سرور مجازی یا VPS چیست؟
سرور مجازی یا VPS چیست؟

VPS مخفف عبارت Virtual Privet Server و به معنی سرور مجازی اختصاصی است. سرور مجازی اختصاصی برای کسب‌وکارهای در حال رشد که فضای هاستینگ بیشتری نسبت به هاست‌های اشتراکی نیاز دارند، از طرفی هم هنوز مهیای استفاده از هاستیگ‌های اختصاصی روی سرورهای اختصاصی نیستند، می‌تواند بهترین گزینه باشد.

VPS یا سرور مجازی اختصاصی با تکیه بر ویژگی‌هایی مانند انعطاف‌پذیری، مقیاس‌پذیری و امنیت بیشتر نسبت به هاست‌های اشتراکی، می‌تواند تجربه‌ای مشابه استفاده از یک سرور اختصاصی را به کاربران ارائه دهد. از طرفی دیگر نیاز به در نظر گرفتن فضای اختصاصی فیزیکی برای سرور نیست.

در این مقاله، به موارد سرور مجازی چیست، مزایا و معایب آن، مقایسه آن با سرور مجازی ابری، ( هاست ابری ) و سرور اختصاصی پرداخته‌ایم.

سرور مجازی ( VPS ) چیست؟

همان‌طور که گفتیم VPS به معنی سرور مجازی اختصاصی است و بیشتر تحت عنوان سرور مجازی استفاده می‌شود. اگر سوال سرور چیست برایتان پیش آمده باید بگوئیم سرور وظیفه ارسال اطلاعات وبسایت به مرورگر شما را دارد. سپس مرورگر این اطلاعات را پردازش کرده و محتوای وبسایت را به شما نمایش می‌دهد.

حال که با مفهوم سرور و وظیفه آن آشنا شدید سراغ سرور مجازی می‌رویم. در سرور مجازی همان‌طور که از نام آن پیداست، با استفاده از تکنولوژی مجازی‌سازی،  یک سرور اختصاصی قدرتمند به چندین سرور مجازی تقسیم‌ می‌شود. اینگونه است که در صورت خرید سرور مجازی می‌توانید بسته به مواردی مانند حجم سایت یا ترافیک آن، RAM, CPU, Hard مورد نظر خود را انتخاب کنید. اگر می‌خواهید از مزایا و معایب سرور مجازی مطلع شوید ما در بخش بعدی به این موضوع پرداخته‌ایم.

مزایا و معایب VPS چیست؟

ما در این بخش تنها به مزایا و معایب سرور مجازی اشاره می‌کنیم. اگر به دقت در مزایا و معایب این نوع از هاستینگ عمیق شویدمی‌توانید انتخاب کنید که آیا خرید سرور مجازی برای سایت شما انتخابی منطقی است یا خیر. البته ما نیز پس از آن ذکر مزایا و معایب و مقایسه بین هاست اشتراکی، سرور مجازی، سرور مجازی ابری و سرور اختصاصی در انتها جمع‌بندی مختصری در مورد اینکه VPS برای چه سایت‌هایی مفید است خواهیم داشت.

مزایای VPS یا سرور مجازی

  • به لحاظ امنیت در سطح خوبی قرار دارد. به ویژه نسبت به هاست‌های اشتراکی. همچنین دیتابیس و تمام فایل‌های شما در دسترس سرورهای مجازی یگر نیستند.
  • ترافیک بالای ناگهانی سرور مجازی خاصی که در سرور اختصاصی با شما مشترک است روی عملکرد سرور مجازی شما تاثیری ندارد.
  • داشتن دسترسی Super user یا همان دسترسی Root به شما این امکان را می‌دهد که خودتان بتوانید آن را پیکربندی کنید.
  • در مقایسه با سرور اختصاصی هزینه کمتری پرداخت می‌کنید ولی اامکاناتی تقریبا در همان حد در اختیارتان است. همچنین نیاز به نگهداری فیزیکی از سرور اختصاصی و فراهم آورد لوکیشن خاص برای آنن ندارید.
  • امکان اینکه امنیت سرور مجازی مورد استفاده را خودتان افزایش دهید وجود دارد. اینکار از آنجایی ممکن است که شما امکان نصب و به‌روزرسانی نرم‌افزارها از جمله آنتی‌ویروس‌های مختلف روی VPS را دارید.

مقاله مرتبط: نکاتی برای بهینه سازی عملکرد سرور مجازی (VPS)


[btn_callaction link=”https://landing.hostiran.net/vps/” label=”اطلاعات بیشتر” text=”برای مشاهده قیمت‌ها و شرایط مربوط به سرور مجازی، خدمات میزبانی وب و همچنین انتقال سایت خود به دیتاسنتر هاست ایران بر روی دکمه روبه‌رو کلیک کنید. جهت کسب اطلاعات بیشتر و دریافت مشاوره با واحد فروش میزبانی وب به شماره ۰۲۱۲۸۳۱۰ تماس حاصل فرمایید.”]

VPS ایمن‌تر است

به لطف استفاده از پارتیشن‌بندی مجازی که سایت‌ها را از هم تفکیک می‌کند، هاستینگ VPS از انواع اشتراکی بسیار ایمن‌تر است. در این فضا همچنین کاربران می‌توانند ویژگی‌های امنیتی مورد نیاز برای سایت خود را نصب و فعال‌سازی کنند.

ارائه‌دهنده‌های سرویس VPS مسئولیت نصب و حفظ ویژگی‌های امنیتی خود سرور را بر عهده دارند و این کار باعث محافظت در برابر طیف گسترده‌ای از تهدیدات امنیتی بر بستر وب یا حملات سایبری می‌شود. در سرویس‌های VPS چون هر سایت به‌صورت جداگانه مسئولیت حفظ امنیت خود را بر عهده دارد در نتیجه احتمال رخنه بدافزارها از یک سایت به سایت دیگر به میزان قابل‌توجهی کاهش می‌یابد. همچنین کاربران می‌توانند هرگونه نرم‌افزار امنیتی دلخواه را روی سرور خود نصب کنند. بنابراین ویژگی‌های امنیتی در سرورهای VPS قابلیت شخصی‌سازی بر اساس نیازهای شخص را دارند.


مقاله مرتبط: ۹ راه مؤثر برای افزایش امنیت در سرور مجازی


VPS می‌تواند مقیاس‌پذیر باشد

برای کاربرانی که به دنبال فضای بیشتری برای رشد می‌گردند، VPS می‌تواند سطحی از مقیاس‌پذیری را ارائه دهد که بسیار بیشتر از محدوده هاست‌های اشتراکی است. در هاست VPS با توجه به اینکه تعداد سایت‌های کمتری از منابع سرور استفاده می‌کنند، کاربران به‌طور معمول به پهنای باند و حافظه بیشتری دسترسی دارند. اما این منابع هنوز هم محدود هستند، بنابراین سایتی که سریعاً رشد می‌کند و ترافیکش با سرعت زیادی افزایش می‌یابد باید به یک سطح جدید از خدمات ارتقا یابد یا به دنبال راه‌حل‌های دیگری مانند یک هاست VPS با درصد تخصیص بیشتر بگردد یا حتی می‌تواند به سراغ استفاده از یک هاستینگ اختصاصی برود.

معایب VPS یا سرور مجازی

  • مدیریت آن نیاز به دانش فنی بیشتری نسبت به ‌هاست‌های اشتراکی دارد.
  • در صورتی که نتوانید تنظیمات سرور اختصاصی را درست انجام داده و آن را به‌روزرسانی کنید، ممکن است امنیت به خطر بیافتد.

 VPS برای کسب‌وکار در حال رشد ارزش ایجاد می‌کند

امیدواریم به طور کامل متوجه پاسخی که به سوال سرور مجازی ( VPS) چیست داده‌ایم شده باشید. پلن‌های هاستینگ VPS می‌توانند یک جایگزین اقتصادی برای سرویس‌های هاستینگ کسب‌وکارهای کوچک ولی در حال رشد ارائه دهند. چرا که پلن‌های پایه VPS می‌توانند با سطوح بالای پکیج‌های هاست‌های اشتراکی رقابت کنند و همچنین این نوع میزبانی می‌تواند مزایای هاست‌های اختصاصی بسیار گران قیمت را با قیمتی مقرون‌به‌صرفه ارائه دهد.

در فضای هاستینگ VPS، دست کاربران برای انتخاب پلن مورد نظر خود با آپشن‌های مختلف باز است. آپشن‌هایی همچون سرویس‌های کاملاً مدیریت نشده تا مدیریت شده که برای مدیریت ابعاد مختلف راه‌اندازی سایت و حفظ روزانه آن نیاز است. با در نظر گرفتن پارامترهای سرور فیزیکی به اشتراک‌گذاری شده، هاستینگ VPS را می‌توان در صورت نیاز با نرخ‌های پیش‌بینی شده ماهیانه ارتقا داد.

میزبانی VPS قطعاً نمی‌تواند برای همه مناسب باشد، اما این راه‌حل هیبریدی می‌تواند ترکیبی از ویژگی‌های اساسی هاست‌های اشتراکی ارزان قیمت را با حفظ حریم خصوصی و کنترل بیشتر روی میزبانی به کسب‌وکارهای در حال رشد که به دنبال سرویس‌های میزبانی منعطف می‌گردند ارائه دهد.

هاست ایران شرکت ارائه‌دهنده خدمات انواع مختلف هاستینگ در کنار شما خواهد بود تا در مسیر ایجاد تجربه خوب در این زمینه گامی موثر بردارد.

آیا تاکنون از سرویس هاستینگ VPS استفاده کرده‌اید؟ ما و سایر خوانندگان مجله آموزشی هاست ایران منتظر شنیدن تجربیات شما در این زمینه هستیم.

سرور مجازی یا  VPS چیست؟

دپارتمان آموزش هاست ایران

دپارتمان آموزشی هاست ایران در تلاش است جدید ترین آموزش های مرتبط با میزبانی وب را در اختیار کاربران عزیز قرار دهد

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

6  +  4  =