راهنمای مطالعه
۱ – مخاطب هدف را شناسایی کنید
افراد مختلف با یکدیگر تفاوت دارند و وبسایت شما هم نباید برای همهٔ کاربران یکسان باشد. ابتدا بیندیشید که مخاطب هدف شما کیست و میخواهید وبسایتتان را برای کدام کاربران طراحی کنید. اگر بهخوبی ندانید که مخاطب واقعی شما چه افرادی هستند، قادر نخواهید بود وبسایتتان را با توجه به نیازمندیها و تمایلات آنها طراحی کنید و بدین ترتیب آنها هم از بازدید صفحههای شما لذت نخواهند برد. پیش از آغاز روند طراحی وب باید ایدهها و نظرات خود را به طراحتان منتقل کنید.
۲ – سادگی را حفظ کنید
اگر کاربران وارد وبسایتی شوند و نتوانند به آنچه میخواهند بهراحتی دسترسی یابند، دچار سردرگمی میشوند و میزان نارضایتیشان هم افزایش مییابد. شما باید همهٔ مطالب و محتوا را به سادهترین روش ممکن در طراحی وب سایت و منوها بگنجانید و کاربران را به سمت نیازمندیهایشان راهنمایی کنید. اگر طراحی و قالب کلی وبسایتتان ساده باشد، کاربران از اولین بازدید متوجه این موضوع میشوند. آنها در این صورت در وبسایتتان باقی میمانند و نرخ پرش صفحهها هم کاهش مییابد. طراحی وب سایت در عین سادگی و همچنین در نظر گرفتن آسایش کاربران کلید اصلی موفقیت است.
۳ – محتوا پادشاه است
بسیاری اینگونه تصور میکنند که طراحی وب سایت تنها بر رنگها، انتخاب نوع و اندازهٔ فونتها، تصاویر و لوگوهای درون صفحهها متمرکز است. آنها اصلاً متوجه نیستند که محتوای درون صفحهها درواقع فاکتور کلیدی در طراحی یک وبسایت بهمنظور کسب موفقیت به شمار میرود. شما در این مرحله باید بهخوبی به قالب کلی محتوا و مفهوم و پیام درونی آن بیندیشید. به همین خاطر بهروزرسانی دائمی محتوا از اهمیت ویژهای برخوردار است و به همین شیوه میتوانید به مخاطبان خود نشان دهید که در این رقابت پرچمدار هستید.
۴ – از طراحی واکنشگرا (Responsive) بهره ببرید
امروزه همهٔ کاربران گوشی همراه در اختیار دارند و به همین خاطر طراحی وبسایت واکنشگرا اهمیت بیشتری یافته است. کاربران تمایل دارند وبسایتها را علاوه بر لپتاپ و کامپیوتر رومیزی روی گوشیهای هوشمند خود هم مرور کنند. البته طراح وب شما احتمالاً بهخوبی به اهمیت این نوع طراحی واقف است، اما از جهت اهمیت موضوع لازم دانستیم دوباره بر آن تأکید کنیم. با طراحی واکنشگرا درواقع امکان دسترسی به وبسایت روی گوشیهای هوشمند با صفحهنمایشهای کوچکتر را هم فراهم میآورید. وبسایت شما در این صورت نهتنها روی گوشی کاربران به نمایش درمیآید، بلکه اندازه محتوای آنهم باتوجه به صفحهنمایش کوچک این دستگاه تنظیم و متعادل میشود.
۵ – به بودجهتان توجه کنید
وقتی پای انتخاب طراح یا تیم طراحی وب سایت به میان میآید، باید محتاطانه به جستجوی افراد مناسب بپردازید. در روند گزینش طراح وبسایت حتماً باید به بودجهتان هم توجه کنید. اگر بودجهتان در این زمینه محدود است، پیشنهاد میکنیم خودتان را درگیر انتخاب آژانسهای طراحی که با شرکتهای خیلی بزرگ همکاری میکنند نکنید؛ چراکه این تصمیم تنها به افزایش هزینهها میانجامد. از طرف دیگر بهتر است به قیمتهای بسیار پایین فکر نکنید؛ همانطور که میدانید، هیچ ارزانی بیدلیل نیست.
حتماً به این ۵ عامل اصلی در طراحی سایت توجه کنید تا وبسایتی با طراحی مناسب تحویل بگیرید و کسبوکارتان رونق بگیرد. بیش از هرچیز باید دوباره تأکید کنیم که جلب نظر بازدیدکنندگان در اولین ثانیههای ورود به وبسایت حیاتی به شمار میرود.
یک دیدگاه برای “۵ عامل بسیار مهم در طراحی وب سایت”
بسیار عالی بود و موفق باشید و خسته نباشید