راهنمای مطالعه
در سالهای اخیر طراحی فرم، به یک تجربه آسان تبدیل شده است، چرا که انواع متفاوت ابزارها وجود دارند تا طراحی فرمهای بهتر و مؤثر را ساده و سریع کنند. از طرف دیگر، پر کردن فرم برای بازدیدکنندگان هم قابلتحمل شده، چراکه دیزاین فرمها زیباتر و پر کردن فیلدها راحتتر است.
در این مقاله، ما در مورد دلایلی که کسبوکارها نیاز به یک فرم در وبسایت خود دارند، صحبت میکنیم، سپس ۳ تکنیک هوشمندانه را پیشنهاد میدهیم تا فرمهای بهتری طراحی کنید.
فرمها اِلمانهای سادهای هستند که موارد استفاده فراوانی دارند. شما میتوانید از فرم برای تماس با ما، درج سوال، دریافت آدرس ایمیل، ثبت نام و غیره استفاده کنید؛ اما باید توجه داشت که فرمها تنها زمانی نتیجه مطلوب خواهند دارند که با دقت و هدفمند طراحیشده باشند.
مقاله مرتبط: معرفی ١٤ فرم ساز آنلاین رایگان
خبر خوب این است که طراحی فرم مؤثر یک روند ساده است. در البته تا زمانی که ابزارهای مناسب را داشته باشید. پس از آن، شما میتوانید چند قدم ساده بردارید تا مطمئن شوید که فرم شما کاربر-محور است و میتواند اهداف خود را به دست آورد.
مزایای استفاده از فرمها در وبسایت
یک فرم ساده تماس میتواند مزیت بزرگی برای وبسایت شما باشد.
فرقی نمیکند که چه نوع وبسایتی دارید، همه سایتها، به روشی احتیاج دارند تا مستقیم با بازدیدکنندگان خود ارتباط برقرار کنند. نویسندههای بلاگ شاید بازخورد خوانندگان خود را بخواهند، صاحبان وبسایتهای کسبوکار باید به مشتریان خود راهی برای ارسال پرسش ارائه دهند و بازاریابها هم همیشه در جستجوی مشتری احتمالی جدید هستند!
بهترین راهحل، استفاده از فرمهای تماس است. با افزودن یک فرم تماس سفارشی به وبسایت، شما میتوانید:
- به بازدیدکنندگان خود راه سادهای برای تماس با شما ارائه دهید.
- دقیقاً اطلاعاتی را که میخواهید درخواست کنید.
- بازدیدکنندگان را در وبسایت خود نگه دارید، بهجای اینکه از آنها بخواهید که از طریق ایمیل یا تلفن با شما تماس بگیرند.
فرمها میتوانند به انواع مختلفی اجرا شوند، بااینحال بیشتر آنها در یک یا دو گروه تقسیمبندی میشوند. برخی از آنها برای جمعآوری آدرس ایمیل و اطلاعات شخصی استفاده میشوند که معمولاً برای ساخت یک لیست ایمیل استفاده میشوند. فرمها همچنین راهی به مردم ارائه میدهند تا سؤالهای خود را بپرسند، بازخورد ارسال کنند و درخواست کمک کنند.
قبل از اینکه فرم خود را طراحی کنید، مهم است که بدانید اهداف فرم شما چه هستند. در این صورت، شما میدانید که چگونه آن را سفارشی کنید و چه فیلدهایی را در آن قرار دهید.
پسازاینکه تصمیم گرفتید چه نوع فرمی برای وبسایت خود احتیاج دارید، تنها کاری که باید انجام دهید این است که فرم را طراحی کنید! ساخت یک فرم معمولاً ساده است البته به ابزارهایی بستگی دارد که شما استفاده میکنید.
بااینحال، طراحی یک فرم مؤثر، کاری بیش از اضافه کردن چند فیلد ساده است.
تکنیکهای طراحی فرم
در ادامه مقاله ما ۳ تکنیک برای طراحی فرمهای بهتر در وبسایت را بررسی میکنیم.
۱-تعداد فیلدها را به حداقل برسانید تا فرمهای ثبتشده بیشتری دریافت کنید.
ممکن است وسوسه شوید که از یک فرم تماس برای درخواست همه اطلاعات مفید یک بازدیدکننده استفاده کنید اما انجام این کار ریسک بزرگی است!
هر چه تعداد فیلدها (Fields) در یک فرم بیشتر باشند، احتمال اینکه کاربران آن فرم را پر کنند، کمتر است. درخواست اطلاعات بیشازحد نیاز میتواند آنها را کلافه کند یا آنها را به شما مظنون کند. پس فرمهای خود را تا حد امکان کوتاه نگه دارید.
اینکه فرم شما چه فیلدهایی احتیاج دارد به هدف فرم بستگی دارد. قبل از اینکه فیلد جدیدی به فرم اضافه کنید، از خود سؤال کنید که آیا واقعاً آن اطلاعات را احتیاج دارید. به خاطر داشته باشید که بعداً هم میتوانید آن اطلاعات اضافه را درخواست کنید.
خوشبختانه، تقریباً همه ابزارهای فرم ساز به شما اجازه میدهند که هر فیلدی را حذف یا اضافه کنید. اگر شما از وردپرس استفاده میکنید، Ninja Forms گزینه خوبی است:
هنگامیکه با استفاده از این پلاگین یک فرم طراحی میکنید، حق انتخاب دارید تا با یک فرم خام شروع کنید یا از نمونههای از قبل طراحیشده استفاده کنید که فیلدهای ابتدایی را در خود دارند. سپس میتوانید هر فیلدی را که احتیاج دارید، اضافه کنید و فیلدهای غیرضروری را هم حذف کنید!
این رویکرد بلوکی، طراحی فرم را سادهتر میکند و این پلاگین یک ابزار کامل است؛ اما اگر گزینههای بیشتر و انعطافپذیرتر میخواهید میتوانید یک پلاگین فرم ساز پریمیوم مانند Gravity Forms را انتخاب کنید.
۲-از محدودیتهای بصری استفاده کنید تا فرمهای خواناتری طراحی کنید.
پسازاینکه تصمیم گرفتید که چه فیلدهایی در فرم خود احتیاج دارید، باید بهظاهر فرم هم فکر کنید. این مسئله مهمتر است اگر بیش از ۲ یا ۳ فیلد در فرم خود خواهید داشت. رویکرد استاندارد این است که همه فیلدها را در یک ستون با عرض ثابت لیست کنید مانند عکس زیر:
باوجودی که این استاندارد قابلقبول است، اما میتوانید از Visual Constraints استفاده کنید تا فرم را مفیدتر و زیباتر کنید؛ یعنی هر فیلد را بهتناسب حجم اطلاعاتی که دارد کوتاهتر یا بلندتر کنید. با انجام این کار شما به کاربران سرنخهای بصری میدهید که به آنها کمک میکند تا فرم را سریعتر کامل کنند.
پلاگین فرم Caldera Forms ابزاری است که اجرای این تکنیک را ساده میکند.
هنگامیکه روی فرمی کار میکنید، میتوانید بهسادگی انتهای هر فیلد را Drag کنید تا طول آن را کوتاهتر یا بلندتر کنید. علاوه بر این، میتوانید چند فیلد را در کنار هم قرار دهید:
این نسخه فرم برای دید بازدیدکنندگان بسیار آسانتر است. درعینحال، به آنها کمک میکند تا حدس بزنند که چه اطلاعاتی برای هر فیلد باید ارائه بدهند.
۳- نوتیفیکیشن تنظیم کنید تا باخبر شوید.
بهمحض اینکه فرم شما آنلاین میشود، بسیار اهمیت دارد که شما به همه درخواستها بلافاصله پاسخ دهید. کاربران اینترنت عجول هستند و شما هم باید برخورد اول خوبی ایجاد کنید. به همین دلیل باید برای خود Notification تنظیم کنید تا به شما اطلاع دهد که فرم تماس جدید ثبت شده است.
در مورد فرمهایی که لزوماً نیازی به پاسخ ندارند، مانند فرمهایی که برای جمعآوری آدرس ایمیل طراحی شدهاند، هر بار که یک بازدیدکننده فرم را پر میکند، میتوانید یک تائیدیه فوری ارسال کنید. در این صورت، هم آدرس ایمیل آنها را بلافاصله به لیست خود اضافه میکنید و هم میتوانید یک پیام خوشامدگویی برای آنها ارسال کنید!
هر ابزار فرم ساز، متد خود را برای اطلاعرسانی به شما بابت فرمهای ثبتشده دارد. ارزش دارد که در جستجوی ابزاری باشید که به شما اجازه میدهد تا نوتیفیکیشنهای فوری تنظیم کنید مانند پلاگین Contact Form by WPForms:
علاوه بر توانایی ایجاد و سفارشیسازی فرم، این ابزار تنظیمات نوتیفیکیشن را هم ساده میکند. هنگامیکه یک فرم جدید طراحی میکنید یا فرم فعلی را اصلاح میکنید، میتوانید به Settings > Notifications بروید تا این ویژگی را پیدا کنید.
مطمئن شوید که نوتیفیکیشن روشن (on) است. سپس از گزینههای بعدی استفاده کنید تا تصمیم بگیرید که کدام آدرس ایمیلها باید نوتیفیکیشن دریافت کنند و متن ایمیل ارسالی خود را هم طراحی کنید. تغییرات را ذخیره کنید و مطمئن باشید که از این به بعد هرگز فرم ثبتشدهای را از دست نمیدهید!
نتیجهگیری
تقریباً هر وبسایتی میتواند از مزایای فرمها استفاده کند. این ویژگی، تماس با شمارا برای بازدیدکنندگان آسانتر میکند و روند جمعآوری آدرسهای ایمیل و اطلاعات مهم بازدیدکنندگان وبسایت را سادهتر میکند. خوشبختانه طراحی یک فرم مؤثر که کار خود را بهخوبی انجام میدهد، دستیافتنی است حتی برای یک تازهکار!
برای یادآوری، ۳ تکنیک وجود دارد تا شما فرمهای بهتری برای وبسایت خود طراحی کنید:
- تعداد فیلدهای فرم را به حداقل برسانید تا فرمهای ثبتشده بیشتری دریافت کنید.
- از محدودیتهای بصری استفاده کنید تا فرمهای خواناتری طراحی کنید.
- نوتیفیکیشن تنظیم کنید تا باخبر شوید.
اگر سؤالی یا نظری درباره این تکنیکها دارید، لطفاً در قسمت «ارسال دیدگاه» با ما مطرح کنید!