مفاهیم میزبانی وبمیزبانی وب

چگونه اتصال گواهینامه SSL‌ به سایت را بررسی کنیم؟

۵/۵ - (۱ امتیاز)

گواهینامه SSL‌ مخففی برای عبارت Secure Socket Layer است و یک فناوری امنیتی را توصیف می‌کند که ارتباط بین کاربران و سایت‌ها را رمزگذاری می‌کند. این شیوه رمزگذاری تضمین می‌کند که داده‌های مهم مانند نام کاربری، رمز عبور و اطلاعات کارت اعتباری بدون خطر رهگیری از سوی اشخاص دیگر، مستقیما از کاربر به سایت ارسال می‌شود. آدرس وبسایت دارای گواهینامه SSL با پروتکل HTTPS نمایش داده می‌شود. این پروتکل، نماد قفل مرورگر یا یک نوار سبز و برجسته در مرورگر را فعال می‌کند تا به بازدیدکنندگان نشان دهد که مرور آن صفحه با امنیت کامل امکان پذیر است. وب سایت‌های معتبر از گواهینامه SSL برای محافظت از داده‌های مشتریان و معاملات آنلاین خود استفاده می‌کنند. در این مقاله از هاست ایران مگ قصد داریم بررسی کنیم که اهمیت وجود گواهینامه SSL چیست؟ کدام سایت‌ها به گواهی SSL نیاز دارند و چگونه وجود گواهی SSL در یک سایت را بررسی کنیم؟

اهمیت استفاده از گواهینامه SSL‌ چیست؟

خرید محصول یا ارائه اطلاعات شخصی به سایت‌ها بدون گواهی SSL شبیه به بحث در مورد خصوصی‌ترین رازهای شما در متروی شلوغ است. مهم است که امنیت اطلاعات خود را هنگام حضور در سایت‌های مختلف در ذهن داشته باشید، به خصوص هنگامی که سایت اطلاعات بانکی یا سایر اطلاعات حساس شما را درخواست می‌کند.

گواهینامه SSL‌ با رمزگذاری ارتباطات آنلاین کار می‌کند. هر بار که پیامی از Gmail ارسال می‌کنید، به توییتر یا فیس بوک وارد شوید یا پولی را از طریق اینترنت منتقل می‌کنید، یک لایه پنهان رمزگذاری از داده‌های کاربر و هرگونه اطلاعات مرتبط که از طریق اینترنت منتقل می‌کند، محافظت می‌کند. این سایت‌ها همه از پروتکل HTTPS استفاده می‌کنند که یک نسخه بسیار امن تر از پروتکل استاندارد HTTP است.

واقعیت این است که شما نباید به سایتی که از گواهی SSL استفاده نمی‌کند، اطلاعات خصوصی خود را ارائه دهید. با افزودن گواهی SSL به سایت، داده‌های حساس کاربران از دست اشخاص ثالث خارج می‌شود. اگر صاحب وبسایت هستید و لازم است این نوع اطلاعات محرمانه را از طرف کاربران دریافت کنید، این سطح از امنیت ضروری است.

گواهینامه SSL‌ چه کاری انجام می‌دهد؟

به عبارت ساده گواهی SSL راهی برای رمزگذاری داده‌هایی است که از یک مرورگر وب (مانند اینترنت اکسپلورر، فایرفاکس یا گوگل کروم) به سرور وب ارسال می‌شود. در حالی که گواهی SSL در گذشته برای محافظت از اطلاعات حساس مانند شماره کارت‌های اعتباری و … مورد استفاده قرار می‌گرفت، این روزها به یک هنجار برای مرور امن همه سایت ها، به ویژه رسانه‌های اجتماعی تبدیل شده است.

هرگونه اطلاعاتی که از مرورگر وب به سرور وب ارسال می‌شود، می‌تواند در معرض خطر سرقت یا ردیابی قرار بگیرد. هکرها نه تنها می‌توانند آنچه را که شما به صورت آنلاین انجام می‌دهید، ببینند، بلکه می‌توانند اطلاعات را رهگیری و دستکاری کنند. سایت‌های پروتکل انتقال HyperText (HTTPS) به شما این اطمینان را می‌دهند که این اتفاق نمی افتد. همچنین تهدید نوع خاصی از حملات وجود دارد که در آن، هکر اطلاعات ارسال شده از مروگر را پس از ارسال و پیش از رسیدن به سرور دریافت می‌کند و یا به دلخواه خود تغییر می‌دهد. رمزگذاری داده‌های رد و بدل شده بین مرورگر و سرور باعث می‌شود انجام این حملات بسیار سخت تر شود.

سایت دارای پروتکل HTTPS به بهترین وجه از داده‌های شخصی مانند اطلاعات ورود به سیستم و اطلاعات حساس مانند جزئیات حساب بانکی و جزئیات کارت اعتباری در مقابل خطر سرقت محافظت می‌کند. همچنین از رهگیری اطلاعات توسط دیگران در فعالیت‌های آنلاین جلوگیری می‌کند و به حفظ اطلاعات منتقل شده از طریق ایمیل و گپ‌های محرمانه کمک می‌کند.

کدام سایت‌ها به گواهی SSL نیاز دارند؟

کلیه سایت‌هایی که هر نوع اطلاعاتی از کاربران به آن‌ها وارد یا در آن‌ها نگهداری می‌شود، باید از فناوری SSL برای محافظت از کاربران خود استفاده کنند. در این عصر مدرن، معاملات بیشتری نسبت به گذشته از طریق اینترنت انجام می‌شود. هنگامی که جزئیات نقل و انتقالات مالی به صورت آنلاین ارسال می‌شود، وجود گواهی SSL ضروری است. همچنین گواهی SSL برای هر سایتی که از کاربران اطلاعات شخصی مانند اطلاعات تماس،‌ آدرس یا نام کاربری و رمز عبور برای ورود به سیستم درخواست می‌کند، بسیار مهم است. حسن شهرت و اعتبار سایت شما بستگی به شیوه محافظت از این اطلاعات دارد.

[mks_button size=”large” title=”خرید SSL” style=”squared” url=”https://hostiran.net/ssl” target=”_blank” bg_color=”#88d651″ txt_color=”#FFFFFF” icon=”” icon_type=”” nofollow=”1″]

گواهینامه SSL فقط برای صاحبان سایت تجارت الکترونیک و فروشگاه‌های آنلاین اولویت ندارد. این روزها کاربران در اینترنت آنقدر باهوش هستند که هنگام مراجعه به هر سایتی به دنبال نماد قفل در بالای مرورگر باشند. پروتکل HTTPS در ابتدای آدرس وب سایت نشان می‌دهد که سایت امن است. استفاده از گواهی SSL یک روش ساده برای جلب اعتماد کاربر است و هرگونه نگرانی در مورد حریم خصوصی را هنگام ارائه داده به صورت آنلاین کاهش می‌دهد.

عملکردهای اصلی گواهینامه SSL‌ چیست؟

گواهی SSL دو عملکرد خاص را انجام می‌دهد که در ادامه به بررسی آن‌ها می‌پردازیم.

احراز هویت

گواهینامه‌هایSSL  اعطا شده توسط صادرکنندگان گواهی، حاوی اطلاعاتی در مورد صحت هویت شخص یا شرکت است. بازدیدکنندگان می‌توانند هویت وبسایت را بررسی کنند و شناسه آن را به سادگی و با کلیک روی نماد قفل در مرورگر خود تایید کنند. به این ترتیب امکان ورود اشتباه به سایت‌های جعلی و صفحات فیشینگ کاهش می‌یابد.

رمزگذاری داده‌ها

رمزگذاری فرآیندی است که امکان انتقال ایمن اطلاعات از طریق اینترنت را فراهم می‌سازد. وقتی که داده‌ها در طی یک پروتکل SSL انتقال می‌یابند، رمزگذاری می‌شوند تا شخص ثالث نتواند به داده‌ها بدون کلید رمزگذاری دسترسی پیدا کند، آن‌ها را بخواند یا تغییری در آن‌ها ایجاد کند. به همین دلیل است که SSL گاهی به عنوان یک کلید رمزگذاری نیز شناخته می‌شود.

کلیه فعالیت‌های انجام شده در یک وب سایت یا فروشگاه آنلاین در اصل درخواست اطلاعات بین مرورگر وب بازدیدکننده و سرور سایت مورد نظر است. وجود یا عدم وجود گواهی SSL نشان می‌دهد که آیا تبادلات داده ایمن و رمزگذاری شده است یا خیر. صاحبان دامنه‌ها باید یک گواهی SSL را برای سرور وب خود خریداری و نصب کنند تا یک اتصال ایمن را با مرورگر بازدیدکننده خود برقرار کنند.

پس از برقراری ارتباط ایمن، تمام ترافیک داده وب بین سرور وب و مرورگر وب ایمن خواهد بود. سایت‌ها باید گواهی SSL را در سرور خود نصب کنند تا پروتکل HTTP خود را به پروتکل HTTPS امن تر ارتقا دهند.

گواهیSSL  چگونه کار می‌کند؟

هر گواهی معتبر SSL باید برای یک سرور و دامنه (آدرس سایت) صادر شود. هنگامی که از مرورگر خود برای باز کردن وبسایتی که دارای گواهی SSL است استفاده می‌کنید، بررسی وجود SSL بین مرورگر شما و سرور وب سایت رخ می‌دهد.


مقاله مرتبط: گواهی SSL چیست و چه تاثیری بر سئو دارد؟


اطلاعات مربوط به گواهی SSL در طی بررسی این درخواست در پنجره مرورگر شما قابل مشاهده است. در این حالت شاهد برخی از تغییرات خواهید بود که نشان می‌دهد یک ارتباط امن آغاز شده است.  ایجاد آیکون قفل، تغییر رنگ دامنه و … شاخص‌هایی هستند که به شما می‌گویند یک پیوند امن برقرار شده و ارتباطات ایمن می‌تواند آغاز شود.

نحوه بررسی اتصال SSL در سایت‌های مختلف

شما به راحتی می‌توانید اتصال ایمن شده با گواهی SSL را تشخیص دهید. برای این منظور می‌توانید با مراجعه به URL صفحه موردنظر، وجود گواهی SSL را بررسی کنید. اگر URL با “://https” شروع شود، وبسایت با گواهی SSL ایمن شده است. آدرس‌های وب استاندارد با “://http” آغاز می‌شود. در یک سایت محافظت شده با گواهیSSL ، HTTP  با HTTPS جایگزین می‌شود. هنگامی که به یک سایت دارای گواهی SSL مراجعه می‌کنید، مرورگر شما یک یا چند مورد از موارد زیر را نشان می‌دهد:

  • وجود پروتکل https در ابتدای URL
  • وجود قفل سبز
  • نوار آدرس سبز

چگونگی نشان دادن این موارد به نوع گواهی SSL و مرورگری که با آن سایت را مشاهده می‌کنید، بستگی دارد. تمام مرورگرهای معتبر مانند Firefox، Chrome، Opera، مرورگرهای اصلی موبایل‌ها و … یک یا چند مورد از این علائم را نشان می‌دهند.

تصویر بالا نشان می‌دهد که چگونه یک سایت با گواهی SSL و بدون آن ظاهر می‌شود. URL سایت باHTTPS آغاز می‌شود، رنگ پروتکل سبز است و کلیک کردن روی آیکون قفل، جزئیات گواهی SSL مانند نام صادرکننده را نشان می‌دهد. این امر شفافیت و آرامش خاطر را نسبت به امنیت سایت برای کاربر فراهم می‌کند.

هنگامی که یک سایت پروتکل HTTPS دارد، برای کسب اطلاعات در مورد صاحب گواهینامه SSL کافیست روی نماد قفل یا بخش سبز رنگ کلیک کنید. یک بررسی سریع و تطبیق گواهینامه با آدرس سایت، به شما اطمینان می‌دهد که از سایت موردنظر خود بازدید می‌کنید و سهوا به جای دیگری (مانند سایت فیشینگ) هدایت نشده اید.

گواهی SSL به طور معمول حاوی اطلاعات زیر خواهد بود:

  • نام دامنه
  • نام شرکت
  • آدرس
  • کشور

همچنین در شرایطی که گواهینامه SSL‌ دارای محدودیت زمانی است، این محدودیت و اطلاعات مربوط به شرکت صادرکننده نیز وجود دارند.

جمع بندی

در این مقاله به معرفی روش شناسایی گواهی SSL در سایت ها پرداختیم. در صورتی که شما به عنوان یک صاحب وبسایت، قصد فعالسازی گواهی SSL برای سایت خود را دارید، می‌توانید با خرید گواهینامه SSL از هاست ایران، اعتبار و امنیت سایت خود را تا حد قابل توجهی افزایش دهید.

خرید هاست لینوکس

تیم تحریریه هاست ایران

تیم تحریریه مجله هاست ایران متشکل از کارشناسان و نویسندگان متخصص در حوزه وب و هاستینگ است. این تیم با هدف ارائه محتوای ارزشمند و به‌روز به کاربران، به بررسی و تحلیل خدمات مختلف هاستینگ، آموزش‌های فنی و راهنمایی‌های کاربردی می‌پردازد. اعضای تیم با تجربه و دانش خود، سعی در ارتقاء آگاهی کاربران دارند و به آنها کمک می‌کنند تا بهترین تصمیمات را در زمینه انتخاب خدمات آنلاین بگیرند. تعهد به کیفیت و دقت در ارائه اطلاعات، از ویژگی‌های بارز این تیم است.

Related Articles

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

67  +    =  72

Back to top button