دنیای جستجو و موتورهای جستجو هرروز با سرعت تغییر میکند. دنیای جستجو بهاندازهای پیشرفت کرده است که حالا بدون نیاز به تایپ کردن کلیدواژهها، تنها با جستجوی صوتی میتوان در کمترین زمان ممکن به هدف رسید.
دریافت اطلاعات و رسیدن هدف موردنظر از جستجو امروز راحتتر از هر زمان دیگری شده است و برای جستجو نیازی نیست به سراغ راههای قدیمی برویم. در دنیای جستجو با عوامل تعاملی سروکار داریم.
مقاله مرتبط: ٥ راه بهینه سازی وب سایت برای جستجوی صوتی
تمام تلاشها در دنیای وب، برای رسیدن به خدمات بهتر، جستجوی مرتبطتر و سریعتر است. دلیل اصلی رشد وب معنایی در سالهای اخیر رسیدن به جستجو در کمترین زمان و به راحتترین شکل ممکن است.
وب معنایی چیست؟
Semantic Web (وب معنایی یا معنی گرا ) را میتوان فضایی جهانی از جنس محاسبات هوشمند ماشینی تصویر کرد که در آن تمامی کتابها، کتابخانهها، دانشنامهها و اطلاعات بهصورت معنی گرا و معنی محور با توانایی درک مفهومی در کنار هم قرارگرفتهاند.
اگر بخواهیم با زبانی سادهتر وب معنایی را تعریف کنیم باید به کلمات تشکیلدهنده آن دقت کنیم. همانطور که از واژه وب معنایی«مشخص است، با واژه معنی سروکار داریم. هدف اصلی وب معنایی رساندن هرچه سریعتر کاربر به هدفش است. در این مطلب به سراغ بررسی مفهوم وب معنایی و تأثیر آن در جستجو میپردازیم. بررسی میکنیم که وب معنایی چگونه وبسایتها را بررسی می کندو بهترین نتیجه را به کاربر نمایش میدهد.
وب معنایی از کجا آغاز شد؟
بهتر است قبل از بررسی هر موضوعی به سراغ گذشته و پیشینه وب معنایی برویم، جایی که از صحبت کردن برای جستجو عبارت موردنظر در موتورهای جستجو استفاده شد. اولین باری که موتورهای جستجو بهاندازهای هوشمند شدند که شروع به شنیدن صحبتهای ما کردند به سال ۲۰۱۳ برمیگردد. این اتفاق برای اولین بار در کنفرانس توسعه Google I/O رخ داد. اما این اتفاق از یک سؤال پرسیدن ساده، فراتر بود و کامپیوتر علاوه بر شنیدن سؤال شما، میتوانست با شما صحبت کند.
پردازش بهاندازهای دقیق بود که کامپیوتر میتوانست بر اساس سؤال اولیه شما پاسخهای مرتبط بدهد و اگر در شروع گفتگوی خود سؤالی بپرسید و سؤال بعدی بر اساس سؤال اولی باشد، کامپیوتر بهراحتی این مسئله را تشخیص میدهد.
این قابلیتها در صورتی ممکن بود که از مرورگر کروم استفاده میکردید.
نظر شمارا به مثالهایی در این زمینه جلب میکنیم: فرض کنید از موتور جستجو میپرسید که «تیلور سوییفت چند سال دارد؟» گوگل پاسخ سؤال شمارا میدهد و اگر بعدازاین سؤال بپرسید که «آیا او خواهر یا برادر دارد؟» گوگل این سؤال را بر اساس سؤال قبلی شما پاسخ میدهد و متوجه میشود که این سؤال شما در رابطه با تیلور سوییفت است. بدون شک این تکنولوژی، یکی از بزرگترین جهشهای دنیا فناوری است.
مقاله مرتبط: ٥ مفهوم ضروری سئو که شمارا برای سال ٢٠١٨ آماده میکند
جستجوی مکالمهای و جستجوی صوتی، زمینهای جدید برای فرمهای پیشرفتهتر جستجوی معنایی ایجاد کرد و بهنوعی آینده جستجو را تغییر داد.
نمونههای پیشرفته جستجوی معنایی
گوگل ناو(Google Now)
تابهحال کلمه گوگل ناو به گوشتان خورده است؟ اگر با دستیار مجازی آمازون، الکسا و گوگل هوم آشنایی داشته باشید، عملکرد گوگل ناو را بهتر و راحتتر درک خواهید کرد. گوگل ناو، دستیار شخصی هوشمندی است که در سیستمعامل اندروید گوگل قابلاستفاده است. گوگل ناو سؤالات شما را در کمترین زمان ممکن پاسخ میدهد و نمونه بسیار خوبی برای نماینده تعاملی و هوشمنداست. گوگل ناو یک موتور جستجوی متنی است که با صدای شما کار میکند. گوگل ناو میتوان هدف اصلی کاربر در جستجو را متوجه شود و میتواند بهراحتی هدف اصلی جستجوی کاربر را درک کند و درنهایت مرتبطترین نتیجه را به کاربر ارائه دهد.
اما گوگل ناو چگونه این کار را انجام میدهد؟ این دستیار شخصی توانایی ساختن محتوا را دارد و سؤالات را بر اساس محتوای ساختهشده پاسخ میدهد. اگر در تعطیلات هستید و به دنبال این هستید که در تعطیلات خود چه تفریحاتی را انجام دهید، گوگل ناو محل اقامت شمارا تشخیص میدهد و بر این اساس بهترین تفریحات را به شما پیشنهاد میکند.
اما گوگل ناو این موضوع را از کجا میداند؟ گوگل از کجا میداند که شما در کدام شهر هستید؟ بهترین و آسانترین راه برای پی بردن به این موضوع لوکیشن شما است. اگر در مدتزمانی مشخصی در مکانی خاص باشید، گوگل بهراحتی این محل را تشخیص میدهد و بهترین گزینهها را به شما ارائه میدهد.
جستجوی گوگل ناو امروز شخصیتر از همیشه عمل میکند. این دستیار میتواند کارهایی را بر اساس سلیقه کاربر انجام دهد و پیشنهادهایی را ارائه کند که باب میل هر کاربر باشد.
این قابلیتها نشان میدهد جستجوی گوگل ناو رو به هر چه شخصیتر شدن حرکت میکند، امکان دسترسی به گوگل ناو در اندروید ۴.۱ به بالا وجود دارد.
باید به این موضوع توجه داشته باشید که عملکرد این دستیار بهگونهای است که میتوانید با او صحبت کنید و بر اساس سؤالهای قبلیتان از آن پاسخ بخواهید. اگر از دستیار گوگل ناو بخواهید برنامه روزتان را برایتان بخواند یا وضعیت ترافیک را بررسی کند، بهراحتی در کمترین زمان ممکن این کار را انجام میدهد. گوگل ناو با موتور جستجو گوگل در ارتباط است و به همین دلیل نتایج جستجو هر چهبهتر و مرتبطتر به شما ارائه میشود.
چت بات یا ربات سخنگو (ChatBot)
چت بات یا ربات سخنگو، برنامه کامپیوتری برای شبیهسازی مکالمه هوشمند است. چت بات حالتی تعاملیتر دارد، بر اساس آمار منتشرشده اس طرف BI که در سهماهه دوم سال ۲۰۱۵، استفاده از پیامرسانهای اجتماعی نسبت به شبکههای اجتماعی بیشتر شده است.
اما این میانگین آماری چه معنایی میدهد؟ میانگین آماری استفاده از پیامرسانها با چت بات چه ارتباطی دارد؟
چت بات ها پتانسیل بالایی برای تعامل با برنامههای پیامرسان دارند. در اینجا برای درک بهتر مسئله به سراغ بررسی الگوی خرید اینترنتی میرویم. همه ما تاکنون حداقل یکبار خرید اینترنتی کردهایم و همه این مسیر را برای پیدا کردن محصول طی کردهایم. شما برای پیدا کردن کالای موردنظرتان در وبسایتها، ابتدا یک موتور جستجو را باز میکنید، محصول یا سرویس موردنظرتان را جستجو میکنید. بهترین کالا را انتخاب کرده و وارد وبسایت مرتبط میشوید، سپس محصول را انتخاب کرده و آن را به سبد خریدتان اضافه میکنید.
مقاله مرتبط: هوش هیجانی در وب: چگونه یادگیری ماشینی بر تعاملات کاربران تأثیر میگذارد؟
با داشتن چت بات میتوانید از تمام خبرهای مربوط به محصولی که خریداری کردهاید اطلاع داشته باشید، تنها چیزی که نیاز دارید برنامه فیسبوک مسنجر است. یکی از مزیتهای چت بات داشتن رابط کاربری خوب است، چیزی که موتورهای جستجو و وبسایتها همیشه به دنبال به دست آوردن آن هستند. در حال حاضر چت بات ها نتایج بسیار مرتبطتری را به کاربران ارائه میدهند و کاربران در هر ۷ ثانیه یکبار از آن استفاده میکنند.
برندهای بزرگی مثل Louis Vuitton و یا Levi’s راههای خلاقانهای برای استفاده از چت بات پیداکردهاند. مدیران هر بخش چت بات ها را به خریداران پیشنهاد میکنند، پیشنهاد چت بات در تعطیلات و فصلهای شلوغ بیشتر میشود. این رباتها از طریق پیامرسان فیسبوک با مشتریان ارتباط برقرار میکنند و هدف اصلی آنها ایجاد تجربه شخصی برای کاربران است. رباتها اطلاعات مربوط به محصولات را به مشتری ارائه میدهد.
انواع چت بات
دو نوع ربات چت وجود دارد: دسته اول که با یادگیری ماشین، هوش مصنوعی و قوانین حاکم به آن کار میکند.
دومین نوع از ربات چت عملکردی خاص دارد و فقط به دستورات خاص پاسخ میدهد. زبان را تشخیص میدهد و دستورات را به همان زبان درک میکند.
چگونه وبسایتها به موتورهای جستجو برای ارائه نتایج مرتبطتر کمک میکنند؟
اگر بهخوبی دقت کرده باشید، در این مقاله کمتر به کلمه وبسایت و مفهوم وبسایتها اشاره کردیم، آیا این به معنای بیارتباط بودن وبسایتها به مفهوم وب معنایی است؟
بدون شک جواب این سؤالها نه است، اگر به یاد داشته باشید، دستیارهایی شبیه به گوگل ناو در عملکرد به موتورهای جستجو وابسته بودند.
برای بررسی هرچه بهتر این مسئله، بهتر است با یک سؤال منطقی بحث را ادامه بدهیم، عملکرد و هدف گوگل ناو، ارائه نتایج هرچه مرتبطتر به جستجوی شما است، بهعنوانمثال رستورانهای نزدیک شمارا بهخوبی و درستی نمایش دهد و بتوانید در کمترین زمان مناسبترین خدمات را پیدا کنید. گوگل ناو این اطلاعات را از یک بانک اطلاعاتی عظیم دریافت میکند، این بانک اطلاعاتی کجاست؟
بله درست است، وبسایتها.
وبسایتها به موتورهای جستجو کمک میکنند تا بهترین نتایج را به کاربران ارائه دهند.
در ادامه نگاهی به چند مفهوم برای استفاده از وبسایتها میاندازیم:
Schema.org
وبسایت Schema.org درواقع یک مرجع مخصوص تگها است که کاربران میتوانند این تگها را به کدهای HTML سایتشان اضافه کنند تا موتور جستجو مفهوم متونی که در صفحات وبسایت وجود دارند را متوجه شوند. کدهای Schema.org کمک میکند تا موتور جستجو مفاهیم را هرچه بهتر متوجه شوند و به زبان انسان نزدیکتر شود. این اتصالات با استفاده از لینک دادهها انجام میشود. این بخش هم به وب معنایی ارتباط دارد.
محتوای اصیل، باکیفیت و مرتبط
محتوا باید متناسب با نیاز کاربر تولید شود و به آنها پاسخ درستی بدهد. وبمستر ها باید هدف اصلی کاربران و چیزهایی که کاربر به آن نیاز دارد را بهخوبی بشناسد. استفاده از ابزارهای هوش مصنوعی برای لینک دادهها و یا بررسی وبسایت ورد پرس با WordLift کمک میکند تا با استفاده از اطلاعات شخصی نمودار مربوط به سایت خود را بسازید.
عوامل تعاملی میتوانند در رابطه با اطلاعات از شما سؤالهایی بپرسند و درنهایت پاسخهای بسیار مرتبطتری را ارائه دهند. ساخت موتور جستجوی سخنگو برای سایت میتواند قدمی برای بهتر کردن نتایج جستجوی کاربر باشد، شما میتوانید پاسخ سؤالات را به موتور جستجو بدهید تا این پاسخها به سؤالات کاربران ارائه شود.
منبع اطلاعات موتورهای جستجو برای پاسخ به سؤالات چیست؟ در این بخش به بررسی یک تصویر میپردازیم که به سادهترین شکل این روند را توضیح میدهد.
نتیجه کلی
امروز موتورهای جستجو توانایی صحبت کردن با انسانها و پاسخ دادن به ما رادارند، جستجوها هرچه مرتبطتر از قبل شده است و ما راحتتر از همیشه به هدف خود میرسیم. عوامل تعاملی کارهای کاربران را به بهترین شکل ممکن انجام میدهند، عوامل تعاملی درواقع هسته اصلی وب معنایی است. وبسایتها بهعنوان منبع اصلاحاتی بخش مهمی از این انقلاب فنّاوری هستند.
اگر تگهای schema باکیفیت بالا و مرتبط به وبسایت شما اضافه شود و محتواهای هرچه مرتبطتر به سایتها اضافه شود، وب معنایی بیشتر از همیشه رشد میکند و کامپیوتر و انسان بیشتر از همیشه در این زمینه تعامل میکنند.
افزودن دیدگاه