سال ۲۰۱۷ را میتوان سالی آرام درزمینهٔ سئو دانست، یکی از دستاوردهای بزرگسال ۲۰۱۷ الگوریتم گوگل است.
در سال ۲۰۱۶ شاهد دستاوردهای زیادی در فضای اینترنت بودهایم، ازجمله این دستاوردها میتوان به گوگل پنگوئن ۴.۰، Possum، بهروزرسانی صفحات وب برای هماهنگی با گوشیهای هوشمند و تحولات عظیم دنیای Google Adwords اشاره کرد.
در سال ۲۰۱۷ گوگل پس از ارائه بهروزرسانی Fred فعالیت مهمی نداشته و تقریباً روزهای آرامی را داشته است.
بااینوجود شاهد تمرکز دوجانبه شرکتها بر روی تجربه کاربری بودهایم. ترند هایی نظیر بهینهسازی گوشی هوشمند و یادگیری ماشینها بهزودی در همه زمینهها فراگیر میشوند، به همین دلیل باید ۵ مفهوم اساسی در حوزه سئو را بهخوبی درک کنیم تا سال ۲۰۱۸ را با آگاهی کامل در این زمینه شروع کنیم.
۱. ایندکس اولیه موبایل
بدون شک در دنیای امروز داشتن وبسایتی هماهنگ با گوشیهای هوشمند بسیار مهم است. بیش از ۵۵ درصد از ترافیک وبسایتها از طریق بازدیدهای تلفن همراه به دست میآید و این آمار هرروز در حال افزایش است. بسیاری از ما هماهنگی وبسایت با گوشیهای هوشمند را موضوعی مهم میدانیم ولی قبل از این مسئله باید به ایندکس اولیه موبایل توجه داشته باشیم.
گوگل سال پیش پروژه ایندکس اولیه موبایل را آغاز کرد. در این پروژه گوگل به نسخه موبایلی سایت شما برای بررسی سیگنالهایی رتبهبندی توجه میکند و در صورت نبود نسخه موبایلی به نسخه دسکتاپ بازخواهند گشت. بیشترین حجم جستجو در گوگل پس از سالها از دست رایانههای دسکتاپ خارج و جستجوهای موبایلی مکان نخست را به دست آورد اما هنوز گوگل نسخه دسکتاپ را ایندکس میکند؛ اما در صورت موجود بودن نسخه موبایل گوگل محتوا، لینکها و اطلاعات ساختاری را هم بررسی خواهد کرد. با این روش نسخه موبایلی همروی رنکینگ سایت تأثیرگذار خواهد بود.
مقاله مرتبط: انتقال سایت از نسخه موبایل به طراحی واکنش گرا
اگر نسخه موبایلی ندارید باید توجه داشته باشید که این موضوع روی رتبهبندی و نمایش شما برای جستجوگران نسخه دسکتاپ هم تأثیرگذار خواهد بود.
پس حالا زمان آن رسیده که نگاهمان به فرمت وبسایت موبایل بهعنوان یک عنصر اضافی را عوض کنیم و به سئو وبسایت در موبایل توجه کنیم.
در این بخش به بررسی راههای عملی برای بهبود سئو نسخه موبایل وبسایت میپردازیم:
- انجام تست هماهنگی وبسایت با موبایل؛ موبایل فرندلی
- تعمیر لینکهای ناقص و تغییر مسیرهای نادرست
- فشردهسازی عکسهای فشرده نشده
- حذف محتواهای غیرقابلبازیابی و مسدود کردن منابع (مثل جاوا اسکریپت CSS، عکسهای خاص)
- از بین بردن پاپ آپ ها و میانبرهای مزاحم
- بهبود قابلیت استفاده از موبایل (اندازه متون، پیکربندی viewport، اندازه هدفمند ضربه)
- بررسی کلی وبسایت برای حذف عناصر اضافی (دادههای ساختاریافته، برچسبهای عناوین) شما میتوانید وبسایت خود را برای موبایل بهینهسازی کنید.
۱. جستجوی معنایی
هدف الگوریتم مرغ مگسخوار گوگل در سال ۲۰۱۳ بهبود دقت جستجو با درک بهتر از هدف اصلی جستجوگر بود. جستجوی معنایی امروز بهتر از همیشه عمل میکند و موتورهای جستجو بهتر از همیشه محتوای کلیدواژه و ارتباط میان کلمات را درک میکنند.
مقاله مرتبط: تاثیر لحظه ای ساخت لینک در الگوریتم پنگوئن ٤
هدف اصلی جستجوی معنایی این است که موتورهای جستجو زبان طبیعی انسان را بهتر درک کنند. اگر کاربری از گوگل سؤال کند «رتبهبندی این چند است؟» و کاربر رو به روی یک رستوران بیسترو در فرانسه ایستاده باشد، گوگل باید متوجه شود که منظور از ضمیر «این» در جمله، رستوران بوده و هدف دانستن رتبهبندی رستوران است.
تفاوتهای ظریف زیادی در ساختار جستجوی معنایی وجود دارد. اما در این میان چه تفاوتی میان یک صفحه معتبر که بسیار دقیقتر به موضوع موردنظر شما پرداخته و یک صفحه معمولی با پرداخت سطحی به موضوع موردنظر شما وجود دارد؟
با استفاده از گوگل میتوان راحتتر منابع را پیدا کرد و جستجوی راحتتری داشت.
در این بخش به بررسی راههای ایجاد محتوا برای سئو بهتر در جستجوی معنایی میپردازیم:
- عنوان گسترده انتخاب کنید که با مخاطبان شما ارتباط داشته باشد. بهعنوانمثال وبسایتی که درزمینهٔ پذیرش سرپرستی حیوانات خانگی فعالیت دارد میتواند صفحهای در رابطه با نژادهای مختلف سگ ایجاد کند.
- سوالاتی بپرسید که بتوانید به هدف جستجوگر و کاربر پی ببرید، بهعنوانمثال وبسایتی که از نژادهای مختلف سگ مطالبی را منتشر کرده، ممکن است از سوالاتی نظیر راههای سلامتی نژادهای مختلف سگ چیست؟ و یا راحتترین راه برای پرورش سگها چیست؟ استفاده کند.
- زمانی که شما مقصود جستجوگر را متوجه شوید، میتوانید محتوایی بر اساس این مقصود ایجاد کنید. منابع خود را تا جایی که امکان دارد عمیق و غنی کنید.
- برای وبسایت خود صفحه های فرود در نظر بگیرید تا بتوانید نیازهای جستجوگران دیگر را برآورده کنید.
- راهنمایی کامل در اختیار کاربران قرار دهید و بر تولید محتوای سبز تمرکز کنید. هرجایی که نیاز بود از کلیدواژههای کوتاه و بلند استفاده کنید.
- Google’s Knowledge Graph را برای کسبوکار و محصول خود بررسی کنید. برای انجام این کار نام برند یا محصول خود را در قسمت Query وارد کنید و بر روی Execute کلیک کنید.
- میتوانید از Schema Markup برای کسبوکار و نام تجاری خود استفاده کنید. Schema مجموعهای از اطلاعات کوچک است که با هدفی مشخص و از پیش تعیینشده در سایت قرار میگیرند. این روش از نشانهگذاری کار، تجزیهوتحلیل اطلاعات سایت را برای موتورهای جستجو سادهتر و مؤثرتر کرده و موتورهای جستجو قادر خواهند بود نتایجی را که مرتبط با سؤال جستجو شده کاربر باشد به نمایش بگذارند.برای محصولات و یا کسبوکار خود یک صفحه در ویکی دیتا تهیه و در ویکی پدیا مقالات مختلف ارائه کنید.سعی کنید تا جایی که میتوانید اطلاعات مفید در اختیار گوگل کنید.
۳. یادگیری ماشین
مفهوم یادگیری ماشین به مفهوم جستجوی معنایی نزدیک است، درواقع راهی است تا موتور جستجو حدسهای بهتری بزند و نتایج بسیار بهتر و مرتبطتری به کاربران ارائه دهد.
ما میدانیم که یادگیری ماشین در سیستم جستجوی بسیاری از موتورهای جستجو و رتبهبندی الگوریتم آنها تأثیر دارد. گوگل در سال ۲۰۱۶ اعلام کرد که RankBrain سومین ماشین معتبر و مهم در رتبهبندی است.
RankBrain و سایر سیستمهای یادگیری ماشین رفتار کاربران را بررسی میکنند و تا بتوانند بهترین نتیجه را برای جستجوهای آنها ارائه دهند.
چه چیزی جستجو در این فضا را راحتتر میکند؟ چه مسئلهای بهینهسازی یادگیری ماشینها را سختتر کرده است؟
بهترین روش برای ایجاد منابع قویتر و غنیتر، جستجوی معنایی و تجربه کاربری است.
۴. Featured Snippets
چند سال پیش، گوگل Featured Snippets یا پاسخ ویژه را برای صفحه نتایج موتور جستجو (SERP) معرفی کرد، این قابلیت کمک میکند که کاربر بتواند به نتایجی بهتر و آسانتر دست پیدا کند.
گوگل برای تهیه Featured Snippets ها میلیونها صفحه را آنالیز میکند تا بتواند به سؤالهایی مثل «ماه چه زمانی در آسمان پایین میرود؟» و یا «چگونه کامپیوتر خود را بسازم؟» پاسخ دهد.
مقاله مرتبط: تاریخچه تصویری Google SERP [اینفوگرافیک]
درواقع هدف گوگل از این کار، جستجوی هرچه بهتر و آسانتر است، گوگل قصد دارد تا با یک کلیک بهترین جواب را در قالب عکس، متن، ویدئو به کاربر ارائه دهد. این اطلاعات باید بهاندازهای کافی باشد که کاربر نیازی به کلیک کردن دوباره نداشته باشد.
Featured Snippets ها واقعاً قدرتمند هستند، تنها برترین وبسایتها را در صفحه نتایج جستجو یا SERP نمایش میدهند.
وبسایتهای برتر همیشه در پاسخ ویژه گوگل نمایش داده نمیشوند. بر اساس تحقیقات منتشرشده توسط STAT حدود ۳۰ درصد از ULR های پاسخ ویژه بهصورت طبیعی در رتبهبندی، رتبه اول را به خود اختصاص میدهند، این در حالی است که بقیه وبسایتها بین رتبه ۲ تا ۵ قرار میگیرند.
چگونه محتوای خود را بهگونهای تهیه و تنظیم کنیم که بتواند در پاسخ ویژه با سایر وبسایتها رقابت کند؟ راهحل آسان است:
- برای رسیدن به هدف، از جستجوی کلیدواژهها استفاده کنید، میتوانید از حقایق ساده و از سؤالهایی مثل چرا، کجا و چگونه برای عنوان جستجو استفاده کنید.
- پاسخهای ویژه در رابطه با محدوده فعالیت خود را جستجو کنید. به رتبهبندی وبسایتها توجه کنید (لیستهای علامتدار، ویدئوها و…) به این موضوع فکر کنید که چگونه منابعی مشابه با نمونههای موفق ایجاد کنید.
- برای پاسخ به سؤالات از منابع موضوعی استفاده کنید (بهعنوانمثال یک فعال درزمینهٔ تولید نان میتواند از موضوعی مانند پختن کیک استفاده کند.)
- در مورد موضوع خود تحقیق کامل کنید.
- برای پاسخ به سؤالات از تعریفهایی واضح استفاده کنید.
- پاسخ را با جزئیات زیاد ارائه دهید. منابع غنی منابعی هستند که برای پاسخ دادن به سؤالات به کوچکترین جزئیات هم توجه میکنند.
-
۵. دستیار مجازی و جستجو صوتی
ضربه نهایی و آخرین چیزی که باید در رابطه با مفهوم سئو در سال ۲۰۱۸ بدانید، جستجو صوتی و دستیار مجازی است، ازجمله دستیارهای مجازی میتوانیم به سیری، کورتانا و الکسا اشارهکنیم.
بر اساس آمار گوگل حدود ۵۵ درصد از نوجوانان و ۴۰ درصد از افراد بالغ هرروز از جستجوی صوتی استفاده میکنند. بر اساس مطالعات VoiceLabs، حدود ۳۳ میلیون دستگاه جستجوی صوتی در حال حاضر مورداستفاده ۸ میلیون انسان قرارگرفته است. این آمار متعلق به سال ۲۰۱۶ است.
مقاله مرتبط: ٥ راه بهینه سازی وب سایت برای جستجوی صوتی
هوشمندتر شدن جستجوی صوتی و دستیارهای مجازی و فراگیر شدن دستیار مجازی درگوشیهای هوشمند، باعث رشد هرچه بیشتر این سبک از جستجو شده است.
زمانی که حوصلهتان حسابی سر رفته و دوست دارید یک فیلم خوب مشاهده کنید، کافی است از دستیار گوگل بپرسید که امشب چه فیلمی ببینم؟ دستیارهای مجازی هنوز آنقدر باهوش نشدهاند که برای شما میز رستوران یا بلیت سینما رزرو کنند ولی طولی نمیکشد که دستیار شما همین کار را هم برای شما انجام خواهد داد.
بهینهسازی جستجوی صوتی، به آگاهی از نوع استفاده از این روش جستجو دارد.
بر اساس آمار بررسیشده در سال ۲۰۱۶ حدود ۲۲ درصد از کسبوکارهای محلی وبسایتهای خود را برای جستجوی صوتی بهینه کردهاند. پیدا کردن سریعترین راه برای رسیدن به پاسخ یکی از اهداف کاربران است.
راههایی برای بهینهسازی وبسایتها بهمنظور جستجوی صوتی وجود دارد:
- ثبت شرکت در لیست کسبوکار گوگل
- اولویتبندی کلیدواژههای طولانی و بهینهسازی نمایش دادهها بهصورت طبیعی
- اختصاص دادن یک صفحه به پرسش و پاسخ و سؤالات متداول، اختصاص یک ULR خاص به این صفحات
- استفاده از دادههای ساختاریافته علامتگذاری شده برای دسترسی بهتر دستیار مجازی به اطلاعات
- استفاده از ابزارهای فهرست بندی صفحات اجتماعی برای اشاره کردن به برند یا محصول و آدرس فروش
-
نتیجهگیری
یادگیری ماشین ها، بازی بزرگی را در صنعت آغاز کرده است، قابلیتی که سئو مدتها است به آن نیاز داشته است. از یک کلیدواژه درست میتوان کاربر را به صفحات درستی انتقال داد و محتوای هرچه بهتر را به کاربر ارائه داد.
باید منتظر تغییراتی عظیم درزمینهٔ جستجوی صوتی و دستیارهای مجازی در سال ۲۰۱۸ باشیم. بهترین راه برای بهبود هرچه بیشتر سئو سایت، تولید محتواهای بهتر و توجه بیشتر به جزئیات است.
افزودن دیدگاه