راهنمای مطالعه
کلمه آنالیتیکس به معنی تجزیه و تحلیل ممکن است برای برخی افراد ترسناک باشد؛ اما واقعیت امر این است که تحلیل اصلاً ترسناک نیست!
درواقع ابزارهایی مانند گوگل آنالیتیکس کمک میکنند تصمیمهای مبتنی بر دادهها به راحتی و آسانی اتخاذ شوند و موفقیت پایگاه خبری یا فروشگاهی آنلاین شما بیش از پیش تضمین شود.
در مطلب پیش رو سعی داریم به شما آموزش دهیم که چگونه میتوان ابزار مفید گوگل آنالیتیکس را بهآسانی روی وبسایت وردپرسی اضافه کرد.
درک چگونگی تعامل مخاطبان با وبسایت و محتوای شما برای موفقیت ضروری است و ابزار گوگل آنالیتیکس هم به شما کمک میکند تا این تعاملها را بهتر و آسانتر درک کنید.
اگر به هر شکلی درگذشته از ابزار گوگل آنالیتیکس هراس داشتهاید، اصلاً نگران نباشید. ما اینجا هستیم تا شما را در هر مرحله همراهی کنیم.
گوگل آنالیتیکس چیست؟
گوگل آنالیتیکس یک راهکار مبسوط و رایگان برای وبسایت شما است.
فرقی ندارد که وبسایت شما خبری، فروشگاهی یا وبسایت یک کسبوکار کوچک باشد؛ در هر صورت ابزار گوگل آنالیتیکس همه اطلاعاتی که لازم دارید را درباره بازدیدکنندگان وبسایت در اختیارتان قرار میدهد.
مقاله مرتبط: آموزش Google Analytics به زبان ساده
با استفاده از ابزار مفید گوگل آنالیتیکس در وبسایت میتوانید به کمک آمارههای زیر میزان اثربخشی کمپینهای بازاریابی را بسنجید:
- تعداد بازدیدکنندگان وبسایت
- مرجع (لینک ارجاعی) که بازدیدکنندگان از آن وارد وبسایت میشوند
- کدام محتوای وبسایت شما محبوبتر است
- بسیاری موارد دیگر
ابزار گوگل آنالیتیکس همچنین گزارشهای پیشرفتهای دارد که میتوانید از آنها برای دستیابی به اطلاعات ترافیک زمان واقعی وبسایت، اجرای آزمون A/B و پایش میزان درگیری کاربر بهره بگیرید.
بهطورکلی میتوان گفت گوگل آنالیتیکس همه آنچه باید درباره وبسایت و بازدیدکنندگان بدانید، در اختیارتان قرار میدهد.
نصب گوگل آنالیتیکس چه اهمیتی دارد؟
دانستن اطلاعات تجزیه و تحلیل آماری وبسایت درواقع کلید افزایش ترافیک ورودی به آن است. افزایش ترافیک هم به افزایش اعضای خبرنامه و وبسایت میانجامد که در آخر باعث بهبود و افزایش در سطح درآمد کسبوکارتان خواهد شد.
اگر گوگل آنالیتیکس روی وبسایت شما نصبشده باشد، قادر خواهید بود به همه اطلاعات مفید و لازم برای اخذ تصمیمات اجرایی به منظور توسعه و رشد کسبوکار خود دست پیدا کنید. بدین ترتیب، دیگر از سردرگمی رها میشوید و بر اساس دادهها واقعی که گردآوری کردهاید، تصمیمهای بازاریابی آگاهانه اخذ میکنید.
در ادامه به مهمترین نکتهها درباره فواید گوگل آنالیتیکس برای کسبوکارها توجه کنید:
درباره بازدیدکنندگان وبسایت بیشتر بدانید
استفاده از ابزار گوگل آنالیتیکس در وبسایت وردپرسی به شما کمک میکند اطلاعات مفیدی مانند دادههای جمعیت شناختی و تمایلات، موقعیت مکانی، مرورگر، وضوح تصویر صفحه نمایش، پشتیبانی از جاوا اسکریپت و نرمافزار Flash، زبان و برخی موارد دیگر درباره بازدیدکنندگان گردآوری کنید.
این اطلاعات به دو دلیل بسیار مهم میتوانند مفید باشند:
۱ – کسب اطمینان از سازگاری وبسایت با بازدیدکننده
دادههایی که درباره سختافزار و نرمافزار مورداستفاده کاربران جمعآوری میکنید، کمک میکند بتوانید وبسایتی طراحی کنید که دسترسی و مرورش برای کاربران آسانتر باشد.
۲ – ایجاد پیامهای بازاریابی هدفمند
هرچه مخاطب هدف را بهتر بشناسید، پیام بازاریابیتان هدفمندتر میشود. بدین ترتیب همچنین میزان درگیری مخاطبان هم افزایش پیدا میکند و درنتیجه نرخ تبدیل هم بیشتر میشود.
درک چگونگی تعامل بازدیدکنندگان با محتوای وبسایت شما
افزودن ابزار گوگل آنالیتیکس به وبسایت وردپرسی به شما کمک میکند تا فعالیت کاربران را روی وبسایت پایش کنید. بدین ترتیب قادر خواهید بود مواردی مانند صفحههایی که کاربران مرور کردهاند، مدت زمانی که در وبسایت ماندهاند، صفحههایی که بیشتر در آنها ماندهاند و بسیاری موارد دیگر را بررسی کنید.
این اطلاعات به شکل چشمگیری مفید است. به کمک این آمارها میتوانید استراتژیهایی برای درگیر نگهداشتن بازدیدکنندگان روی وبسایت تدوین کنید و حتی آنها را به خرید کردن تشویق کنید.
همچنین میتوانید محبوبترین و پر بازدیدترین مطالب را شناسایی کرده و آنها را با مطالب ناموفق مقایسه کنید. بدین ترتیب است که قادر خواهید بود نوع محتوای موردنظر مخاطب را شناسایی کنید و پسازآن با توجه به تمایل بازدیدکننده برای او محتوا تولید کنید.
وقتی متوجه میشوید که بازدیدکنندگان زمان خود را در وبسایت شما دقیقاً در کدام مطالب و صفحهها میگذرانند، میتوانید بیشتر از پیش محتوای موردنظرشان را تولید کنید و تعداد بازدید صفحهها را افزایش و همچنین نرخ پرش را کاهش دهید.
بازدیدکنندگان از کجا وارد وبسایت شما میشوند
داشتن ابزار گوگل آنالیتیکس در وبسایت وردپرسی همچنین اطلاعات مهمی درباره این موضوع در اختیارتان قرار میدهد که اصلاً بازدیدکنندگان ابتدا از کدام مرجع وارد وبسایت شما شدهاند. آیا از جستار وارد لینک شما شدهاند یا لینک مستقیم و لینک ارجاعی از سایر وبسایتها استفاده کردهاند؟
این دادهها نشان میدهند که توجه شما دقیقاً باید به کجا متمرکز شود!
مقاله مرتبط: آنالیتیکس چیست و چگونه میتواند به شما کمک کند؟
برای مثال اگر رتبه اول منبع لینکهای ارجاع دهنده به شما از سوی وبسایت خارجی باشد که شما با آن همکاری ندارید، احتمالاً باید به آنها درخواست همکاری دهید. شاید بدین ترتیب بتوانید از راهکار نویسنده میهمان وبسایتهای ارجاع دهنده هم بهره بگیرید.
گوگل آنالیتیکس چگونه عمل میکند؟
همانطور که گفتیم، ابزار گوگل آنالیتیکس دادههای بسیاری را از وبسایت شما گردآوری میکند؛ اما این ابزار چگونه این کار را به اجرا درمیآورد؟
گوگل آنالیتیکس از کد کوتاه جاوا اسکریپت برای گردآوری دادههای همه بازدیدکنندگان و فعالیتهای آنها روی وبسایت استفاده میکند.
به محض آنکه ابزار گوگل آنالیتیکس را روی وبسایت خود نصب کردید، کوکی پایش را وارد مرورگر بازدیدکننده وبسایت میکند و همین کوکی است که همه کارها را انجام میدهد و دادهها را جمعآوری میکند.
چگونه در گوگل آنالیتیکس ثبتنام کنیم؟
استفاده از ابزار گوگل آنالیتیکس رایگان است. تنها کافی است حساب کاربری گوگل یا جی میل برای استفاده از آن داشته باشید.
همچنین روند ثبتنام در گوگل آنالیتیکس بسیار ساده است:
حساب گوگل ندارید؟ همین حالا شروع کنید!
اگر در گوگل هیچ حساب کاربری ندارید، باید ابتدا از همین مرحله شروع کنید. اگر حساب کاربری گوگل دارید (حساب جی میل یا یوتیوب) از مرحله دوم این روند را دنبال کنید.
مرحله ۱: حساب گوگل ایجاد کنید
برای استفاده از امکانات گوگل آنالیتیکس حتماً باید در گوگل حساب کاربری داشته باشید. اگر حساب کاربری اصلی گوگل مانند جی میل، یوتیوب یا گوگل درایو دارید، حساب گوگل آنالیتیکس را تحت همان نام ثبت کنید. در غیر این صورت باید یک حساب کاربری جدید ایجاد کنید.
مرحله ۲: در گوگل آنالیتیکس ثبتنام کنید
وقتی حساب کاربری گوگل آماده شد، باید در گوگل آنالیتیکس هم ثبتنام کنید.
در گوشه بالا سمت راست روی لینک Sign In کلیک کنید تا منوی ریزشی نمایش داده شود. Analytics را انتخاب کنید. حالا به صفحه دیگری ارجاع داده میشوید که میتوانید در آن حساب کاربری گوگل دلخواه خود را برگزینید.
روی گزینه Sign In کلیک کنید و سپس در صفحه بعدی گزینه Website را برگزینید و جزئیات را در آن وارد کنید. این جزئیات شامل نام، نام وبسایت، آدرس URL، صنعت و منطقه زمانی میشود.
همه امکاناتی که در صفحه بعدی به نمایش درمیآید را فعال کنید و سپس دکمه Get Tracking ID را برگزینید.
سپس از شما درخواست میشود تا موافقت خودتان را با قوانین و شرایط اعلام کنید.
پسازآنکه دکمه I Accept را انتخاب کردید، به حساب گوگل آنالیتیکس ارجاع داده میشوید.
توصیه میکنیم پنجره مربوط به گوگل آنالیتیکس را باز نگهدارید؛ زیرا با توجه به روش انتخابی برای افزودن این ابزار به وبسایت وردپرسی احتمالاً دوباره به آن نیاز پیدا میکنید.
چگونه گوگل آنالیتیکس را به وبسایت وردپرسی اضافه کنیم؟
روشهای متعددی برای این کار وجود دارد تا گوگل آنالیتیکس را به وبسایت وردپرسی اضافه کنید. در ادامه به یکی از این روشها اشاره میکنیم
کد پیگیری گوگل آنالیتیکس را به طور دستی در فایل functions.php وارد کنید
اگر به دانش php خود مطمئن هستید، میتوانید فایل functions.php تم خود را بازکرده و کد زیر را به آن اضافه کنید. خط چهارم را به کد گوگل آنالیتیکس خود تغییر دهید:
۱ <?php add_action('wp_footer', 'add_googleanalytics'); function add_googleanalytics() { ?> ۲ ۳ // Paste your Google Analytics code here ۴ ۵ <?php } ?>
با استفاده از ابزار گوگل آنالیتیکش در وبسایت، از مزایای بسیار آن بهرهمند شوید. همه معیارهای موردنیاز برای بررسی وضعیت وبسایت خود را شناسایی کنید و در گوگل آنالیتیکس آنها را یاد بگیرید. بدین ترتیب میتوانید با استفاده از دادههای موجود نرخ تبدیل و درآمد حاصل از کسبوکارتان را افزایش دهید.