گواهی SSL
گواهی SSL

در گذشته زمانی که می‌خواستیم درباره معیارهای SEO حرفی بزنیم، سخنی از گواهی SSL به میان نمی‌آمد. اما زمانی که گوگل، داشتن گواهی SSL را یکی از سیگنال‌های مؤثر در  امنیت و سئو وب‌سایت دانست، همه چیز تغییر کرد. گوگل این کار را بخاطر منافع تجاری خود انجام نمی‌دهند، بلکه سعی دارند دنیای وب را به جایی امن‌تر تبدیل کنند. از آن زمان، صاحبان وب سایت‌ها، به دنبال دریافت این گواهی نامه برای سایتشان هستند.

گواهی SSL  چیست؟

Secure Sockets Layers که به اختصار SSL نامیده می‌شود؛ SSL راه حلی جهت برقراری ارتباطات ایمن میان یک سرویس دهنده و یک سرویس گیرنده است. این پروتکل امنیت انتقال داده‌ها را در اینترنت برای مقاصدی چون کار کردن با پایگاه‌های وب، پست الکترونیکی، نمابرهای اینتزنتی و پیام‌های فوری اینترنتی به کار می‌رود.

در این پروتکل، داده‌ها بین سرویس دهنده و گیرنده رمزگذاری می‌شوند؛ به همین دلیل، داده‌ها در طول انتقال از کانال غیر امن مانند اینترنت، اینترانت و …، حفاظت شده باقی می‌مانند. هرچند دسترسی به این داده‌ها ممکن است، اما به دلیل آن‌که رمزگذاری شده‌اند، برای بدست آوردن داده‌های رمزگشایی شده اصلی، باید کلید مورد استفاده در آن نشست ارتباطی امن (Secure connection session) را دانست. از این رو، این پروتکل عملاً غیرقابل نفوذ است.

گواهی‌های SSL امنیت وب سایت شما را تضمین می‌کند و برچسب HTTPS را روی آن می‌زند. بعضی از مرورگرها سایت شما را با برچسپ «نا امن» به کاربر معرفی می‌کنند.


مقاله مرتبط: با رعایت این نکات حریم خصوصی خود را در اینترنت ایمن نگه دارید


انواع گواهینامه SSL

انواع گواهی SSL

گواهی SSL می‌تواند برای کاربردهای مختلف مانند امن‌سازی وب‌سایت، سرور ایمیل، سرور پایگاه داده، سرور فایل، و غیره استفاده شود که رایج‌ترین آن‌ها برای وب‌سایت (سرویس HTTPS) است. علاوه بر کاربرد گواهی، بر اساس تعداد دامنه‌ها نیز می‌توان نوع گواهی را دسته‌بندی کرد:

گواهی معمولی: این گواهی فقط برای یک دامنه (مثلاً www.mydomain.com) صادر می‌گردد. دقت کنید، از این گواهی نمی‌توان برای زیردامنه‌های یک دامنه (مثلاً mail.mydomain.com) استفاده کرد. بدیهی است که اگر بخواهیم چندین دامنه یا زیر دامنه‌های یک دامنه را امن کنیم، برای هر یک باید از گواهی مجزایی استفاده شود که به جای این کار، توصیه می‌شود از گواهی‌های SAN یا Wildcard (که در زیر توضیح داده شده‌اند) استفاده شود.

گواهی Wildcard: این گواهی می‌تواند تمام زیردامنه‌های سطح یک (first level subdomain) روی یک دامنه را امن کند. برای مثال، در صورتی که یک گواهی برای زیردامنه‌های mydomain.com داشته باشیم (یک گواهی با نام *.mydomain.com)، می‌توانیم زیردامنه‌های www.mydomain.com،mail.mydomain.com، secure.mydomain.com، و بطور کلی هر زیردامنه‌ای که به جای * قرار گیرد را امن کنیم.

گواهی (Unified Communication یا SAN): با استفاده از این گواهی می‌توان چند نام دامنه و زیردامنه یا نام سرور را امن کرد. در واقع، یک گواهی برای چند دامنه صادر می‌شود. برای مثال، می‌توان همه دامنه‌های www.my-ir-domain.ir،www.my-com-domain.com، mail.mydomain.com، myserver.local، mydomain.ir، و حتی آدرس IP سرور را در قالب یک گواهی امن کرد. از این گواهی می‌توان در Live Communications Server و Exchange Server استفاده نمود.

مزیت رقابتی شما

اگر رقیب شما از گواهی SSL استفاده می‌کند و شما از داشتن آن بی‌بهره هستید، بهتر است که خود را هم سطح رقیبتان برسانید. با امن کردن وب سایت خود، دیگر نگران خارج از رده محسوب شدن وب سایت خود به دلایل امنیتی نباشید.

برخورداری از گواهی SSL می‌تواند مزیت رقابتی شما نسبت به وب سایت‌هایی باشد که فاقد این گواهینامه هستند.

آیا به گواهی SSL نیاز دارید؟

آیا به پروتکل SSL نیاز دارید؟

البته که شما می‌توانید بدون داشتن گواهی SSL در نتایج اولیهٔ موتورهای جست و جو قرار گیرید، اما اگر یکی از این گواهی‌ها را داشته باشید کار برای شما بسیار راحت‌تر خواهد شد. بسیاری از بازاریابان اینترنتی بعد از انتشار این اعلامیه از گوگل هیچ اقدامی برای دریافت گواهی نکردند در حالیکه بعضی دیگر از این فرصت استفاده کردند و از نتایج‌اش در بهبود جایگاهشان در نتایج موتورهای جست‌وجو لذت بردند. اگر می‌خواهید SEO را به کاری راحت تر تبدیل کنید، گواهی SSL را برای وب سایت خود دریافت کنید.

شما می‌توانید این گواهی را از شرکت‌های میزبان وب دریافت کنید. هزینه‌ای که برای دریافت این گواهی پرداخت می‌کنید در قبال مزایایی که دریافت می‌کنید، بسیار ناچیز است.

[mks_button size=”large” title=”خرید SSL” style=”squared” url=”https://design.hostiran.net/ssl-landing-page/” target=”_blank” bg_color=”#88d651″ txt_color=”#FFFFFF” icon=”” icon_type=”” nofollow=”1″]

توجه داشته باشید که داشتن گواهی SSL تنها یکی از  فاکتور های موثر در بهینه سازی وب سایت است. تعداد زیادی از وب‌سایت‌هایی که از رتبه‌ خوبی برخوردارند، هنوز از HTTPS استفاده نمی‌کنند. قرار نیست گواهی SSL را دریافت کنید و به سرعت در صفحهٔ اول نتایج گوگل اسم وب سایت شما نمایش داده شود.

با اینحال، اگر رقیب شما از این گواهی استفاده نمی‌کند، می‌توانید از این فرصت بهره ببرید و با دریافت گواهی جایگاه خود را بهبود بخشید. تحقیقات نشان داده است که دامنه‌های پر بازدید در گوگل اغلب از HTTPS به جای HTTP برخوردارند. این امر می‌تواند جایگاه شما را بالاتر ببرد اما انتظار معجزه را نداشته باشید.

شما می‌توانید از گواهی SSL چشم‌پوشی کنید و به دنبال دیگر سیگنال‌های بهینه سازی موتورهای باشید؛ اما تهیه گواهی SSL کار ساده ایست که می‌توانید یکی از فاکتورهای سئو را در سایت خود پیاده کنید.

گواهی SSL چیست و چه تاثیری بر سئو دارد؟

دپارتمان آموزش هاست ایران

دپارتمان آموزشی هاست ایران در تلاش است جدید ترین آموزش های مرتبط با میزبانی وب را در اختیار کاربران عزیز قرار دهد

2 دیدگاه برای “گواهی SSL چیست و چه تاثیری بر سئو دارد؟

  • بسیار ممنون از مجله هاست ایران!

    آیا تفاوتی بین SSL های یکسان از شرکت های مختلف وجود دارد که قیمت های آن ها نیز متفاوت است؟
    و سال دیگر اینکه ایا همه پلن ها کدگذاری ۱۲bit دارند وتفاوت در شرکتی و شخصی بودن آن ها است؟

    Reply

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

  +  47  =  51