مفاهیم میزبانی وبمیزبانی وب

تفاوت VPN و VPS ؛ بررسی مزایا و معایب هریک از آن‌ها

۵/۵ - (۱ امتیاز)

بسیاری فکر می‌کنند VPN و VPS کاربردهای مشابه دارند. در صورتی که این دو تنها در فناوری مجازی‌سازی استفاده شده در آن‌ها مشترک هستند. تفاوت VPN و VPS را می‌توان با فهمیدن مفهوم هرکدام متوجه شد.

اساساً سرور خصوصی مجازی (VPS) نوعی میزبانی وب است، در حالی که شبکه خصوصی مجازی (VPN) یک سرویس و فناوری است که به شما امکان می‌ دهد هنگام استفاده از وب کاملاً خصوصی و ناشناس بمانید. اگرچه این سرویس‌ها بسیار متفاوت هستند، اما معمولاً به دلیل نامشان با هم گروه‌بندی می‌‌شوند. مخلوط کردن این دو اصطلاح می‌ تواند گیج کننده باشد.

در مقاله زیر بررسی می‌ کنیم که VPS چیست و چگونه کار می‌ کند و چه مزایا و معایبی دارد. سپس همینکار را در رابطه با VPN انجام می‌دهیم و در آخر تفاوت VPN و VPS را بررسی می‌ کنیم.

VPS چیست؟

قبل از اینکه بتوانیم مقایسه خود را انجام دهیم، ابتدا مهم است که مشخص کنیم میزبانی VPS چیست و در مورد این صحبت کنیم که چرا به نوعی منحصر به فرد می باشد. VPS مخفف Virtual Private Server است. VPS در حقیقت نوعی میزبانی وب است که توسط شرکت ها‌ی هاستینگ ارائه می‌ شود که یک محیط سرور مجازی برای میزبانی وب سایت شما در اختیار شما قرار می‌ دهد.

سرور رایانه ای است که برای ذخیره فایل ها‌ و داده ها‌ی وب سایت استفاده می‌ شود. هنگامی که یک نام دامنه را در مرورگر تایپ می‌ کنید، مرورگر با سرور ارتباط برقرار می‌ کند و همه فایل ها‌ی ذخیره شده سایت را پردازش می‌ کند. انواع مختلفی از میزبانی وب وجود دارد، از جمله سرور اختصاصی ، میزبانی مشترک، میزبانی مدیریت شده، میزبانی VPS وردپرس، میزبانی ابری و موارد دیگر.

هاست ایران با داشتن دیتاسنتر اختصاصی یکی از بهترین گزینه‌ها برای خرید سرور اختصاصی است. برای این منظور می‌توانید به صفحه مورد نظر مراجعه کنید.

میزبانی VPS از فناوری مجازی سازی برای تقسیم یک سرور فیزیکی به چندین سرور مجازی مختلف استفاده می‌ کند. این باعث می‌ شود که دسترسی بیشتری به منابع سرور داشته باشید همچنین شما می توانید در صورت سرور مجازی خود را گسترش دهید. از آنجایی که این یک سرور مجازی است، به محدودیت ها‌ی یک سرور فیزیکی وابسته نیستید. همچنین، از آنجایی که این یک محیط سرور خصوصی است، منابع سرور را با هیچ کاربر دیگری به اشتراک نخواهید گذاشت.

یکی از معتبرترین ارائه‌دهندگان سرویس سرور مجازی مجموعه هاست ایران است. اگر قصد خرید این سرویس را دارید می‌توانید به صفحه مورد نظر مراجعه کنید.

[su_button url=”https://hostiran.net/cloud/vps/foreign” style=”flat” size=”7″]خرید سرور مجازی خارج[/su_button]

میزبانی VPS چگونه کار می‌ کند؟

بیایید بررسی کنیم که در پشت صحنه چه اتفاقی می‌ افتد. در قسمت هسته، VPS مشابه نرم افزارهایی مانند VMware عمل می‌ کند. این سبک از نرم افزار شما را قادر می‌ سازد چندین سیستم عامل مجازی شده را از یک ماشین واحد اجرا کنید.یک سرور VPS از فناوری مشابه برای اجرای یک محیط سرور مجازی استفاده می‌ کند.

شما می‌توانید با روش‌های مختلف به بهینه‌سازی عملکرد سرور مجازی ( VPS ) بپردازید. برای این منظور می‌توانید به مقاله مورد نظر مراجعه کرده و از خواندن آن لذت ببرید.

به طور معمول یک سرور VPS از چندین سرور اختصاصی مختلف استفاده می‌ کند. به این ترتیب اگر یکی آفلاین شود، یا تحت تعمیر و نگهداری باشد، بر عملکرد سایت شما تأثیری نخواهد گذاشت. هر سرور VPS به طور کامل از هر سرور مجازی دیگری که از همان سرور فیزیکی استفاده می‌ کند جدا و خصوصی است.

مزایای میزبانی VPS

میزبانی VPS برای کاربرانی که به چیزی بیش از یک سرور اشتراکی نیاز دارند، اما کاملاً برای سرور اختصاصی آماده نیستند، یک انتخاب خوب است. در اینجا برخی از بزرگترین مزایای استفاده از میزبانی VPS آورده شده است:

مقرون به صرفه بودن: با میزبانی VPS اساساً بدون هزینه سرور اختصاصی فیزیکی به نوعی از سرور اختصاصی دسترسی دارید.

سفارشی سازی سرور: به طور کلی شما برای آنچه می‌ خواهید هزینه پرداخت می‌ کنید و می‌ توانید ویژگی ها‌یی را که برای اجرای وب سایت خود نیاز دارید اضافه کنید.

سرور خود را بهینه کنید: با میزبانی VPS می‌ توانید به تدریج تعداد منابع سروری را که به آنها دسترسی دارید افزایش دهید و نیازی نیست برای منابع سروری که به آن نیاز ندارید هزینه پرداخت کنید

کنترل بیشتر روی سرور : هنگامی که VPS را با میزبانی اشتراکی مقایسه می‌ کنید، سطح دسترسی بالاتری به سرور و به دسترسی ریشه دارید همچنین توانایی اجرای اسکریپت ها‌ی سرور خاص را خواهید داشت.

ما در مقاله دیگری به صورت کامل در مورد مزایا و معایب VPS توضیح داده‌ایم. در صورت تمایل می‌توانید به این مقاله نگاهی بیاندازید.


مقاله مرتبط : VPS چه تاثیری بر سئو شما خواهد داشت؟

معایب میزبانی VPS

میزبانی VPS برای هر نوع صاحب وب سایتی مناسب نیست. اگر بخواهیم VPS را با هاست اشتراکی مقایسه کنیم VPS فضا و انعطاف بیشتری برای مدیریت سایت به شما می‌دهد ، با این حال، برخی از معایب وجود دارد که باید از آنها آگاه باشید. در اینجا بزرگترین اشکالات میزبانی VPS ذکر شده است:

نسبتاً گرانتر است. اگر تا کنون از ها‌ست اشتراکی استفاده می‌ کردید، باید بدانید که VPS گرانتر از میزبانی اشتراکی خواهد بود.البته به اندازه ها‌ست اختصاصی گران نیست. اما این قیمت به نیاز کلی شما به منابع بستگی دارد. ممکن است شما نسبت به یک هاست اشتراکی معمولی نرخ ماهانه بالاتری را پرداخت خواهید کرد.

مشکلات تخصیص منابع: در برخی موارد، ممکن است با مشکلات تخصیص منابع مواجه شوید. این زمانی است که سایت دیگری که دارای VPS است از حجم زیادی از منابع فیزیکی سرور استفاده می‌ کند و عملکرد سایت شما کاهش می‌‌یابد. البته، این مورد معمولاً فقط در صورتی اتفاق می‌‌افتد که از یک میزبان VPS با کیفیت پایین استفاده ‌‌کنید.

چه زمانی باید از ها‌ست VPS استفاده کنم؟

در حقیقیت VPS یک راه حل خوب برای کسانی است که نمی خواهند یک سرور کاملاً اختصاصی استفاده کنند و نیازی به آن ندارند ولی ها‌ست اشتراکی نیز پاسخگوی نیاز آن‌ها نیست. بیایید بررسی کنیم میزبانی VPS برای چه استفاده می‌ شود؟ به موقعیت ها‌ی زیر نگاهی بیندازید:

شما به سرعت و عملکرد نیاز دارید. اگر اندازه سایت شما در حال رشد است و حجم ترافیک بیشتری را تجربه می‌ کنید، به چیزی بیشتر از یک هاست اشتراکی نیاز دارید. همان طور که گفته شده ها‌ست VPS قابلیت بهینه سازی دارد و می‌ تواند از سایت ها‌ی بزرگ و پربازدید پشتیبانی کند.

شما نیاز به راه اندازی سرور سفارشی دارید. با سرور VPS کنترل بیشتری بر محیط سرور خود خواهید داشت. نه تنها به سرور روت دسترسی دارید، بلکه می‌ توانید سیستم عامل خود را انتخاب کرده و سفارشی سازی ها‌ی دیگر را نیز انجام دهید.

شما منابع سرور انعطاف پذیر می‌ خواهید. با میزبانی VPS می‌ توانید به راحتی نیازهای منابع سرور خود را با رشد سایت خود افزایش دهید، یا حجم زیادی از ترافیک را تجربه می‌ کنید. از آنجایی که شما محدود به یک سرور فیزیکی نیستید، گسترش منابع مورد نیاز خود بسیار ساده تر است.

ما در مقاله دیگری به صورت کامل در مورد کاربردهای سرور مجازی یا VPS صحبت کرده‌ایم. در صورت تمایل می‌توانید روی لینک آن کلیک کرده و از خواندن مقاله مورد نظر لذت ببرید.

VPN چیست و چگونه کار می‌ کند؟

VPN مخفف Virtual Private Network است. در اصل، یک VPN یک شبکه خصوصی و امن ایجاد می‌ کند، VPN یک اتصال ایجاد می کند در سراسر شبکه گسترش می‌ یابد. این اتصال به شما کمک می کند در محیط آنلاین ناشناس بمانید، در حقیقت VPN هر داده ای را که از طریق این اتصال عبور می‌ کند را ایمن می‌ کند.

هنگامی که نرم افزار VPN انتخابی خود را راه اندازی کردید، مشتری VPN شما به طور خودکار هر داده ای را که از طریق اتصال شبکه ارسال می‌ شود رمزگذاری می‌ کند. قبل از اینکه هر داده ای از طریق اتصال شبکه عبور کند ابتدا از طریق VPN عبور می‌ کند. سپس VPN  داده را رمزگذاری می‌ کند و آن را منتقل می‌ کند. به این ترتیب شما وارد هر پورتال آنلاینی که شوید، داده ها‌ی ارسال شده از سمت شما را به عنوان منبعی از سرور VPN مشاهده می‌ کند، نه شبکه خانه (یا کافی نت) شما.

دقت کنید هنگامی که بدون فعال بودن VPN به اینترنت متصل می‌ شوید، هر داده ای که انتقال می‌ دهید اساساً برای هر کسی که ابزار مناسبی دارد باز است. برای اکثر مواقع، این کاملاً خوب است، اما اگر اطلاعات حساسی مانند جزئیات بانکی، ایمیل‌ها یا هر چیز دیگری را به اشتراک می‌‌گذارید، ممکن است این درجه از امنیت کافی نباشد.

مزایای استفاده از VPN

همان گونه که گفته شده هنگامی که شما از VPN استفاده می‌ کنید، درجه امنیت بالاتری در هنگام استفاده از محیط وب تجربه می کنید. اما، فراتر از دستیابی به سطح امنیتی بالاتر، مزایای بی شمار دیگری نیز در هنگام استفاده از VPN وجود دارد. در اینجا برخی از بزرگترین مزایای استفاده از VPN آورده شده است:

دسترسی به داده هایی که به دلیل جغرافیایی محدود شده اند: یک VPN به شما امکان می‌ دهد محدودیت ها‌ی محتوای خاصی را دور بزنید. برای مثال، ممکن است بخواهید یک نمایش نتفلیکس را تماشا کنید که در کشور شما در دسترس نیست. شما می‌ توانید با یک VPN از این موضوع عبور کنید.

از داده ها‌ی شما محافظت می‌ کند: از آنجایی که VPN ها‌ داده ها‌ی شما را قبل از ارسال از طریق شبکه رمزگذاری می‌ کنند، داده ها‌ی شما همیشه از درجه امنیت بالایی برخوردار خواهند بود.

مقرون به صرفه بودن: نه تنها استفاده از VPN تمام مزایای فوق را به شما می‌ دهد. اما، به طرز شگفت انگیزی مقرون به صرفه است. هزینه ماهانه VPN معمولاً کمتر از یک هاست اشتراکی ارزان می باشد.

معایب استفاده از VPN

اگرچه استفاده از VPN گامی عالی برای محافظت از خود به صورت آنلاین است، اما بدون اشکال نیست. در اینجا برخی از رایج ترین اشکالاتی که هنگام استفاده از VPN با آن مواجه خواهید شد آورده شده است:

اتصال به اینترنت کندتر: از آنجایی که VPN لایه‌هایی از رمزگذاری را به داده‌های شما اضافه می‌‌کند، اتصال اینترنت شما را کند می‌‌کند. اگر از قبل اتصال اینترنت کندی دارید، این امر می‌ تواند اتصال اینترنت شما را عملاً غیرقابل استفاده کند.

مشکلات امنیتی: VPN ها‌ کامل نیستند. اغلب دستیابی به سطح بالایی از امنیت به پیکربندی صحیح VPN بستگی دارد. همچنین گاهی ممکن است شرایطی به وجود بیایید که نشت DNS و IP رخ دهد که در این صورت دیگر شما از امنیت کافی برای داده ها برخوردار نیستید

قطع اتصال: این احتمال وجود دارد که به دلایل مختلف VPN قطع شود. اگر اتصال امن VPN شما قطع شود دیگر شما یک فرد  ناشناس در فضای وب نیستید و قطعا نمی توانید از مزایای VPN استفاده کنید.

چه زمانی باید از VPN استفاده کنیم؟

تمام افرادی که نگران حریم خصوصی و حفظ امنیت داده های خود هستید می توانند از VPN استفاده کنند. در حقیقت شما می توانید هر زمان که به اینترنت وصل شدید از VPN استفاده کنید. از آنجایی که در پس‌زمینه اجرا می‌‌شود، مانع هیچ‌یک از فعالیت‌های آنلاین موجود نمی‌شود، اما ممکن است بسته به اتصال شما و نرم‌افزار VPN که استفاده می‌‌کنید، بر سرعت اینترنت شما تأثیر بگذارد. اساساً، اگر هر یک از شرایط زیر را تجربه میکنید، باید حتما از یک VPN با کیفیت استفاده کنید:

شما می‌ خواهید موانع عدم نمایش محتوا را دور بزنید. برخی از کشورها محتوای اینترنتی خود را سانسور می‌ کنند. برای دسترسی به این محتوا به راهی برای دور زدن بلوک‌های خاص کشور و در عین حال ناشناس ماندن آنلاین نیاز دارید. برای این کار شما می توانید از یک VPN مناسب و با کیفیت استفاده نمایید.

شما می خواهید که داده هایتان ایمن بماند. همان طور که عنوان شد با استفاده از یک VPN، اتصال اینترنت شما فوق العاده ایمن خواهد بود. هر داده خصوصی که از طریق اینترنت به اشتراک می‌ گذارید، رمزگذاری شده و سپس منتشر می گردد.

شما می‌ خواهید به صورت ناشناس آنلاین بمانید. از آنجایی که شما از آدرس IP VPN استفاده می‌ کنید، IP و سایر اطلاعات شخصی شما کاملاً ناشناس خواهند بود.

شما از شبکه ها‌ی Wifi ناامن استفاده می‌ کنید. دسترسی به شبکه ها‌ی وای فای عمومی می‌ تواند اطلاعات شما را در معرض خطر قرار دهد. اگر به طور منظم از خارج از خانه خود به وای فای دسترسی دارید، یک VPN اطلاعات شما را ایمن نگه می‌ دارد.

تفاوت VPS و VPN (نتیجه‌گیری)

میزبانی VPS سرویسی است که به شما امکان می‌ دهد وب سایت خود را در محیط سرور مجازی میزبانی کنید، در حالی که VPN یک ابزار کاربر محور است که به شما امکان می‌ دهد وبسایت های مختلف را با خیال راحت و ایمن مرور کنید. احتمالاً تنها چیزی که یک VPS و VPN مشترک هستند (فراتر از یک مخفف نزدیک مرتبط) جنبه مجازی سازی هر یک از خدمات است.

VPS نوعی سرویس میزبانی وب است. این بدان معناست که فضای شخصی را در سرور آنلاین به شما می‌ دهد تا داده ها‌ی خود را ایمن و ایمن نگه دارید. این به شما کمک می‌ کند تا میزبانی بهتری برای وب سایت خود انجام دهید تا ترافیک بیشتری به دست آورید. در حالی که VPN یک شبکه خصوصی مجازی است که آدرس IP اصلی شما را از هکرها و اسپمرها پنهان می‌ کند.

این باعث می‌ شود تمام داده ها‌ی شما غیرقابل خواندن باشد به طوری که هیچ کس نتواند فعالیت ها‌ی آنلاین شما را پیگیری کند. این امر به حفظ حریم خصوصی و امنیت شما کمک قابل توجهی میکند.

این مقاله توسط تیم مجله اینترنتی هاست ایران تهیه شده است. هاست ایران یکی از معتبرترین و اولین فراهم‌کنندگان سرویس خدمات وب‌هاستینگ است. بخش بزرگی از نیاز شما به لحاظ فنی برای شروع یک کسب‌وکار اینترنتی موفق داشتن هاست و دامنه است. در صورتی که نیاز به خرید سرور مجازی فنلاند دارید می‌توانید با کلیک روی لینک آن به صفحه مورد نظر مراجعه کرده وبا خرید از هاست ایران، رضایت واقعی را احساس کنید.

در صورتی که تجربه‌ای در خصوص تفاوت VPN و VPS داشته‌اید با اشتراک گذاشتن آن به ما در بهتر کردن محتواهای خود کمک کنید.

سوالات متداول :

خرید هاست لینوکس

تیم تحریریه هاست ایران

تیم تحریریه مجله هاست ایران متشکل از کارشناسان و نویسندگان متخصص در حوزه وب و هاستینگ است. این تیم با هدف ارائه محتوای ارزشمند و به‌روز به کاربران، به بررسی و تحلیل خدمات مختلف هاستینگ، آموزش‌های فنی و راهنمایی‌های کاربردی می‌پردازد. اعضای تیم با تجربه و دانش خود، سعی در ارتقاء آگاهی کاربران دارند و به آنها کمک می‌کنند تا بهترین تصمیمات را در زمینه انتخاب خدمات آنلاین بگیرند. تعهد به کیفیت و دقت در ارائه اطلاعات، از ویژگی‌های بارز این تیم است.

Related Articles

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

  +  18  =  24

Back to top button