راهنمای مطالعه
بازیها در زندگی همه بسیار محبوب هستند. از بازیهای تختهای گرفته تا تماشای ورزش، رقابت و پاداش برای کسب قدرتهای بسیار زیاد وجود دارد. این چیزی است که بسیاری از شرکتها را وادار به استفاده از نوعی بازی در استراتژیهای خود میکند؛ اما آیا میتوانید گیمیفیکیشن را به بازاریابی اضافه کنید؟
البته و موفقیت چنین استراتژیهایی بستگی به این دارد که شما چطور بتوانید این بازیها را به کار ببرید.
گیمیفیکیشن در بازاریابی چیست؟
گیمیفیکیشن یا بازی سازی، زمانی است که یک کار بهظاهر خستهکننده و عادی را میگیرید و آن را به یکچیز سرگرمکننده و جذاب تبدیل میکنید. از طریق تقویت مثبت، انگیزههایی برای حفظ علاقه «بازیکن» مورد استفاده قرار میگیرند.
در حقیقت، کسبوکارها برای مدتی طولانی این کار را انجام دادهاند. هر زمان که پوستر «کارمند ماه» را میبینید و یا اگر کسی پاداشی برای بهترین بهرهوری را در مدتزمان معینی کسب کند، این کار در حال انجام است.
مقاله مرتبط: چگونه از گیمیفیکیشن در بازاریابی استفاده کنیم؟
زمانی که از بازیسازی در بازاریابی استفاده میکنید، مشتریان را به بازیکنان تبدیل میکنید و هر چه بازی جالبتر باشد، پاداش برای خودتان و کسبوکار بیشتر خواهد بود.
کجا میتوانید گیمیفیکیشن را اضافه کنید؟
شما میتوانید به معنای واقعی کلمه گیمیفیکیشن را در هر جنبه از زندگی ایجاد کنید. از برنامههای پاداشدهی برای مصرفکنندگان تا وادار کردن خودتان به کار، میتوانید بهراحتی آن را بهنوعی بازی تبدیل کنید.
در پویایی کسبوکار، شما میتوانید با جذابتر کردن تجربه، مشتریان و کارکنان بیشتری را جذب کنید تا عملکرد بهتری داشته باشند. بهخصوص اگر در پایان، یک جایزه یا پاداش ارزشمند وجود داشته باشد.
منظور من این است که شما میتوانید هر جنبه از یک کسبوکار را بهمنظور بهبود موفقیت آن، بهصورت مجازی تبدیل به یک بازی کنید.
چرا گیمیفیکیشن بازاریابی مؤثر عمل میکند؟
تمرکز بازیسازی بر روی تقویت مثبت است. هر چه چشمانداز وسیعتر باشد، پاداش بیشتر خواهد بود.
به همین دلیل است که میلیونها نفر، لاتاری بازی خواهند کرد با اینکه میدانند شانس زیادی برای موفقیت ندارند. همین ذهنیت در هنگام دریافت یک قهوه رایگان وجود دارد زیرا شما در موقعیتهای قبلی برای دریافت همان برند مقداری پول پرداخت کردهاید.
زمانی که بحث به بازاریابی میرسد، همهچیز در مورد دادن یک پاداش برای رفتار مصرفکننده است و این جنبهای است که بهسرعت محبوبیت خود را به لطف فنآوری به دست میآورد.
چگونه از استراتژیهای بازاریابی گیمیفیکیشن استفاده کنیم؟
هر جنبه از بازاریابی گیمیفیکیشن بر نحوه رفتار مصرفکننده متمرکز است. با «بازیهای خاص» میتوانید عادتهای ویژهای را در مخاطبانتان ایجاد کنید.
هنر این است که آن را بهصورت جذاب و یا بهعنوان یک سرگرمی تا جایی که احتمالاً میتوانید، انجام دهید.
۱. بازار هدف خود را بشناسید
پیش از اینکه بتوانید مشتریان خود را جذب کنید، باید درک کنید که چه چیزی به آنها انگیزه میدهد. اگر هر شکلی از بازاریابی را انجام میدهید، از قبل باید ایدهای در مورد این داشته باشید که خریدارانتان چه کسی هستند.
اما میدانید چه چیزی آنها را درگیر در بازی میکند؟ چه چیزی به بازار شما انگیزه میدهد تا کالاهای خاص یا خدمات را خریداری کند؟
این را در نظر داشته باشید که چگونه یک مصرفکننده نسل هزاره نمیتواند به همان بازیهایی علاقه داشته باشد که نسل X به آنها علاقه داشته است.
این شاید یکی از دشوارترین جنبههای بازیسازی کمپینهای بازاریابی باشد. احتمالاً شما آزمونوخطاهای بسیاری را تجربه خواهید کرد؛ اما این کار به شما کمک میکند بهترین روش برای برقراری ارتباط با مصرفکنندگان را پیدا کنید.
۲. در مورد انواع بازیها تحقیق کنید
هنگامیکه ایدهای در مورد مصرفکننده هدفتان و اینکه چه چیزی آنها را وادار به بازی میکند یافتید، زمان آن است که بازی کامل را پیدا کنید. شما باید کمی زمان صرف کنید تا درک کنید که چه بازیهایی میتوانند واکنش کاربر را تحت تأثیر قرار دهند.
برای مثال، یک برنامه امتیازدهی اغلب به مقدار پولی که کسی در یک کسبوکار خرج میکند، گره خورده است؛ اما در بعضی از شرایط، این یک روش عملی برای بازاریابی نیست.
برنامههای امتیازدهی برای کسبوکارهایی که روی آیتمهای مصرفی سریع مانند غذا، قهوه و یا بنزین تمرکز میکنند، به بهترین شکل کار میکنند.
شما باید یک بازی را پیدا کنید که متناسب با شرکتتان و آنچه ارائه میدهید، باشد.
۳. بررسی صنایع مرتبط
هیچ ایرادی ندارد که به چند شاخه در صنایعی که به شما مربوط هستند، تقسیم شوید. در حقیقت، تنوع زیاد باعث میشود که کسبوکارها فروش زیادی داشته باشند و مقدار زیادی پول کسب کنند.
با این حال، ارتباط بین این دو، نیاز به درک مشتری دارد. در غیر این صورت، این تجربه میتواند معکوس شود و احساس جدایی ایجاد کند.
یک مثال خوب از منشعب شدن، برنامه Nike+ است. همانطور که سلامتی و تناسب یک روند رو به رشد است و نایک، لوازم تناسباندام را ارائه میدهد، منطقی خواهد بود که یک برنامه تناسباندام برای درگیر کردن مصرفکنندگان ایجاد کند.
یکی از چیزهایی که آن را مؤثر میسازد این است که برنامه تناسباندام برند را با مخاطبان هدف مرتبط میکند.
۴. از پیشنهادهای رایگان استفاده کنید
بدیهی است که شما میخواهید مشتری هزینه خدمات ویژه را پرداخت کند. با این حال، بسیاری از شرکتها دریافتهاند که ارائه چیزی بهصورت رایگان، فرصتی را برای فروش احتمالی در آینده ایجاد میکند.
مثلاً نگاهی به سایت Exercise.com کنید. این پلتفرم یک سیستم نقطه و سطح را برای درگیر کردن مصرفکنندگان برای استفاده از سایت بهصورت رایگان ارائه میدهد. سپس این کاربران میتوانند در هرلحظه اشتراک ایجاد کنند تا دسترسی به اطلاعات، ویژگیها و مربیان شخصی بیشتری داشته باشند.
گیمیفیکیشن با دادن یک شیوه رایگان ارزشمند برای ورزش و تمرین، کار میکند. آنهایی که ارزش این برنامه را میفهمند اغلب هزینه خدمات ویژه را میپردازند.
۵. در پاداش دادن واقعگرا باشید
اگر قصد دارید یک سیستم مبتنی بر پاداش را توسعه دهید، باید مطمئن شوید که این سیستم پایدار است. در غیر این صورت، تبلیغات بازاریابی شما میتواند بهسرعت حساب بانکیتان را خالی کند.
پیشنهاد یک تعطیلات مجانی به مشترکان ایمیلتان، ممکن است به افزایش فهرست مشترکان ایمیل کمک کند. با این حال، اگر آن را بیش از یکبار در سال عرضه کنید، میتواند بسیار گرانقیمت باشد.
لازم به ذکر است که برخی از افراد سعی خواهند کرد با استفاده از ثبتنام با بیش از یک آدرس، سیستم را فریب دهند.
زمانی که پاداش و جایزه پیشنهاد میدهید، بودجه خود و نیز مصرفکننده هدف خود را در ذهن داشته باشید. شما نمیخواهید که این بازی با ایجاد هزینههای زیاد برای کسبوکارتان به موفقیت برسد.
۶. تمام پاداشها نباید ملموس باشند
در حالی که جوایز ارزشمند در شرایط خاصی بهخوبی کار میکنند، همه پاداشها نباید محصولات ملموس باشند.
برای مثال، Fitbit مصرفکنندگان خود را با دادن «نشانها» برای مقدار مشخصی از مراحل درگیر میکند. اکثر بازیهای ویدئویی این روزها به هنگام بازی کردن با رسیدن بازیکن به اهداف خاص، جوایزی میدهند.
هر دوی این نمونهها هزینهای بیش از گرافیک مورد استفاده برای نشان دادن موفقیت ندارند و هر دو در درگیر کردن مخاطب هدف مؤثر هستند.
بهطور خلاصه، پاداشهای غیرملموس از جمله آنهایی که ذکر کردم چیزی بیش از ارائه یک روش برای ایجاد حس غرور در مورد موفقیت نیست.
۷. رقابت اجتماعی
اگرچه برخی افراد بهراحتی با بازیهای انفرادی سرگرم میشوند، بخش بزرگی از مردم جنبه رقابت را دوست دارند. به همین دلیل است که ورزشهای همگانی محبوبیت بسیاری در میان تماشاگران دارند.
بهعنوانمثال، بسیاری از برنامههای تناسباندام، صفحه اعلان نتایج را در رابطه با فعالیتهای خاص نشان میدهند. این امر ماهیت رقابتی را بین کاربرانی افزایش میدهد که به استفاده از برنامه کاربردی ادامه میدهند تا زمانی که در رتبهبندی قرار بگیرند.
به نمایشهای رادیویی تلفنی فکر کنید. شما چند بار شنیدهاید که «نفر پنجم باشید و سپس برنده میشوید» یا چیزی شبیه این؟ سپس، این برندگان برای معرفی خود در هنگام تبلیغ کسبوکار شناخته میشوند.
۸. از تمام مشتریان تشکر کنید
بدیهی است که بهترین جوایز برای کسانی هستند که مهارت برتر را نشان میدهند. با این حال، قدردانی از دیگران باعث میشود که آنها دوباره در روزهای بعدی برنامه را دوباره امتحان کنند.
در بسیاری از موارد، یک «تشکر ساده» کافی است تا مردم درگیر شوند.
مقاله مرتبط: بازاریابی دیجیتال چیست؟
برای مثال، بسیاری از مراکز بازاریابی کانال توییچ حول محور رویدادهای خیریه هستند. اگرچه مجریان برنامههای تلویزیونی معمولاً ۱۰ اهدا کننده برتر را مورد توجه قرار میدهند، اما آنها همیشه از همه برای مشارکت تشکر میکنند در حالی که به آنها میگویند که چرا این کمکهای مالی مهم هستند.
عواملی مانند این، حضار را درگیر نگه میدارد و نسبت به تعاملات خود احساس غرور میکنند، حتی اگر نقش آنها برجسته نشده باشد.
به عبارت دیگر، نادیده گرفتن بازیکنان جدای از اینکه چه کسی برنده میشود، باعث نمیشود که این افراد دوباره در آینده بازی نکنند.
۹. بازیهای موجود را تقویت کنید
یک راه مؤثر برای بازیسازی بازاریابی این است که یک بازی موجود را برای تناسب با مخاطبین خود تقویت کنید. این نوع فرآیند برای مدتی در حال بررسی بوده و امروزه به همان اندازه مؤثر است که در دهه ۱۹۰۰ بوده است.
از مکدونالد و نحوه استفاده از حق انحصاری برای هدایت فروش استفاده کنید. هر سال، مردم پول زیادی را صرف خریدوفروش قطعات برای برنده شدن میکنند. Safeway نیز از یک بازی مشابه برای ترویج کالاهای خود استفاده میکند.
در هر دو مورد، شرکتها جوایزی را بهعنوان یک مورد رایگان تحویل میدهند در زمانی که افراد موارد دیگری را میخرند. برای مثال، سیبزمینی سرخکرده رایگان وقتی یک همبرگر میخرید.
بازیها و پاداشها، این مصرفکنندگان را دوست دارند که مشتاق هستند پول خرج کنند … اگر چه شانس به دست آوردن جوایز بزرگ، بسیار پایین است.
۱۰. بازیها را آسان کنید
یکی از مؤثرترین راهها برای ترویج گیمیفیکیشن در بازاریابی این است که بازی را ساده کنید. شما نمیخواهید مصرفکنندگان را گیج کنید و یا پاداش را به تأخیر بیندازید. در غیر این صورت، مشتریان ارزش آن را بهاندازه زمان خود نخواهند دانست.
این یکی از دلایلی است که چرا بسیاری از جوایز خرید، بهخوبی کار میکنند. برای مثال، شما میتوانید با خرج کردن ۱۰۰ دلار یا بیشتر در هر ماه و خرید در فروشگاههای خاص، از پمپ گاز تخفیف بگیرید.
هر چه مردم بیشتر خرید کنند، تخفیف بیشتر میشود.
درک چنین موضوعی ساده است و نیازی به تلاش زیادی برای بازی کردن ندارد.
۱۱. از واقعیت افزوده استفاده کنید
واقعیت افزوده یک ابزار مؤثر برای گیمیفیکیشن در بازاریابی است. این، تصاویر واقعی یک گوشی هوشمند یا تبلت را به چیزی تبدیل میکند که به نظر میرسد واقعاً در دنیای واقعی وجود دارند.
یک مثال کامل از این، بازاریابی اسنپ چت با لنزهایی است که نحوه ظاهر شما را برای دوستان و خانواده تغییر میدهند.
یک مثال عالی دیگر از واقعیت افزوده در بازاریابی برنامه Ikea است. این برنامه نشان میدهد که وقتی قطعات مبلمان در یک اتاق قرار داده میشوند، چگونه به نظر میرسند. سپس، کاربران میتوانند از برنامه بر اساس اینکه قطعات چگونه در منزل به نظر میرسند، خرید کنند.
۱۲. برای بهبود وضعیت راهکار ارائه کنید
ارائه نکاتی درباره اینکه کاربران چگونه میتوانند ارتقا یابند به تقویت تعامل کمک میکند. این کار بازیکن را قادر میسازد تا با استفاده از هدایت آنها در طول فرآیند بازی، به تلاش ادامه دهد.
یک مثال خوب از این، تحلیلگر عنوان CoSchedule است. پلتفرم با ارائه امتیاز بر اساس آنچه در رسانههای اجتماعی مؤثر است، عناوین و تیترهایی را ایجاد میکند. سپس، نکاتی درباره نحوه بهبود این امتیاز ارائه میدهد.
نکات و پیشنهادها به مشتریان نشان میدهند که چگونه برند شما به توانایی فرد برای بازی علاقهمند است. هر چه باشد، موفقیت آنها نیز مانند موفقیت شما است.
علاوه بر این، هیچکس نمیخواهد بازی کند اگر واضح باشد که اگر هیچ شانسی برای برنده شدن ندارد. کمک به بازیکنان به آنها امید میدهد.
۱۳. از بازیهای مهلتدار استفاده کنید
استفاده از مهلتهای زمانی در بازیها به دو عامل مهم کمک میکند:
-
القای حس اضطرار
افراد اغلب در موقعیتهایی که در معرض «زمان محدودی» قرار دارند، احساساتی میشوند. این باعث میشود، احساس کنند که اگر بهاندازه کافی سریع عمل نکنند، میبازند.
-
به بودجه کمک میکند
به خاطر داشته باشید که میخواهید جوایز پایدار بدهید. استفاده از یک چارچوب زمانی به ایجاد یک طرح کلی از آنچه شما برای گذراندن یک مدت معین نیاز دارید، کمک میکند.
انجام بازیهایی که دوره طولانیتری برای بازی کردن دارند، به جمع شدن جمعیت بزرگتر کمک میکند. کسی که ممکن است بداند این بازی امروز وجود دارد، ممکن است فردا از آن مطلع شود.
۱۴. با آنچه مخاطبانتان میخواهند سازگاری داشته باشید
بهترین استراتژیهای بازاریابی گیمیفیکیشن آنهایی هستند که با مصرفکنندگان سازگار میشوند. به خاطر داشته باشید که جوایز و بازیهایی که سال گذشته کار میکردند ممکن است امسال مؤثر نباشند.
همهچیز در مورد جمعآوری دادهها و یافتن الگوها و رفتارهای مشتریان برای به کار انداختن بازیسازی آینده است.
این کار با دنبال کردن بسیاری از جنبههای بازی تا آنجا که ممکن است، انجام میشود. پیگیری به شما کمک میکند، ببینید چه چیزی بازیکنان را بیشتر جلب میکند و چه جوایزی برای مخاطبین شما مؤثرتر هستند.
۱۵. اپلیکیشن مخصوص خودتان را توسعه دهید
بسیاری از شرکتها امروزه برنامههای تلفن همراه را به استراتژیهای بازاریابی گیمیفیکیشن اضافه میکنند. این به خاطر رواج وسایل همراه الکترونیکی در جامعه امروز است. بسته به اینکه شما چقدر به این برنامه نیاز دارید، ساختن آنها هم مقرونبهصرفه خواهد بود.
در مورد آن فکر کنید؛ استفاده از تلفن همراه حدود ۵۰ درصد از دسترسی به اینترنت در سراسر جهان را شامل میشود. ایجاد برنامه مختص کسبوکارتان، باعث میشود که همواره برندتان همراه مصرفکنندگان باشد.
با این حال، لازم نیست برنامههای مختص برند صرفاً بازیهایی در مورد خودشان یا از خودشان باشند. آنها اغلب دنبال کنندههای سادهای برای برنامههای پاداشدهی هستند.
نکته این است که برنامههای تلفن همراه جایگاهی در رفتار مصرفکننده دارند و شما میتوانید بهراحتی موفقیت خود را با توسعه یکی از آنها تضمین کنید.
استراتژیهای بازاریابی خود را بازیسازی کنید
مؤثرترین کمپینها، آنهایی هستند که مصرفکننده هدفتان را درگیر میکنند. همه در یک بازی یکسان ارزش پیدا نخواهند کرد. کمی تحقیق در زمینه مشتریان خود انجام دهید و یک پلتفرم پیدا کنید که برای شما بهتر عمل میکند.
بازیسازی این تجربه پتانسیل خوبی برای هدایت فروش، مشتریان و موفقیت کلی برند شما دارد.
یک دیدگاه برای “15 نکته مهم درباره اجرای گیمیفیکیشن در بازاریابی”
نکات خوبی بود