مفاهیم میزبانی وبمیزبانی وب

چرا باید از فضای ذخیره ابری FTP استفاده کرد؟

به این post امتیاز دهید

اگر به دنبال انتخاب نرم‌افزاری برای انتقال و مدیریت فایل‌های خود هستید، حتماً تاکنون اسم نرم‌افزار FTP را شنیده‌اید. شاید کمی در مورد اف تی پی و کمی نیز در مورد سرویس‌های ابری بدانید، اما نحوه ترکیب و همکاری این دو سرویس کمی متفاوت است.

شاید درک مزایای فضای کلود FTP، برای افرادی که هیچ دید خاصی نسبت به نحوه به اشتراک گذاشتن یا ذخیره فایل‌ها در فضای ابری ندارند، کمی سخت باشد. به منظور درک بهتر این موضوع به بررسی پاسخ این سه سوال می‌پردازیم:

  • کلود چیست؟

  • FTP چیست؟

  • فضای کلود FTP چگونه کار می‌کند؟

زمانی که با پاسخ این سه سوال آشنا شدید، به‌راحتی متوجه خواهید شد که فضای کلود FTP، راه‌حلی ایده‌آل برای سازمان‌های مدرن است.


مقاله مرتبط: نحوه ساخت اکانت FTP در سی پنل


کلود چیست

کلود چیست؟

شاید متوجه شده باشید که کاربران اینترنت، در دهه اخیر، کمتر از واژه ابری یا همان کلود استفاده می‌کنند. شاید مفهوم سنگینی از کلود در ذهن خود داشته باشید اما در صورتی که با نحوه عملکرد کلود آشنایی نداشته باشید، متوجه مزایا و راه‌حل‌هایی که فضای ابری در اختیار شما قرار می‌دهد،‌ نخواهید شد.

زمانی که به کلود فکر می‌کنید،‌ در واقع باید به مجازی‌سازی سرور بی‌اندیشید. نرم‌افزار مجازی‌ساز یا هایپروایزر، هر ماشین مجازی را به ماشین‌های مجازی بیشتری تقسیم می‌کند. هرکدام از این ماشین‌های مجازی (VM) دارای CPU، حافظه و فضای ذخیره مجازی هستند و همچنین دارای یک سیستم‌عامل از جمله لینوکس یا ویندوز نیز می‌باشند.

به زبان ساده‌تر، یک سرور ابری مانند سرورهای قدیمی‌تر کار می‌کند، با این تفاوت که سرور ابری،‌ مجازی است و نه فیزیکی.

اگر در حال حاضر با فضای کلود سروکار دارید، از طریق اینترنت و با استفاده از هر نوع دستگاهی از جمله لپ‌تاپ و موبایل می‌توانید به آن دسترسی داشته باشید. این سرورها همان امکاناتی را که سرورهای فیزیکی در اختیار شما قرار می‌دهند، ارائه خواهند کرد، از جمله اجرای نرم‌افزار، ذخیره داده و … با این تفاوت که شما نباید هیچ‌چیزی را بر روی هارد درایو خود دانلود و نصب کنید.

اکنون باید به این موضوع توجه داشته باشید که به صورت کلی دو نوع کلود وجود دارد: اشتراکی و اختصاصی

انواع سرویس های ابری

اشتراکی :

سرویس‌های کلود اشتراکی، سرویس‌هایی هستند که برای همگان در دسترس و قابل اشتراک‌گذاری هستند. در واقع به عنوان منابع شبکه مورد استفاده قرار می‌گیرند. زمانی که از سرویس ابری اشتراکی استفاده می‌کنید، آدرس IPها به صورت رندوم توسط ارائه‌دهنده سرویس کلود از یک شبکه بزرگ به کاربران اختصاص داده می‌شود. در واقع در این نوع سرویس، هیچ‌گونه جداسازی شبکه اعمال نمی‌شود.

اختصاصی:

میزبانی ابری اختصاصی از شبکه‌ای اشتراکی برای ارائه سرویس استفاده نمی‌کند. با استفاده از هاست ابری اختصاصی، آدرس آی پی توسط مشتری کلود، مدیریت می‌شود، نه ارائه‌دهنده سرویس کلود. این انتخاب، راه‌حلی برای افزایش امنیت هاست ابری اشتراکی است.

یک هاست کلود اختصاصی ممکن است شامل چندین هاست فیزیکی اختصاصی در یک شرکت شود یا شامل فضای زیادی از منابع ابری باشد که دارای فایروال اختصاصی در شبکه مورد نظر است.


مقاله مرتبط: حافظه‌ های ابری: One Drive- iCloud Drop box- Google Drive


اکنون که با فضای ابری یا همان کلود آشنا شدیم، بهتر است به سراغ FTP برویم.

FTP چیست و چرا باید از آن استفاده کنیم؟

وظیفه اصلی FTP یا File Transfer Protocol، انتقال فایل‌ها از طریق اینترنت است. در واقع این پروتکل، زبانی برای کامپیوترهاست که با استفاده از آن فایل‌ها را از جایی به جایی دیگر منتقل می‌کند. از زمان به وجود آمدن اینترنت، کاربران از طریق FTP، فایل‌های خود را آپلود و دانلود می‌کنند. اگر تاکنون شما نیز نرم‌افزاری را از اینترنت دانلود کرده‌اید، پس به صورت خودکار از FTP استفاده کرده‌اید.

شرکت‌ها نیز با استفاده از FTP، داده خود را به صورت خصوصی به اشتراک می‌گذارند یا ذخیره می‌کنند. اگر شرکت‌ها از اف تی پی میزبانی شده یا مدیریت شده به صورت لوکال استفاده کنند، به کاربران خود این امکان را می‌دهند که فایل‌های خود را با افرادی دیگر به اشتراک گذاشته یا فایل‌ها را ذخیره می‌کند.

[btn_callaction link=”https://hostiran.net/%D9%85%DB%8C%D8%B2%D8%A8%D8%A7%D9%86%DB%8C-%D9%81%D8%A7%DB%8C%D9%84#file” label=”اطلاعات بیشتر” text=”برای مشاهده قیمت‌ها و شرایط مربوط به میزبانی فایل یا FTP، بر روی دکمه روبه‌رو کلیک کنید. جهت کسب اطلاعات بیشتر و دریافت مشاوره با واحد فروش میزبانی وب به شماره ۰۲۱۲۸۳۱۰ تماس حاصل فرمایید.”]

کنترل پنل دسترسی به اطلاعات، یک ویژگی همیشگی در FTP است که به مدیران سایت امکان ویرایش، آپلود، دانلود و حذف دسترسی‌ها را می‌دهد.

در گذشته ارتباط بین کاربر اف تی پی و سرور، رمزنگاری نشده بود و توزیع نرم‌افزار توسط FTP به نام کاربری و پسورد نیازی نداشت؛ اما در حال حاضر، اف تی پی برای افزایش امنیت فایل‌ها، به اشتراک‌گذاری و ذخیره آن‌ها طراحی شده است. ارتباطات رمزنگاری شده‌اند و کاربران برای ورود نیاز به ورود نام کاربری و رمز عبور دارند. روش‌های دیگر احراز هویت، از جمله کلید SSH برای دسترسی به FTP نیز از ورود افراد متفرقه جلوگیری می‌کند.

FTP برای فضای ابری چگونه کار می‌کند؟

چگونه فضای ابری و FTP برای ذخیره اطلاعات به یکدیگر متصل می‌شوند؟ ftp ابری تمام ویژگی‌های فضای ابری و عملکردهای اساسی FTP را با یکدیگر ترکیب می‌کند. گاهی سرورها توسط یک ارائه‌دهنده اف تی پی میزبانی می‌شوند و از این طریق می‌توانید فایل‌های خود را منتقل کرده و یا از طریق فضای ابری به آن‌ها دسترسی داشته باشید.

چرا باید از FTP ابری استفاده کنید؟ به چهار دلیل شرکت‌های این نوع از اف تی پی را برای خود انتخاب می‌کنند:

۱- راحتی

امروزه بسیاری از شرکت‌ها امکان کار ریموت را برای کارمندان خود فراهم کرده‌اند که البته تا زمان زیادی نیز این روند ادامه خواهد داشت. با استفاده از اف تی پی ابری، می‌تواند کار ریموت را برای کارمندان خود ساده‌تر کرده تا بتوانند از طریق لپ‌تاپ یا تلفن‌های همراه خود به آن دسترسی داشته باشند.

همچنین با این روش، دیگر نیازی به مدیریت و ایمن‌سازی FTP توسط خودتان ندارید.

۲- امنیت

برای شرکت‌هایی که با داده‌هایی حساس کار می‌کنند، امنیت مورد بسیاری مهمی است. با اف تی پی ابری، خواهید دانست که دقیقا سرورهای شما کجا میزبانی می‌شوند (بر روی سرورهای محلی یا بین المللی). در نتیجه ارائه دهندگان اف تی پی نیز می‌توانند امنیت بالایی را برای داده‌های شما فراهم آورند.

۳- هزینه

سرمایه گذاری بر روی سرورهای خود با سخت افزارهای پرقدرت می‌تواند هزینه بالایی را برای شما رقم بزند. با استفاده از اف تی پی ابری،‌ شما تنها نیاز خواهید داشت که ماهانه هزینه‌ای را بابت آن پرداخت کنید. از این طریق، هزینه‌های اضافی بابت تجهیزات و نرم‌افزار کاهش خواهد یافت.

۴- مقیاس‌پذیری

با استفاده از اف تی پی فضای ابری، به‌راحتی می‌توانید فضای مورد نیاز خود را ارتقا بخشید. زمانی که از FTP مختص یک وبسایت استفاده می‌کنید، ممکن است فضای لازم را برای پشتیبانی از سایت خود در شرایط خاص نداشته باشید. اف تی پی به شما این امکان را می‌دهد که بلافاصله فضای لازم را کاهش یا افزایش دهید. همچنین تعداد کاربران مورد نیاز شما نیز بر روی اف تی پی قابل کاهش و افزایش هستند.

FTP ابری گزینه مناسبی برای شرکت‌های مدرن هستند که تمرکز زیادی بر روی امنیت، هزینه و راحتی خود دارند. در واقع شما می‌توانید تمام ویژگی‌های قدیمی FTP و همچنین امکانات جدید را بر روی نسخه ابری آن داشته باشید.

خرید هاست لینوکس

تیم تحریریه هاست ایران

تیم تحریریه مجله هاست ایران متشکل از کارشناسان و نویسندگان متخصص در حوزه وب و هاستینگ است. این تیم با هدف ارائه محتوای ارزشمند و به‌روز به کاربران، به بررسی و تحلیل خدمات مختلف هاستینگ، آموزش‌های فنی و راهنمایی‌های کاربردی می‌پردازد. اعضای تیم با تجربه و دانش خود، سعی در ارتقاء آگاهی کاربران دارند و به آنها کمک می‌کنند تا بهترین تصمیمات را در زمینه انتخاب خدمات آنلاین بگیرند. تعهد به کیفیت و دقت در ارائه اطلاعات، از ویژگی‌های بارز این تیم است.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

1  +  4  =  

دکمه بازگشت به بالا