سایرمیزبانی وب

URL چیست؟ + معرفی بخش های مختلف URL

۵/۵ - (۱ امتیاز)

درباره URL ها چه می‌دانید؟  هر کاربری که آدرس خاصی را در نوار جستجوی خود سرچ می‌کند در واقع با یک URL سر و کار دارد. ممکن است برای شما این سوال ایجاد شود که یک URL از چه بخش‌های مختلفی تشکیل شده است و چه ساختاری دارد. 

در این مقاله از مگ هاست ایران ضمن بررسی بخش های مختلف یک URL، نقشی که ممکن است آن URL در بهینه سازی سایت داشته باشد را بررسی کرده‌ایم. اگر می‌خواهید با کاربردهای URL آشنا شوید این مطلب برای شماست.

URL چیست؟

URL کوتاه شده‌ی اصطلاح uniform resource locator به معنای “مکان یکنواخت منبع” یا نشانی وب است. URL در واقع متنی قابل‌خواندن برای انسان است که مشخص می‌کند، یک صفحه وب دقیقا در کجای اینترنت قرار دارد. در واقغ می‌توان گفت URL ابزاری برای بازیابی صفحات ایترنتی است.

یک url شامل عناصر مختلفی نظیر پروتکل، نام دامنه ساب دامین و غیره می‌باشد. در ادامه مطلب همه این موارد را با جزئیات با هم بررسی خواهیم کرد. قبل از آن خوب است بدانید که یک URL خوب می‌تواند نقش به سزایی در بهینه‌سازی تجربه کاربری صفحات سایت داشته باشد و در نتیجه سئوی سایت را نیزز بهبود ببخشد.

یک URL از چه بخش های تشکیل می‌شود؟

یک URL از بخش‌های تشکیل می‌شود. در ادامه با یک مثال بخش های مختلف یک URL را برای شما توضیح داده‌ایم:

بخش های مختلف یک URL

  1. پروتکل: HTTP، HTTPS، FTP و موارد دیگر. پروتکل روشی است که مرورگر و سرور با هم ارتباط می‌گیرند تا یک صفحه را بازیابی کنند. پروتکل قوانین مربوط به syntax، رفع خطاها، امنیت و موارد دیگر را نیز تنظیم می‌کند.
  2. دامنه: شناسه‌ای که آدرس IP یک وب‌سایت را نشان می‌دهد. قوانین قرار گرفتن یک دامنه به روی یک آدرس IP توسط سیستم نام دامنه (Domain Name System) تنظیم می‌شود. مرورگرها از یک جستجوگر DNS استفاده می‌کنند تا آدرس IP دامنه‌ای که در مرورگر وارد می‌کنید را بیابند. نام دامنه علاوه بر یک اسم مشخص از پسوند دامنه نیز تشکیل شده است. این پسوند‌ها خودشان انواع مختلفی دارند. برای مثال دامنه‌های سطح بالا (TLD)
  3. ساب دامنه‌ها:برخی URL ها شامل بخش چهارمی نیز می‌شوند که به آن زیر دامنه یا subdomain گفته می‌شود.

در حقیقت اگر بخواهیم کمی فنی‌تر این موضوع را بررسی کنیم باید بگوییم تمامی دامنه‌ها، زیر دامنه TLD هستند؛ بنابراین اگر آدرسی به شکل en.example.com داشته باشیم، «en» زیر دامنه «example» است که خودش زیر دامنه TLD» com» است.

وقتی کمی فراتر از صفحه اصلی یک وب‌سایت می‌روید، URL ها کمی طولانی‌تر می‌شوند. هر چیزی که بعد از TLD یک URL قرار بگیرد؛ مشخص‌کننده‌ی پوشه یا زیرپوشه‌ای است که آن صفحه در آنجا قرار دارد. به این آدرس URL دقت کنید:

https://www.example.com/category/subcategory/page

این آدرس نشان می‌دهد صفحه‌ای با نام «page» در زیرپوشه‌ای به نام «subcategory» در پوشه اصلی «category» قرار دارد. لازم است بدانید که گاهی  URL ها حاوی نوشته‌ای بعد از نام صفحه هستند. گاهی یک فایل در ادامه دارند که ممکن است پسوند .html یا.pdf  داشته باشد. این نوشته‌ها صرفا نوع فایلی که در صفحه قرار دارد را مشخص کرده‌اند نه چیز دیگر!

حال بیایید با هم بررسی کنیم که انواع URL کدامند؟


مقاله مرتبط: دامنه‌های سطح بالای عمومی چگونه دنیای وب را تغییر می‌دهند؟


معرفی انواع URL

‏url‌های موجود در فضای وب  به دسته‌بندی مختلف تقسیم می‌شوند. 

  • Dynamic URL یا داینامیک URL :  این URL ها تغییر پذیرند.  در این نوع url ها از پارامترهای مختلفی نظیر ؟ و @  استفاده می‌شود.
  • Statics URL یا  استاتیک URL: این دامنه‌ها دامنه‌هایی هستند که هیچگاه قرار نیست تغییر کنند. معمولاً یک بلاگ شخصی که از صفحات کمی تشکیل شده است ممکن است یک استاتیک url داشته باشد.  در این نوع url معمولاً از کلمات کلیدی استفاده می‌شود.

ملاحظات سئو برای URL های داینامیک و استاتیک

همانطور که توضیح دادیم، URL های داینامیک به URL هایی گفته می‌شود که توسط سرور یا CMS سایت شما، ساخته می‌شود. این نوع URL ها اغلب به روی وب‌سایت‌هایی که حاوی دیتابیس هستند، نظیر سایت‌های فروشگاهی، مشاهده می‌شود. همانند چنین آدرسی:

https://www.example.com/cat/?pid=5308.

در حالی‌که URL های استاتیک از نظر فنی مشکلی ندارند. چراکه گوگل از سال ۲۰۰۸ به‌راحتی آن‌ها را خوانده و ایندکس می‌کند، اما چک نکردن آن‌ها ممکن است موجب به‌وجود آمدن مشکلاتی همانند ایجاد صفحات تکراری شود.

معمولاً پیشنهاد می‌شود برای اینکه URL های داینامیک ظاهری بهتر پیدا کنند و به صفحاتی سازگار با سئو و رفتار کاربر تبدیل شوند از یک موتور بازنویسی (rewrite engine) استفاده کنید. از این طریق تجربه کاربری بهتری را برای مخاطبان سایت خود به ارمغان خواهید آورد.  و خیلی زود تاثیرات آن را بر روی سئوی سایت خود مشاهده می‌کنید.

URL چگونه بر روی سئو تأثیر می‌گذارد؟

ساختار URL سایت شما می‌تواند به روی سئو تأثیر بگذارد. این تأثیر می‌تواند به‌صورت مستقیم صورت بگیرد (سیگنال‌های رتبه‌بندی مرتبط با URL وجود دارد)، یا تأثیرات غیرمستقیم با توجه به رفتار و تجربه کاربری رخ دهد.

۱. HTTPS

وجود HTTPS در ساختار یک URL نقش به سزایی در امتیاز آن سایت دارد. گوگل از سال ۲۰۱۴ برای سایت‌هایی که در URL آن‌ها HTTPS وجود دارد، امتیازات ویژه در نظر گرفته است. در حال حاضر موتورهای جستجو صفحاتی که در URL آن‌ها HTTPS وجود ندارد را به‌عنوان وب‌سایت‌های ناامن تشخیص می‌دهند.

سئوی سایت و https


مقاله مرتبط: گواهی SSL چیست و چه تاثیری بر سئو دارد؟


در فاکتورهای امتیازدهی که در سال ۲۰۱۷ بررسی شده، Searchmetric دریافته است که ۳۷% از ۲۰ وب‌سایت برتر دارای HTTPS در URL خود هستند، هرچند، با وجود اهمیت بالایی که HTTPS برای امتیاز یک وب‌سایت در بر دارد، فقط ۲۹% سایت‌های وردپرسی بررسی شده توسط WooRank امن هستند.

۲. رفتار کاربر

داشتن URL ساده و قابل فهم برای انسان بسیار مهم است. این کار موجب می‌شود کاربر خیلی سریع و به‌سادگی یک URL را خوانده و بداند در آن صفحه باید انتظار چه چیزی را داشته باشد. 

مقاله مرتبط: چگونه رفتار کاربران وب‌سایت را بررسی و تحلیل کنیم؟

URL هایی که همه چیز در آن ها واضح و مشخص باشد، کمک می‌کند تا صفحات جایگاه بهتری در نتایج جستجو به دست آورند و در نتیجه کاربران بیشتری به سایت مراجعه کنند. علاوه بر این وقتی شخصی به یک URL برخورد می‌کند که او را به نتیجه دلخواهش می‌رساند،احتمال اینکه کاربر در جستجوهای بعدی خود نیز به  آن سایت مراجعه کند بیشتر خواهد بود. در نتیجه با تعریف url‌های واضح و مشخص برای صفحات سایت خود می‌توانید کاربران را به مشتریان بالقوه خود تبدیل کنید.

از طرف دیگر اشتباه در ریدایرکت url ها می‌نواند نتایج منفی بر تجربه کاربری یک سایت داشته باشد. در نتیجه به شما توصیه می‌کنیم در هنگام ایجاد ریدایرکت‌حتما دقت کافی داشته باشید.

۳. کلیدواژه مرتبط

اهمیت استفاده از کلیدواژه‌ها در URL ها در فاکتورهای امتیازدهی وب‌سایت در سال‌های اخیر کاهش یافته است. چراکه امروزه گوگل بهتر از قبل می‌تواند محتوای یک وب‌سایت را بررسی کند و هدف محتوا را تشخیص دهد. مطابق تحقیقاتی که در چند سال اخیر انجام گرفته استاستفاده از کلیدواژه در URL و دامنه حتی می‌تواند تاثیر منفی با امتیاز صفحه در نتایج جستجو داشته باشد.


مقاله مرتبط: توصیه هایی برای انتخاب هوشمندانه کلمات کلیدی


با این حال شما همچنان باید از کلمات کلیدی استفاده کنید تا مطمئن شوید URL شما قابل تشخیص و دقیق است. برای استفاده از کلمات کلیدی در ساختار url به این نکته توجه کنید که  آیا این کار براای ایجاد یک جستجوی بهتر به کاربر کمک می‌کند یا خیر؟ اگر پاسخ بله بود، کارتان را ادامه دهید. اگر پاسخ شما «شاید» یا «خیر» بود بهتر است درباره آدرس URL خود یک‌بار دیگر فکر کنید و پارامترهای دیگری را جایگزین کنید.

کلمات کلیدی در URL ها

علاوه بر این باید به این نکته نیز توجه کنید که کلمات موجود در ساختار یک url را چگونه از هم جدا می‌کنید.  با استفاده از آندرلاین یا خط فاصله؟  گوگل URL هایی که در آن‌ها از خط تیره استفاده شده را بهتر می‌فهمد. بنابراین بهتر است برای جدا کردن کلمات در URL از خط تیره استفاده کنید.

۴. لینک‌ها و اشتراک‌گذاری در شبکه‌های اجتماعی

در حالی‌که بسیاری از افراد برای لینک دادن به یک صفحه از متن لینک یا Anchor Text استفاده می‌کنند، برخی افراد نیز فقط یک URL را کپی و پیست می‌کنند. در چنین شرایطی، URL به متن لینک تبدیل می‌شود. اگر URL های سایت شما به صورت واضح تعریف شده باشند در نتیجه امتیاز بیشتری شانس بیشتری برای دریافت کلیک و جذب مخاطب خواهید داشت. از طرفی URL های واضح باعث می‌شود لینک‌های شما در شبکه‌های اجتماعی همانند فیس‌بوک یا توییتر نیز بهتر کلیک بخورند.

جمع‌بندی

حالا که متوجه شدید یک URL چیست و چه کاربردهایی دارد، به ما بگویید که شما در انتخاب یک URL مناسب به چه نکاتی توجه می‌کنید؟ همانطور که متوجه شدید انتخاب یک url مناسب نقش بسزایی در ایجاد تجربه کاربری بهینه برای مخاطبان یک سایت دارد. شما برای اینکه تجربه کاربری بهتری در سایت خود ایجاد کنید،  در انتخاب url چه نکاتی را مد نظر قرار خواهید داد؟

از اینکه تا پایان مطلب همراه ما بودید از شما سپاسگزاریم. لطفاً نظرات خود را در زمینه URL و تاثیر آن در سئوی سایت با ما در میان بگذارید.  آیا تجربه خاصی در این زمینه دارید؟

سوالات متداول

  • URL چیست؟

URL در واقع متنی قابل‌خواندن برای انسان است که مشخص می‌کند، یک صفحه وب دقیقا در کجای اینترنت قرار دارد. 

  • یک URL چه کاربردهایی دارد؟

‏URL در واقع آدرس کامل صفحه‌ای از یک سایت است که  کاربران در هنگام جستجو آن را در نوار جستجو  می‌بینند. یک url به ما می‌گوید که یک محتوا دقیقاً  در  کجای یک وب سایت قرار دارد.

  •  انواع URL کدامند؟

 ‌URL ها به دو صورت داینامیک و استاتیک دسته‌بندی می‌شوند.

خرید هاست لینوکس

تیم تحریریه هاست ایران

تیم تحریریه مجله هاست ایران متشکل از کارشناسان و نویسندگان متخصص در حوزه وب و هاستینگ است. این تیم با هدف ارائه محتوای ارزشمند و به‌روز به کاربران، به بررسی و تحلیل خدمات مختلف هاستینگ، آموزش‌های فنی و راهنمایی‌های کاربردی می‌پردازد. اعضای تیم با تجربه و دانش خود، سعی در ارتقاء آگاهی کاربران دارند و به آنها کمک می‌کنند تا بهترین تصمیمات را در زمینه انتخاب خدمات آنلاین بگیرند. تعهد به کیفیت و دقت در ارائه اطلاعات، از ویژگی‌های بارز این تیم است.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

  +  2  =  10

دکمه بازگشت به بالا