آموزش وب مستری

تفاوت بیگ کامرس و ووکامرس چیست؟

به این post امتیاز دهید

آیا قصد ایجاد فروشگاه آنلاین خود را دارید و نمی‌دانید که بین بیگ کامرس و ووکامرس کدام را انتخاب کنید؟

BigCommerce و WooCommerce دو مورد از مشهورترین پلتفرم‌های فروشگاه آنلاین در بازار هستند. با اینکه رقابت بین آن‌ها بسیار شدید است اما هرکدام نقاط قوت و ضعف خود را دارند.

در این مقاله تفاوت‌های بیگ کامرس و ووکامرس با یکدیگر بررسی می‌کنیم تا بتوانیم پلتفرم متناسب با نیازهای خود را انتخاب کنید.

موارد مورد نیاز در یک پلتفرم فروشگاه آنلاین

پیش از اینکه به مقایسه از این دو پلتفرم بزرگ بپردازیم، بهتر هست با ویژگی‌های این ابزار مورد نیاز برای کسب‌وکار خود آشنا شویم.

  • استفاده آسان: اکثر افرادی که به دنبال یک پلتفرم برای سایت خود هستند معمولاً افرادی تازه‌کار می‌باشند، پس پلتفرم مورد نظر باید رابطه کاربری ساده داشته باشد تا افراد معمولی نیز بتوانند به‌راحتی از آن استفاده کنند.
  • بودجه: در شروع هر کسب‌وکاری به هزینه‌های بسیار زیادی نیاز است، پس بهتر است فرمی را انتخاب کنیم که هزینه زیادی برای ما نداشته باشد.
  • روش پرداخت: پلتفرمی را انتخاب کنید که چندین درگاه برای پرداخت در نظر گرفته باشد و البته از درگاه مورد نظر شما نیز پشتیبانی می‌کند.
  • قابلیت ارتقا: ابزاری را انتخاب کنید که در صورت پیشرفت کسب‌وکارتان، قابل ارتقا باشد و توانایی مدیریت فعالیت‌های شما را در مقیاس بالا نیز داشته باشد.
  • پشتیبانی: پلتفرم مورد نظر شما باید تیم پشتیبانی فعالی داشته باشد تا در صورت بروز هر مشکلی بتوانید درخواست پشتیبانی کنید.

زمانی که تصمیم به راه‌اندازی کسب‌وکار آنلاین خود می‌گیرید، باید بررسی این موارد را در اولویت کار خود قرار دهید. ویژگی‌های بیشتری از جمله مدیریت فاکتورها، مالیات، موجودی، ارسال، نکات سئو و غیره را در پلتفرم خود در نظر بگیرید.

ووکامرس یا بیگ کامرس

همان‌طور که قبلاً گفتیم، ووکامرس و بیگ کامرس، دو مورد از مشهورترین پلتفرم‌های مدیریت کسب‌وکار اینترنتی هستند.

طبق آمار تکنولوژی تجارت الکترونیک، ووکامرس محبوب‌ترین ابزاری است ۲۱% از بازار تجارت الکترونیک را پوشش می‌دهد. البته طبق همین آمار، تنها ۳% از وب‌سایت‌های فروشگاهی از بیگ کامرس استفاده می‌کنند و همین امر آن را به پنجمین ابزار محبوب تبدیل کرده است.


مقاله مرتبط: ۱۰ CMS برتر برای طراحی فروشگاه اینترنتی در سال ۲۰۱۸


اگر این دو ابزار را در گوگل ترندز نیز جستجو کنید، نتایج به‌وضوح بیان‌کننده‌ی محبوبیت بیشتر ووکامرس خواهد بود که به سرعت نیز رشد کرده است، البته بیگ کامرس نیز در سال‌های اخیر محبوبیت بیشتری نیز یافته است.

تفاوت بیگ کامرس و ووکامرس

بیگ کامرس چیست؟

BigCommerce پلتفرمی کامل برای یک کسب‌وکار اینترنتی است. به این معنا که تمام سرویس‌های مورد نیاز یک تجارت را از جمله میزبانی وب، طراحی، محتوا، سئو، درگاه پرداخت و ویژگی‌های مارکتینگ را ارائه می‌دهد. شما به‌راحتی می‌توانید فروشگاه خود را در زمان بسیار کمی تنها با خرید یکی از پلن‌های بیگ کامرس راه‌اندازی کنید.

نقطه‌ضعف بیگ کامرس، نداشتن قابلیت شخصی‌سازی است، چرا که تنها به قابلیت‌ها و ابزارهای موجود در این پلتفرم محدود خواهید شد.

بزرگترین مزیت این ابزار، پلاگین وردپرس بیگ کامرس است که به شما این قابلیت را می‌دهد تا فروشگاه بیگ کامرس خود را با سایت وردپرسی خود همگام کنید.

مطلب پیشنهادی: ساخت کوپن تخفیف در ووکامرس

ووکامرس چیست؟

WooCommerce محبوب‌ترین پلاگین تجارت الکترونیک برای وردپرس است که به شما این قابلیت را می‌دهند تا وب‌سایت یا وبلاگ وردپرسی خود را به‌راحتی به یک فروشگاه اینترنتی تبدیل کنید.

برای راه‌اندازی فروشگاه ووکامرس، به طی چندین مرحله نیاز دارید از جمله، خرید و تنظیم هاست، نصب وردپرس، ووکامرس و چندین ابزار مورد نیاز برای بازایابی.

ممکن است در ابتدا انجام تمام این موارد، دشوار به نظر برسد اما در واقع این چنین نیست.


مقاله مرتبط: woocommerce چیست؟ معرفی کامل ووکامرس


در ادامه این مقاله فاکتورهای اصلی هر پلتفرم را که قبلاً در مورد آن‌ها صحبت کردیم، بین ووکامرس و بیگ کامرس بررسی و مقایسه می‌کنیم.

  1. استفاده آسان

انتخاب پلتفرمی که به‌راحتی بتوان با آن کار کرد، نکته بسیار مهمی است. به‌عنوان مثال اگر بخواهید تغییری ایجاد کنید یا مشکلی را حل کنید باید بتوانید بدون اتلاف وقت و به‌سادگی این کار را انجام دهید.

این مورد به افرادی که با نکات فنی آشنایی ندارند نیز کمک می‌کند بدون نیاز به دولوپر و صرف هزینه، خودشان کارهایشان را انجام دهند.

اکنون ووکامرس و بیگ کامرس را از لحاظ سادگی استفاده آسان بررسی می‌کنیم:

  • بیگ کامرس

راه‌اندازی سایت فروشگاهی با استفاده از این ابزار بسیار آسان خواهد بود. چرا که پلتفرمی میزبانی‌شده است و نیازی به تنظیم هاست یا نصب هیچ‌گونه نرم‌افزاری به این منظور نخواهید داشت. همچنین نگرانی در مورد امنیت، فایل پشتیبانی و نوع عملکرد سایت وجود ندارد.

برای شروع، به‌راحتی می‌توانید در سایت بیگ کامرس ثبت‌نام کرده و طی ۳ مرحله، فروشگاه خود را ایجاد کنید. باید ایمیل، آدرس، نام فروشگاه و چندین مورد دیگر را در این مراحل ثبت کنید.

طی چندین دقیقه، داشبورد بیگ کامرس با گزینه‌های موجود در آن برای مشاهده فروشگاه، ایجاد محصولات و شخصی‌سازی در دسترس شما خواهد بود.

با انتخاب نوع نمایش سایت می‌توانید کار خود را شروع کنید. برای اعمال تغییرات در ظاهر سایت می‌توانید تم دلخواه خود را نصب کرده یا آن را با سلیقه خود شخصی‌سازی کنید. پس از آن می‌توانید محصولات خود را به فروشگاه اضافه کنید.

تنظیمات دیگری برای مدیریت سفارش‌ها، محصولات، مشتریان، بازاریابی، آنالیز سایت، اپلیکیشن‌ها و موارد دیگری را در قسمت سمت راست پنل ادمین مشاهده می‌کنید.

در صورت راه‌اندازی کسب‌وکاری جدید، بیگ کامرس یک زیردامنه رایگان در اختیار شما قرار خواهد داد.

به این شکل که اگر دامنه شما، mybigcommerce.com باشد، زیر دامنه mystore.mybigcommerce.com برای سایتتان ایجاد خواهد شد.

اگر سایت خود را از پیش، با وردپرس ایجاد کرده‌اید و اکنون قصد استفاده از بیگ کامرس دارید، می‌توانید تنها با نصب پلاگین بیگ کامرس به هدف خود برسید.

مطلب پیشنهادی: آموزش ثبت محصول در ووکامرس

  • ووکامرس

این پلتفرم، همانند بیگ کامرس به‌تنهایی میزبانی نمی‌شود، بلکه یک پلاگین مختص وردپرس است که به‌منظور استفاده از آن باید آن را روی وردپرس خود نصب کنید.

برای راه‌اندازی سایت فروشگاهی خود، به خرید یک دامنه و هاست نیاز دارید. سپس باید وردپرس و پلاگین ووکامرس را نیز نصب کنید.

پس از نصب ووکامرس، می‌توانید از گزینه تنظیم خودکار این پلاگین استفاده کنید تا فروشگاهتان با گزینه‌های اصلی از جمله، ایجاد صفحات، پرداخت‌ها، واحد پول، ارسال، مالیات و موارد دیگری تنها در چند دقیقه ایجاد شود.

زمانی که کار تنظیم پلاگین به پایان رسید، می‌توانید محصولاتتان را به فروشگاه اضافه کنید. ظاهر سایت نیز با نصب تم دلخواهتان قابل تغییر است. با نصب افزونه‌های مختص این پلاگین نیز می‌توانید به گزینه‌های بیشتری دسترسی داشته باشید.

البته باید مراقب امنیت، بکاپ و کش سایت نیز باشید و خودتان اقدامات لازم را انجام دهید.

کار با ووکامرس نیاز به اندکی مطالعه دارد. در این مقایسه، نتیجه می‌گیریم که کار با بیگ کامرس راحت‌تر از ووکامرس است.

  1. هزینه

مورد بعدی که در انتخاب پلتفرم خود باید به آن توجه کنید، هزینه راه‌اندازی فروشگاه در ابتدا و ادامه کسب‌وکار است. چرا که خرید و تمدید هرکدام از این ابزارها، نیاز به پرداخت مبلغی دارند.

اکنون ووکامرس و بیگ کامرس را از لحاظ هزینه بررسی می‌کنیم:

  • بیگ کامرس

این ابزار نیاز به ثبت‌نام و ایجاد اشتراک دارد و پلن‌های متعددی را ارائه داده است. ۳ پلن برای کسب‌وکارهای کوچک و ۱ پلن برای شرکت و سازمان‌های بزرگ در نظر گرفته‌شده است.

پلن اصلی با نام استاندارد از قیمت ۲۹.۹۵ دلار شروع می‌شود و تمام ویژگی‌های لازم برای کسب‌وکار خود را در تمام پلن‌ها مشاهده خواهید کرد. البته اگر فروش شما از حدی معین بیشتر باشد، باید پلن خود را ارتقا دهید.

البته بیگ کامرس، نسخه‌ای پولی نیز در نظر گرفته است که برای در دسترس داشتن ویژگی‌هایی بیشتر از جمله تم و اپلیکیشن‌های متعدد، نیاز به پرداخت حداقل ۱۷۰$ خواهید داشت.

  • ووکامرس

ووکامرس پلاگینی متن باز است که می‌توانید آن را به‌صورت رایگان دانلود و برای سایت‌های نامحدودی مورد استفاده قرار دهید. البته برای راه‌اندازی فروشگاه خود، نیاز به سرویس‌هایی دارید که نیاز به پرداخت مبالغی پول دارند. این سرویس‌ها شامل دامنه، هاست و گواهینامه SSL می‌شود.

ووکامرس نیز نسخه‌ای پولی دارد که با پرداخت مبلغی، می‌توانید به چندین تم و افزونه دسترسی داشته باشید، البته خوشبختانه تعداد زیادی افزونه و تم رایگان برای این پلتفرم ارائه‌شده است که می‌توانید به‌جای نسخه‌ی پولی، از آن‌ها استفاده کنید.

در نتیجه، پلاگین ووکامرس با هزینه خیلی به‌صرفه‌تر از بیگ کامرس در دسترس همگان خواهد بود.

  1. روش‌های پرداخت

یکی از مهم‌ترین مواردی که به هنگام انتخاب پلتفرم سایت فروشگاهی خود باید به آن دقت کنید، درگاه‌های پرداختی است که در آن پلتفرم ارائه می‌شود. باید در نظر داشت که پلتفرم مورد نظر از درگاه پرداخت ما پشتیبانی کند.

  • بیگ کامرس

بیگ کامرس، درگاه‌های پرداختی زیادی را ارائه می‌دهد که با پلتفرم‌های بسیاری از شرکت‌های بزرگ از جمله پی پال و استرایپ سازگار است.

  • ووکامرس

ووکامرس از پی پال و استرایپ به‌صورت پیش‌فرض پشتیبانی می‌کند. همچنین تمام درگاه‌های پرداختی اصلی از طریق اکستنشن‌ها و افزونه‌ها قابل‌ارائه هستند.

به دلیل متن‌باز بودن این پلتفرم، درگاه‌های پرداختی بسیاری از مناطق با این پلاگین سازگار خواهند بود. پس شما نیز می‌توانید درگاه پرداخت مورد نظر خود را در ووکامرس ایجاد کنید.

در نتیجه، ووکامرس انتخاب بهتری برای ما خواهد بود.

  1. سازگاری و افزونه‌ها

این موضوع اهمیتی ندارد که پلتفرم سایت فروشگاهی به چه اندازه قوی است، چرا که هر پلتفرمی با هر میزان از قدرت، محدودیت‌هایی در گزینه‌های خود دارد.

در این مرحله، افزونه‌ها به کمک پلتفرم‌ها می‌آیند و موجب ارتقای قدرت آن‌ها می‌شوند. معمول‌ترین ویژگی‌هایی که با افزونه‌ها در دسترس خواهند بود، ابزارهای ایمیل مارکتینگ، افزایش بازدید و آنالیز سایت و سرویس‌های این‌چنین هستند.

در ادامه به بررسی ارتقاپذیری و افزونه‌های هرکدام از پلتفرم‌های مورد هدف این مقاله می‌پردازیم.

  • بیگ کامرس

صدها افزونه و اپلیکیشن سازگار با بیگ کامرس ایجاد شده‌اند که توسط آن‌ها می‌توان فروشگاه خود را ارتقا داد. تعدادی از این افزونه‌ها رایگان و تعدادی با پرداخت مبلغی پول قابل تهیه هستند.

افزونه‌های بیگ کامرس در ۶ دسته‌بندی مجزا قرار می‌گیرند. این دسته‌ها شامل، افزونه‌های ضروری، مربوط به ارسال محصولات، طراحی، بازاریابی و پرداخت می‌شوند. البته موارد دیگر مورد نیاز خود را در دسته‌بندی‌های دیگر بیگ کامرس خواهید یافت.

  • ووکامرس

ووکامرس، پلاگینی متن‌باز است که بر روی محبوب‌ترین سیستم مدیریت محتوا، وردپرس نصب می‌شود. همین امر موجب می‌شود که از طریق وردپرس، به بیش از ۵۵۰۰۰ پلاگین رایگان و صدها پلاگین پولی برای ووکامرس خود دسترسی داشته باشید. این پلاگین‌ها را می‌توانید در وب‌سایت رسمی وردپرس یا ووکامرس بیابید.

پلاگین‌های مختلفی برای فرم تماس، آنالیز سایت، سئو، بهینه‌سازی عملکرد و غیره در دسترس هستند. اکثر سرویس‌های مشهور، پلاگین خاص خود را برای سازگاری با ووکامرس ایجاد کرده‌اند. شما نیز اگر دانش کدنویسی دارید می‌توانید پلاگین مختص خود را برای فروشگاهتان ایجاد کنید.

در مبحث سازگاری با انواع افزونه‌ها، ووکامرس نسبت به بیگ کامرس، برتری بیشتری دارد.

  1. ارتقاپذیری

ارتقاپذیری یکی از ویژگی‌هایی است که هر کسب‌وکاری به آن نیاز دارد. از آنجایی که تمام افراد و صاحبان کسب‌وکار به پیشرفت فکر می‌کنند، باید پلتفرم خود را به طریقی انتخاب کنند که قابلیت ارتقاپذیری و همگام‌سازی با کسب‌وکار آن‌ها را در آینده نیز داشته باشد.

  • بیگ کامرس

از آنجایی که پلتفرم ووکامرس به‌طور کامل میزبانی می‌شود، نیازی به نگرانی در مورد موارد تکنیکی از جمله فضای ذخیره‌سازی، بکاپ، بروز مشکل، به‌روزرسانی‌ها یا امنیت سایت وجود ندارد. هم‌زمان با پیشرفت کسب‌وکارتان، باید پلن بیگ کامرس خود را نیز به پلن‌های بالاتر ارتقا دهید تا امکانات بیشتری را در اختیار داشته باشید.

  • ووکامرس

با ووکامرس، مسئولیت مدیریت منابع سایت، بکاپ‌ها، به‌روزرسانی‌ها و امنیت سایت بر عهده خود شما خواهد بود.

اکثر شرکت‌های ارائه‌دهنده‌ی سرویس‌های میزبانی وب، پلن‌های متعددی را برای پیشرفت سایت‌ها و متناسب با نیازهای آن‌ها ارائه می‌دهند.

در نتیجه هر دو پلتفرم بیگ کامرس و ووکامرس قابلیت ارتقاپذیری مناسبی را برای هر کسب‌وکار دارند.

  1. پشتیبانی

پشتیبانی یکی دیگر از موارد مهمی است که به هنگام انتخاب پلتفرم فروشگاهی خود باید به آن توجه زیادی داشته باشید، چرا که پشتیبانی سریع و باکیفیت از اهمیت زیادی برخوردار است.

میزان پشتیبانی هرکدام از پلتفرم‌های محبوب این مقاله را با یکدیگر بررسی می‌کنیم.

  • بیگ کامرس

بیگ کامرس از تیم پشتیبانی بسیار قوی برخوردار است. شما می‌توانید از طریق داشبورد بیگ کامرس خود به انواع روش‌های پشتیبانی از جمله، پشتیبانی تلفنی، آدرس ایمیل، چت زنده و انجمن بیگ کامرس دسترسی داشته باشید.

هر ساعتی از شبانه‌روز که با مشکلی مواجه شدید، می‌توانید تنها با کلیک بر روی یکی از روش‌های پشتیبانی، مورد خود را با آن‌ها در میان گذاشته و حل کنید.

همچنین لیستی از سؤال‌های متداول مشتریان و همچنین پاسخ پشتیبانان را می‌توانید در بخش انجمن بیگ کامرس مشاهده کنید.

  • ووکامرس

پلتفرم‌های مختلفی برای دریافت پشتیبانی ووکامرس وجود دارد. با مراجعه به انجمن پشتیبانان ووکامرس در وب‌سایت رسمی وردپرس یا ووکامرس، می‌توانید مشکلات از قبل پیش‌آمده و راه‌حل‌های آن‌ها را بررسی کنید.

همچنین سایت ووکامرس، صفحات پشتیبانی زیادی با مستندات، آموزش‌ها و راهنمایی‌ها را در اختیار همگان گذاشته که شما نیز با مراجعه به آن‌ها می‌توانید موارد پیش‌آمده برای خود را یافته و در صدد حل آن برآیید.

اگر با تم یا اکستنشنی به مشکل برخوردید، دولوپرهای ووکامرس به شما پشتیبانی داده و مشکل را حل خواهند کرد. البته اگر مشکلی با سرور یا هاست خود داشتید، شرکت میزبانی وب شما مسئول حل آن خواهد بود.

با بررسی موارد گفته شده در این مقاله به این نتیجه می‌رسیم که هر دو پلتفرم دارای قدرت و قابلیت‌های زیادی هستند، تنها لازم است آن‌ها را با دقت بررسی کرده تا مورد متناسب با کسب‌وکار خود را انتخاب کنید.

خرید هاست لینوکس

تیم تحریریه هاست ایران

تیم تحریریه مجله هاست ایران متشکل از کارشناسان و نویسندگان متخصص در حوزه وب و هاستینگ است. این تیم با هدف ارائه محتوای ارزشمند و به‌روز به کاربران، به بررسی و تحلیل خدمات مختلف هاستینگ، آموزش‌های فنی و راهنمایی‌های کاربردی می‌پردازد. اعضای تیم با تجربه و دانش خود، سعی در ارتقاء آگاهی کاربران دارند و به آنها کمک می‌کنند تا بهترین تصمیمات را در زمینه انتخاب خدمات آنلاین بگیرند. تعهد به کیفیت و دقت در ارائه اطلاعات، از ویژگی‌های بارز این تیم است.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

  +  80  =  85

دکمه بازگشت به بالا