راهنمای مطالعه
صنایع مختلف در سرتاسر جهان حالا رویکرد آنلاین را در اجرای کمپینهای بازاریابی و تبلیغاتی خود به اجرا درمیآورند. صفحههای فرود یا همان لندینگ پیجها کسبوکارها را قادر میسازند تا استراتژیهای بازاریابی خود را برای ترویج و تبلیغ محصولات و خدمات خود به شکل مؤثری شکل دهند. صفحه فرود بخش مهمی از روند توسعه طراحی به شمار میرود و در تلاش برای تشویق بازدیدکنندگان به درگیری و همچنین هل دادن آنها به سمت قیف تبدیل طراحی میشود. طراحی صفحه فرود باید بینقص باشد و همین موضوع است که ما را واداشته تا مطلب پیش رو را برایتان آماده کنیم. در ادامه قصد داریم مهمترین نکتهها را در طراحی صفحه فرود به شما متذکر شویم تا بتوانید صفحه فرود مناسبی طراحی کنید که بهاندازه کافی مؤثر باشد و بازدیدکنندگانتان را به مشتری یا عضو وبسایت تبدیل کند.
موارد ضروری در طراحی صفحه فرود
۱ – محتوای مناسب تولید کنید
محتوای درون صفحه فرود شما باید مرتبط و بدون حاشیه اضافی باشد و همچنین ارزش پیشنهادی منحصربهفرد (UVP) کسبوکارتان را بهطور برجسته به نمایش بگذارد. محتوایی که ارائه میدهید درواقع به نوع محصول یا خدماتی که قصد فروش آن رادارید وابسته است. یادتان باشد که در زمان نمایش صفحه فرود تنها ۸ ثانیه فرصت دارید تا بازدیدکننده را قانع کنید که آنچه ارائه میدهید ارزش توجه و خرید دارد. ارائه اطلاعات بیشازحد در این حالت ممکن است باعث ایجاد نارضایتی در بازدیدکننده شود و درنهایت او صفحه شمارا ترک کند. به زبان ساده و آسان با مخاطب خود سخن بگویید و بهروشنی توضیح دهید که چگونه میتوانید در بهبود زندگی آنها نقش داشته باشید.
در ادامه به ۵ عنصر اصلی تبدیل در صفحه فرود توجه کنید:
عنوان (Heading)
عنوان درواقع اولین بخش متنی است که بازدیدکننده در صفحه فرود شما میبیند و به همین خاطر همچنین از اولین فرصتهای طلایی شما برای تأثیرگذاری بر نرخ تبدیل هم به شمار میرود. از عنوان مناسبی استفاده کنید که بهوضوح به مهمترین و برجستهترین فواید محصولات و خدمات شما اشاره میکند. در عنوان به بازدیدکنندگان خود خیلی شفاف بگویید که در صفحه فرود میتوانند به چه چیزهایی دست پیدا کنند.
عنوان فرعی (Subheading)
مناسبترین و تأثیرگذارترین صفحههای فرود از عنوان اصلی برای اشاره به آنچه کسبوکار ارائه میدهد استفاده میکنند و بعدازآن در عنوان اصلی بیشتر درباره ارزش پیشنهادی (UVP) توضیح میدهند. عنوانهای فرعی میتوانند آنچه شما در کسبوکارتان ارائه میکنید را با جزئیاتی بیشتر به بازدیدکننده توضیح دهند. البته برخی از صفحههای فرود هم بهگونهای طراحیشدهاند که ارزش پیشنهادیشان در عنوان قرارگرفته و از عنوان فرعی برای توضیح درباره پیشنهاد اصلی محصول یا خدمت استفادهشده است.
مقاله مرتبط: ١٠ قانون که برای طراحی Landing Page باید مدنظر داشته باشید
در ادامه میتوانید مشاهده کنید که عنوان فرعی چگونه توانسته است در تکمیل منظور عنوان اصلی ذکر شود. وقتی کاربران وارد صفحه میشوند، بهخوبی متوجه خدمات میشوند و سریعاً بر دکمه فراخوان کلیک میکنند.
فراخوان (Call to Action)
دکمههای فراخوان تشویقکننده و تحریککنندهای طراحی کنید تا کاربران وادار شوند سریعاً بر آنها کلیک کرده و خرید کنند یا به عضویت وبسایت شما درآیند. بهترین راه این است که دکمه فراخوان یا CTA را در ابتدا یا انتهای صفحه قرار دهید تا کاربران مجبور نباشند برای پیدا کردنش همه صفحه وب را زیرورو کنند. علاوه بر این میتوانید از طراحی دکمه شناور CTA بهره بگیرید تا کاربر بتواند همواره آن را ببیند. دکمه فراخوان مخصوصاً در حالتی که با رنگ گیرا طراحی شود یا پویانمایی در آن به کار رود میتواند توجه کاربران را بهتر و بیشتر به خودش جلب کند. این نوع طراحی همچنین قادر است تأثیر مثبتی بر روان کاربر بگذارد و تصویر برندتان را بهبود ببخشد.
مقاله مرتبط: ٥ تکنیک برای طراحی بهتر دکمه CTA
پس از طراحی حتماً بررسی کنید که عنوان صفحه فرود و پیام متنی CTA باهم سازگار باشند و به یکدیگر ارجاع داده شوند. اگر عنوان از دکمه فراخوان متفاوت باشد، ممکن است باعث سردرگمی کاربر شود. از این سردرگمی دوریکنید و مطمئن شوید که محتوای متنی دقیقاً همان چیزی را که در فراخوان ذکر کرده است منعکس میکند.
در ادامه میتوانید نمونه مناسبی را از طراحی دکمه فراخوان تماشا کنید که ازنظر منطقی هم کاملاً با عنوان اصلی و فرعی سازگار است. این دکمه همچنین انیمیشن ساده اما جذابی دارد که کاربر را به خود علاقهمند میکند. کاربرانی که قبلاً عضو شدهاند میتوانند از بخش بالا سمت راست صفحه بهراحتی وارد وبسایت شوند.
مزایا
ارزش پیشنهادی شما حتماً باید قانعکننده، منحصربهفرد و واضح باشد. به همین خاطر شاید بهتر باشد برای ذکر فواید استفاده از محصولات و خدمات خود از روش اشاره موردی استفاده کنید. استفاده از روش ذکر فواید بهصورت موردی باعث میشود توجه کاربران جلب شود و فواید محصول هم برجستهتر دیده شوند. از ذکر مهمترین فایده محصول شروع کنید و بهتدریج به مواردی که اهمیت کمتری دارند برسید. البته این فهرست نباید خیلی طولانی باشد؛ ذکر ۵ تا ۷ مورد از مزایا و فواید کفایت میکند.
فرمهای درخواست
در طراحی صفحههای فرود تلاش کنید فرم درخواست از کاربران برای درج هر مورد و اطلاعاتی تا حد امکان کوتاه و مختصر باشد. البته همه بازاریابها تلاش میکنند اطلاعات بیشتری کسب کنند، اما یادتان باشد که در طراحی صفحه فرود باید به کاهش بیش از افزایش فکر کنید. همیشه در صفحه تشکر میتوانید برای دریافت اطلاعات بیشتر از کاربران درخواست کنید. کاربران معمولاً مشکلی ندارند نام و نشان پستی خود را به شما بدهند. از طرفی وقتی بهصورت غیرضروری از آنها درباره تاریخ تولد و شماره تلفن همراه سؤالی میپرسید، ممکن است آنها دیگر فرم درخواست را تکمیل نکنند. بهترین روش برای دستیابی به فرم مناسب این است که خودتان آن را طراحی و آزمایش کنید.
۲ – طرح و قالب ساده انتخاب کنید
بهترین قالب برای طراحی صفحه فرود شکل ساده و جذاب است که اطلاعات آن در روندی غیر آزاردهنده به مخاطب ارائه شود. در طراحی صفحه از تعبیه عناصر تصویری متعدد و بیربط دوری کرده و با قالبی ساده و فضای خالی مناسب توجه مخاطب را به دکمه فراخوان جلب کنید. فونت درشت انتخاب کنید تا بازدیدکنندگان متن مهم را بهخوبی ببینند و درک کنند. همچنین باید بررسی کنید که نوع طراحی صفحه فرود شما زمان بارگذاری صفحه وب را افزایش ندهد.
مقاله مرتبط: وب سایت تک صفحهای چیست؟ چه زمانی از وبسایت One Page استفاده میشود؟
قالب صفحه فرود خود را با وضوح تصویرهای مختلف بررسی کنید و مطمئن شوید که کاربران با نمایشگرهای قدیمی هم بدون نساز به اسکرول کردن قادر به بارگذاری و مشاهده دکمه فراخوان و محتوای آن باشند. در آخر نمایش صفحه فرود را روی صفحهنمایش موبایلی بررسی کنید و از موبایل دوستانه بودنش مطمئن شوید.
بسیاری از کاربران برای کسب اطلاعات بیشتر ممکن است صفحه فرود را به پایین اسکرول کنند؛ به همین خاطر از طراحی بلوک متحرک کنار صفحه نترسید.
۳ – تصاویر جذاب فراهم آورید
تصاویر هم میتوانند مانند متن محتوا بر نحوه دیگری مخاطب با شما تأثیر بگذارند. مهارت منطق بصری انسانها را قادر میسازد آنچه میبینند را پردازش کنند و از آن نتیجه بگیرند. عناصر تصویری میتوانند مفاهیم بیشتری را به بازدیدکنندگان شما منتقل کنند. از تصاویر باکیفیت استفاده کنید و بهترین نکتهها را درباره محصولات و خدمات خود به مخاطبان نشان دهید.
مقاله مرتبط: چگونه برای وبسایت خود تصاویر رایگان پیدا کنیم؟
در ادامه نمونهای از صفحه فرود مخصوص یک برند لوکس را مشاهده میکنید که تصویر جذابی در پسزمینه آن طراحیشده است. این تصویر علاوه بر جذابیت بصری میتواند هویت و ماهیت برند را هم به مخاطب نشان دهد.
۴ – هویت قابلاعتماد از خود نشان دهید
همه نشانههای معتبر بودن و قابلاعتماد بودن محصولات، خدمات و برند خود را به مخاطب نشان دهید. بسیاری از برندها برای این منظور سند اجتماعی در قالب فهرست مشتریان، اشارههای رسمی رسانهها، آمارها و بیانیههای مشتریان راضی را به نمایش میگذارند.
بهترین صفحههای فرود بهخوبی از بیانیه مشتریان راضی استفاده میکنند و همچنین نشانهای اعتبار و جوایز کسبشدهشان را در معرض دید قرار میدهند. گفته میشود که بیانیه رضایت مشتریان فعلی از تأثیرگذارترین موارد هستند که میتوانند به مخاطبان و بازدیدکنندگان اطمینان بیشتری القا کنند. اشاره به مشتریان فعلی از برندهای مشهور، نمایش نشانهای افتخار و جوایز هم میتوانند در این مسیر تأثیرگذار باشند و اطمینان مشتریان بالقوه را نسبت به شما تقویت کنند.
وقتی میخواهید از لوگوها برای تضمین اعتبار خود استفاده کنید، حتماً باید این تصاویر لوگو را متمرکز و واضح در نظر بگیرید. بهتر است لوگوها را به شکل مربع و در قالب سیاهوسفید طراحی کنید.
۵ – آزمون A/B اجرا کنید
تنها طراحی و ایجاد صفحه فرود مهم نیست؛ بلکه شما باید آن را بررسی کنید و ببینید آیا بهخوبی اجرا میشود یا خیر. برای بررسی این موضوع که آیا صفحه فرود شما قادر است نرخ تبدیل را افزایش دهد یا خیر، باید آزمون A/B را به اجرا درآورید و اطلاعات تحلیلی ارزشمند را درباره نحوه تعامل کاربران با صفحه فرود گردآوری کنید.
آنچه باید مورد آزمون قرار گیرد، به منشأ اصلی ترافیک ورودی و اهداف نهاییتان که میتوانید آنها را در ابزار آزمون هم وارد کنید، بستگی دارد. برای مثال، میتوانید تعداد دفعاتی را که کاربران روی یک دکمه مشخص کلیک میکنند، یک ویدیو را تماشا میکنند یا فرم درخواستی را تکمیل میکنند مورد آزمون قرار دهید. همچنین میتوانید نحوه فرود کاربر به صفحه وب و نوع دستگاهی را که استفاده میکنند مشاهده کنید. برای دسترسی به این اطلاعات و کسب اطمینان از اینکه صفحه فرود شما ازنظر تبدیل در چه وضعیتی قرار دارد میتوانید از ابزارهای Google Analytics یا Hotjar استفاده کنید.
شما میتوانید آزمون A/B را روی موارد زیر اجرا کنید:
عنوان (Heading)
دکمه فراخوان (CTA)
تصاویر و گرافیکها
دکمهها
نشانههای اعتبار
نقلقولهای رسانهای
نحوه چینش و جایگذاری عناصر صفحه (بلوکها)
لینکهای ناوبری
۶ – به اصول موبایل دوستانه اولویت دهید
تقریباً نیمی از فعالیت دنیای وب توسط گوشیها و دستگاههای همراه اجرا میشود. به همین خاطر بسیاری از برندها و کسبوکارها برای توسعه دسترسی به کاربران تصمیم گرفتهاند به استراتژیهای موبایل دوستانه اولویت دهند. صفحه فرود شما باید طراحی واکنش گرا داشته باشد تا بتواند به بهبود نرخ تبدیل کمک کند. صفحه فرود مناسب باید روی صفحهنمایش کوچک دستگاههای همراه هم بهخوبی به نمایش درآید و دکمههایش بهراحتی کلیک شوند.
۷ – به اشتراکگذاری در شبکههای اجتماعی را در پیش بگیرید
آیکونهای به اشتراکگذاری در سایر شبکههای اجتماعی را هم در طراحی صفحه فرود بهکارگیرید تا مخاطبانتان بتوانند در تبلیغات دهانبهدهان درباره برندتان فعالیت کنند. همین آیکونهای شبکههای اجتماعی میتوانند در قالب کمپینهای ترویج و تبلیغ دهانبهدهان ظاهر شوند. برای جلوگیری از شلوغ شدن صفحه تنها از آیکون شبکههایی استفاده کنید که مخاطبان هدف شما از آنها استفاده میکنند. همچنین گزینه ارسال بهوسیله ایمیل را هم فراهم کنید؛ چراکه بسیاری از کاربران همچنان تمایل دارند برخی موارد را به کمک ایمیل با دیگران به اشتراک بگذارند.
۸ – از ویدئو برای نمایش ارزش پیشنهادی منحصربهفرد (UVP) استفاده کنید
برخی صفحههای فرود از ویدیو بهره میبرند تا ارزش پیشنهادی ویژه برند را بهخوبی به نمایش بگذارند. البته استفاده از محتوای ویدیویی به تصمیم خودتان بستگی دارد و الزامی نیست، اما ویدیوها میتوانند محصول یا خدمات شمارا بهصورت ۳۶۰ درجه به نمایش بگذارند؛ درحالیکه تصاویر و متن فاقد این امکان هستند.
ویدیوها میتوانند روی احساسات تأثیر بگذارند و ارزش ویژه خودشان را داشته باشند. همچنین میتوانید فیلم کوتاهی اختصاصی برای محصولات و خدمات خودتان تهیه کنید و بدین ترتیب تجربهای بیهمتا از تعامل با برند خود برای کاربران فراهم آورید.
تهیه صفحه فرود؛ کلام آخر
صنایع مختلف مانند کارآفرینان شخصی بهخوبی میدانند که حضور آنلاین اهمیت ویژهای دارد و از طریق آن میتوان با کاربران ارتباط برقرار کرد. صفحههای فرود از صفحههای خانه وبسایتها مجزا هستند و فرصتی مناسب برای کمپینهای بازاریابی متمرکز مبتنی بر مشتریان فراهم میآورند. کلید اصلی در طراحی مناسب و تأثیرگذار این صفحههای فرود است. صفحههای فرودی که ازنظر فنی بهخوبی طراحیشده باشند، باید همچنین از محتوا با ساختار مناسب هم بهره ببرند تا بتوانند نرخ تبدیل را بهبود ببخشند. همه جزئیات ریز در طراحی صفحه فرود مهم هستند و میتوانند بر بازدیدکننده تأثیر بگذارند. هرچه صفحه فرود سادهتر و مرتبتر باشد، احتمال آنکه بتواند بازدیدکنندگان را به سرنخ و درنتیجه مشتری تبدیل کند هم بیشتر خواهد شد.