4 راهکار مناسب برای ارسال Push notification
4 راهکار مناسب برای ارسال Push notification

Push Notification یا ارسال نوتیفیکیشن بدون درخواست کاربر، مفهوم جدید و مهمی در بازاریابی موبایلی است. این نوع اطلاع‌رسانی، خیلی سریع‌تر از سایر روش‌ها توجه کاربر را جلب می‌کند. در حال حاضر، ارسال نوتیفیکیشن بسیار چالش‌برانگیز است. اشتباه در نحوهٔ ارسال نوتیفیکیشن، ممکن است به‌راحتی باعث آسیب به فعالیت و کسب‌وکار شما شود. بر اساس یک نظرسنجی، ۷۱ درصد از اپلیکیشن‌ها به دلیل Push Notification از روی گوشی‌های موبایل حذف می‌شوند.

برای ایجاد یک تجربهٔ کاربری مناسب، لازم است نوتیفیکیشن‌ها برای کاربران مفید و کاربردی باشند. در این مقاله، چند پیشنهاد در مورد نحوهٔ ساخت بهتر Push Notification ارائه می‌دهیم.

۱.نوتیفیکیشن‌های کاربردی بسازید

آیا تابه‌حال به تعداد نوتیفیکیشن‌های دریافتی از اپلیکیشن‌های مختلف توجه کرده‌اید؟ چه تعداد از آن‌ها برای شما مفید هستند؟

روزانه با تعداد زیادی نوتیفیکیش‌های بی‌فایده مواجه می‌شویم که باعث حواس‌پرتی ما از فعالیت‌هایمان می‌شود. بعضی اپلیکیشن‌ها برای ما نوتیفیکیشن‌های بی‌ربط ارسال می‌کنند؛ پس عجیب نیست که به همین دلیل آن‌ها را از گوشی خود حذف کنیم. در مقابل، اگر نوتیفیکیشن‌ها مفید و جذاب باشند، کسی با آن‌ها مشکلی ندارد. بنابراین، ضروری است که همهٔ پیام‌های ارسالی، برای کاربر سودمند باشد و ارزش بر هم زدن تمرکز کاری او را داشته باشد.


مقاله مرتبط: چرا کسب‌وکارها به اپلیکیشن موبایل نیاز دارند؟


facebook push notification

به‌عنوان‌مثال، تفاوت دو نوع نوتیفیکیشن را بررسی می‌کنیم. اولین مثال مربوط به فیس‌بوک است. اپلیکیشن فیس‌بوک به کاربر نوتیفیکیشن ارسال می‌کند تا فردی را به او معرفی کند؛ یا فقط به او یادآوری کند تا در فیس‌بوک، دوستانش را جستجو کند. این نوع نوتیفیکیشن‌ها معمولاً برای کاربر ارزش‌آفرین نیست و یک تلاش بیهوده برای ترغیب کاربر به استفاده از اپلیکیشن است. این‌گونه پیام‌ها، در بهترین حالت هرزنامه در نظر گرفته خواهند شد.

netflix push notification

مثال بعدی در مورد نوتیفیکیشن Netflix است. این اپلیکیشن ویدئو و فیلم‌های موردعلاقهٔ کاربر را از طریق Push Notification به او اطلاع می‌دهد. Netflix از طریق ویدئوهایی که کاربران قبلاً مشاهده کرده‌اند، علاقه‌های آن‌ها را شناسایی می‌کند. سپس وقتی ویدئوهای موردعلاقهٔ کاربر منتشر شد، برای آن‌ها نوتیفیکیشن ارسال می‌کند. درنتیجه، این اپلیکیشن اطلاعات مناسب و مختص هر فرد را برای کاربرانش ارسال می‌کند.

پیام‌های اختصاصی برای هر فرد

شخصی‌سازی باعث توجه بیشتر کاربر می‌شود. سازگاری نوتیفیکیشن باسلیقهٔ کاربر، بهترین نوع آن است. بر اساس تحقیقی، پیام‌های اختصاصی برای هر فرد، ۴ برابر از بیشتر از پیام‌های گروهی خوانده می‌شوند. اختصاصی کردن پیام‌ها با اقدامات کوچکی مانند استفاده از اسم شخص در پیام آغاز می‌شود. البته فقط همین نیست. توسعه‌دهندگان موبایلی با استفاده از اطلاعات کاربران، می‌توانند پیام‌ها را بیشتر شخصی‌سازی کنند. با استفاده از اطلاعات کاربر که در اختیار شما است، می‌توانید پیشنهادی ویژه برای او ارسال کنید.


مقاله مرتبط: چگونه از طریق تجربه کاربری وفاداری مشتریان را افزایش دهیم؟


پیام‌ها کوتاه و مجذوب‌کننده باشند

سعی کنید متن پیام نوتیفیکیشن خوانا باشد. موارد اضافی را حذف و فقط اطلاعات مهم و ضروری را بیان کنید تا نوتیفیکیشن به‌راحتی فهمیده شود.

۲.زمان ارسال نوتیفیکیشن را بسنجید

وقتی از Push Notification صحبت می‌شود، زمان‌بندی بسیار اهمیت پیدا می‌کند. اگر نوتیفیکیشن را در زمان مناسبی ارسال نکنید، احتمال نادیده گرفتن آن بسیار زیاد است. حتی از این بدتر، ممکن است اپلیکیشن ارسال‌کنندهٔ نوتیفیکیشن حذف شود. بااینکه مبحث زمان‌بندی بدیهی به نظر می‌رسد، اما همهٔ توسعه‌دهندگان به آن توجه نمی‌کنند. تا جایی که ۶۳ درصد از بازاریابان، نوتیفیکیشن‌ها را در زمان نامناسبی ارسال می‌کنند.

آخر شب نوتیفیکیشن ارسال نکنید

وقتی کاربر خواب است نوتیفیکیشن ارسال نکنید. بسیاری از مردم گوشی موبایل خود را همراه خود به رختخواب می‌برند و قابلیت عدم مزاحمت (DND) را برای گوشی خود فعال نمی‌کنند. اگر نوتیفیکیشن را بین ساعات ۱۲ شب تا ۶ صبح ارسال کنید، برای کاربر مزاحمت ایجاد می‌کنید و شاید باعث بیداری او شوید.

حتی اگر کاربر گوشی خود را در حالت سکوت (silent) قرار داده باشد، وقتی‌که صبح از خواب برمی‌خیزد و لیستی از نوتیفیکیشن‌ها را مشاهده می‌کند، به‌راحتی آن‌ها را نادیده می‌گیرد و در حالت عادی، همهٔ نوتیفیکیشن‌های موجود در صفحهٔ موبایلش را می‌بندد.

زمان ارسال نوتیفیکیشن را برنامه‌ریزی کنید

برای ارسال نوتیفیکیشن، ضروری است به‌وقت محلی هر شهر و کشور توجه کنید و زمانی نوتیفیکیشن ارسال کنید که کاربران بیشتر از هر ساعت دیگری گوشی خود را در دست دارند. به‌طورکلی، بهترین زمان برای ارسال push notification بین ساعات ۷ تا ۱۰ صبح و ۶ تا ۱۰ شب است. اگرچه بهتر است اطلاعات مربوط به کاربران خود را تحلیل کنید تا مناسب‌ترین زمان ارسال را شناسایی کنید.

نوتیفیکیشن‌های اضطراری

یک استثنا برای دو قاعدهٔ گفته‌شدهٔ بالا نوتیفیکیشن‌های اضطراری است. این نوع نوتیفیکیشن‌ها در هرزمانی می‌توانند فرستاده شوند. البته باید در تشخیص «اضطراری» بودن پیام‌ها، با کاربران هم‌عقیده باشید. مثلاً میزان اضطرار نوتیفیکیشینی که احتمال جا ماندن از پرواز را به کاربر اعلام می‌کند و نوتیفیکیشنی که لایک شدن عکس پروفایل کاربر را یادآوری می‌کند، تفاوت بسیار زیادی وجود دارد.

۳.به نوتیفیکیشن‌ها فرصت کنش‌پذیری بدهید

از ارسال تعداد زیادی نوتیفیکیشن بپرهیزید

ارسال تعداد نوتیفیکیشن‌های بیشتر از حوصلهٔ کاربران، یک اشتباه رایج در میان توسعه‌دهندگان است. ارسال تعداد زیادی نوتیفیکیشن در مدت‌زمانی کوتاه باعث بروز پدیدهٔ زیان‌بار «افراط در نوتیفیکیشن» (notification overkill) می‌شود (افراط در نوتیفیکیشن باعث می‌شود کاربر نتواند همهٔ اطلاعات را بررسی کند و از آن‌ها صرف‌نظر کند.). بنابراین، همیشه حد مطلوبی برای ارسال پیام به کاربران در نظر داشته باشید.

هدایت کاربران به مقصد دلخواهتان با استفاده از push notification

نوتیفیکیشن‌ها می‌توانند کاربر را به‌جای صفحهٔ اول اپلیکیشن/سایت، به قسمتی از اپلیکیشن یا صفحه‌ای دیگر از سایت هدایت کنند. بسیار آزاردهنده است وقتی نوتیفیکیشن جذابی دریافت می‌کنیم؛ بر روی آن کلیک می‌کنیم اما با صفحه‌ای نامربوط مواجه می‌شویم.

۴.برای ارسال نوتیفیکیشن استراتژی داشته باشید

قبل از ارسال هرگونه نوتیفیکیشن، باید هدف از ارسال نوتیفیکیشن را برای خود مشخص کنید. برای هر نوتیفیکیشنی که به کاربران ارسال می‌کنید، باید بدانید چه خواسته‌ای از آن‌ها دارید. (مثلاً ثبت‌نام در سایت/ اپلیکیشن شما، خرید محصول و …)

نتایج آزمون‌وخطا

از کجا می‌فهمید که نوتیفیکیشن‌های ارسالی، برای کاربران کاربردی است؟ فقط با آزمون‌وخطا می‌توان به این سؤال پاسخ داد. اگر نمی‌دانید چه نوع پیامی برای کاربران بهترین کارکرد دارد، چند حالت مختلف را امتحان کنید و بر اساس آزمون‌وخطا تصمیم بگیرید.

میزان موفقیت استراتژی Push Notification را ارزیابی کنید

هنگام بررسی میزان تأثیر نوتیفیکیشن‌ها، باید نکات مثبت و نکات منفی را باهم در نظر بگیرید. میزان بازدید نوتیفیکیشن و نرخ تبدیل از نکات مثبت هستند و تعداد حذف اپلیکیشن از موارد منفی است. هر عامل، دید وسیع‌تری از نحوهٔ عملکرد کمپین به شما می‌دهد تا بتوانید بهتر استراتژی خود را برنامه‌ریزی کنید. مثلاً اگر میزان بازدید نوتیفیکیشن کم است، بهتر است در نوع پیام‌های نوتیفیکیشن تجدیدنظر کنید. اگر میزان بازدید شما مناسب اما نرخ «تبدیل» (conversion) کم است؛ دلیل آن شاید پیچیدگی مراحل تبدیل کاربران از بازدیدکنندهٔ نوتیفیکیشن به بازدیدکنندهٔ اپلیکیشن/سایت پیچیده باشد.

لازم است هنگام نظارت بر کمپین خود، نگاه بلندمدت داشته باشید؛ این نوع دیدگاه، از جانب بسیاری از افراد نادیده گرفته می‌شود. حتی اگر در کوتاه‌مدت و پس از ارسال چند نوتیفیکیشن تعداد مخاطبان شما افزایش پیدا کرد، دلیلی بر ادامهٔ همین روند در بلندمدت وجود ندارد. کاربران موبایلی به چیزهای جدید علاقه دارند و نوتیفیکیشن‌ها نیز از این امر مستثنا نیستند. یعنی اینکه افزایش نرخ تبدیل در کوتاه‌مدت، ممکن است در بلندمدت با کاهش نرخ تبدیل جایگزین شود. پس همیشه بر Push Notificationخود نظارت کنید و آن را با رفتارهای کاربران سازگار کنید.

خود را به Push Notification محدود نکنید

خود را به push notification محدود نکنید

Push Notification فقط یک نوع کانال ارتباطی شما و کاربران است. با توجه به‌ضرورت و نوع محتوا، می‌توانید راه‌های متنوع دیگری ازجمله ایمیل، نوتیفیکیش‌های درون برنامه‌ای و فید را تجربه کنید.

4 راهکار مناسب برای ارسال Push Notification

دپارتمان آموزش هاست ایران

دپارتمان آموزشی هاست ایران در تلاش است جدید ترین آموزش های مرتبط با میزبانی وب را در اختیار کاربران عزیز قرار دهد

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

5  +  2  =