاسخ به این سؤال مکث کرده‌اید و نمی‌توانید مخاطبان خود را به درستی معرفی کنید یا تصور می‌کنید «همه» کاربران مخاطبان شما هستند، وقتش رسیده است تا تصویر درستی از خوانندگان خود به دست آورید تا به دنبالش بتوانید محتوای بهینه را برای ایشان تولید و منتشر کنید.

برای پرسونای مشخصی محتوا بنویسید

اگر پاسخ مناسب داده‌اید، یعنی پرسونای مشتری را به خوبی می‌شناسید. پرسونا برای بازاریاب‌ها و وبلاگ نویس‌ها مانند طراحی دستی و اولیه شخصیت‌ها است. پرسونا درواقع انواع مخاطبان را بر اساس ترجیحات، علاقه‌ها، بازه سنی، رفتار آنلاین و عادت‌های خریدشان تعریف می‌کند.

شما باید پرسونا را بر اساس داده‌هایی تعریف کنید که از تجزیه‌وتحلیل وب‌سایت، کنترل شبکه‌های اجتماعی، پرسشنامه‌هایی که بازدیدکنندگان وب‌سایت تکمیل کرده‌اند و مصاحبه با مشتریان و خوانندگان به‌دست‌آمده است. اگر کار خود را تازه آغاز کرده‌اید، درباره انواع افراد و کاربرانی تحقیق کنید که مایل هستید در مخاطبان خود داشته باشید.

با پرسونایی کار خود را شروع کنید که بخش عمده مخاطبان را تشکیل می‌دهد. فرض می‌کنیم وب‌سایتی درباره تجارت لوازم ضروری کشاورزی دارید. بدین ترتیب پرسونای اصلی شما احتمالاً یک مدیر اجرایی بازنشسته بانکی (به نام Daisy) است که حدوداً ۶۰ سال دارد و همسرش هم مانند خودش بازنشسته شده است. او اخیراً زمین کشاورزی کوچکی خریداری کرده و مایل است گل و گیاه برای فروش در بازار پرورش دهد. Daisy همچنین علاقه دارد در زمین خود دریاچه پر از اردک و یک کلبه کرایه‌ای بسازد. کیفیت برای او اهمیت بیشتری در مقایسه با قیمت دارد و همچنین می‌خواهد خریدهای خودش را پس از تحقیقات مطمئن انجام دهد.

در ادامه می‌خواهیم قالب ساده تهیه پرسونا را به شما معرفی کنیم تا بتوانید پرسونای مخاطب را برای وب‌سایت خودتان ایجاد کنید:

به زبان مشتریان خودتان صحبت کنید

کلید اصلی در سخن گفتن به زبان پرسونای شما است.

اجازه دهید دوباره به همان مثال زمین کشاورزی خانم Daisy بازگردیم. شاید پس‌زمینه شما درزمینهٔ کسب‌وکارهای مبتنی بر کشاورزی باشد. Daisy، پرسونای بازنشسته بانکی شما، اطلاعات دقیقی درباره فعالیتتان ندارد. او ممکن است در موتورهای جستجو عبارتی مانند «هزینه خوراک اردک» را جستجو کند و چیزی از نسبت خوراک ماکیان نداند. در مطالب خود از کلیدواژه‌های خودش استفاده کنید تا متوجه شود که شما در حال گفتگو با شخص Daisy هستید.

نکته: سئوی خوب درواقع نتیجه طبیعی استفاده از عبارت‌هایی است که پرسوناهای شما استفاده می‌کنند.


مقاله مرتبط: شخصیت خریدار یا پرسونا چیست؟


هنوز نمی‌دانید پرسوناهای شما درباره علایق خود چگونه صحبت یا جستجو می‌کنند؟

به قسمت نظرات مطالب وبلاگ یا شبکه‌های اجتماعی کسب‌وکارتان نگاه کنید. همچنین پیام‌های ایمیلی که مشتریان برایتان ارسال می‌کنند را مطالعه کنید.


مقاله مرتبط: Google Search Console چیست؟ آموزش کنسول جستجوی گوگل


داده‌های Google Search Console را دائماً بررسی کنید تا متوجه شوید کدام عبارت‌های کلیدی معمولاً خوانندگان بیشتری را به وبلاگ شما می‌آورند.

سایر وبلاگ‌ها، وبلاگ‌های ویدیویی و پادکست‌ها را درزمینهٔ فعالیت خودتان بررسی کنید.

هدف اصلاً کپی کردن صدای دیگران نیست؛ بلکه باید بتوانید با مشتریان احتمالی خود به زبان خودشان صحبت کنید و بدین ترتیب ارتباط برقرار سازید.

بلندی پست‌ها را با توجه به مخاطب و اهدافتان تعدیل کنید

بلندی مطالب وبلاگ شما باید چقدر باشد؟ این موضوع با توجه به هدف شما برای هر مطلب متفاوت است. همچنین مدت زمانی که پرسونا باید برای خواندن مطلب صرف کند هم در این زمینه اهمیت دارد.


مقاله مرتبط: ٩ نوع از تولید محتوا که ترافیک وب‌سایت شما را افزایش خواهند داد


پرسونای Daisy بازنشسته است و زمان کافی برای خواندن مطالب تقریباً طولانی را دارد؛ اما سایر مخاطبان شاغل طبیعتاً زمان کمتری در دست دارند. در برنامه‌ریزی انتشار مطالب وبلاگ باید هر دو نوع مطالب طولانی و کوتاه را در نظر بگیرید؛ اما در هر صورت باید خودتان را با سلیقه مخاطب انطباق دهید.

انتخاب مطالب کوتاه

درج مطالب کوتاه وبلاگی که حداقل ۳۰۰ کلمه دارند هم روش مناسبی برای اشاره به موضوع‌های خاص است. این مطالب کوتاه مخصوصاً برای آن دسته مخاطبان شما مفید هستند که به دنبال اطلاعات به خصوص می‌گردند. مطالب کوتاه سئوی وب‌سایت را هم بهبود می‌بخشند؛ زیرا با تمرکز ویژه‌بر موضوعی خاص ایجادشده‌اند و در عبارت‌های جستاری دم‌دراز می‌توانند مفید باشند. برای مثال اگر برای پرسونای فردی صاحب خرگوش می‌نویسید، ممکن است بهبود رتبه صفحه برای عبارت «مراقبت از خرگوش» دشوار باشد؛ زیرا جستجوی این عبارت در گوگل حدوداً ۴۴۳ میلیون نتیجه در بر دارد. اگر در نوشتن مطلب وارد جزئیات شوید و مثلاً «مراقبت از خرگوش پیر» را در نظر بگیرید، بهتر می‌توانید به مخاطبان موردنظر دست پیدا کنید.

شما همچنین می‌توانید مطالب کوتاه خود را ترکیب کنید و آن‌ها را در قالب یک فایل PDF برای کاربرانی که در فهرست ایمیلی شما ثبت‌نام کرده‌اند ارسال کنید.

انتخاب مطالب طولانی

مطالب طولانی که ۱۰۰۰ کلمه یا بیشتر نوشته‌شده است، چالش‌برانگیزتر هستند و علاوه بر مدت‌زمان بیشتری که باید برای تهیه‌شان صرف کنید، مشتریانتان نیز باید زمان بیشتری را برای مطالعه‌شان اختصاص دهند. مطالب طولانی عموماً در نتایج جستارها موقعیت خوبی دارند و به همین خاطر ارزش دارد برای تهیه‌شان مدت بیشتری صرف کنید.

این مطالب طولانی می‌توانند همان مطالب بلندی باشند که از ترکیب مطالب کوتاه قبلی به دست می‌آیند. همچنین می‌توانند کاملاً تازه باشند که مطالب آموزشی و راهنماها در این دسته قرار می‌گیرند. برای مثال اگر کسب‌وکار شما در حال آماده شدن برای آغاز روند فروش آنلاین یک دوره مخصوص است، تهیه و انتشار مطلبی طولانی که همچنین شامل نمونه‌ای از مفاد آموزشی دوره می‌شود می‌تواند به دانشجوهای احتمالی کمک کند درباره خرید و ثبت‌نام بهتر تصمیم‌گیری کنند.

برای نوشتن و ویرایش کردن مطالب طولانی وقت بگذارید و مطمئن شوید که محتوایشان می‌تواند همان مواردی را انتقال دهد که پرسونا به دنبالش است. همچنین فراموش نکنید باید به زبان پرسونا صحبت کنید.


مقاله مرتبط: تکنیک‌های ساده تجربه کاربری (UX) برای بهبود استراتژی محتوا


اگر برنامه عرضه محصول دارید، برنامه فعلی میزبانی وب‌سایت خود را مرور کنید تا مطمئن شوید که می‌تواند ترافیک بسیار زیاد ورودی را مدیریت کند. شاید بهتر باشد از خدمات میزبانی توانمندتر با پهنای باند بیشتر و سرعت بالاتر استفاده کنید.

سرعت انتشار مطالب وبلاگ را تعادل ببخشید

از خوانندگان خود بپرسید تمایل دارند چند وقت یک‌بار به شما سر بزنند؟ سپس تقویم محتوا را بر اساس ترجیحات پرسونا تنظیم کنید. اگر هنوز مخاطبان زیادی ندارید، یادتان باشد که اغلب افراد ترجیح می‌دهند در هفته یک یا دو مطلب تازه مطالعه کنند. در این شرایط حتی رقم کمتر هم قابل‌قبول خواهد بود.

انتظار بیش‌ازاندازه مطالب ممکن است موجب آزردن اعضا و خوانندگان شود و حتی دلیلی باشد که آن‌ها وبلاگ شما را برای همیشه ترک کنند. انتشار روزانه مطالب را برای موقعیتی در نظر بگیرید که بتوانید از متخصصان بیشتری کمک بگیرید و همچنین مخاطبان بیشتری هم داشته باشید. وقتی اهداف بازاریابی‌تان کاملاً مشخص شد، به محتواهای بیشتری هم نیاز پیدا خواهید کرد.

همیشه معیارهای فروش، ایمیل و وبلاگ را بررسی کنید. شما باید پس از مدتی بتوانید تغییرات ایجادشده را در برنامه انتشار محتوا و تأثیراتی که به وجود آورده است، مشاهده کنید. بدین ترتیب که تعداد مرور صفحه، مدت‌زمان روی وب‌سایت، نرخ باز شدن ایمیل، نرخ کلیک، تعداد حذف عضویت خبرنامه و همچنین نرخ تبدیل تغییر می‌کند. با توجه به تغییرات در ارقام این معیارها، در صورت نیاز می‌توانید برنامه انتشار محتوا را دست‌کاری کنید.

محتوا را با فراخوان تکمیل کنید

تفاوت وبلاگ نویسان خوب با وبلاگ نویسان فوق‌العاده در چیست؟ وبلاگ‌ نویسان فوق‌العاده که کسب‌وکارها و کانون‌های بسیار جذاب آنلاین به وجود می‌آورند، پس‌ازآنکه هر مطلب وبلاگ را بنویسند هدف مشخص و واضحی برای آن در نظر دارند.

پیش از آنکه به نوشتن مطلب وبلاگی اقدام کنید، تصمیم بگیرید که می‌خواهید خوانندگانتان در انتهای این مطلب دقیقاً چه‌کار کنند؟ آیا هدفتان این است که تشویقشان کنید در خبرنامه ایمیلی ثبت‌نام کنند؟ مطلب شما را با دیگران به اشتراک بگذارند؟ محصولات شما را خریداری کنند؟

وقتی هدف خود را مشخص کردید، از خوانندگان بخواهید آن را اجرا کنند. هرگز تصور نکنید که هدف شما بیش‌ازاندازه واضح است. زندگی پر از موارد سردرگم است که شاید حواس ما را پرت کند. به همین خاطر باید فراخوان (CTA) را کاملاً واضح طراحی کنید و مثلاً در آن بنویسید: به فهرست ایمیلی ما ملحق شوید، این کتاب را خریداری کنید، همین حالا ثبت‌نام کنید، وقت خود را ثبت کنید.

ایجاد پرسونا پیش از تولید محتوا همچنین یک مزیت دیگر دارد و کمک می‌کند مطالب شما بیشتر قالب گفتگو به خود بگیرند تا بتوانید با مخاطبان ارتباط برقرار کنید. هر بار آماده نوشتن هستید، به پرسونای خود فکر کنید و ببینید آن‌ها چه می‌خواهند؛ چقدر زمان برای مطالعه شما دارند و در جستجوهای خود از کدام کلیدواژه‌ها بهره می‌گیرند. حالا می‌توانید مطالبی بنویسید که قادر است با مخاطبان ارتباط برقرار کند.

خرید هاست لینوکس

تیم تحریریه هاست ایران

تیم تحریریه مجله هاست ایران متشکل از کارشناسان و نویسندگان متخصص در حوزه وب و هاستینگ است. این تیم با هدف ارائه محتوای ارزشمند و به‌روز به کاربران، به بررسی و تحلیل خدمات مختلف هاستینگ، آموزش‌های فنی و راهنمایی‌های کاربردی می‌پردازد. اعضای تیم با تجربه و دانش خود، سعی در ارتقاء آگاهی کاربران دارند و به آنها کمک می‌کنند تا بهترین تصمیمات را در زمینه انتخاب خدمات آنلاین بگیرند. تعهد به کیفیت و دقت در ارائه اطلاعات، از ویژگی‌های بارز این تیم است.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

  +  16  =  17

دکمه بازگشت به بالا