بهترین دیتاسنتر ایران
بهترین دیتاسنتر ایران

امروزه شرکت‌های زیادی در زمینه دیتاسنتر خدمات ارائه می‌دهند و در این حوزه فعالیت دارند. بااین‌حال انتخاب یک دیتاسنتر خوب در این میان از اهمیت بسیار بالایی برخوردار است و دقت در انتخاب تا حدود زیادی نگرانی‌های آینده کسب‌وکار شما را دور میزند. در این مطلب آموزشی از مجله هاست ایران می‌خواهیم در رابطه با بهترین دیتاسنتر ایران و ویژگی‌های یک دیتاسنتر خوب به گفتگو بپردازیم، پس اگر دوست دارید بهترین دیتاسنتر را برای کسب‌وکار خود انتخاب کنید تا آخر این مطلب همراه ما باشید.

قبل از اینکه به ویژگی‌های بهترین دیتاسنتر بپردازیم ابتدا اجازه دهید مختصری در رابطه با دیتاسنتر و انواع آن توضیحاتی ارائه دهیم.

مرکز داده یا دیتاسنتر چیست؟

مرکز داده ساختاری است که گروه بزرگی از سرورهای کامپیوتری شبکه‌ای را در خود جای می‌دهد که معمولاً توسط مشاغل، دولت‌ها و سازمان‌ها برای ذخیره‌سازی، پردازش یا توزیع از راه دور مقادیر زیادی داده استفاده می‌شود. درحالی‌که بسیاری از سازمان‌ها خدمات محاسباتی را در همان مکان دفاتر خود انجام می‌دهند که از عملیات روزانه آن‌ها پشتیبانی می‌کند، دیتاسنتر ساختاری است که به پردازش و مدیریت داده‌ها در مقیاس بزرگ و به‌صورت ۲۴ ساعته خواهد پرداخت.

بسته به اینکه این اصطلاح را چگونه تعریف و تفسیر کنیم، در حال حاضر از نیم میلیون مرکز داده در جهان تا میلیون‌ها مرکز وجود دارد. می‌توان گفت که سرورها و ذخیره‌سازی داده‌های یک سازمان را می‌توان مرکز داده نامید، در این بحث ما از اصطلاح دیتاسنتر برای اشاره به امکاناتی استفاده می‌کنیم که صراحتاً به سیستم‌های کامپیوتری و اجزای مرتبط با آن اختصاص داده‌شده است، مانند سیستم‌های مخابراتی و ذخیره‌سازی. برای اطلاعات بیشتر میتوانید مقاله دیتاسنتر چیست را مطالعه نمایید.

یک مرکز داده بزرگ و مدرن به‌صورت شبانه‌روزی کار می‌کند و اولویت را بر ارائه خدمات ایمن و بی‌وقفه قرار می‌دهد و به‌طورکلی شامل سیستم‌ها یا منابع تغذیه اضافی یا پشتیبان، اتصالات ارتباطی داده‌های اضافی، کنترل‌های محیطی، سیستم‌های اطفاء حریق و دستگاه‌های امنیتی متعدد است. چنین مرکزی یک عملیات در مقیاس صنعتی است که اغلب به‌اندازه یک شهر کوچک برق مصرف می‌کند. یک شرکت برای راه‌اندازی دیتاسنتر با چالش‌های مهمی دست‌وپنجه نرم می‌کند و به امکانات و سخت‌افزارها و نرم‌افزارهای متنوعی نیاز دارد که در ادامه به آن‌ها خواهیم پرداخت. یک مرکز داده به‌عنوان بهترین دیتاسنتر باید از هر لحاظ بهترین باشد که در ادامه به ویژگی‌های مهم آن خواهیم پرداخت.

مقاله پیشنهادی: دیتاسنترهایی که بیشترین استفاده را از انرژی تجدید پذیر دارند

انواع دیتاسنتر

روش‌های مختلفی برای طبقه‌بندی دیتاسنتر بر اساس نحوه راه‌اندازی و استفاده از آن‌ها وجود دارد. این عوامل عبارت‌اند از:

  • آیا آن‌ها متعلق به یک یا چند سازمان هستند یا چطور مورداستفاده قرار می‌گیرند؟
  • آیا آن‌ها در توپولوژی سایر مراکز داده قرار می‌گیرند؟
  • از چه فناوری‌ها و رویکردهای مدیریتی برای محاسبات، ذخیره‌سازی، خنک‌سازی، قدرت و عملیات استفاده می‌کنند؟
  • چقدر سبز هستند (ازلحاظ مصرف انرژی و عدم آسیب زدن به محیط‌زیست) که این مسئله در سال‌های اخیر اهمیت زیادی پیداکرده است و نمایان تر شده است.

مراکز داده را می‌توان با توجه به اینکه چه کسی آن‌ها را در اختیار دارد و چه کسی از آن‌ها استفاده می‌کند به سه دسته تقسیم کرد:

مراکز داده انحصاری

مراکز داده انحصاری امکاناتی هستند که به‌طور کامل توسط کسب‌وکار ساخته، نگهداری، اداره و مدیریت می‌شوند تا عملیات بهینه تجهیزات فناوری اطلاعات آن را انجام دهند. برخی از این مراکز شرکت‌های معروفی مانند فیس‌بوک، گوگل یا مایکروسافت هستند، همچنین در سطح جامعه و به‌صورت شخصی نیز برخی دیگر از شرکت‌های بزرگ مخابراتی، شرکت‌های بیمه و… به راه‌اندازی دیتاسنتر از این نوع پرداخته‌اند.

مراکز داده مدیریت‌شده

ارائه‌دهندگان میزبانی مدیریت‌شده دیتاسنتری هستند که توسط شخص ثالث از طرف یک سازمان یا شرکت مدیریت می‌شوند. کسب‌وکار صاحب مرکز داده یا فضایی در آن نیست. در عوض، کسب‌وکار به‌جای سرمایه‌گذاری در خرید مستقیم آنچه نیاز دارد، تجهیزات و زیرساخت‌های فناوری اطلاعات موردنیاز خود را اجاره می‌کند.

مراکز داده کولوکیشن

مراکز داده کولوکیشن معمولاً حاوی امکانات و تجهیزات بزرگی هستند که برای قرار دادن چندین کسب‌وکار در مرکز ساخته‌شده‌اند. کسب‌وکار فضای خود را در مرکز داده اجاره می‌کند و متعاقباً فضا را با تجهیزات فناوری اطلاعات خود پر می‌کند یا احتمالاً از تجهیزات ارائه‌شده توسط اپراتور مرکز داده استفاده می‌کند. برای راه‌اندازی دیتاسنتر به مجموعه سخت‌افزارهای متفاوتی نیاز داریم که در ادامه به تشریح هرکدام از آن‌ها خواهیم پرداخت.

ویژگی‌ های بهترین دیتاسنتر

شرکت شما نیازهای مرکز داده خاصی دارد. این نیازها انتخاب یک مرکز داده را برای موفقیت شرکت شما حیاتی می‌کند. انتخاب مرکز داده اشتباه برای کسب‌وکار شما می‌تواند منجر به مشکلات مربوط به اتصال، دسترسی به داده‌ها و موارد دیگر شود.

درست مانند انواع مختلف ابزارها، قابلیت‌های یک مرکز داده می‌تواند به‌طور چشمگیری متفاوت باشد. در واقع، آن‌ها گزینه‌های زیادی را ارائه می‌دهند. بااین‌حال، قبل از اینکه یک دیتاسنتر برای کسب‌وکار خود انتخاب کنید، باید با بهترین دیتاسنتر ویژگی‌های آن آشنا شوید. در ادامه به عوامل و فاکتورهای اشاره خواهیم کرد که این ویژگی‌ها در هر مرکز داده به‌عنوان بهترین دیتاسنتر باید موجود باشند.

۱. مکان دیتاسنتر

تصمیم‌گیری در مورد نحوه انتخاب مکان مرکز داده یکی از مهم‌ترین عوامل در هنگام انتخاب مرکز داده است. اگرچه می‌توانید با یک مرکز داده که دورتر است، در هزینه خود صرفه‌جویی کنید، اما برخی از مزایای نزدیک بودن آن را از دست خواهید داد.

در مناطق مستعد بلایای طبیعی، یافتن یک مرکز داده که در یک شبکه برق جداگانه و به دور از هرگونه خطر احتمالی باشد، گزینه ایمن‌تر است. با استفاده از یک مرکز داده در یک شبکه برق دیگر، داده‌های شما در همان زمان که دفتر شرکت شما تحت تأثیر قرار می‌گیرد، تحت تأثیر قرار نمی‌گیرد و تعداد مشکلاتی را که در صورت قطع برق منطقه‌ای بزرگ باید به‌طور هم‌زمان انجام دهید، کاهش می‌یابد.

۲. قابلیت اطمینان

وجود یک منبع برق پشتیبان برای یک مرکز داده مناسب ضروری است و یک مرکز داده به‌عنوان بهترین دیتاسنتر باید همیشه یک منبع پشتیبان انرژی داشته باشد. علاوه بر این، شما باید مطمئن شوید که تهویه و خنک کننده مناسب در زیرساخت آن‌ها وجود دارد.

۳. امنیت دیتاسنتر

داشتن یک سیستم امنیتی مناسب برای یک مرکز داده بسیار مهم است و امنیت یکی از مهم‌ترین ویژگی‌های یک مرکز داده به‌عنوان بهترین دیتاسنتر خواهد بود. از آنجایی که تمام داده‌ها و برنامه‌های کاربردی سازمانی شما را در خود جای می‌دهد، نقض می‌تواند به معنای فاجعه برای کسب‌وکار شما باشد. میانگین هزینه حمله سایبری به مراکز داده سالانه به ۴ میلیون دلار می‌رسد. برای کاهش خطر حملات DDoS باید از در دسترس بودن یک سرویس حفاظتی DDoS درجه سازمانی استفاده کرد.

مراکز داده باید از نرم‌افزار و فناوری استفاده کنند که از دارایی‌های شما محافظت کند، اما باید از امنیت فیزیکی قوی نیز برخوردار باشد. مرکز داده شما باید دارای قفل مناسب، نظارت و بسته به‌اندازه، حتی کارکنان امنیتی سایت باشد. همچنین باید بررسی کنید که ویژگی‌ها و اهداف امنیتی آن‌ها مقیاس‌پذیری سرویس شما را محدود نمی‌کند.

مطالب مرتبط: استاندارد DCAS چیست؟

۴. ظرفیت خدمات شبکه

همه مراکز داده بدون ارتقاء زیرساخت ظرفیت خود را محدود می‌کنند. متغیرهایی مانند قابلیت اطمینان شبکه، سرعت و حتی امنیت می‌توانند به شما ایده‌ای درباره قوی بودن شبکه بدهند و به‌عنوان فاکتورهایی در انتخاب بهترین دیتاسنتر باید اعمال شوند.

با فرض اینکه مرکز داده‌ای را انتخاب می‌کنید که از کابل‌کشی فیبر نوری پشتیبانی می‌کند، باید مطمئن شوید که آن‌ها فضا و قدرت لازم برای رفع نیازهای آینده شما را دارند. مشخص کنید که با رشد شرکت به چه مقدار نیاز دارید تا بتوانید از همان ابتدا برای دریافت پهنای باند بیشتر برنامه‌ریزی کنید.

۵. انعطاف‌پذیری و مقیاس‌پذیری

اگر کسب‌وکار شما در حین چرخش به پروژه‌های مختلف با تغییرات زیادی روبرو می‌شود، یافتن مرکز داده‌ای که بتواند خواسته‌های شما را برآورده کند، حیاتی است. خوشبختانه، با تکنولوژی مدرن، پیشرفت‌ها راه‌هایی برای انعطاف‌پذیری بیشتر ایجاد می‌کنند و یک مرکز داده به‌عنوان بهترین دیتاسنتر باید حتماً دارای ویژگی مقیاس‌پذیری باشد.

۶. پشتیبان گیری اضطراری

یک مرکز داده خوب هر نقطه از شکست را شناسایی کرده و راه‌هایی برای کاهش خطرات پیدا کرده است. همان‌طور که قبلاً گفتیم، بلایای طبیعی و قطع برق مشکلات بالقوه این تأسیسات هستند.

هر مرکز داده متوسط تا بزرگ از یک سیستم برق اضطراری متمرکز (UPS) برای برق اضطراری استفاده می‌کند. این سیستم‌ها به‌طور خودکار با قطع منبع برق اولیه روشن می‌شوند و مقدار انرژی باقی‌مانده را قبل از تمام شدن نیز نمایش می‌دهند. ژنراتورهای پشتیبان باید در محل نصب شوند، حتی اگر در منطقه‌ای نباشید که دائماً دچار قطعی می‌شود.

بهترین دیتاسنتر ایران

در حال حاضر شرکت‌های زیادی خدمات دیتاسنتری در داخل ایران ارائه می‌دهند که هرکدام از آن‌ها مزایا و معایب خودشان را دارند. به‌صورت کلی در انتخاب دیتاسنتر باید فاکتورهای زیادی را اعمال کرد و به بهترین دیتاسنتر مد نظر خود رسید. برای این هدف کافی است که ویژگی‌های زیر را با دیتاسنتر مد نظر خود مطابقت دهید و دیتاسنتری را انتخاب کنید که با ویژگی‌های بالا بیشترین همپوشانی را دارد.

بیشتر دیتاسنترهایی که در کشور ایران فعالیت دارند مختص به شهر تهران هستند و از آن جا خدمات‌رسانی خود را به کل کشور انجام می‌دهند. دیتاسنترهای مختلف وظایف مختلفی به عهده‌دارند، برای مثال بعضی از آن‌ها وظیفه تأمین خدمات اینترنتی را بر عهده‌دارند، برخی وظیفه نگه‌داری از اطلاعت کاربران را بر عهده دارند و بسیاری از موارد دیگر.

لیست دیتاسنترهای ایران

همان‌طور که گفته‌شده دیتاسنترهای زیادی در ایران فعالیت دارند که از جمله مهم‌ترین آن‌ها می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

  1. دیتاسنتر هاست ایران
  2. دیتاسنتر افرانت
  3. دیتاسنتر پارس آنلاین
  4. دیتاسنتر تبیان
  5. دیتاسنتر زیرساخت
  6. دیتاسنتر ایرانسل
  7. دیتاسنتر شاتل
  8. دیتاسنتر آسیاتک
  9. دیتاسنتر شهراد
  10. دیتاسنتر همراه اول
  11. دیتاسنتر بانک ملی
  12. دیتاسنتر بانک سامان
  13. دیتاسنتر بانک ملت
  14. دیتاسنتر بانک دی
  15. دیتاسنتر مبنا
  16. دیتاسنتر جایگاه
  17. دیتاسنتر نگاه روشن پارس
  18. دیتاسنتر پارس دیتا
  19. دیتاسنتر فن آوا
  20. دیتاسنتر آشنا
  21. دیتاسنتر روند تازه
  22. دیتاسنتر سروش رسانه
  23. و غیره

مطلب پیشنهادی: راهنمای خرید هاست

دیتاسنتر هاست ایران

دیتاسنتر هاست ایران به‌عنوان یکی از بهترین دیتاسنترهای موجود در ایران هم‌اکنون آمادگی خدمات‌رسانی به تمامی مشتریان خصوصی و سازمانی را دارد. دیتاسنتر هاست ایران در مرکز تهران قرار گرفته است و هم‌اکنون یکی از بزرگ‌ترین دیتاسنترهای ایران از منظر محتوا محسوب می‌شود.

دیتاسنتر هاست ایران دارای مجوز افتا است. مجوز افتا به معنی تائیدیه استاندارهای یک دیتاسنتر در سطح بین المللی است که دیتاسنتر هاست ایران به‌عنوان دومین شرکتی شناخته می‌شود که از این مجوز بهره می‌برد. این مجوز توسط وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات مطابق با استانداردهای جهانی مراکز داده تائید و ارائه می‌شود.

ویژگی‌های دیتاسنتر هاست ایران

به‌عنوان یکی از انواع بهترین دیتاسنتر در فهرست بالا، دیتاسنتر هاست ایران دارای ویژگی و امکانات بسیار ایده آلی است که از جمله مهم‌ترین آن‌ها می‌توان به موارد زیر اشاره کرد.

  • مجوز مراکز ارائه‌دهنده خدمات افتا
  • پست اختصاصی برق و برق اضطراری
  • پهنای باند ارتباطی بیش از ۱۶۰ گیگابیت بر ثانیه
  • فیبر اختصاصی
  • میزبانی از وب‌سایت‌های با حساسیت بالا
  • آپتایم و پشتیبانی بسیار بالا (آپتایم ۹۹.۹۸% )
  • و بسیاری از موارد دیگر

سخن پایانی

در این مطلب آموزشی از مجله هاست ایران ما در رابطه با ویژگی‌های یک مرکز داده به‌عنوان بهترین دیتاسنتر توضیحاتی را ارائه دادیم و در عین حال لیست بهترین دیتاسنترهای ایران را نیز ذکر کردیم، بااین‌حال انتخاب یک دیتاسنتر مناسب نیازمند بررسی و تحقیقات زیادی است که باید قابل از خرید خدمات آن را انجام بدهیم. اگر قصد استفاده از خدمات دیتاسنتر را دارید، می‌توانید از خدمات دیتاسنتر هاست ایران به‌عنوان یکی از بهترین دیتاسنترهای موجود در ایران بهره ببرید.

معرفی بهترین دیتاسنترهای ایران + لیست مراکز داده در ایران

کامل بهرامی

کامل بهرامی دانش‌آموخته کارشناسی ارشد رشته مهندسی کامپیوتر گرایش نرم‌افزار از دانشگاه ارومیه است. به حوزه کامپیوتر، برنامه‌نویسی و فناوری اطلاعات علاقه‌مند‌ است و در حوزه‌های مذکور در مجله هاست ایران محتوا تولید می‌کند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

  +  48  =  51