آموزش آنالیتیکسآموزش وب مستری

آنالیتیکس چیست و چگونه می‌تواند به شما کمک کند؟

به این post امتیاز دهید

Google Analytics یا به‌طور مشخص آنالیتیکس وب‌سایت، راهکاری کلیدی محسوب می‌شود که در درک مسائلی همچون اینکه کاربران وب‌سایت شما چه‌کاری و چرا انجام می‌دهند به شما کمک می‌کند. اگر در بالاترین سطح معیارهای عملکردی خود قرار نگیرید، فرصت تصمیم‌گیری را بر اساس داده‌های سخت (اعداد و ارقام) از دست خواهید داد و مجبور خواهید شد بر اساس حدسیات مسیر را ادامه دهید.

پیگیری تجزیه‌وتحلیل وب‌سایت نباید آن‌طور که به نظر می‌رسد پیچیده باشد. ابزارهای بسیاری ازجمله وب‌سایت گوگل آنالیتیکس وجود دارند که می‌توانند این فرآیند را برای شما ساده کنند. اگر زمانی را صرف مطالعه داده‌های وب‌سایت خود کنید، می‌توانید اطلاعات ارزشمندی از آن استخراج‌ کنید که شما را قادر می‌سازند مسائل را در جهت مناسب هدایت کنید.

در این مقاله مفهوم آنالیتیکس را مورد بررسی قرار خواهیم داد و به شما خواهیم گفت که چرا نباید از آن‌ دوری‌کنید و چطور یک راهکار مناسب ردیابی تنظیم کنید. سپس سه روش اصلی را در این زمینه توضیح می‌دهیم که می‌توانند به شما کمک کنند.

مقدمه‌ای بر آنالیتیکس تا تجزیه‌وتحلیل وب‌سایت

تجزیه‌وتحلیل وب حوزه‌ای در مورد اندازه‌گیری، جمع‌آوری و تجزیه‌وتحلیل داده‌هایی است که مرتبط با وب‌سایت شما هستند. به‌عبارت‌دیگر، این کار به شما امکان می‌دهد که با استفاده از داده‌های سرد و سخت، منطق آنچه در وب‌سایتتان اتفاق می‌افتد را درک کنید.

مقدمه‌ای بر آنالیتیکس تا تجزیه‌وتحلیل وب‌سایت

گوگل آنالیتیکس در مورد استفاده از داده‌ها برای بهبود وب‌سایت به شما کمک می‌کند.

مزایای توجه به معیارهای وب‌سایتتان فراوان است. در این اعداد و ارقام می‌توانید همه اطلاعات پنهانی را که برای تصمیم‌گیری در مورد آینده وب‌سایت خود نیاز دارید، پیدا کنید. به‌عنوان یک مثال گسترده؛ آنالیتیکس می‌تواند بگوید که کاربران چه مدت‌زمانی را در وب‌سایت شما صرف می‌کنند. اگر این عدد بسیار پایین باشد، می‌دانید که یک مشکل بزرگ وجود دارد و می‌توانید برای حل آن، اقدام کنید.

از طرف دیگر توجه نکردن به آنالیتیکس وب‌سایت می‌تواند به‌طور احتمالی تلاش‌های شما را از بین ببرد. علاوه بر این، اگر اطلاعات به‌راحتی در دسترس باشند به‌طوری‌که تفسیر آن‌ها هم پیچیده نباشد، چرا از مزایای این واقعیت استفاده نمی‌کنید؟

به‌عنوان‌مثال، می‌توانید گوگل آنالیتیکس (Google Analytics) را – که سلاح انتخابی ما است – با هر وب‌سایتی (ازجمله آن‌هایی که از WordPress استفاده می‌کنند) ادغام کنید. انجام این کار به شما امکان می‌دهد که بتوانید معیارهایتان را فوراً دنبال کنید. این ابزار به تقسیم‌بندی داده‌ها کمک خواهد کرد تا بتوانید آن‌ها را تفسیر کنید.


مقاله مرتبط: آموزش Google Analytics به زبان ساده


اولین بار که وارد گوگل آنالیتیکس می‌شوید، به خاطر مقدار مطلق اطلاعات موجود، ممکن است کمی سردرگم شوید. به همین خاطر باید اطلاعاتی را درباره معیارهای سنجش در این ابزار فراگیرید.

اگر هنوز ترغیب به استفاده از آنالیتیکس نشده‌اید، نگران نباشید. ما همچنان دلایل بیشتری برای پوشش دادن مواردی داریم که فواید استفاده از آن را نشان می‌دهند.

آنالیتیکس با استفاده از ۳ روش به شما کمک می‌کند

آنالیتیکس از طریق روش‌های زیادی می‌تواند به شما کمک کند، اما پوشش دادن همه آن‌ها احتمالاً نیاز به چند جلد کتاب خواهد داشت. با در نظر گرفتن چنین موضوعی در ذهن، اجازه دهید به بررسی جالب‌ترین و قانع‌کننده‌ترین منافع بپردازیم و با ردیابی عملکردتان شروع کنیم.

۱ – آنالیتیکس شما را قادر می‌سازد تا در بالاترین سطح معیارهای عملکردی خود بمانید

یکی از ساده‌ترین روش‌هایی که آنالیتیکس می‌تواند به شما کمک کند این است که در بالاترین سطح معیارهای عملکردی خود بمانید. ۲ مورد از مهم‌ترین مسائلی که برای بسیاری از وب‌سایت‌ها مهم هستند عبارت‌اند از ترافیک کلی و زمان سپری‌شده در وب‌سایت. اولی به شما این امکان را می‌دهد که بر توانایی خود برای جذب بازدیدکنندگان نظارت داشته باشید، درحالی‌که دومی به شما می‌گوید که در سرگرم کردن و درگیر کردن آن‌ها چقدر خوب عمل کرده‌اید.

نظارت بر عملکرد وب‌سایتتان با استفاده از این‌ها و دیگر معیارهای اساسی یک راه عالی برای دانستن نحوه انجام این کار به‌صورت روزانه است. این اطلاعات به‌نوبه خود می‌توانند شمارا قادر سازند تا پیشرفت خود را در طولانی‌مدت دنبال کنید.

خوشبختانه گوگل آنالیتیکس به‌راحتی دسترسی به این معیارها را به همراه خیلی‌های دیگر آسان می‌کند. پس از ورود به‌حساب کاربری‌تان به صفحه مرور (Overview) خدمات هدایت خواهید شد. ترافیک کلی وب‌سایتتان در بخش دوره‌ها (Sessions) دیده خواهد شد و میانگین زمان سپری‌شده کاربران در وب‌سایت، در سمت راست زیر بخش Avg.Session Duration نشان داده می‌شود:

 Avg.Session Duration در گوگل آنالیتیکس

به خاطر داشته باشید که ممکن است نتایج شما با توجه به بازه زمانی که در نظر دارید، متفاوت باشد. برای بررسی یک دوره زمانی خاص، مسیر Audience > Overview را در نوار بالایی طی کنید و بازه متفاوتی را برگزینید.

۲ – آنالیتیکس نشان می‌دهد که ترافیکتان از کجا می‌آید

یکی از بهترین نکته‌های موجود در مورداستفاده از خدماتی مانند گوگل آنالیتیکس این است که به شما این امکان را می‌دهد تا متوجه شوید که ترافیکتان از کجا می‌آید. این یعنی کشف مسائل مختلفی مثل‌اینکه بسیاری از کاربران راه خود را از طریق موتورهای جستجو و پلتفرم‌های رسانه اجتماعی پیدا می‌کنند و کدام وب‌سایت‌ها عشقشان را به شما ابراز می‌کنند (از طریق بک لینک‌ها).

برای بسیاری از وب‌سایت‌ها، موتورهای جستجو منبع اصلی ترافیک هستند. اگر این مورد برای شما صدق نمی‌کند و دوست دارید که موتورهای جستجو منبع اصلی ترافیک وب‌سایتتان باشند، پس ممکن است با مشکل در ارتباط با بهینه‌سازی موتور جستجو (SEO) روبه‌رو باشید. ردیابی منابعتان به‌طور مرتب شمارا قادر خواهد ساخت که این مسئله را در نطفه خفه کنید و بعد از تغییراتی که ایجاد می‌کنید، بتوانید بهبود آن را کنترل کنید.

در مورد وب‌سایت‌های مرجع هم اگر قصد دارید اهداف بالقوه برای مشارکت را شناسایی کنید، دانستن اینکه کدام‌یک برای شما ترافیک ارسال می‌کنند برایتان مفید خواهد بود. این مورد می‌تواند شامل همکاری، فرصت‌های ارسال پست به‌صورت مهمان و به‌سادگی به دست آوردن کیفیت بیشتر باشد.

برای ردیابی این معیارها باید از طریق نوار Acquisition > Overview در گوگل آنالیتیکس اقدام کنید. در این بخش می‌توانید نمودارهایی را که منابع شمارا تقسیم‌بندی کرده‌اند و تعداد دقیق آن‌ها را پیدا کنید:

acquisitions در گوگل آنالیتیکس

این‌یکی از مهم‌ترین بخش‌هایی است که در گوگل آنالیتیکس پیدا می‌کنید، پس حتماً نگاهی به آن بیندازید!

۳ – آنالیتیکس کمک می‌کند تصمیم‌های استراتژیک هوشمند بگیرید

تاکنون درباره این موضوع بحث کرده‌ایم که چگونه ردیابی عملکرد و منابع ترافیک وب‌سایتتان با استفاده از آنالیتیکس می‌تواند به شما کمک کند. هردوی این‌ها بر روی چیزهایی تمرکز کرده‌اند که شما می‌توانید آن را یاد بگیرید؛ اما با همه این اطلاعات چه‌کار می‌توانید بکنید؟ زیبایی آنالیتیکس این است که همه این دانش شما را برای تصمیم‌گیری آگاهانه درباره استراتژی‌هایی که نیاز دارید آماده می‌کند تا وب‌سایت خود را در جهت صحیح هدایت کنید.

آنالیتیکس طراحی‌شده است و وجود دارد تا اطمینان حاصل کنید همه اطلاعاتی را که نیاز است در اختیاردارید و این اطلاعات به شیوه‌ای ارائه‌شده‌اند که می‌توانید آن‌ها را تفسیر کنید. این موارد به‌نوبه خود باید اطلاعاتی را در اختیار شما بگذارند که بتوانید یک تصمیم قاطع اتخاذ کنید.

برای مثال شما می‌توانید از ابزار آنالیتیکس برای پیگیری میزان جذب و تعامل کاربران پس از آپلود مطالب تازه استفاده کنید. این امکان می‌تواند به شما کمک کند تصمیم بگیرید که آیا با مطالب مشابه ادامه دهید یا رویکردهای دیگری را آزمایش کنید.

affinities شناسایی استراتژیک کاربران

بخش Affinities Google Analytics راهکار مناسبی است تا متوجه شوید مخاطبانتان به چه چیزی علاقه‌مند هستند.

نتیجه‌گیری

اگر با موضوع آشنا نباشید، آنالیتیکس می‌تواند ترسناک باشد؛ اما هیچ دلیلی برای ترسیدن وجود ندارد. به‌هرحال لازم نیست به همه نمودارها و ارقام توجه کنید. در حقیقت اگر مبتدی هستید، بهتر است بر روی چند معیار به‌طور خاص تمرکز کنید – حداقل تا زمانی که در استفاده از ابزار انتخابی خود راحت باشید.

در هر صورت اگر شما همچنان در مورداستفاده از آنالیتیکس مردد هستید، اجازه دهید برخی از مهم‌ترین کارهایی را که می‌تواند انجام دهد دوباره بیان کنیم.

  • امکان می‌دهد تا بتوانید در بالاترین سطح معیارهای عملکردی بمانید.
  • نحوه ورود کاربران را مشخص می‌کند.
  • کمک می‌کند تصمیمات استراتژیک هوشمندانه بگیرید.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

19  +    =  22

دکمه بازگشت به بالا