آموزش وب مستری

۶ دلیل برای کاهش ترافیک وب سایت ­ها

به این post امتیاز دهید

ترافیک وبسایت دائماً در حال نوسان است، گاهی بهتر می‌شود و گاهی بدتر. تشخیص اینکه چرا ترافیک وب­سایت­ ها تغییر می‌کنند کار دشواری نیست. در این مقاله نکاتی را بیان می­ کنیم که توسط آن می ­توانید کنترل ترافیک وب­سایتتان را به دست گرفته و آن را بهبود ببخشید.

۱- استفاده از موبایل روی ترافیک وب سایت اثر می‌گذارد

موبایل‌ها عادت‌های جستجوی کاربران را تغییر داده‌اند و شرکت­ های زیادی متوجه شده‌اند که الگوهای جستجو در حال تغییراند و این بدان خاطر است که ما در میانه یک تغییر مهم در چگونگی جستجوی افراد برای سرویس‌ها و محصولات هستیم. این تغییرات ناشی از مهاجرت کاربران به دستگاه‌های موبایل است.

این امر متأثر از کلمات کلیدی است که جستجو کنندگان از آن استفاده می‌کنند. تشخیص این تغییرات و همراه بودن با این گرایش‌ها می‌تواند به شما در بازیابی ترافیک از دست رفته کمک کند. مهاجرت به دستگاه‌های موبایل به تعامل بازدیدکنندگان با کسب‌وکار تأثیر گذاشته است. برای مثال، ارائه اطلاعات در قالب pdf ممکن است دیگر مفید نباشد. به‌علاوه فراهم کردن امکاناتی که کاربران سایت بتوانند در صورت لزوم با شما تماس بگیرند، مانند چت متنی، یا دریافت تماس تلفنی فوری از سوی شما می‌تواند به افزایش رقابت‌پذیری سایت­تان کمک کند. در عین حال باید سعی کنید که کمتر از روش‌های قدیمی مانند فرم‌های تماس استفاده کنید چون اکثر کاربران آن‌ها را پر نمی‌کنند.
سازگاری با ترجیحات بازدیدکنندگان سایت بسیار مهم است.

۲- تغییر عادت مشتریان

تشخیص دادن این­گونه تغییرات در گرایش کاربران یکی از حوزه‌های تحقیقاتی جذاب است. چالش اصلی این است که تغییراتی که اتفاق افتاده را تشخیص دهیم تا بتوانیم گرایش کاربران را به‌درستی شناسایی کنیم.

کاهش ترافیک وب سایت با محصولات و سرویس‌هایی که ارائه می‌شود ارتباط مستقیم دارد.


مقاله مرتبط: چگونه می‌توان ترافیک ورودی سایت را افزایش داد؟


یک مثال جالب، تغییر در عادت عکاسی دیجیتالی کاربران است. هم‌زمان با معرفی گوشی‌های آیفون، سایت‌های مرتبط با فروش دوربین‌های دیجیتالی، ترافیکشان کاهش محسوس پیدا کرده بود.

تغییرات ترافیک وب سایت ناشی از تغییر عادت‌های ما است.

– یک مثال از آخرین تغییرات ترافیک، مربوط به وردپرس و وبلاگ نویسی است. تمام موارد مرتبط با وردپرس و وبلاگ نویسی، محبوبیت آن روند رو به کاهش داشته است.

در حالی که گرایش جستجو به پادکست­ ها رو به افزایش است.

– میزان جستجوهایی که درباره وردپرس انجام می‌شود هنوز هم از پادکست ­ها بیشتر است. اما نکته مهم، گرایش رو به افول وبلاگ نویسی است و احتمالاً در آینده همچنان به این افول ادامه خواهد داد.

اما در این میان در بلندمدت گرایش به پادکست ­ها روند افزایش خواهد داشت. اما این بدان معنی نیست که جستجو برای عبارت پادکست کاملاً جایگزین وردپرس می‌شود بلکه فقط مشخص می‌کند که گرایش افراد از محتوای متنی به سمت محتواهایی از نوع ویدیویی (بصری) و صوتی (پادکست­ ها) میل کرده است.

این گرایش‌ها، نوع ترافیکی که شما برای جذب آن باید تلاش کنید را تحت تأثیر قرار می‌دهد و همچنین مشخص می‌کند که برای جذب بازدیدکننده به سایت، باید چه نوع فعالیت تبلیغاتی را انجام دهید.

برای مثال در گذشته مشتریان بالقوه وبلاگ‌ها را می‌خواندند و یا برای یافتن محصولی خاص به دایرکتوری‌ها مراجعه می‌کردند.

اما در حال حاضر افراد برای یافتن یک محصول به یک اجتماع اختصاصی در مورد آن محصول مراجعه می‌کنند و یا تحت تأثیر یک پادکست­ ها قرار می‌گیرند و یا به دنبال بررسی نظرات کارشناسان روی یوتیوب هستند.

اگر ترافیک مربوط به یک گرایش پایین، اما رتبه‌بندی آن سایت خوب باشد، ممکن است به دلیل جستجوی کمتر آن کلمات کلیدی توسط کاربران باشد. قدم بعدی این است که مشخص کنیم آن‌ها در حال جستجو برای ویدیو هستند یا پادکست و یا برای محصول یا سرویس‌های دیگری جستجو می‌کنند.

۳- مسئله ایندکس کردن

یک مشکل غیرمعمول که می‌تواند ترافیک را تحت تأثیر قرار دهد، عدم توانایی گوگل برای کرول کردن در سایت است. اما این مشکل مربوط به گوگل نیست. بلکه نشان‌دهنده بیشتر بودن ترافیک کنونی وب­سایت­تان، نسبت به ترافیکی است که سرویس هاستینگ ­تان برایتان مشخص کرده است.

زمانی که وب­ سایتی به محبوبیت می‌رسد، مورد حمله Scraperها و ربات‌ها قرار می‌گیرد. این ربات‌ها شروع به ضربه زدن به سایت­ می‌کنند. متأسفانه این ربات‌ها زمانی به وب­سایت­تان ضربه می‌زنند که گوگل در حال ایندکس کردن سایت­تان است و اتفاقی که می‌افتد این است که سایت­تان از دسترس خارج شده و در پاسخ به درخواست کاربران، صفحه ۴۰۴ را نمایش خواهد داد و یا سرور نمی‌تواند صفحات وب­ سایت­ را نمایش دهد.

در سناریو اول، سرور نمایش صفحات وب­سایت­تان را متوقف می‌کند، چون مقدار ترافیک موجود از حد مجازی که برای CPU و RAM آن در نظر گرفته‌شده بود، فراتر رفته است.

در نتیجه سرور نمی‌تواند صفحات وب­ سایت را نمایش دهد. این مانند آن است که شما هم‌زمان تعداد زیادی مرورگر را در کامپیوترتان باز کنید و به یک سایت خاص مراجعه کنید. می‌بینید که سرعت بارگذاری صفحه بسیار کند است و یا حتی ممکن است اصلاً صفحه بارگذاری نشود.

سناریو دوم زمانی اتفاق می‌افتد که سرویس هاستینگ برای محافظت از سرور، ترافیک ورودی به وب­سایت­تان را متوقف  می‌کند. به این عمل محافظت از سرور هم گفته می‌شود.البته این اتفاق معمولاً روی هاست­ های اشتراکی اتفاق می‌افتد.

هاستینگ‌ها، پهنای باند و منابع سرورشان را به این طریق محافظت می‌کنند تا سایت‌های دیگری که روی این سرور اشتراکی میزبانی می‌شوند بتوانند به‌درستی به فعالیت بپردازند. هیچ‌کدام از این اتفاقاتی که می‌افتد برای شما خوب نیست.

 راه‌حل‌هایی برای کاهش تأثیرات این ترافیک‌های مخرب وجود دارد. استفاده از فایروال‌هایی مانند Sucuri و Wordfence به شما کمک می‌کند که ترافیک‌هایی که از سمت ربات­ها به سمت سایت­تان می‌آید را کم و یا کاملاً متوقف کنید.

راه‌حل دیگر استفاده از شرکت معتبر میزبانی وب است. دلیل آن این است که برخی از این سرویس‌دهنده‌ها این نوع ترافیک‌ها را کنترل می‌کنند.

* این سرویس‌دهنده‌ها در هنگام مواجه‌شدن با این نوع ترافیک‌ها، نمایش صفحات وب‌سایت‌تان را متوقف می‌کنند تا از CPU و رم برای سایت‌های دیگری که روی این سرور اشتراک میزبانی می‌شوند محافظت کنند.

اما این اتفاق می‌تواند روی یک سرور اختصاصی که نرم‌افزارهای قدیمی، پلاگین ­ها، یا صفحات وبی که حجم آن با تصاویر و اسکریپت‌های زیاد، سنگین شده، هم اتفاق بیفتد.

یک شبکه انتقال محتوا (CDN) در اینجا می‌تواند به شما کمک کند اما در صورتی که می‌خواهید از این هزینه‌ها جلوگیری کنید، سعی کنید حجم فایل‌ها را کاهش دهید، نرم‌افزارهایی که روی سرور نصب است (مخصوصاً نسخه PHP) را به‌روزرسانی کنید و از سروری که رم و سرعت پورت بالایی دارد استفاده کنید. حملات ربات و هکرها، تأثیر منفی روی SEO ندارد. برخی افراد احساس می‌کنند که از سوی رقبایشان مورد حمله واقع می‌شوند. اما این موضوع مهمی نیست معمولاً سایت‌هایی که رتبه بالایی دارند مورد حمله هکرها واقع می‌شوند. این حملات در دنیای وب خیلی مرسوم است.

۴- وب‌سایت‌های ناامن

مرورگر گوگل کروم به بازدیدکنندگان درباره سایت‌های ناامن هشدار می‌دهد. این کار ممکن است بازدیدکنندگان بالقوه را از ورود به سایت­تان منع کند.

۵- هک شدن

– گاهی اوقات یک سایت مورد حمله هکرها واقع‌شده و لینک‌ها و صفحات ناخواسته در سایت ایجاد می‌شوند. این کار تأثیر منفی در رتبه‌بندی سایت­تان دارد. یک‌راه سریع برای فهمیدن هک شدن یک سایت استفاده از برنامه FTP برای بازبینی آن سایت است.

* برای این کار هنگامی‌که توسط برنامه کلاینت FTP به سایت لاگین گردید، فایل­های وب‌سایت‌تان را بر اساس تاریخ ایجاد فایل مرتب کنید. صفحات و پوشه‌هایی که اخیراً تغییر کرده‌اند، ممکن است توسط هکرها دست‌کاری شده باشند. برای رفع این مشکل از راه‌حل‌های معمول امنیتی استفاده می‌کنیم. برای مثال از یک پلاگین، همانند فرم نرم­افزارهای پشتیبان‌گیری استفاده کنیم تا هنگامی‌که یک فایل توسط شخص دیگری به‌جز شما دست‌کاری و یا اضافه شد، آن را حذف کرده و سیستم را به وضعیت قبل آن برگرداند.

– یک‌راه دیگر برای تشخیص هک شدن یک سایت، استفاده از بخش ایندکس گذاری سایت Google Search Console است. که در آن تمام صفحات وب ­سایت قابل لیست شده است و شما به‌راحتی می‌توانید صفحاتی که خودتان آن را ایجاد نکرده‌اید را ببینید.

– روش بازیابی فایل‌های آسیب‌دیده در یک حمله هکری، فراتر از حد این مقاله است. معمولاً با نرم‌افزارهایی مانند PHP My Admin می‌توانید لیست تمام کاربران وب ­سایت اعم از کاربر عادی و Admin را ببینید و آن‌هایی که مشکوک است را حذف کنید.

 پس پروسه حذف صفحات هک شده را شروع کنید و از یک برنامه کنترل شماره نسخه استفاده کنید تا بتوانید تغییرات به وجود آمده در فایل­ها را شناسایی کرده و فایل­ هایی که به‌طور ناخواسته ایجاد شده‌اند را حذف کنید.

گاهی اوقات ممکن است نیاز باشد که CMSتان را حذف و آخرین نسخه آن را دوباره نصب کنید این کار را زمانی انجام دهید که فایل ­های آسیب‌دیده را نمی ­توانید شناسایی کنید.

۶- گوگل الگوریتم­ ها را به‌روزرسانی می­ کند

یک کار رایج در صنعت SEO این است که مشخص می­ کنند چه نوع فعالیت‌ها یا وب‌سایت‌هایی باعث تأثیرگذاری منفی روی رتبه‌بندی سایت در گوگل می­ شود.

گوگل همواره بر روی محتواهای اسپم که می ­توانند روی رتبه ­بندی وب­ سایت شما تأثیر بگذارد، در حال تحقیق و پژوهش است.

Danny Sullivan نشان داد که گوگل هیچ‌گاه در مورد نوع خاصی از اسپم‌ها که آن‌ها را مورد هدف قرار می‌گیرد چیزی نمی‌گوید و اگر رتبه‌بندی شما کاهش پیدا کند، ممکن است یک سؤال برای شما پیش بیاید که چرا آن سایت ­ها در ۵ رتبه اول رتبه‌بندی شده‌اند. پاسخ معمولاً در تفاوت بین سایت شما و سایتی است که در حال حاضر در صدر فهرست قرار گرفته است.

دلایل زیادی وجود دارند که مشخص می‌کنند چرا الگوهای ترافیک وب سایت می‌توانند تغییر کنند.

شناسایی دلایل این کار به شما کمک می ­کند تا مسئولیتتان را به عهده بگیرید و تغییراتی را برای بهبود و فروش و ترافیک وب سایت خود انجام دهید.

 

نوشته های مشابه

۲ دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

  +  76  =  86

دکمه بازگشت به بالا