بازاریابی کلیکی چیست؟
بازاریابی کلیکی چیست؟ «کسب درآمد دلاری تنها با یک کلیک… چگونه در یک روز میلیاردر شویم …» آیا تاکنون چنین تبلیغاتی در فضای مجازی یا جستجوی اینترنت توجه شما را جلب کرده است؟
بازاریابی کلیکی یکی از روشهای تبلیغات آنلاین است که در آن تبلیغدهندگان به ازای هر کلیکی که روی تبلیغاتشان انجام میشود، هزینه پرداخت میکنند.
این نوع بازاریابی به عنوان یکی از موثرترین روشها برای جذب ترافیک به وبسایتها و افزایش فروش محصولات و خدمات شناخته میشود. در این روش، تبلیغات به صورت بنرها، متون تبلیغاتی و لینکها در وبسایتها و موتورهای جستجو نمایش داده میشود و کاربران با کلیک بر روی آنها به صفحه مقصد هدایت میشوند.
از مزایای بازاریابی کلیکی میتوانیم به هدفمند بودن تبلیغات، قابلیت اندازهگیری دقیق نتایج و هزینههای کم نسبت به روشهای سنتی تبلیغات اشاره نماییم. همچنین، این روش به تبلیغدهندگان امکان میدهد تا با استفاده از تجزیه و تحلیل دادهها، کمپینهای تبلیغاتی خود را بهبود بخشند و بازدهی بیشتری کسب کنند.
بازاریابی کلیکی چیست؟
بازاریابی کلیکی چیست؟ بازاریابی کلیکی یا به اصطلاح PPC به معنای پرداخت هزینه ای برای استفاده از تبلیغاتی در یک وب سایت و یا موتور جستجو است. در این نوع بازاریابی، مشتریان برای نتایج جستجوی هدفمند، بدون توجه به نحوه قیمت گذاری ها و ارائه دهنده خدمات هزینه ای را پرداخت میکنند، به عنوان مثال، وقتی کاربری کلمه یا عبارتی را در گوگل جستجو میکند، صفحه نتایج صفحات وب مرتبط را نشان میدهد. اما صفحات تبلیغاتی که هزینه آنها پرداخت شده است، با نشانه Ad مشخص میشوند و در بالای یا پایین نتایج قرار میگیرند. این رتبه ها به کسانی اختصاص داده میشوند که هزینهای را پرداخت کردهاند.
با توجه به اینکه این صفحات در قسمتهای برجسته صفحه نمایش داده میشوند، کاربران بیشتر به آنها توجه میکنند و احتمال کلیک بر روی آنها بیشتر است؛ بنابراین، کسب و کارها به دنبال رتبه بالاتر در نتایج جستجو هستند تا بیشترین توجه کاربران را جلب کنند.
به این نکته توجه نمایید که سئو با تبلیغات کلیکی متفاوت است. تفاوت سئو با تبلیغات کلیکی در این است که سئو یک فرایند است که به منظور بهبود موقعیت وبسایت شما در نتایج جستجو انجام میشود، به نحوی که وبسایت شما بتواند در صفحات اول نتایج جستجو قرار گیرد و بهترین فرصت را برای جذب بازدیدکنندگان اینترنتی فراهم کند و تبلیغات کلیکی در واقع بخشی از سئو محسوب میشود.
تبلیغات کلیکی چگونه کار میکند؟
اکنون که با پاسخ این سوال که “بازاریابی کلیکی چیست؟” آشنا شدید، در این بخش قصد داریم نحوه کار تبلیغات کلیکی را بررسی کنیم. تبلیغات پرداخت به ازای کلیک یا PPC یک روش معتبر و موثر در تبلیغات آنلاین است که در این روش تبلیغ دهندگان به ازای هر کلیک از سوی کاربران بر روی تبلیغ خود، هزینه ای به سرویس دهنده و صاحب سایت پرداخت میکنند. این روش امکان محاسبه دقیق هزینه های تبلیغات و بهره وری آن را برای تبلیغ دهندگان فراهم میسازد.
- برای استفاده از تبلیغات کلیکی جهت جذب مخاطب، یک حساب کاربری در یکی از پلتفرمهای تبلیغات کلیکی ایجاد کنید.
- براساس نوع کسبوکار و هدف تبلیغات، ویژگیهای مشخصی را برای تبلیغات تعیین کنید.
- عنوان، توضیحات و لینک صفحه فرود را مشخص کنید.
- بودجه مورد نظر را ثبت نمایید تا براساس آن، تبلیغات در بازهای که مشخص شده است به کاربران نمایش داده شود.
- وقتی کاربری روی تبلیغ شما کلیک نماید و وارد صفحه فرود شود، بهازای هر کلیک، مبلغی از بودجه شما کسر میشود.
در نهایت، هدف نهایی از تبلیغات کلیکی گوگل یا سایر تبلیغات، افزایش آگاهی برند یا ترافیک سایت و یا تبدیل کاربران به مخاطبان یا مشتریان بالقوه است. بنابراین، مطمئن شوید صفحه فرودتان را بهدرستی انتخاب کردهاید. البته با شروع تبلیغ، کار شما تازه آغاز میشود. با تحلیل و بهبود تبلیغات میتوانید نتیجه مورد نظر خود را کسب کنید.
انواع بازاریابی کلیکی
در ابتدا بهتر است با مفهوم دیجیتال مارکتینگ چیست آشنا شوید. دیجیتال مارکتینگ به معنای استفاده از ابزارهای دیجیتال برای تبلیغ و فروش محصولات و خدمات در فضای مجازی و اینترنت است. این نوع بازاریابی شامل استفاده از شبکههای اجتماعی، موتورهای جستجو، تبلیغات کلیکی و سایر ابزارهای آنلاین برای رساندن پیام تبلیغاتی به مشتریان و جذب مخاطبین جدید میباشد.
بازاریابی کلیکی به عنوان بخشی از دیجیتال مارکتینگ دارای انواع مختلفی است که بر اساس اهداف کسب و کار شما به انواع مختلفی تقسیم میشود. اگر قصد افزایش ترافیک سایت خود را دارید، تبلیغات نمایشی یا تبلیغات موتورهای جستجو گزینه بهتری برای شما است. اگر قصد افزایش آگاهی از برندتان را دارید، تبلیغات ویدیویی جذابترین راه معرفی برند شما خواهد بود.
تبلیغات نمایشی
رایجترین انواع تبلیغات کلیکی این نوع تبلیغات، نوعی از تبلیغات بنری یا همسان هستند که در سایر سایتهای تبلیغاتی به نمایش درمیآید. این نوع تبلیغات را میتوانید براساس نیاز، مخاطب و محصولاتتان به صورت بنری، همسان یا ریتارگتینگ اجرا کنید.
تبلیغات بنری بهطور واضح در هدر یا گوشههای سایت نمایش داده میشود. تبلیغات همسان به سبک سایت نمایشدهنده است؛ بنابراین تبلیغاتی بودن آن کمتر به چشم میآید. برای مثال، با مراجعه به یکی از سایتهای خبری و دقت در پایین یا گوشههای صفحه، نمونههای آگهی همسان از کسبوکارهای مختلف را مشاهده خواهید کرد. این نوع تبلیغ به دو صورت متنی و بنری است.
تبلیغات موتورهای جستجو (Search Ads)؛ تبلیغات کلیکی در گوگل
احتمالا تبلیغات کلیکی در گوگل را بیشتر مشاهده کردهاید. زمانی که عبارت مورد نظرتان را در سرچ باکس گوگل تایپ میکنید، لیستی از سایتهایی با برچسب Sponsored یا آگهی برای شما در دو سه لینک اول گوگل ظاهر میشود.
برای مثال، وقتی عبارت «هاست ابری» را در گوگل جستجو میکنید، سه لینک اول که با برچسب Sponsored ظاهر شدند، از تبلیغات کلیکی در گوگل یا Ads گوگل استفاده کردند. بهاینترتیب، میتوانید با استفاده از کلیدواژههای مرتبط با کسبوکار شما آگهیهای جذابی را در لینک صفحه اول گوگل نمایش دهید و از تاثیر تبلیغات کلیکی گوگل در رشد کسبوکار خود لذت ببرید.
تبلیغات ویدیویی
تبلیغات ویدیویی یکی از جذابترین انواع تبلیغات کلیکی است. تبلیغات ویدیویی بخشی از تبلیغات است که در ابتدا یا در حین تماشای ویدیوها مشاهده میشود. در این نوع تبلیغ، بر اساس کلمات کلیدی، رفتار کاربر و سایر پارامتر های تعیینکننده، ویدیو تبلیغاتی شما در ابتدا یا در حین تماشای ویدیوهای دیگر نمایش داده میشود. تبلیغات ویدیویی اغلب حاوی تعامل با کاربران هستند و میتوانید انواع قابل رد و غیرقابل رد آنها را پیادهسازی کنید.
بهتر است ویدیو تبلیغاتی شما به گونهای جذاب باشد که مخاطب به جای کلیک بر روی «رد شدن آگهی» ترغیب شود تا آن را تا انتها تماشا کند. همچنین هنگامی که کاربر تبلیغ را مشاهده یا بر روی آن کلیک میکند، معمولا هزینههایی مانند هزینه به ازای بازدید یا CPV و هزینه به ازای کلیک یا CPC باید پرداخت شود. تبلیغات کلیکی هدفش ترغیب کاربر به کلیک و تبدیل او به خریدار است. این نوع تبلیغات، مشابه بنرهایی در کنار خیابان هستند که توجه شما را به سوی خود جذب میکنند.
تبلیغات کلیکی در شبکههای اجتماعی
آیا تاکنون توجه کردهاید که برخی از پستهای ناآشنا با حالت تبلیغاتی در فید اینستاگرام نمایان میشوند؟ این نوع تبلیغات از انواع سوشال PPC محسوب میشوند. تبلیغات نمایشی که در شبکههای اجتماعی مانند اینستاگرام، لینکدین، تیکتاک و سایر شبکههای اجتماعی دیده میشوند، از انواع تبلیغات سوشال PPC محسوب میشود.
البته در ایران امکان تبلیغ در اینستاگرام، فیسبوک و سایر شبکهها فراهم نیست و برای این منظور باید از شرکتهای واسطه یا حساب خارجی استفاده کنید.
بررسی مزایا و معایب بازاریابی کلیکی
یکی از گامهای پاسخ به سوال “بازاریابی کلیکی چیست؟” بررسی همه جانبهی مزایا و معایب بازاریابی کلیکی است. بازاریابی کلیکی برای رشد کسبوکار و جذب مشتریان است. در این بخش بررسی میشود چرا PPC در برخی شرایط، ارزشمند و گاهی مواقع گریبانگیر میشود.
بررسی این موارد به شما کمک میکند تا بدانید با استفاده از این روش، چه چیزهایی به دست خواهید آورد و ممکن است چه خطراتی کسبوکار شما را تهدید کند.
مزایای بازاریابی کلیکی چیست؟
در ابتدا، با بررسی ارزشهایی شروع میشود که تبلیغات PPC برای کسبوکار شما رقم خواهد زد. از جمله مزایای بازاریابی کلیکی میتوانیم به موارد زیر اشاره نماییم:
امکان هدفگذاری موثر فراهم میکند.
تبلیغات PPC همچون تبلیغات کلیکی در گوگل این امکان را به شما میدهد که براساس معیارهای خاصی تبلیغات خود را بهینه کنید تا به دست مخاطبان هدفتان برسد.
در بازاریابی کلیکی نتایج سریع هستند.
آیا به دنبال روشی سریع برای افزایش ترافیک وبسایت خود هستید؟ تبلیغات پرکلیک برای شما مناسب است. در مقایسه با بهینهسازی موتورهای جستجو و تبلیغات پرکلیک، باید اشاره کنیم که بهینهسازی موتورهای جستجو یک فرایند زمانبر است که ممکن است ماهها طول بکشد تا به نتیجه مطلوب برسید.
اما تبلیغات پرکلیک، بهصورت فوری و بر اساس تنظیماتی که انجام میشود، باعث ورود جریان مشتری به وبسایت شما میشود. البته، بسته به هدف شما، استفاده از هر دو روش برای رشد کسبوکار شما ضروری است.
پرداخت بر اساس استفاده در تبلیغات پرکلیک
شما تعیین میکنید که چه مقدار بودجه برای تبلیغاتتان صرف شود. سپس بر اساس همان مقدار بودجه، تبلیغات به کاربران نمایش داده میشود.
امکان کنترل و اندازهگیری دارند
بهراحتی میتوانید تبلیغات کلیکی را بر اساس پارامترهایی مانند تعداد کلیک، نرخ تبدیل و سایر معیارهای عملکرد بررسی و تحلیل کنید و از طریق آن کمپین تبلیغاتیتان را بهبود دهید. همچنین هر زمان که بخواهید، بودجه خود را میتوانید افزایش یا کاهش دهید و مطابق با تبلیغات آن را بهینه کنید.
معایب بازاریابی کلیکی چیست؟
بههمراه ترافیک ناگهانی و تاثیر فوقالعادهای که ممکن است بازاریابی کلیکی برای شما داشته باشد، باید توجه داشت که هزینه بالای تبلیغات ویدیویی و نیاز به دانش و تخصص تبلیغات از جمله مواردی است که باید در نظر گرفته شود.
همچنین، رقابت روزافزون در این زمینه ممکن است باعث شود که تبلیغات شما بیاثر شود. در نهایت، انتخاب پلتفرم مناسب و رصد دقیق نتایج تبلیغات از اهمیت بالایی برخوردار است.
چه افرادی میتوانند از بازاریابی کلیکی استفاده کنند؟
تبلیغات کلیکی، یک روش موثر برای هدفگیری دقیق مشتریان و مخاطبان است. اگر تازه کسب و کار خود را راهاندازی کردهاید و به دنبال افزایش آگاهی از برند خود، جذب مشتریان و افزایش فروش هستید، میتوانید به تبلیغات کلیکی روی آورید.
این روش به شما این امکان را میدهد که به صورت دقیق به مخاطبان هدفتان دست پیدا کنید. همچنین، از بازاریابی کلیکی به عنوان یکی از روشهای مؤثر برای آگاهی از برند و جذب مشتریان استفاده کنید، به خصوص اگر یک فروشگاه آنلاین یا کسب و کار رو به رشد هستید.
به طور کلی، بازاریابی کلیکی یک راه حرفهای و کاربردی برای افزایش حضور در بازار رقابتی اینترنت است. با شروع کمپینهای بازاریابی کلیکی، شما میتوانید ردپای برند یا خدمتتان در دنیای آنلاین به خوبی باقی بگذارید. اما نکتهای که باید به آن توجه داشته باشید این است که پیش از شروع تبلیغات، مطمئن شوید که شرایط و زیرساختهای لازم برای اجرای موفقیتآمیز آن را دارید، از جمله منابع کافی برای بار ترافیک ورودی را دارید.
این اقدام از جانب شما، از داون شدن سایتت شما هنگام اجرای تبلیغات جلوگیری خواهد کرد و به دستیابی به هدف مورد نظر کمپین کمک خواهد کرد.
سخن پایانی
بازاریابی کلیکی روشی عالی برای تجارت الکترونیک است که میتواند موجب پیشرفت چشمگیری شود. با استفاده از آن میتوانید محصولات یا خدمات منحصر به فرد خود را ارائه داده و به جایگاه مناسبی دست یابید. تبلیغات کلیکی یکی از روشهای موثر برای دسترسی سریع به مشتریان هدف و فروش محصولات و خدمات است.
همچنین، کسانی که به دنبال کسب درآمد از این روشها هستند، میتوانند با عضویت در بهترین سایتهای کلیکی ایرانی و داشتن تجربه و دانش، به درآمد خوبی دست یابند. در این مقاله، به بررسی مفهوم بازاریابی کلیکی و نکات کلیدی آن پرداختیم تا با رعایت این موارد، کسب و کار خود را توسعه دهید.
سوالات متداول
بازاریابی کلیکی چیست؟
منظور از بازاریابی کلیکی یا PPC، نوعی تبلیغات آنلاین است که در آن بهازای هر کلیک کاربر بر تبلیغات، هزینه پرداخت میشود.
آیا بازاریابی کلیکی برای هر کسبوکاری مناسب است؟
بازاریابی کلیکی میتواند برای بسیاری از کسبوکارها مفید باشد، اما موفقیت آن به عوامل مختلفی مانند نوع کسبوکار، هدفها و بودجه بستگی دارد. بهتر است قبل از شروع، تحقیقات کافی انجام شود.
بازاریابی کلیکی چگونه کار میکند؟
در بازاریابی کلیکی، تبلیغکنندگان تبلیغات خود را در پلتفرمهای مختلف قرار میدهند و به ازای هر کلیکی که کاربران بر روی تبلیغات انجام میدهند، هزینهای پرداخت میکنند. این فرآیند معمولا از طریق یک مزایده آنلاین انجام میشود.