اسپم اسکور چیست؟ راهنمای مدیریت اسپم اسکور
اسپم اسکور (Spam Score) سامانهای توسعهیافته با دادههای سئو و شرکت نرمافزاری Moz است که تلاش میکند سر از کار وبسایتهای اسپم درآورد و متعاقباً متوجه شود که هر وبسایت چقدر قابلاعتماد است. وبسایتها در این مورد از ۰ تا ۱۷ رتبهبندی میشوند که در این میان رتبه ۰ بهترین و قابلاعتمادترین را نشان میدهد و رتبه ۱۷ نشاندهنده بدترین وبسایت از این نظر است.
این روزها دیگر کنترل کردن اسپم اسکور یا رتبه اسپم تنها منحصر به وب مسترها و صاحبان کسبوکارها نیست؛ بلکه بازاریابهای دیجیتال، وبلاگ نویسان، تولیدکنندگان آنلاین محتوا و کسبوکارهای آنلاین علاقهمندان به رسانه هم عموماً پیش از آغاز به همکاری تازه اسپم اسکور وبسایتهایی را که قصد همکاری با آنها رادارند، موردبررسی قرار میدهند.
هیچ کسبوکاری مایل نیست با وبسایتهای اسپم مرتبط باشد و همکاری کند. این همکاری مخرب میتواند پیشینه بک لینک شمارا تخریب کند و متعاقباً باعث شود که توسط گوگل یا سایر موتورهای جستجو جریمه شوید. همچنین هیچ نویسندهای نمیخواهد دسترنجش به چنین وبسایتهای اسپمی وابسته باشد؛ زیرا این ارتباط ممکن است شهرتش را تخریب کند و بر فرصتهای همکاری او در آینده تأثیر منفی بگذارد.
نظریهای دراینباره مطرحشده است که ادعا میکند لینک داشتن از وبسایتهایی با اسپم اسکور بالا میتواند تأثیر منفی بر رتبهبندی جستجوی ارگانیک وبسایت شما بگذارد، اما این موضوع بهصورت تجربی ثابت نشده است. هرچه تعداد وبسایتهای مشکوک در پیشینه بک لینک شما بیشتر شود، احتمال آنکه از سوی گوگل به خاطر ایجاد لینک مشکوک جریمه شوید بیشتر خواهد شد.
اسپم اسکور هم مانند بسیاری از موارد در دنیای سئو علم کامل به شمار نمیرود، اما معیار خوبی است که میتواند نشان دهد یک وبسایت چقدر مورد اعتماد است. رتبهبندی از این لحاظ برای سهولت درک مخاطب بر اساس رنگ دستهبندیشده است. وبسایتهایی با رتبه ۰ تا ۴ به رنگ سبز نشان دادهشدهاند که نشاندهنده ریسک پایین در آنها است. رتبههای ۵ تا ۷ با میزان هشدار متوسط نارنجی دیده میشوند و رتبههای ۸ به بالا هم به رنگ قرمز به نمایش درمیآیند که رنگشان نشاندهنده میزان خطر اسپم بودنشان است. البته شایانذکر است که همه وبسایتهای به رنگ نارنجی و قرمز الزاماً وبسایتهای بد یا اسپمی نیستند، اما احتمالاً قربانی شرایط موجود شدهاند. درهرصورت باید بااحتیاط کامل با اینگونه وبسایتها روبرو شد و آنها را با جزئیات کامل مورد آزمایش قرارداد. در ادامه این مطلب قصد داریم به جزئیات این موضوع درباره اسپم اسکور بپردازیم؛ با ما همراه باشید.
چگونه میتوان اسپم اسکور وبسایتها را بررسی کرد؟
آسانترین بخش در این روند همین بررسی و دستیابی به اسپم اسکور وبسایتها است. برای این کار تنها کافی است آدرس URL وبسایت خود را در بخش Moz’s Open Site Explorer وارد کنید تا بهسرعت گزارشی مختصر را دراینباره مهیا کند و به شما تحویل دهد. این گزارش درواقع جزئیاتی را درباره برخی معیارها مانند اعتبار دامنه/صفحه و لینکهای داخلی شامل میشود؛ اما در این مطلب تنها بر عناصر اسپم اسکور تمرکز میکنیم.
علاوه بر صفحه خانه همچنین میتوانید اسپم اسکور را برای هرکدام از سایر صفحههای درون وبسایت خود به دست آورید. گاهی مشکل اسپم اسکور بالا برای صفحههایی پیش میآید که آدرسشان درون وبسایت شما کمی عمیقتر است. در این موارد Open Site Explorer به شما اجازه میدهد ناحیه دچار مشکل را در وبسایت خود بهصورت دستی اما دقیق شناسایی کنید.
البته باید به خاطر داشته باشید که در نسخه رایگان و در طول روز تنها بهصورت محدودی میتوانید از Open Site Explorer استفاده کنید و برای دسترسی به امکان بررسی تعداد نامحدودی URL باید حساب کاربری خود را با پرداخت مبلغی شارژ کنید. از طرفی اگر نمیخواهید یا نمیتوانید هزینه کنید، میتوانید از نسخه ۳۰ روزه آزمایشی و رایگان آن استفاده کنید.
اگر هیچ دادهای درباره اسپم اسکور از وبسایت وجود نداشت چه باید کرد؟
ازآنجاکه خزنده Moz الزاماً قادر نیست در همه وبسایتهای دنیای اینترنت بخزد، ممکن است که وبسایت شما توسط Moz ایندکس نشده باشد و بدین ترتیب دادهای درباره اسپم اسکور آن در دسترس نباشد. در چنین شرایطی Open Site Explorer چنین نتیجهای را برای شما به نمایش درمیآورد.
بهطورکلی میتوان گفت که این اتفاق برای وبسایتهای تازهکار یا گمنام رخ میدهد. یکی از روشهای نجاتدهنده در این شرایط این است که بک لینکهایی از وبسایتهایی کسب کنید که میدانید Moz آنها را قبلاً ایندکس کرده است. این روش باعث ایجاد میانبری برای خزنده Moz بهسوی وبسایت شما میشود. از طرفی لینک گرفتن از وبسایتهای استخواندار و ساختاریافته چندان هم ساده نیست و عموماً مستلزم تلاش و توجه به روند ایجاد لینک خواهد بود.
چگونه اسپم اسکور وبسایت را کاهش دهیم؟
وقتی اسپم اسکور وبسایت موردنظرتان را از Open Site Explorer دریافت کردید، میتوانید روی این نمره یا امتیاز بهطور مستقیم کلیک کنید. با کلیک روی امتیاز اسپم به صفحه دیگری منتقل میشوید که بهطور خلاصه توضیحاتی درباره ضوابط و معیارهای اسپم اسکور در آن ارائهشده است. این ضوابط که آدرس URL مورد آزمایش از آنها تخطی کرده است، با فونت برجسته نمایش داده میشوند، درحالیکه سایر معیارها بهنوعی نامرئی یا بیرنگ به نمایش درمیآیند.
در این مرحله لازم است توجه کنید که کدامیک از معیارهای مشخصشده پرچم اسپم هستند و باید به آنها توجه ویژه شود. برخی از این مشکلات تلاش کمتری لازم دارند و روند رفعشان آسانتر است. شما بهعنوان صاحب وبسایت بر محتوای بیشازحد کوتاه یا اصطلاحاً Thin Content کنترل بیشتری دارید و اگر این معیار برایتان پرچم اسپم را روشن کرده باشد، میتوانید آن را با تولید محتوای منحصربهفرد، توصیفی و درگیر کننده در صفحههای مشکلدار اصلاح کنید. ترتیب بخشی دوباره به لینکهای Follow و No-Follow در پروفایل بک لینکهای وبسایت شما ممکن است روندی طولانی باشد و چند ماهی به طول بینجامد. بهطورکلی این روند بهاندازه بک لینکها و البته سطح مهارت شما بستگی دارد.
در موضوع اسپم اسکور هم مانند برخی موارد دیگر همواره پیشگیری بهتر از درمان است؛ به همین خاطر شما باید با تازهترین و بهترین روشهای نوین آشنا شوید و آنها را بهکارگیرید. صحبت کردن درباره این موضوع ساده به نظر میرسد، اما یکلحظه به این موضوع فکر کنید که بدون پیشگیری و کنترل پیش بروید و مدتها بعد متوجه شوید که کسبوکارتان با مشکل مواجه شده است. کسبوکارها در میانه راه فعالیت احتمالاً قادر نخواهند بود همهچیز را از نو به پا کنند.
مقاله مرتبط: چگونه امنیت وب سایت را بررسی کنیم؟
متأسفانه هیچ قانون کلی و فراگیری دراینباره وجود ندارد و نمیتوانیم یک راهکار واحد را برای کاهش اسپم اسکور همه وبسایتها ارائه کنیم؛ زیرا مشکلات وبسایتها با یکدیگر متفاوت هستند. بهطورمعمول برای کاهش سطح اسپم اسکور وبسایت باید تلاش و برنامهریزی کنید. البته همه صاحبان وبسایتها الزاماً دارای این مهارت مهم نیستند و به همین خاطر توصیه میکنیم که کار ممیزی تخصصی سئوی وبسایت خود را حتماً به کارشناسان و آژانسهای تخصصی بازاریابی دیجیتالی بسپارید. ممکن است تصور کنید که میخواهیم در قالب این مقاله شمارا به خرید وادار کنیم؛ اما حقیقت امر این است که اغلب صاحبان وبسایتها واقعاً قادر نیستند بدون کمک افراد متخصص اسپم اسکور خود را به سطح مطمئنی کاهش دهند. در ادامه میخواهیم برخی از مهمترین نکتهها را هم به شما متذکر شویم تا اگر در توانتان هست، بتوانید اسپم اسکور وبسایت را خودتان کاهش دهید.
اسپم اسکور چگونه بالا میرود؟
در ادامه فهرست ۱۷ گانه از معیارهای اسپم اسکور را برایتان توضیح میدهیم. همچنین به تشریح چرایی آنها میپردازیم و برخی نکتههای کلی را برای کاهش اسپم اسکور متذکر میشویم.
امتیاز کم در MozTrust یا MozRank:
امتیاز کم در این مورد بدین معنی است که وضعیت بک لینک وبسایت کمی ابهامآمیز به نظر میرسد و فاقد لینکهای ارجاع دهنده به منابعی است که تصور میکردیم مطمئن، مرتبط و معتبر هستند. همین موضوع است که میتواند باعث شود وبسایت شما هم غیر معتبر و نامطمئن به نظر برسد. وبسایتهای معتبر وبسایتهایی هستند که سایر منابع قابلاطمینان به آنها اشاره میکنند و وبسایتهایی بدون چنین ارجاعهایی را باید با سطح اطمینان کمتر تصور کنیم.
دریافت لینک از چنین منابع معتبری میتواند مشکل شمارا مرتفع سازد. البته گفتنش همچنان از انجام دادنش آسانتر است؛ زیرا کسب لینک از مجرای طبیعی و روش پایدارتر ممکن است دشوار و مستلزم اعمال استراتژی توانمندتری باشد.
وبسایت بزرگ با لینکهای اندک:
وقتی لینکهای اندکی به یک وبسایت تقریباً بزرگ ارجاع داده شوند، ممکن است اینگونه برداشت شود که محتوا، اطلاعات یا محصولات این وبسایت ارزش کافی را ندارند.
تنوع لینکهای وبسایت کم است:
همانطور که گفتیم، تعداد لینکهای ارجاع دهنده به وبسایت شما باید با اندازه آن تناسب داشته باشد؛ حالا باید تأکید کنیم که نوع این لینکها هم اهمیت دارد. تعداد کلی دامنههای متعددی که به وبسایت شما لینک میدهند در وضعیت بک لینک شما و چگونگی تصمیمگیری موتورهای جستجو در ارتباط با رتبهبندی صفحهها بر اساس معیارهای جستار ارگانیک نقش مهمی را ایفا میکنند.
برای مثال وبسایتی که هزاران لینک از دو دامنه دریافت میکند، بهآسانی در معرض از دست دادن رتبه قرار میگیرد؛ اما وبسایتهای مشابه که لینکهایشان را از دامنههای متفاوتی دریافت میکنند قطعاً رتبه بهتری خواهند داشت. به همین خاطر است که باید تلاش کنید و لینکهای معتبر را از منابع متنوع و متعدد دریافت کنید و تنها به وبسایتهایی معدود و محدود متکی نمانید.
نسبت لینکهای Followed و No-Followed:
دو نمونه لینک ارجاعی وجود دارد: این لینکها از نوع Followed (لینکهایی که ارزش برابر منتقل کرده و بهطور مستقیم بر رتبهبندی جستجوی ارگانیک تأثیر میگذارند) یا No-Followed (لینکهایی که مانند Followed نیستند) هستند. وضعیت بک لینک طبیعی و سالم باید شامل ترکیبی از هر دو نوع لینکهای مذکور باشد. Moz اسپم اسکور را به صفحههای وبی نسبت میدهد که نسبت لینکهای Followed و No-Followed در آنها خارج از محدوده بازه نرمال باشد.
البته Moz هم بهطور مشخص اعلام نکرده که «نسبت جادویی» در این زمینه دقیقاً چقدر است و به همین خاطر متخصصان سئو همچنان بر سر این موضوع با یکدیگر در نزاع هستند. برخی میگویند نسبت حدودی ۵۰/۵۰ ایدئال است؛ درحالیکه سایرین معتقدند که بیش از ۷۰% از لینکهای شما باید Followed باشند.
صرفنظر از این موضوع که نسبت ایدئال ازنظر Moz چیست، منطق حکم میکند که نسبت بالا در داشتن لینکهای Followed نشان میدهد که وبسایت شما در تلاش است تا سیستم بررسی را بازی دهد و از ارزش لینکهای Followed بهره ببرد تا رتبهبندی جستجوی ارگانیک خود را بهطور ساختگی بهبود ببخشد. بر اساس دادههای مثال Wolfgang Digital شاهد هستیم که Moz معمولاً اسپم اسکور بالا را به وبسایتهایی که اغلب لینکهایش از نوع Followed است نسبت نمیدهد. ۸۵% از دامنههای ارجاع دهنده به Wolfgang Digital از نوع Followed هستند.
از طرف دیگر وقتی نسبت بالایی در ارتباط با لینکهای No-Followed وجود دارد، نشاندهنده این موضوع است که وبسایتهای لینک دهنده به شما اعتماد کامل ندارند و وبسایتتان را شایسته تسهیم ارزش لینک نمیدانند. همین موضوع میتواند امتیاز اطمینان وبسایت شمارا پایین بیاورد و بدین ترتیب بر رتبهبندی جستجو هم تأثیر منفی بگذارد.
ازآنجاکه نسبت ایدئال لینکهای Followed و No-Followed نامشخص باقیمانده، همین موضوع به یکی از دشوارترین عناصر اسپم اسکور برای کنترل مداوم توسط وب مسترها و صاحبان وبسایتها تبدیلشده است. همچنین به نظر میرسد که Moz حالا بیشازپیش نگران وبسایتهایی شده است که لینکهای No-Followed بیشتری دارند. میتوان گفت که لینکهای Followed درواقع استاندارد اصلی اینترنت هستند و برای تبدیل لینکها به نوع No-Followed باید زمان و انرژی صرف کرد.
نسبت دامنههای Followed و No-Followed:
این معیار اسپم اسکور اساساً تلفیقی از Site Link Diversity و Ratio of Followed and No-Followed Links به معنی تنوع و نسبت نوع لینکها است. در این تلفیق، نسبت دامنههای ارجاع دهنده در وضعیت پروفایل یک وبسایت باید مقادیری مشابه با نسبت متعلق به تعداد کلی لینکها داشته باشد. البته این تشابه نسبت الزاماً به معنی یکسانی نیست، اما باید در محدوده یکسان باشند.
سهم اندک در تخصیص لینکهای برند سازی شده:
متن لینک یا Anchor Text متنی است که لینک حول محور آن شکلگرفته و کمک میکند تا صفحه لینک شده به خاطر مواردی که درونمتن لینک وجود دارد رتبه کسب کند. بهخوبی میدانیم که Anchor Text توسط ایجادکنندگان لینک دستکاری میشود و با استفاده از کلیدواژههای هدفمند متن لینک را بهگونهای تنظیم میکند تا باعث بهبود رتبه صفحه شود. اغلب موتورهای جستجو مخصوصاً گوگل رتبه صفحههایی را که حجم لینکهای ارجاع دهنده به آنها دارای عبارتها و کلیدواژههای مشخص در سطح غیرطبیعی به نظر میرسد، تنزل میدهند. متخصصان سئو بر سر این موضوع به اجماع نظر نرسیدهاند و نسبت مناسب دقیقی برای حجم استفاده از کلیدواژهها درونمتن لینک وجود ندارد؛ اما به نظر میرسد که این میزان چیزی میان ۱% تا ۱۰% باشد.
مقاله مرتبط: روشهای خارج کردن سایت از لیست سیاه گوگل
البته متن برند سازی شده (نسخههایی از نام برند شما) از این قاعده پیروی نمیکند و میتوانید نسبت کلیدواژهها را در متن لینک آن به شکل دلخواه تغییر دهید. تا اینجا مثال ما یعنی Wolfgang Digital اصلاً لازم نیست درباره تعداد زیاد لینکهای ارجاعی با متن لینک شامل شکلهای متفاوت از عبارت Wolfgang Digital احساس نگرانی کند. نسبت فعلی متن برای این مثال ۸۲% است. اگر این عبارت برند نبود، نسبت مذکور میتوانست از منظر اسپم اسکور مشکلی جدی ایجاد کند و حتی متحمل جریمه گوگل هم بشود.
همانطور که بسیاری از وبسایتها و شرکتها انتظار دارند که بهطور طبیعی لینکهای ارجاعی به سمت خود را با اشکال مختلف از نام برندشان در متن لینک دریافت کنند، Moz پرچم یا نشانه اسپم را برای هر وبسایتی که حجم اندکی از متن لینک ارجاعی برند سازی شده داشته باشد برجستهتر میسازد. البته این حجم مشخص بهصورت عمومی اعلامنشده است، اما گفته میشود که میزانش ۵% است.
تا اینجا درباره بک لینکها صرفاً بهعنوان معیاری برای اسپم اسکور صحبت کردیم. لینکها را باید تکهای مهم در پازل کلی سئوی وبسایت برشمرد؛ اما همچنین باید به سایر عوامل مهم در رتبهبندی صفحههای وب برای دستیابی به جایگاهی مناسب در SERP توجه کرد.
محتوای بیشازحد کوتاه یا Thin Content:
گوگل دائماً وبسایتهایی را با محتوای بسیار کوتاه جریمه میکند و البته الگوریتم پاندا الگوریتم اصلی شناسایی Thin Content شناخته میشود. این الگوریتم بهطور پیوسته بهروزرسانی میشود و اهمیت آن باعث شده است Moz هم این موضوع را در اسپم اسکور موردتوجه قرار دهد. گوگل اعلام کرده است که ازنظر تعداد کلمه درون محتوا برای نمایش در نتایج جستجوها تعداد الزامی و مشخصی وجود ندارد؛ اما درعینحال بهخوبی میدانیم صفحههایی که محتوای تقریباً طولانی متنی دارند نسبت به محتواهای کوتاهتر همواره رتبه بهتری خواهند داشت.
بسیاری از منابع میگویند محتوای متنی با تعداد کمتر از ۳۰۰ کلمه thin Content محسوب میشود. از طرف دیگر برخی کارشناسان معتقد هستند محتوای متنی بسیار طولانی که ارزش ویژهای را به بازدیدکننده انتقال ندهد هم میتواند از همین نوع Thin Content شمرده شود. به همین خاطر محتوای متنی باید حتماً با دیدگاهی پاسخدهنده به پرسشهای کاربران تولید شود و در بطن خود اطلاعات مفید را ارائه کند. از طرفی خزندههای Moz در موضوع اسپم اسکور چندان پیشرفته عمل نمیکنند و قادر نیستند این هدفمندی متن را تشخیص بدهند. بدین ترتیب بهترین راهکار این است که اطلاعات مفید را برای ارائه به کاربران با حجمی مناسب در قالب متن تولید کنید و در ادامه باعث رضایتمندی خزندگان هم بشوید.
مارک آپ به شکل غیرطبیعی کوچک است:
منطق عمومی سئو میگوید که باید سعی کنید نسبت متن به کد خود را بیش از ۱۵ یا ۲۵% نگهدارید تا صفحههایتان مملو از محتوا باقی بمانند. از طرف دیگر Open Site Explorer از Moz مشخصاً اعلام میکند که داشتن نسبت بالای متن قابلرؤیت در مقایسه با HTML، جاوا اسکریپت و سایر کدها باعث میشود پرچم اسپم اسکور نمایان شود. Moz منطق خود را دراینباره توضیح نداده است؛ اما به نظر میرسد که این امر همچنان کمی غیرمنطقی به نظر میرسد.
یکی از توضیحهای احتمالاً منطقی در ورای این معیار اسپم اسکور میتواند این موضوع باشد که موتورهای جستجو معمولاً ترجیح میدهند وبسایتهایی را رتبهبندی کنند که ازنظر فنی بهخوبی ساختاربندی شده باشند. به همین خاطر وبسایتهایی که کدهای کمی دارند، نشاندهنده وبسایت ساده هستند که ممکن است چندان برای کاربران درگیر کننده نبوده و تجربه کاربری آنهم در سطح بالایی نباشد.
لینکهای خارجی با تعداد بسیار زیاد:
اگر بخشهای وبسایت شامل لینکهای بسیار باشند و به وبسایتهای دیگر ارجاع داده شوند، پدیدهای پیش میآید که آن را در سئو مزرعه لینک مینامیم. مزرعه لینک یا link farm بخشی از وبسایت است که اصلاً برای تعبیه لینک و ارجاع به سایر وبسایتها طراحیشده و به این وبسایتها ارزش مساوی لینکها را بهمنظور دستکاری رتبهبندی جستجوی ارگانیک منتقل میکند. در اغلب مواقع لینکهای موجود در مزرعه لینک پولی هستند و البته پرداخت هزینه برای لینکهای از نوع Followed یکی از اصلیترین مواردی است که گوگل به خاطرش وبسایتها را جریمه میکند.
صرف لینک دادن به سایر وبسایتها ازنظر گوگل کار بدی نیست، اما این کار باید بهصورت منطقی به اجرا درآید. بهطورکلی، بهندرت پیش میآید وبسایتها بهطور اشتباهی به این خاطر اسپم اسکور دریافت کنند؛ زیرا ایجاد و تنظیم لینکهای خارجی متعدد که باعث ایجاد پرچم اسپم میشود مستلزم تلاش و صرف وقت است.
صفحههای پر از Anchor Text:
اگر بخش عمده صفحه بهواسطه Anchor Text هایپرلینک شده باشد، نشانه این است که صفحه موردنظر عمدتاً به دنبال ایجاد تساوی ارزش لینک با صفحه دیگری بوده تا رتبهبندی جستجوی ارگانیک را دستکاری کند.
Moz مشخصاً اعلام نکرده است که چه درصدی از Anchor Text ایدئال است و چه درصدی پرچ اسپم اسکور را دریافت میکند، اما بهتر است دراینباره به صدای منطقی درون خودتان توجه کنید. اگر صفحه وب شما کمی عجیب به نظر میرسد یا خواندنش به خاطر Anchor Text زیاد برای بازدیدکننده دشوار است، احتمالاً باید این مشکل را اصلاح کنید.
لینکهای داخلی به تعداد کم:
وبسایتها به دلایل متعددی مایل هستند صفحههای خود را به یکدیگر لینک دهند. این لینکهای داخلی باارزش تجربه کاربری را بهبود میبخشند و باعث میشوند آنها بیشتر در وبسایتتان مطالب را بخوانند. موتورهای جستجو هم از لینکهای داخلی که بهخوبی ساختاریافته باشند، بهره میبرند و بدین ترتیب رباتهایشان بهتر میتوانند در وبسایت بخزند و صفحهها را ایندکس کنند. لینکهای داخلی خزندگان را به مطالب و صفحههای مهم راهنمایی میکنند.
اگر تعداد لینکهای داخلی کم باشد، نشانه این امر است که وبسایت بهخوبی ساختاریافته نشده است و تجربه کاربری ضعیفی ارائه میدهد. این موضوع مخصوصاً در میان وبسایتهایی رایج است که بخشی از شبکههای خصوصی وبلاگی هستند. PBN جایی است که محتوای سطح پایین صرفاً ابزاری برای قرار دادن لینک Followed خارجی به سایت پولی شناخته میشود. Moz هم به وبسایتهایی که صفحههایشان را به یکدیگر لینک نمیکنند، اعتماد ندارد. اگر پرچم اسپم اسکور به این خاطر برای وبسایت شما روشن شد، احتمالاً قادر خواهید بود آن را با ایجاد برخی لینکهای داخلی از بین ببرید.
لینکهای خارجی در راهبری عمومی وبسایت:
وقتی تعداد لینکهای خارجی Followed در منوی وبسایت زیاد باشد، ممکن است اینگونه به نظر برسد که وبسایت شما در تلاش برای فروش لینک است. این شک مخصوصاً زمانی قوت پیدا میکند که لینکها در همه بخشهای وبسایت دیده شوند. در هنگام اعمال این لینکها در منوهای وبسایت و مخصوصاً زمانی که هدف شما کسب درآمد از آنها است، باید آنها را به شکل No-Follow تنظیم کنید تا ارزش لینک را تسهیم نکنند. این تمهید باعث میشود موتورهای جستجو دیگر شمارا جریمه نکنند.
نبود اطلاعات ارتباطی:
گوگل به مسئولیتپذیری و پاسخدهی وبسایتها اهمیت ویژهای میدهد. اهمیت این موضوع را همچنین میتوان در Open Site Explorer هم مشاهده کرد زیرا پرچم اسپم اسکور را برای وبسایتهایی که فاقد اطلاعات تماس هستند، فعال میکند. منظور از اطلاعات ارتباطی لینک ایمیل، پروفایلهای شبکههای اجتماعی و شماره تلفن است. وبسایتهایی که چنین اطلاعاتی ندارند، معمولاً در واقعیت هم کمی مرموز هستند و Moz به آنها اطمینان ندارد.
این مورد در میان همه موارد ذکرشده در مطلب پیش رو احتمالاً آسانترینشان است؛ زیرا بهراحتی میتوانید آن را مرتفع سازید. بهتر است صفحه Contact یا ارتباط با ما را طراحی کنید و در دسترس بازدیدکنندگان قرار دهید. در این صفحه باید اطلاعات واقعی ارتباطی خود را درج کنید تا بازدیدکنندگان بتوانند با مدیر یا دارنده وبسایت ارتباط برقرار کنند. در ادامه میتوانید لینک ارتباطی وبسایت Wolfgang Digital را مشاهده کنید.
عجیب به نظر میرسد که وبسایتی با کسبوکار کاملاً قانونی و شفاف صفحه یا لینک مشخص ارتباطی نداشته باشد.
صفحههای وب درونی اندک:
اگر خزنده Moz موفق نشود که آدرسهای URL معتبر زیادی را در دامنه وبسایت پیدا کند، ممکن است آن را جعلی قلمداد کرده و پرچم اسپم اسکور را برایش فعال کند. ازنظر Open Site Explorer چنین وبسایتهایی قادر نیستند ارزش ملموسی ارائه دهند.
در برخی موارد وبسایتها تنها چند صفحه دارند و اساساً به صفحههای بیشتری برای آنها نیاز نیست. اگر وبسایت شما همچنین شرایطی دارد و البته پرچم اسپم اسکور دریافت کرده است، کار خاصی برای رفعش از دستتان برنمیآید. تنها میتوانید صفحههای بیشتری در آن طراحی کنید که البته به آنها نیازی هم ندارید.
TLD همبسته با دامنههای اسپم:
این نوع پرچم اسپم اسکور مخصوصاً باید توجه وب مسترهایی را به خود جلب کند که وبسایتشان روی زیر دامنه قرارگرفته است. اگر دامنه سطح اول منبعی معروف به داشتن لینکهای اسپم باشد، بدین ترتیب اثر منفی خود را روی زیر دامنههایش هم میگذارد و پرچم اسپم اسکور به آنها هم سرایت میکند.
بهجز بهسازی همه دامنههای سطح اصلی و اصلاح زیر دامنهها که احتمالاً کنترلی همروی آنها ندارید، کار دیگری از دستتان برنمیآید. شما باید به امید سلامت دامنههای سطح بالا بمانید و البته دامنههای اصلی را انتخاب کنید که سالم هستند. ما قویاً توصیه میکنیم وبسایت خود را روی دامنه اصلی پایهگذاری کرده و بدین ترتیب استقلال خود را حفظ کنید.
طول دامنه:
اغلب موتورهای جستجو دامنههایی با آدرس URL کوتاه را ترجیح میدهند. این موضوع درباره تعداد کاراکترهای درون دامنه هم صدق میکند. Open Site Explorer دامنههای طولانی را معمولاً شایسته دریافت پرچم اسپم اسکور میداند.
مقاله مرتبط: ٦ تمرین برای انتخاب نام دامنه مناسب
وبسایتهای معتبر در عمل بهندرت با پرچم اسپم اسکور مواجه میشوند. این وبسایتها عموماً دامنه طولانی ندارند؛ زیرا معتقد هستند که کاربران ممکن است این نام طولانی را فراموش کنند.
اگر برای این موضوع پرچم اسپم اسکور دریافت کردید، باید دامنه وبسایت را تغییر دهید. اگر میخواهید دامنه را بدون تخریب موازین سئو تغییر دهید، باید بهطور دقیق برنامهریزی کنید و این برنامه را پیش ببرید. قویاً توصیه میکنیم این کار را به کارشناس زبده سئو بسپارید. آسیبی که تغییر دامنه به روش اشتباه به وبسایت شما وارد میکند، بسیار بیشتر از دریافت پرچم اسپم اسکور برای دامنه طولانی است.
نام دامنه شامل اعداد:
در آخر به احمقانهترین نوع اسپم اسکور اشاره میکنیم. Moz پرچم اسپم اسکور را برای هر نام دامنهای که شامل عدد بشود، فعال میکند. جالب است بدانید بسیاری از وبسایتهای اسپم در نام دامنهشان عدد وجود دارد و همچنین بسیاری از وبسایتهای غیر اسپمی و کاملاً موجه هم از عدد در نام دامنه استفاده میکنند.
آیا باید به وبسایتهایی مانند the42.ie و ۱۲۳.ie صرفاً به خاطر استفاده از عدد در آدرسشان پرچم اسپم اسکور داد؟ اگر Moz این معیار را از روند اسپم اسکور خود حذف کند، اصلاً شگفتزده نخواهیم شد.
معمای اسپم اسکور هم حل شد!
اسپم اسکور یکی از آن شاخصهای عملکردی است که افراد فعال درزمینهٔ سئو برای آن اهمیتی ویژه قائل هستند. از طرفی اگر سئوی وبسایت شما خوب است، نباید چندان نگران امتیاز اسپم اسکور خود باشید. اسپم اسکور بهطورکلی مشکلساز نیست؛ مگر آنکه امتیاز آن برای وبسایت شما با توجه به بازه مذکور افزایش پیدا کند. اگر این اتفاق برای وبسایت شما رخ دهد، بدین معنی است که مشکلی وجود دارد و وبسایت شما عملکرد ضعیفی از خود به نمایش گذاشته است. منظور از این عملکرد ضعیف عمدتاً در شاخصهای کلیدی سئو مانند ترافیک ارگانیک ورودی، نرخ تبدیل و درآمد است.