۹ فریم‌ورک برتر جاوا اسکریپت تا به امروز
۹ فریم‌ورک برتر جاوا اسکریپت تا به امروز

 امروزه فریمورک‌ جاوا اسکریپت یکی از پلتفرم‌های محبوب توسعه‌دهندگان و کسب‌وکارها به هنگام توسعه برنامه‌های تحت وب هستند. ممکن است تاکنون شانس کار با چند مورد از این فریم ورک‌ها را داشته‌اید، اما ندانید که کدام یک از آن‌ها بهتر از دیگری است.

در واقع، این امر واضحی است که تکنولوژی جاوا اسکریپت روزبه‌روز پیشرفت کرده و شما نیز باید همگام با آن پیش بروید و برای استفاده از آن، دانش خود را بالا ببرید. همچنین، آشنایی بیشتر با فریم‌ورک‌های برتر جاوا اسکریپت امروزه، نیازی ضروری است.

پس از تحقیق و بررسی‌های زیاد در مورد فریم‌ورک‌های متعدد و نظرات کاربران نسبت به آن‌ها، ۹ مورد برتر را انتخاب کرده که در ادامه بیشتر با آن‌ها آشنا می‌شویم:

۱- از AngularJS 2.0 تا Angular 4

چندین سال قبل، گوگل انگولار را معرفی کرد، فریم ورکی که تغییرات زیادی را برای API‌های سطح وب رقم زد و البته این ویژگی باعث نقاط قوت این فریم ورک شده بود.

گوگل بعد از انجام آزمایش و بررسی‌های طولانی روی نسخه‌ی اول انگولار، نسخه‌ی دوم آن را با تحولی عظیم منتشر کرد.


مقاله مرتبط: AngularJS چیست؟


گوگل رویه‌ای را که برای بهبود پلتفرم اندروید در پیش گرفته بود، برای پلتفرم خود در سطح وب یعنی انگولار نیز انتخاب کرد، به طریقی که ما هم‌اکنون هر ۶ ماه یک بار شاهد نسخه‎ی جدیدی از این فریم ورک هستیم.

بعد از وقفه طولانی که پس از انتشار رسمی انگولار ۲ به وجود آمد، این فریم ورک امروزه به محبوب‌ترین نسخه‌ی آن تبدیل شده است. البته که در صورت نداشتن اطلاعات و شناخت کافی نسبت به نسخه‎های جدید، انجام بروز رسانی امری بسیار ریسک‌پذیر است. اجازه دهید با نمودار زیر در این تصمیم‌گیری به شما کمک کنیم.

اما اکنون، نسخه‌ی جدیدتری نسبت به این دو منتشر شده و با Angular 4 روبه‌رو هستیم. انگولار ۴ نسخه بهبودیافته انگولار ۲ و البته نسخه‎ی بازنویسی شده‌ی AngularJS است. این نسخه معماری کاملاً متفاوتی دارد. وجه تمایز انگولار ۴ با نسخه‌های قبلی آن عبارت است از:

  • سازگاری با تایپ اسکریپت ۲.۱ به بالا
  • بهبود ngIf و ngFor
  • Http
  • پکیج انیمیشن
  • مسیریاب (Router)
  • پلاگین جدید SystemJs

در نهایت باید پذیرفت که AngularJs، قدرت ایجاد اپلیکیشن‌های تحت وب را بهتر از دیگر نسخه‌های خود دارد. AngularJS با سرعت توسعه‌ی بیشتر، یکپارچه کردن آسان کدها و آماده شدن برای تست واحد، مطمئناً می‌تواند انتخاب شما برای پروژه بعدیتان باشد.

۲- React

یکی دیگر از فریم ورک‌های برتر جاوا اسکریپت، React.js است که توسط شرکت فیس‌بوک پشتیبانی می‌شود. این فریم ورک، عملکرد خوبی در سئو دارد و همچنین از jsx ساده‌تر و DOM مجازی نیز پشتیبانی می‌کند. ReactJs یکی از فریم ورک‌هایی ا‌ست که توسعه‌دهندگان از آن برای ساخت برنامه‌های تحت وب پویا با ترافیک بالا استفاده می‌کنند.

هرچند در مقایسه با AngularJs از نظر تست‌پذیری آسان و ساختار مؤلفه‌های آن، ضعیف‌تر عمل می‌کند. با این حال، این امر به معنی ضعیف‌تر بودن ReactJs نسبت به AngularJs نیست.

۳- js

جاوا اسکریپت به‌عنوان یک زبان اسکریپت‌نویسی سمت کاربر در مرورگر استفاده می‌شود.

ایده‌ای که در پشت پرده‌ی ایجاد Meteor.js بود، این است که با استفاده از آن در backend سایت، باعث صرفه‌جویی در زمان و ساخت تجربه کاربری بهتر می‌شود. از این‌رو، توسعه‌دهندگان Frontend می‌توانند بدون نیاز به کار با زبان‌های php، پایتون، جاوا یا روبی، روی backend پروژه‌ی خود نیز کار کنند.

این فریم ورک قابلیت بکار برده شدن در هر دو سمت backend و frontend را دارد.

مقاله مرتبط: پایتون چیست و چه کاربردهایی دارد؟

همچنین Meteor برای کسانی که می‌خواهند اپلیکیشن تحت وب به‌صورت «real time» ایجاد کنند، یک انتخاب عالی است. تمام لایه‌های برنامه از پایگاه داده گرفته تا قالب‌ها به‌طور خودکار به‌روزرسانی می‌شوند.

تصویر زیر، نوع عملکرد این سیستم را نشان می‌دهد:

بنابراین برای دیدن موارد به‌روزرسانی شده، نیازی به Refresh کردن صفحه نیست. دقیقاً همانند چیزی که شما بعد از قرار دادن نظری روی یک پست LinkedIn مشاهده می‌کنید.

۴- Node.js

هدف اصلی Node.js ساخت برنامه‌هایی با قابلیت ضد قفل، سیستم I/O رویدادگرا، همچنین ساخت اپلیکیشن‌های real-time سبک و با عملکرد بالاست که بتواند روی سیستم‌های توزیع‌شده اجرا شود.

به عبارت ساده‌تر، Node.js برای ساخت برنامه‌هایی با قابلیت‌های خاص استفاده می‌شود.


مقاله مرتبط: بهترین پلاگین‌های رایگان جاوا اسکریپت در سال ۲۰۱۸


این فریم ورک به شما کمک می‌کند تا بتوانید اپلیکیشن‌های پرسرعت و البته ارتقا پذیر بسازید، چرا که Node.js این قابلیت را دارد تا تعداد زیاد اتصالات هم‌زمان به برنامه را با بالاترین عملکرد، مدیریت کند. این کار باعث افزایش ارتقا پذیری برنامه نیز می‌شود.

اگر به یک سیستم جاوا اسکریپتی با تمام امکانات و ابزارها نیاز دارید، Node.js انتخابی ایده‌آل برای شما خواهد بود.

۵- Ember.js

فریم ورک‌های شگفت‌انگیزی مثل Ember.js اجازه می‌دهد تا به‌آسانی و با سرعت بیشتری یک برنامه تحت وب ایجاد کنید. Ember.js انتخاب اول خیلی از برنامه‌نویس‌ها است و دلایل زیادی برای این موضوع وجود دارد. یک دلیل این است که مسیریابی Ember.js از شکسته شدن لینک‌ها در صفحات وب جلوگیری می‌کند. این فریم ورک با هر مسیری که ایجاد می‌کنید، یک آدرس و دکمه بازگشت پیش‌فرض در اختیار شما می‌گذارد که این کار باعث راحتی استفاده از API می‌شود.


مقاله مرتبط: Ember.js چیست؟


همچنین، ترکیب Ember.js و Rail به شما آزادی و انعطاف‌پذیری بیشتری برای ساخت برنامه‌های تعاملی تحت وب می‌دهد.

۶- React.js

چندین ویژگی این تکنولوژی، همانند React.js است. Mathril اجزای دارای سلسله‌مراتب MVC و قالب‌های امن با تفاوت هوشمندانه‌ی مدل شی‌ءگرای سند (DOM) را برای ترجمه‌ی عملکرد بالا همانند React در اختیار شما می‌گذارد.همچنین، اتصال داده‌ها باقابلیت سفارشی‌سازی و مسیریابی URL، دو ویژگی قدرتمند Mathril.js هستند.


مقاله مرتبط: React js چیست؟ معرفی مفاهیم پایه React


۷- Polymer

Polymer یکی دیگر از فریم ورک‌های جاوا اسکریپت ایجاد شده توسط گوگل است. شکی نیست که امکانات Polymer بسیار کمتر از React.js است، اما این فریمورک اخیراً پیشرفت‌های زیادی داشته است. اجزای عناصر طراحی بکار رفته در Polymer، کیفیت خیلی بالایی دارند. همچنین اجزای وب Polymer بخشی از HTML استاندارد هستند که همین امر، حضور آن را نسبت به ReactJS در جامعه‌ی توسعه‌دهندگان تضمین می‌کند. از این‌رو، احتمال این‌که در آینده، جایگزینی برای این فریم ورک انتخاب شود بسیار کم است.

۸- Vue.js

بعد از مدت‌ها استفاده از Vue.js، تصمیم گرفتیم آن را به لیست بهترین فریم ورک‌های جاوا اسکریپت اضافه کنیم.


مقاله مرتبط: Vue.js چیست و چه مزایایی دارد؟


چند دلیل برای این کار وجود دارد. در بسیاری از موارد، دیدیم که Vue.js جایگزین انگولار شده است. Vue.js یک کتابخانه سبک است که از قابلیت‌های اتصال داده به‌صورت دو طرفه و DOM مجازی، پشتیبانی می‌کند که این امر موجب می‌شود در استفاده از عناصر مورد نیاز خود در توسعه‌ی وب سردرگم نشوید.

۹- Aurelia

فریم ورک تازه وارد که اخیراً به لیست برترین فریم ورک‌های جاوا اسکریپت اضافه شده است، Aurelia نام دارد.

این فریم ورک از اسکریپت ECMA) ES2016) استفاده می‌کند که به توسعه‌دهندگان امکان به‌کارگیری قابلیت‌های شی‌ءگرایی را می‌دهد.

اگر از انگولار۲ استفاده می‌کنید و از سیستم آن راضی نیستید، می‌توانید با کمترین میزان کد، فریم ورک خود را به Aurelia تغییر دهید.

نتیجه‌گیری

جاوا اسکریپت، آینده توسعه برنامه‌های تحت وب است و انتخاب یک فریم ورک مناسب اصلاً کار آسانی نیست. با توجه به مطالب گفته شده در این مقاله و انتخاب بهترین فریم ورک برای پروژه‌ی خود، در زمان و هزینه‌تان صرفه‌جویی کنید.

۹ فریم‌ورک برتر جاوا اسکریپت تا به امروز

دپارتمان آموزش هاست ایران

دپارتمان آموزشی هاست ایران در تلاش است جدید ترین آموزش های مرتبط با میزبانی وب را در اختیار کاربران عزیز قرار دهد

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

  +  15  =  18