آموزش وب مستری

تگ canonical چیست؟

به این post امتیاز دهید

تگ Canonical یا تگ کنونیکال (که به شکل “rel=canonical” نمایش داده می‌شود) روشی است که از طریق آن به موتور جستجو می‌فهمانید یک URL خاص نسخه اصلی یک صفحه را نشان می‌دهد. با استفاده از تگ Canonical مشکلاتی که به خاطر وجود محتوای یکسان یا تکراری به وجود می‌آمد حل می‌شود. در واقع، تگ canonical به موتور جستجو می‌گوید کدام نسخه از یک URL باید در نتایج جستجو نمایش داده شود.

نمونه کد tag canonical

نمونه کد tag canonical

چرا استانداردسازی از طریق کد canonical مهم است؟

محتوای تکراری یک موضوع پیچیده است، اما زمانی که موتورهای جستجو در میان URL های زیادی با محتوای یکسان یا شبیه به هم می‌خزند، ممکن است مشکلات سئو به وجود بیاورد. اول، اگر خزندگان جستجو مجبور باشند در میان چندین محتوای تکراری بگردند، ممکن است برخی از محتوای منحصربه‌فرد و مهم شما را از دست بدهند. دوم، تقسیم‌بندی در مقیاس بزرگ ممکن است توانایی رتبه‌بندی را برای صفحه مورد نظر شما تضعیف کند. در نهایت، حتی اگر محتوای شما امتیاز بیاورد، موتورهای جستجو ممکن است URL اشتباهی را به‌عنوان محتوای «اصلی» در نظر بگیرند؛ بنابراین استانداردسازی به شما کمک می‌کند محتوای تکراری خود را کنترل کنید.

مشکل URL ها

به این سؤال فکر کنید که «چرا باید یک سایت صفحه تکراری داشته باشد؟» و این‌طور تصور کنید که استانداردسازی از طریق تگ Canonical به‌قدری اهمیت ندارد که بخواهید نگرانش باشید؛ اما مشکل اینجاست که همه ما به‌عنوان انسان تمایل داریم یک صفحه را به‌عنوان یک مفهوم در نظر بگیریم، مثلاً صفحه اصلی یا خانه؛ اما برای موتورهای جستجو، هر URL یک صفحه مجزا است.

برای مثال، خزندگان جستجو ممکن است به یکی از روش‌های زیر به صفحه اصلی یا خانگی سایت شما برسند:

  • http://www.example.com
  • https://www.example.com
  • http://example.com
  • http://example.com/index.php
  • http://example.com/index.php?r…

برای ما تمامی این URL ها یک مفهوم دارند و یک صفحه را نشان می‌دهند؛ اما برای خزنده جستجو کاملاً متفاوت است و هر یک از این صفحات یک «صفحه» مجزا هستند. حتی در این مثال ساده نیز دیدیم که پنج کپی از صفحه اصلی یک سایت وجود دارد. این یک مثال کوتاه و ساده بود تصور کنید در کل صفحات وب با چه تعداد صفحه تکراری ممکن است مواجه شوید.

سیستم‌های مدیریت محتوای مدرن (CMS) و متحرک و وب‌سایت‌های تحت کدنویسی این مشکل را حتی تشدید می‌کنند. بسیاری از سایت‌ها به‌طور اتوماتیک این تگ‌ها را اضافه می‌کنند و این امکان را برای مسیرهای متعدد و URL ها ایجاد می‌کنند که به یک محتوای یکسان برسند و پارامترهای URL برای گزینه‌های جستجو، ترتیب و ارز را اضافه می‌کنند. شما ممکن است هزاران URL تکراری روی سایت خود داشته باشید و حتی متوجه هم نشوید.

چند نکته مهم درباره تگ Canonical

مشکلات محتوای تکراری می‌تواند خیلی پیچیده و گاهی گول زننده باشد، اما در اینجا چند نکته مهم را به شما درباره استفاده از تگ Canonical می‌گوییم:

  1. تگ‌های Canonical می‌توانند خود ارجاع باشند

مشکلی ندارد اگر تگ canonical به URL فعلی (همین صفحه) اشاره کند. این موضوع را این‌طور باز می‌کنیم، اگر URL های X، Y و Z یکسان باشند و X نسخه اصلی URL باشد، مشکلی ندارد اگر در صفحه X به URL X اشاره کنید. شاید به نظر واضح باشد، اما این نکته گاهی سردرگمی‌هایی ایجاد می‌کند.

  1. صفحه خانگی خود را استانداردسازی کنید

از آنجایی که تکراری بودن صفحه خانگی بسیار معمول است و ممکن است به طرق مختلفی به صفحه اصلی وب‌سایت شما لینک داده شود (که از کنترل شما خارج است)، بسیار مهم است که تگ Canonical را در چهارچوب صفحه خانگی وب‌سایت خود قرار دهید تا از مشکلات پیش‌بینی‌نشده جلوگیری کنید.

نمونه کد تگ کنونیکال

  1. تگ‌های canonical پویای خود را بررسی کنید

گاهی کدهای بد و اشتباه موجب می‌شوند یک سایت یک تگ canonical متفاوت برای هر نسخه از URL بنویسد که موجب می‌شود هدف اصلی استفاده از این تگ به‌طورکلی از بین برود؛ بنابراین بسیار مهم است که URL های خود را بررسی کنید، بخصوص به روی سایت‌های تحت CMS یا بازاریابی الکترونیکی.

  1. از سیگنال‌های در هم آمیخته اجتناب کنید

اگر شما سیگنال‌های درهم ارسال کنید موتورهای جستجو ممکن است یک تگ canonical را در نظر نگرفته یا آن را اشتباهی تعبیر کند. به این معنا که شما نباید در صفحه A صفحه B را در تگ canonical معرفی کرده و در صفحه B صفحه A را مشخص کنید. این اصلاً ایده خوبی نیست که تگ‌های canonical را به شکل زنجیره‌ای استفاده کنید (مثلاً A به B، B به C، C به D)، بهتر است از این کار بپرهیزید. سیگنال‌های واضح ارسال کنید، در غیر این صورت تمرکز موتورهای جستجو را از هدفتان دور می‌کنید.

  1. به محتوای نزدیک به تکراری هم دقت کنید

وقتی اغلب افراد درباره استانداردسازی توسط تگ canonical فکر می‌کنند، تصورشان فقط صفحات کاملاً یکسان است؛ اما می‌توان از تگ canonical برای محتوای نزدیک به تکراری- یعنی صفحاتی که خیلی نزدیک به محتوای این صفحه هستند- نیز در نظر گرفت، اما باید این کار را بااحتیاط انجام داد. بحث زیادی درباره این موضوع وجود داد، اما معمولاً مشکلی ندارد اگر از تگ canonical برای صفحاتی که خیلی شبیه به هم هستند، نظیر صفحه یک محصولی که فقط از نظر موقعیت یا ارز با یک محصول دیگر متفاوت است، استفاده شود. این نکته را در نظر داشته باشید که نسخه‌های استاندارد نشده از یک صفحه ممکن است برای امتیاز گرفتن واجد شرایط نباشند و اگر صفحات خیلی متفاوت باشند، موتورهای جستجو این تگ را نادیده می‌گیرند.

  1. محتوای دامنه‌های مختلف را نیز استاندارد کنید

اگر چند سایت دارید می‌توانید از تگ canonical برای دامنه‌ها نیز استفاده کنید. تصور کنید که چند سایت دارید که در هر یک از آن‌ها مقاله‌ای یک‌شکل منتشر می‌شود. استفاده از تگ canonical کمک می‌کند تمرکز امتیازدهی موتور جستجو به روی یک سایت قرار بگیرد. این نکته را در نظر داشته باشید که استانداردسازی صفحات توسط این تگ موجب می‌شود سایت‌هایی که این تگ را ندارند در امتیازدهی در نظر گرفته نشوند، بنابراین مطمئن شوید سایتی که به کسب‌وکار شما مرتبط است را استانداردسازی کنید.

تگ‌های canonical در قیاس ریدایرکت ۳۰۱

یک سؤال معمول سئو این است که آیا تگ‌های canonical همانند ریدایرکت‌های ۳۰۱ تساوی لینک (همانند امتیاز صفحه، اعتبار و غیره) را رعایت می‌کند. در بیشتر مواقع، به نظر می‌رسد این‌چنین باشد، اما این می‌تواند یک سؤال خطرناک باشد. در نظر داشته باشید که این دو روش، دو نتیجه کاملاً متفاوت برای خزنده‌های جستجو و بازدیدکنندگان سایت دارد.

اگر شما صفحه A را به صفحه B ریدایرکت ۳۰۱ کنید، بازدیدکننده انسانی به‌طور اتوماتیک به صفحه B رفته و هیچ‌گاه صفحه A را نمی‌بیند؛ اما اگر صفحه A را به صفحه B از طریق تگ canonical معرفی کنید، موتور جستجو می‌داند که صفحه B صفحه اصلی است اما بازدیدکننده انسانی می‌تواند هر دو URL را ببیند؛ بنابراین بسیار مهم است که روشی را انتخاب کنید که نتیجه دلخواه شما را در بر داشته باشد.

خرید هاست لینوکس

تیم تحریریه هاست ایران

تیم تحریریه مجله هاست ایران متشکل از کارشناسان و نویسندگان متخصص در حوزه وب و هاستینگ است. این تیم با هدف ارائه محتوای ارزشمند و به‌روز به کاربران، به بررسی و تحلیل خدمات مختلف هاستینگ، آموزش‌های فنی و راهنمایی‌های کاربردی می‌پردازد. اعضای تیم با تجربه و دانش خود، سعی در ارتقاء آگاهی کاربران دارند و به آنها کمک می‌کنند تا بهترین تصمیمات را در زمینه انتخاب خدمات آنلاین بگیرند. تعهد به کیفیت و دقت در ارائه اطلاعات، از ویژگی‌های بارز این تیم است.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

  +  41  =  42

دکمه بازگشت به بالا