Php بهعنوان یکزبان برنامهنویسی سمت سرور در سالهای اخیر رشد چشمگیری داشته است. دلیل این محبوبیت زیاد، توانایی آن درراه اندازی امن و نسبتاً سریعتر اپلیکیشنهای حرفهای است. درواقع وبسایتهایی که با فریمورک PHP ساخته میشوند بهخوبی امکان برآورده کردن نیازهای مختلف کسبوکارها را دارند. علاوه بر اینها، برنامهنویسی با PHP، امن، سریع، آسان و انعطافپذیر است.
با توجه به اینکه در سال ۲۰۱۹، PHP و فریمورکهایش توجه زیادی را از طرف کسبوکارها به خودشان جلب میکنند، این مطلب به شما کمک میکند از بین فریمورکهای مختلف PHP ، بهترین گزینه را برای کسبوکارتان انتخاب کنید.
نظرسنجیهای اخیر دربارهی انواع فریمورکهای PHP بهوضوح نشاندهنده این است که محبوبیت زیاد این فریمورکها هم چنان حفظ خواهد شد و در سال ۲۰۱۹ هم محبوبترین فریمورکها به PHP تعلق میگیرد. در نمودار زیر میزان محبوبیت انواع فریمورکهای PHP نشان دادهشده است و طبق این نتایج، لاراول (Laravel) سیمفونی(Symphony) و کدایگنیتر (Codeigniter ) جزء پرطرفدارترین فریمورکهای PHP انتخابشدهاند.
استخدام برنامه نویسان زبده و کارآمد، یکی از تصمیمات دشوار برای کارفرمایان است. بنابراین برای استخدام یک برنامهنویس PHP باید سابقهی کار و تجارب قبلی یک برنامهنویس را در نظر بگیرید.
در این مقاله میخواهیم ۱۵ نمونه از فریمورکهای برتر PHP برای شروع یک استارتآپ جدید در سال ۲۰۱۹ را به شما معرفی کنیم.
فریمورکهای برتر php
بعد از بررسی و تحقیقات مختلف ۱۵ نمونه از برترین فریمورکهایPHP برای برنامهنویسی آسان و کارآمد را برایتان انتخاب کردهایم.
فریمورک لاراول (Laravel)
لاراول در حال حاضر یکی از محبوبترین فریمورکهایPHP است. فریمورک لاراول توسط کسبوکارهای مهم و برای تولید اپلیکیشن های قدرتمند استفاده میشود و جزء معروفترین و بهترین فریمورک های PHP است. این فریمورک دارای ویژگیهای هوشمندانه و ممتازی است که برنامهنویسی را برایتان آسانتر میکند. لاراول جز فریمورکهای سبک PHP است و ساختاری یکپارچه برای اجرای کدها و تولید اپلیکیشن ها در اختیار برنامه نویسان قرار میدهد.
مقاله مرتبط: Laravel چیست؟
چند مزیت مهم لاراول برای استفاده در کسبوکارها:
- انتقال دادهها با امنیت بالا به همراه ابزاری قدرتمند برای یکپارچهسازی آنها
- سربار کم برای سرور به خاطر سبک بودن کدها و محیط گسترده و منعطف برای برنامه نویسان
فریمورک سیمفونی (Symfony)
سیمفونی در حال حاضر یکی از منعطفترین و بهترین فریمورکهای PHP است. Symfony همچنین یکی از سریعترین فریمورکهای PHP برای ساخت اپلیکیشنهای تحت وب است و سادگی استفاده از آن برای ساخت وبسایت بسیار کاربردی است.
این فریمورک دارای امکانات دیگری مانند ترجمهی دادهها، قالببندی، اعتبارسنجی و پیکربندی آنها در اختیار برنامه نویسان میگذارد و همین ویژگیها است که Symfony را در صدر بهترین فریمورکهای PHP قرار میدهد.
انتخاب گزینه بهتر از بین سیمفونی و لاراول انتخاب سختی خواهد بود. هردوی این فریمورکها فوقالعاده هستند و ویژگیهای مشترک و مخصوص به خودشان را دارند و هردو جزء فریمورکهای محبوب PHP هستند.
از مزیتهای مهم سیمفونی برای استفاده در کسبوکارها میتوان به امکان برنامهنویسی سریعتر، امنیت بیشتر، پشتیبانی طولانیمدت، کاربرد آسان، انعطافپذیری بیشتر و پایداری بالاتر اشاره کرد.
فریمورک Zend
این فریمورک یکی از سبکترین و پرطرفدارترین فریمورکهای PHP با امکانات مختلف است. نسخه ۳ فریمورک Zend با تغییرات اساسی هماکنون موجود است. یادگیری این فریمورک آسان است و منابع مختلفی شامل انواع فیلمها و برنامههای آموزشی برای یادگیری آن در اینترنت وجود دارد. مهمترین ویژگیهای Zend ، ثبات طراحی و برنامهنویسی شیءگراست و مزیتهای آن برای استفاده در کسبوکارها چند کاربردی بودن و امکان توسعه سریع آن است.
فریمورک Cake PHP
Cake PHP نیز در حال حاضر یکی از آسانترین و بهترین فریمورکهای PHP است. این فریمورک امکان انجام چهار عمل اصلی یعنی ایجاد، خواندن، بهروزرسانی و حذف دادهها را بهراحتی میدهد و این قابلیت جزء بهترین ویژگیهای این فریمورک محسوب میشود. از دیگر ویژگیهای مثبت این فریمورک بهرهگیری از session ها و کوکیها (cookie) به همراه پیگیری درخواستها و امنیت بالا است.
فریمورک CodeIgniter
کدایگنیتر یکی دیگر از محبوبترین فریمورکهایPHP است. نسخه ۲.۲.۶ آن نیز هماکنون موجود است. این فریمورک از سادهترین فریمورکهایPHP نیز محسوب میشود و به دلیل بهرهگیری از کتابخانههای متعدد و استفاده نکردن از کتابخانههای عظیم و یکپارچه، از انعطاف خوبی برخوردار است. این فریمورک به تنظیم و پیکربندی نیاز ندارد و امکان کار با تمام هاستینگهای استاندارد را دارد. در CodeIgniter هیچ قانون محدودکنندهای برای کدنویسی وجود ندارد و به استفاده از زبان برنامهنویسی دیگری برای قالببندی نیاز نخواهید داشت.
مقاله مرتبط: CodeIgniter چیست؟
فریمورک فالکون (Phalcon)
سرعت، شعار این فریمورک برتر PHP است. دلیل محبوبیت فریمورک فالکون این است که از حافظهی کمتری استفاده میکند و سرعت پاسخ به درخواستها در آن نسبت به فریمورکهای دیگر PHP بالاتر است.
فریمورک Yii
این فریمورک سبک PHP به دلیل نصب آسان و کارایی راحتش محبوب شده است. فریمورک Yii از روش مشهورCodeCeption برای تست استفاده میکند و پشتیبانی از این قابلیت، امکان توسعه و تست نرمافزار را سریعتر میکند.
فریمورک فت فری (fat free)
fat free در حال حاضر یکی از سریعترین، سبکترین و برترین فریمورکهای PHP محسوب میشود. وزن این فرم ورک کمتر از ۵۰ کیلوبایت است و البته که باید بهعنوان یکی از سبکترین فریمورکهای PHP شناخته شود.
در ساخت فریمورک قدرتمند Fat free از ویژگیهای مهم URL routing ، پشتیبان اپلیکیشن چندزبانه و cache engine بهره گرفتهشده است.
این فریمورک PHP بهجز کاربرد ساده و سبک بودن، شامل ویژگیهای جالب دیگری هم هست، fat free شامل چندین پلاگین مختلف است، از کتابخانههای متعددی بهره میگیرد و از روش مدیریت داده (ORM) فوقالعادهای استفاده میکند. مسیریابی و اعتبارسنجی راحت از دیگر ویژگیهای مثبت فریمورک fat free است. این فریمورک با استفاده از کامپوننت های سیمفونی ساختهشده است.
فریمورک کوهانا (Kohana)
کوهانا (Kohana) یکی از فریمورکهای شیءگرایPHP است و مزایای زیادی هم دارد. مزایایی مانند امنیت و منحصر سازی، رمزگذاری دادهها، بارگذاری خودکار کلاسها، داشتن رابطهای مختلف و… .
اما باوجود تمام این ویژگیها، این فریمورک سبک فقط با ۵ PHP یا نسخههای آپدیت شده از آن قابلاستفاده است.
فریمورک FuelPHP
این فریمورک یکی از برترین فریمورکهای PHP است اما فقط از نسخه ۵٫۳ به بعد PHP قابلاستفاده است. از مهمترین ویژگیهای فیول پی اچ پی میتوان به پشتیبانی این فریمورک از معماری HMVC، پیادهسازی آسان و امکان اجرای ماژولار آن به همراه اعتبارسنجی فرمها و دادهها اشاره کرد. محافظت از آسیبپذیری و سیستم caching از دیگر ویژگیهای این فریمورک است.
فریمورک فلایت (Flight)
Flight یکی از فریمورکهای برتر PHP است و انعطافپذیری بسیار خوبی هم دارد. مستندسازی این فریمورک بسیار آسان است و هرکسی بهراحتی میتواند آن را یاد بگیرد.
فریمورک فلایت برای ساختن اپلیکیشن های بزرگ و پیشرفته در وب کاربرد ندارد اما در مقابل استفاده از آن آسان است.
فریمورک زیکولا (Zikula)
فریمورک زیکولا بر اساس دو فریمورک Symfony و Doctrine ساختهشده است. Zikula برای انواع پروژههای کوچک و بزرگ در دنیای وب قابلاستفاده است.
از جمله برتری های این فریمورک هماهنگی با Font Awesome ۴ و Bootstrap ۳ است. زیکولا دارای ظاهری انعطافپذیر است و به خاطر محیط ساده و کارکرد آسانی که دارد کدنویسی در آن بهراحتی و بهسرعت انجام میشود. از دیگر ویژگیهای این فریمورک ModuleStudio، امکاناتی برای ایجاد document و چت است.
زیکولا به صورت متنباز (open source) و استفاده از آن کاملاً رایگان است.
فریمورک PHPixie
در سال ۲۰۱۲ بود که PHP باهدف ارائه یک فریمورک کارآمد و قوی برای سایتهای read-only، PHPixie را ساخت. این فریمورک را میتوان جزء جدیدترین فریمورکهای PHP به شمار بیاوریم. PHPixie نیز مانند FuelPHP از معماری HMVC بهره میگیرد و با کامپوننت های مجزا ساختهشده است که این کامپوننت ها حداقل وابستگی را به فریمورک دارند و امکان استفاده از کامپوننت ها بدون فریم ورک، بهراحتی وجود دارد.
فریمورک اسلیم Slim
اگر به دنبال فریم ورکی ساده و درعینحال قدرتمند برای ساخت اپلیکیشن و نرمافزارهای مختلف هستید، فریمورک اسلیم گزینه مناسبی برایتان خواهد بود.
این فریمورک جزء سادهترین فریمورکهای PHP است که برای ساخت اپلیکیشن های ساده هم کاربرد دارد. اپلیکیشن هایی که نیاز به استفاده از فریمورکهای پیچیده و سنگین ندارند.
علاوه بر این، فریمورک اسلیم توسط بسیاری از برنامه نویسان PHP برای ساخت رابطهای کاربری (API) و همچنین توسعه RESTful API و انواع دیگر خدمات تحت وب، استفاده میشوند.
از دیگر امکانات این فریم ورک، ذخیره یا cach کردن تمامی اطلاعات جستجو شده و دانلود شده (HTTP caching) در سمت کاربر، امکان رمزگذاری session ها و کوکیها وURL routing است.
فریمورک Lithium یا Li3
Lithium فریم ورکی است که از name space PHP، برای ساخت قدرتمند یک معماری با پلاگین استفاده میکند. علاوه بر این، هر کامپوننت PHP در این فریمورک قابلجایگزینی است. ویژگی دیگر این فریم ورک، پشتیبانی از استاندارد JSON و استاندارهای دیگری است که همهی آنها باعث بالا رفتن کارایی آن میشوند.
کارآمدی فریمورک لیتیوم و استفاده آسان از دیگر مزیتهای آن است. همچنین لیتیوم انتخاب بسیار خوبی برای ساخت رابطهای کاربری (API) مفید و کارآمد است.
فریمورک Nette
Nette یکی از فریمورکهای متنباز PHP است و تحت لیسانسMIT توزیع میشود. این فریمورک از مجموعهای از کامپوننت های PHP ۷ تشکیلشده است. Nette همچنین در سال ۲۰۱۵ عنوان سومین فریمورک محبوب جهان را از آن خودش کرد. تمرکز این فریمورک بر بهرهوری بالا، امنیت مناسب و کدهای واضح و مرتب است.
در این مقاله انواع فریمورکهای PHP را بررسی کردیم و مشخصات مختلف هرکدام از آنها را هم برایتان شرح دادیم. با این اطلاعات و بسته به نوع استارتاپی که قرار است راهاندازی کنید، میتوانید فریمورک مناسب خودتان را انتخاب کنید. البته باید توجه داشته باشید که تمام این فریمورکها علاوه بر ویژگیهای بیانشده، در سال ۲۰۱۹ امکانات و ویژگیهای جدیدی را ارائه خواهند داد.
nette عالیه! راحت و روون!