راهنمای مطالعه
وردپرس از هنگام ورود خود به بازار، محبوبیت زیادی کسب کرده است. راحتی در استفاده و گزینههای فراوانی که برای طرح زمینه و پلاگین ارائه میدهد از جمله دلایل این محبوبیت وردپرس هستند؛ اما شاید همین تنوع زیاد برای تازهکارها کمی گیجکننده باشد!
در واقع، یک سیستم مدیریت محتوا مانند وردپرس برای تازهکارها مانند یک آبنبات فروشی است. اِلمانهای متنوعی وجود دارند که میتوانید بهراحتی با هم میکس کنید، از طرح زمینهها که به وبسایت شما یک ظاهر زیبا میدهد تا پلاگینها که بهسرعت ویژگیهای متفاوت را با هم ترکیب میکنند. شما فقط باید قطعات مناسب را کشف کنید تا اهداف آنلاین شما را محقق کنند و تجربه باارزشی به مخاطبان هدف شما ارائه دهند.
پلاگینهای ضروری وردپرس
هنگامیکه نوبت انتخاب پلاگین میشود، بیش از ۴۷۰۰۰ پلاگین در کتابخانه WordPress در دسترس هستند! این پلاگینها به شما کمک میکنند تا ویژگیهایی مانند خرید آنلاین، رزرو کردن و جمعآوری لیست تماس مشتریان را با هم ترکیب کنید. شما حتی میتوانید با استفاده از سازنده صفحات فرود، اسلایدرهای کارِسل و پسزمینههای ویدئویی، طراحی وبسایت خود را جالبتر کنید.
اما قبل از اینکه هیجانزده شوید، ابتدا باید تعدادی پلاگین نصب کنید که میتوانند در مورد عملکرد، امنیت، قابلیت بازاریابی و سفارشیسازی برای وبسایت به شما اطمینان بدهند. توجه داشته باشید که ساخت یک وبسایت وردپرس با ریسکهایی همراه است مخصوصاً اینکه باید قسمتهای زیادی را با هم ترکیب کنید.
در این مقاله، ما ۹ پلاگین ضروری وردپرس را به شما معرفی میکنیم که باید بلافاصله در وبسایت خود نصب کنید.
۱-Wordfence Security
وردپرس شاید برای تازهکارها بسیار مناسب باشد، بهراحتی قابل یادگیری باشد، انعطافپذیر و برای استفاده ساده باشد؛ اما با ایدهآل خیلی فاصله دارد. برای نمونه، وردپرس لزوماً امنترین پلتفرم موجود در بازار نیست!
در گذشته، برخی از وبسایتهای وردپرس قربانی حملات جدی امنیتی شدهاند. البته، مشکلات امنیتی برای بلاگرهای معمولی که در جستجوی درآمدزایی از بلاگ خود نیستند، مسئله بزرگی نیست؛ اما برای افرادی که از فعالیتهای آنلاین خود کسب درآمد میکنند، امنیت وبسایت باید اولویت اول باشد.
مقاله مرتبط: آیا استفاده بیش از حد پلاگینها بر روی مصرف منابع سرور تاثیر دارد؟
با پلاگین امنیتی وردفِنس، شما میتوانید همه آنچه برای محافظت از وبسایت خود احتیاج دارید، بدون پرداخت هیچ مبلغی داشته باشید. پس از نصب، تنها کاری که باید انجام دهید این است که از داشبورد وردپرس به WordPress > Scan بروید و روی Start a Wordfence Scan کلیک کنید. پلاگین بهصورت اتوماتیک کار خود را انجام میدهد و در عرض چند ثانیه به شما پیشنهادهایی برای رفع ریسکهای امنیتی ارائه میدهد.
این پلاگین با استفاده از اسکن کردن مشکلات شناختهشده امنیتی و مسیرهای تهاجمی مانند پسوردهای ضعیف، پلاگینهای خراب و آسیبپذیری HeartBleed کار میکند. اگر این مشکلات شناسایی شوند، شما میتوانید قسمت زیر خلاصه اسکن را برای لیست اقدامات لازم چک کنید.
اجرای مرتب یک اسکن توسط نسخه رایگان این پلاگین به شما در مورد امنیت وبسایت اطمینان میدهد. تا زمانی که شما فقط گزارشها سبز Secure،Success و Done را در خلاصه اسکن میبینید، وبسایت شما امن است.
اما شرکتهایی مانند کسبوکارهای تجارت الکترونیک و وبسایتهای شرکتی که امنیت بیشتر نیاز درند، باید نسخه پولی را تهیه کنند. به خاطر داشته باشید که هنگامیکه بحث داده مشتریان و اعتبار کسبوکار شما در میان است، هرگز بهطور کامل امن نیستید!
۲- UpdraftPlus Backup Plugin
بکآپها نقش عملیات نجات را بازی میکنند که میتوانند شما را از حوادث غیرمترقبه نجات دهند. باوجودی که پلاگینهای زیادی هستند که میتوانند برای وبسایت شما بک آپ تهیه کنند، اما بهتر است از پلاگینی استفاده کنید که بیشتر مردم به آن اعتماد دارند که مطابق نظر ۹۰۰۰۰۰ کاربر که پلاگین UpdraftPlus را دانلود کردهاند، این مورد بهترین پلاگین بک آپ موجود است.
توجه داشته باشید که تهیه بک آپ نباید پیچیده باشد. شما فقط میخواهید که در صورت حملات امنیتی، وبسایت شما در اولین فرصت به حالت اولیه خود برگردد. به همین دلیل رابط کاربری این پلاگین بسیار ساده است و فقط ۳ دکمه اصلی دارد: بک آپ، بازگرداندن نسخه بک آپ و انتقال/کپی.
بهعنوان یک قانون عمومی، هرزمانی که پلاگینها، طرح زمینهها و کدهای وبسایت خود را عوض میکنید باید بک آپ بگیرید. با این کار شناسایی دلیل اخطارها بهراحتی انجام میشود و بازگرداندن وبسایت به حالت اول هم آسانتر میشود. شما میتوانید بک آپ اتوماتیک را هم در این پلاگین فعال کنید فقط کافی است به تنظیمات بروید و یک برنامه زمانبندی برای بک آپ مشخص کنید.
هنگامیکه نوبت ویژگی کپی/انتقال میشود، فقط به خاطر داشته باشید شما به UpdraftMigrator احتیاج دارید که یک ابزار پولی است که به شما اجازه میدهد تا وبسایت وردپرس خود را به یک آدرس جدید منتقل کنید؛ اما این ویژگی برای تازهکارها خیلی کمکی نمیکند پس فعلاً به پلاگین رایگان بک آپ بسنده کنید.
۳- Akismet
یکی از معایب شایع استفاده از وردپرس، اسپم بخش نظرات کاربری است که توسط برخی بازاریابان انجام میشود. این کار معمولاً بهعنوان راهی انجام میشود تا از طریق بک لینکها به وبسایت شما نفوذ کنند و بخشی از ترافیک شما را بدزدند. در برخی موارد هم، برای این انجام میشود تا وبسایت یکی از رقبا را تغییر دهند یا بهعنوان یک تاکتیک سئو منفی استفاده میشود!
البته شما همیشه میتوانید نظرات کاربری را تأیید یا حذف کنید که با استفاده از سیستم داخلی نظرات کاربری انجام میشود اما انجام دستی این کار زمان بسیار زیادی خواهد گرفت. توجه کنید که اگر میخواهید یک تصویر برند ایجاد کنید که در دسترس مخاطبان است، شما باید نظرات کاربری مخاطبان واقعی خود را شناسایی کنید و به آنها پاسخ دهید.
خبر خوب این است که شما فقط احتیاج دارید که Akismet را نصب کنید تا از مشکل اسپم کامنتها یکبار برای همیشه راحت شوید. پس از نصب، پلاگین بهصورت اتوماتیک کامنتهای اسپمی را فیلتر خواهد کرد و از ظاهر شدن آنها در وبسایت شما هم جلوگیری میکند.
اگر هم یک کامنت بهصورت تصادفی پاک شد، شما همیشه میتوانید در بخش کامنتها بهصورت دستی آنها را بازبینی و تأیید کنید.
علاوه بر محافظت در برابر اسپمها، نسخه پولی این ابزار به شما مزایای امنیتی مانند بک آپ روزانه و اسکن بدافزار ارائه میدهد؛ اما این امکانات ارزش خریدن ندارند برای اینکه شما قبلاً UpdraftPlus و Wordfence Security را دارید!
۴- Yoast SEO
شما چه دوست داشته باشید یا نه، سئو برای توسعه وبسایت شما ضروری است. ۹۳% تجارب آنلاین با یک جستجوی ساده آنلاین شروع میشوند. پس اگر میخواهید که مخاطبان آنلاین، وبسایت شما را کشف کنند، داشتن رتبه بالا در رتبهبندی موتورهای جستجو یک ضرورت است.
تنها مشکل این است که سئو ممکن است برای بلاگرها و صاحبان وبسایت تازهکار بسیار فنی باشد. برای حل مسئله سئو یک قدم اول خوب، نصب پلاگین یوست سئو است که یک پلاگین کامل است که به کاربران پیشنهادهایی برای سئو داخلی (on-page) ارائه میدهد.
این پلاگین بهصورت مستقیم در ویرایشگر صفحات و پست ادغام میشود تا قابلیت جستجوی محتوای شما در زمان واقعی بازبینی شود. این ابزار با استفاده از آنالیز فاکتورهای سئوی داخلی مانند عنوانهای فرعی، طول پاراگرافها، تراکم کلمات کلیدی و متا دیسکریپشن محتوا کار میکند. اگر یک المنت خاص با یک دایره قرمز فهرست شده است، به این معنا است که باید آن المنت را اصلاح کنید تا سئوپسند بودن محتوای خود را افزایش دهید.
هنگامیکه محتوا مینویسید یا کپی میکنید، قبل از اینکه دکمه «انتشار» یا «زمانبندی» را فشار دهید مطمئن شوید که هر آیتم سبز است. حتماً تبهای شبکه اجتماعی و تنظیمات پیشرفته را هم چک کنید تا فاکتورهای دیگر مانند توضیحات توییتر محتوا و URL اصلی وبسایت خود را بهینهسازی کنید.
علاوه بر آنالیز محتوا، این پلاگین میتواند به شما کمک کند تا یک نقشه XML تهیه کنید، وبسایت خود را بهحساب شبکههای اجتماعی خود متصل کنید و دادههای آنالیتیکس از Google Search Console جمعآوری کنید. به شما اجازه هم میدهد تا المنتهای دیگر مانند عنوان صفحه، breadcrumbs و permalinks را ویرایش کنید.
yoast.com/wordpress/plugins/seo/
۵- Live Composer
باوجودی که ویرایشگر صفحات وردپرس بهاندازه هر اَپ پردازشگر متن دیگری راحت است، اما تا آنجایی که به طراحی مربوط است، خیلی هوشمند نیست مخصوصاً برای تازهکارهایی که هیچ دانشی از کدنویسی ندارند؛ اما با یک ویرایشگر drag and drop مانند پلاگین لایو کامپوزر، شما دقیقا میتوانید مشخص کنید که هر صفحه چگونه باید ظاهر شود بدون اینکه حتی یک خط کد بنویسید.
برای فعال کردن این پلاگین، به Pages > All Pages بروید و صفحهای را که میخواهید ویرایش کنید انتخاب کنید و سپس دکمه Edit in Live Composer را فشار دهید. این کار صفحه انتخابی را لود میکند و رابط کاربری این ابزار را هم بالا میآورد.
برای افزودن المنتهای جدید یا ماژولها در روی صفحه خود، فقط روی یک نماد در نوارابزار اصلی کلیک و سپس درگ کنید. شما میتوانید آزادانه هر چیزی مانند قطعهای کد HTML یا دکمه فراخوان (CTA) را اضافه کنید. اگر فضای بیشتری برای ماژولها احتیاج دارید، یک مخزن (کانتینر) دیگر به فضای محتوای صفحه درگ کنید.
توجه داشته باشید که در هنگامیکه یک صفحه جدید اضافه میکنید، شما نمیتوانید این پلاگین را فعال کنید. یا باید یک صفحه موجود را انتخاب کنید یا ابتدا یک کپی از یک صفحه جدید را ذخیره کنید. پس از اینکه ذخیرهسازی کردید، میتوانید روی Open in Live Composer در کنار پرمالینک کلیک کنید. به خاطر داشته باشید که این پلاگین نمیتواند برای ویرایش متنهایی استفاده شود که به طرح زمینه شما متصل هستند مانند نوار ویجتها، فوتر و هدر!
۶- Contact Form 7
یک وبسایت در ذات خود یک وسیله ارتباطی دیگر بین مردم است. باوجودی که شما میتوانید آدرس ایمیل یا شماره تلفن خود را جایی در سایت خود اعلام کنید، اما فرمهای تماس، برقراری ارتباط را برای مخاطب هدف شما بسیار راحتتر میکنند.
در طول سالهای زیادی که بحث ایجاد فرمهای تماس مطرح بوده است، پلاگین کانتَکت فرم ۷ پلاگین محبوب وردپرس بوده است. این پلاگین یک ابزار ساده است که به شما اجازه میدهد تا در عرض چند دقیقه فرمهای تماس کاملاً کاربردی بسازید.
مقاله مرتبط: بهترین پلاگینهای وردپرس برای گوگل آنالیتیکس
با وجود داشتن یک ویرایشگر که فقط کد نمایش میدهد، این ابزار بهسادگی قابلدرک است. هر بخشی از کد نمایشگر یک فیلد در فرم تماس است که شاید نام، آدرس ایمیل یا پیام شخصی باشد.
شما مجبور نیستید که هر کد را به خاطر بسپارید، هنگامیکه یک فرم تماس را از ابتدا طراحی میکنید. تنها کاری که باید انجام دهید، کلیک کردن روی یک دکمه روی نوار ابزار است تا فیلدها و المنتهای خاصی را به فرم تماس خود اضافه کنید. یا این حال، دانستن دانش ابتدایی HTML به شما کمک میکند مخصوصاً تگهای پاراگراف “<p>” و رفتن به سر خط “<br>” که برای چیدن فیلدها در فرم تماس استفاده میشوند.
با داشتن فرم تماس علاوه بر تشویق مخاطب خود برای برقراری ارتباط با برند شما، میتوانید اهداف بیشتری را به دست بیاورید. فرمهای تماس میتوانند به شما کمک کنند تا بازخورد باارزش جمعآوری کنید و بینشی به دست بیاورید که در درازمدت به توسعه وبسایت شما کمک میکند.
۷- WP Smush
فارغ از اینکه شما یک پرتفالیوی آنلاین دارید یا بلاگ عکاسی و یا یک فروشگاه آنلاین، شما به تصاویر احتیاج دارید تا فاکتور تعامل وبسایت خود را افزایش دهید. متأسفانه، بسیاری از تازهکارها این اشتباه را میکنند که از تصاویری که بیدلیل خیلی بزرگ هستند، استفاده میکنند. در نتیجه، عملکرد وبسایت آنها صدمه میبیند و تقریباً نیمی از مخاطبان آنها ازآنجاییکه کلافه میشوند، وبسایت را ترک میکنند.
برای همین شما به یک پلاگین فشردهسازی تصویر مانند اسماش احتیاج دارید تا تصاویر خود را برای سرعت بالاتر وبسایت بهصورت اتوماتیک بهینهسازی کنید و تغییر سایز دهید. تنها کاری که باید بکنید این است که این پلاگین را نصب کنید و به Media > WP Smush بروید و روی Bulk Smush Now کلیک کنید.
این پلاگین میتواند طوری تنظیم شود تا بهصورت اتوماتیک در هنگام آپلود عکسها، آنها را بهینهسازی کند. فقط به بخش تنظیمات بروید و Automatically smush my images on upload را تیک بزنید. بهمحض اینکه این گزینه فعال شود، دیگر نیازی ندارید که نگران تصاویر باشید که دوباره سرعت وبسایت شما را کم کنند! این پلاگین اطمینان حاصل میکند که تصاویر در هنگام فشردهسازی کیفیت خود را از دست نمیدهند تا شما بتوانید فقط روی تولید محتوای تصویری و متنی تمرکز کنید.
wordpress.org/plugins/wp-smushit/
۸- Shortcodes Ultimate
چرا کدنویسی را یاد بگیرید وقتی که بهراحتی میتوانید آنها را قرض بگیرید؟ پلاگین شُرت کُدز به شما اجازه میدهد تا از تعداد زیادی کدهای کوتاه استفاده کنید تا وبسایت خود را متنوع کنید. تنها کاری که باید انجام دهید این است که کدهای کوتاه را کپی کنید تا المنتهایی مانند گالری، تبهای محتوای چندگانه، نقلقولها و قابها را اضافه کنید.
برای لیست کامل همه کدهای کوتاهی که شما میتوانید استفاده کنید، به Shortcodes > Cheatsheet بروید و برای راحتی میتوانید از لیست کدهای کوتاه پرینت بگیرید. اگر میخواهید از CSS سفارشی استفاده کنید، به Shortcodes > Settings > Custom CSS بروید. البته شما باید با کدنویسی آشنا باشید قبل از اینکه کدهای موجود CSS را بازنویسی کنید. نگران نباشید، اگر اشتباه کنید، میتوانید بهراحتی تنظیمات پیشفرض را به حالت اول بازگردانید.
gndev.info/shortcodes-ultimate
۹- WooSidebars
با پلاگینهایی مانند لایو کامپوزر یا شرت کدز و کانتکت فرم، شما هر آنچه برای سفارشیسازی فضای محتوا نیاز دارید، در اختیار دارید؛ اما با پلاگین ووسایدبارز، شما میتوانید کنترل کامل روی همهچیز وبسایت وردپرس خود داشته باشید.
ووسایدبارز یک پلاگین ساده است که به شما اجازه میدهد تا تعداد نامحدودی سایدبار برای صفحات مختلف ایجاد کنید. در Appearance > Widget Areas، شما میتوانید یک نام به همراه یک توضیحات کوتاه به فضای ویجت جدید خود بدهید. شما همچنین میتوانید برای فضای ویجت جدید شرایطی را مشخص کنید مانند اینکه چه صفحاتی قرار است ظاهر شوند، شرایط دستهبندی و سلسلهمراتب قالب.
برای استفاده از فضای ویجت جدید، حتماً یک سایدبار انتخاب کنید تا در منوی بازشونده سمت راست آن را جایگزین کنید. فراموش هم نکنید تا در مورد اینکه چه زمانی و در کجا این سایدبار ظاهر خواهد شد، شرایط مناسب را تنظیم کنید. برای نمونه، شما میتوانید یک ویجت نقشه گوگل را نشان دهید که در صفحه «درباره ما» روی آدرس دفتر شما تمرکز کرده است.
جستجو برای سایر پلاگینهای ضروری وردپرس
با داشتن پلاگینهای ضروری وردپرس که در این مقاله معرفی کردیم، شما میتوانید با اعتمادبهنفس و کنترل بیشتری وبسایت وردپرس خود را ساخته و میزبانی کنید. بااینحال، شما آزاد هستید که هر زمان که لازم است در مورد گزینههای جایگزین هم جستجو کنید. تا جایی که به تحقق اهداف آنلاین شما مربوط است، شما باید داوطلبانه گزینههای دیگر را در نظر بگیرید.
فقط به یاد داشته باشید که در هنگام نصب پلاگینها احتیاط کنید مخصوصاً اگر آنها توسط منابع مستقل ارائه میشوند. به ادعای منتشرکننده پلاگین بسنده نکنید و بازبینیها و نظرات کاربری معتبر را هم حتماً مطالعه کنید.