آموزش وب مستری

چگونه در انتخاب کلیدواژه سئو استراتژی مناسبی داشته باشیم : راه‌کارهای ساده و پیشرفته

به این post امتیاز دهید

یکی از مسائل ابتدایی که هر کمپین سئویی با آن روبه‌رو می‌شود، جستجو برای پیدا کردن کلیدواژه مناسب است. کلیدواژه‌ها؛ استراتژی شمارا مشخص کرده و تجزیه‌وتحلیل‌ها را هدفمند می‌کنند.

کلیدواژه‌ای با استراتژی و راهبرد مدرن، در کمترین زمان ممکن کاربر را به هدفش می‌رساند و کاربر با جستجوی یک کلمه به هدف اصلی خود می‌رسد.

در دنیای مدرن امروزی، جستجوی صوتی به یکی از بزرگ‌ترین و اصلی‌ترین روش‌های جستجو تبدیل‌شده است و این مسئله باید در تعیین استراتژی در نظر گرفته شود.


مقاله مرتبط: ٥ راه بهینه سازی وب سایت برای جستجوی صوتی


البته باید به این مسئله هم توجه داشت که جستجوی صوتی هنوز پیشرفت کافی را نداشته و بسیاری از کاربران با دستیارهای صوتی مشکلاتی دارند. این دستیارها قادر به درک تمام مسائل نیستند، به همین دلیل است که کاربران ترجیح می‌دهند از روش جستجوی سنتی برای رسیدن به مقصود خود استفاده کنند.

در این بخش به بررسی راهکارهای و پیشنهادهای ساده و پیشرفته برای انتخاب کلید واژه میپردازیم، با ما همراه باشید:

مفاهیم پایه و ابتدایی: درک داده‌های حجم جستجوی یک کلیدواژه

زمانی که در حال انتخاب یک کلمه کلیدی خوب برای هدفتان هستید، اولین نکته‌ای که باید به آن توجه کنید، حجم جستجوی کلیدواژه است. حجم جستجوی کلیدواژه معیار بسیار مهمی است که در فرآیند تصمیم‌گیری‌تان تأثیر به سزایی دارد.

به‌راحتی می‌توان منابع متعددی برای دریافت داده‌ها پیدا کرد، اما مسئله مهمی که باید به آن توجه کرد درک اطلاعاتی است که تصمیم به پردازش آن‌ها گرفته‌ایم.


مقاله مرتبط: ٤ عادت برای موفقیت در سئو


بسیاری از کاربران اطلاعاتشان را با استفاده از ابزار Google Keyword Planner بررسی می‌کنند و با استفاده از این ابزار حجم جستجوی کلیدواژه‌ها بررسی می‌شود و کلیدواژه مناسب انتخاب می‌شود.

بااین‌حال Keyword Planner برای مقاصد سئو طراحی نشده. درواقع این ابزار برای تبلیغات پولی طراحی‌شده است، این سیستم برای کاربرانی که هزینه زیادی برای تبلیغات در نظر نگرفته‌اند با محدودیت‌هایی روبه رو است.

آماری که در این ابزار دیده می‌شود، به‌صورت طبیعی دسته‌بندی نشده‌اند و با جستجوی یک کلیدواژه، رتبه سایت ها بر اساس پولی که کاربر برای تبلیغات صرف کرده است نمایش داده می‌شود.


مقاله مرتبط: روش های بررسی جایگاه کلمات کلیدی در موتور های جستجو


ابزار Google Keyword Planner، یکی از زیرشاخه‌های گوگل ادوردز است ولی Google Adwords عملکردی کاملاً متفاوت دارد.

با درک تفاوت‌ها و عملکرد دقیق هر ابزار، شاید این سؤال برایتان پیش بیاید که چگونه از Keyword Planner برای انتخاب کلیدواژه جستجوگر استفاده کنیم؟

این ابزار  می‌تواند بعضی از کلمات کلیدی مرتبط و عبارات را جستجو کند ولی توانایی پیش‌بینی رخدادها و توانایی درک درخواست‌ها و کلیدواژه‌های طولانی را ندارد.

در تبلیغات از کلمات طولانی برای جستجو استفاده نمی‌شود به همین دلیل حجم جستجوی داده‌ها در این ابزار مختص کلیدواژه‌های کوتاه است.

نکته: برای درک حجم جستجوی داده‌های کلیدواژه، فقط از Google Keyword Planner استفاده کنید. اگر حجم جستجو بالا است، باید فرض را بر این اساس گذاشت که این سؤال، از جمله سوال ها و جستجوهای پرطرفدار است، در انتخاب کلیدواژه مناسب به‌جز حجم جستجوی باید عوامل دیگر را هم در نظر داشت.

مفاهیم پایه و ابتدایی: درک مقصود و هدف جستجو

هدف جستجو موضوعی است که موتورهای جستجو در سال‌های اخیر توجه ویژه‌ای به آن‌ها داشته‌اند، در مقایسه با ۱۰ سال پیش موتورهای جستجو در این زمینه پیشرفت به سزایی داشته‌اند.

هدف جستجو امری است که باید آن را به‌صورت کامل درک کرد و از تأثیرات آن بر روی استراتژی کلیدواژه آگاه بود.

توضیح دادن این مسئله به مشتری که کلیدواژه‌ای با حجم جستجوی ۴۰۰۰ بهتر و تأثیرگذارتر از کلیدواژه‌ای با حجم جستجوی ۵۰۰۰۰ است، کاری دشوار به حساب می آید.

اما هدف برخی از افراد، دریافت ترافیک بیشتر و رتبه‌بندی بهتر نیست بلکه هدف اصلی آن‌ها تولید و به دست آوردن پول بیشتر از فروش، پاسخ به سؤالات و مسائلی شبیه به این است.


مقاله مرتبط: چگونه سایت‌های کوچک را به صفحه اول گوگل برسانیم


اینجاست که هدف جستجو اهمیت پیدا می‌کند و به امری مهم و تأثیرگذار تبدیل می‌شود. درک این مسئله که هدف جستجو ممکن است در طول زمان و یا حتی در لحظه بر اساس رویدادهای دنیای واقعی و نیاز کاربر تغییر کند، بسیار مهم است.

یکی از بهترین مثال‌ها در این زمینه، کلیدواژه ddos در حمله سایبری اکتبر ۲۰۱۶ بود. اگر بخواهیم داستان طولانی این حمله سایبری گسترده را کوتاه کنیم باید ابتدا به بررسی حمله DDOS بپردازیم. حمله DDOS درواقع حمله‌ای است که در آن کاربر توانایی استفاده از سرویس‌های وب‌سایت‌ها را ندارد.


مقاله مرتبط: خسارت حملات DDoS در فنلاند


گوگل متوجه شد که میزان جستجوی کلیدواژه DDOS افزایش پیداکرده است و حجم زیادی از افراد به دنبال راهکارهایی برای حل این مسئله هستند. گوگل برای حل مشکل نتایج جستجوی کلیدواژه را برای افراد عادی تغییر داد.

هدف جستجو

بهترین راه برای درک مفهوم و هدف پشت کلیدواژه‌ها، جستجو در رابطه با آن‌ها است. به صفحه اول نتایج جستجوی کلیدواژه مراجعه کنید.

برای جستجو کلیدواژه‌های مبهم، گوگل تلاش می‌کند تا نتایجی متفاوتی که نقاط مشترکی باهدف جستجوگر دارد را ارائه دهد تا کاربر از کلیدواژه‌هایی که وجه اشتراکی با کلیدواژه اصلی دارد، به هدف خود برسد.

یک کلیدواژه گاهی نتایج متفاوتی به کاربر نمایش می‌دهد. زمانی که کلیدواژه‌ای را در موتور جستجوی گوگل جستجو می‌کنید، گوگل بر اساس محلی که در آن زندگی می‌کنید و سابقه‌ای که در موتور جستجو دارید، نتیجه‌ای متفاوت ارائه می‌دهد.

مفاهیم پیشرفته: بررسی رقابت میان کلیدواژه‌ها

گوگل کلمه های کلیدی را بر اساس فاکتورهایی مثل بک لینک‌ها، تکرار کلیدواژه‌ها در یک صفحه و یا مسائل دیگر، رتبه‌بندی نمی‌کند. رتبه‌بندی گوگل و مشخص کردن میزان اهمیت کلیدواژه‌ها موضوعی بسیار پیشرفته است، عوامل زیادی مثل شخصی‌سازی کاربر، موقعیت مکانی و تاریخچه جستجو در ارائه نتیجه مؤثر است.


مقاله مرتبط: توصیه هایی برای انتخاب هوشمندانه کلمات کلیدی


زمانی که به وب‌سایت‌های رتبه‌بندی شده بر اساس کلیدواژه موردنظرتان نگاه می‌کنید، به مسائل زیر توجه کنید:

  • آیا صفحاتی که در رتبه‌بندی، جایگاه بالایی دارند، از محتواهای مختلف دسته‌بندی‌شده‌اند؟(تجاری، غیرتجاری، محتوای طولانی و کوتاه)
  • آیا محتوای اصلی، به محتوای پشتیبان هدایت می‌شود؟
  • دامنه اصلی بر محتوای تجاری یا غیرتجاری تمرکز کرده است؟
  • آیا دامنه نماینده یک برند است؟
  • آیا نام تجاری با کلیدواژه در ارتباط است؟
  • آیا برند یا نام تجاری در فعالیت‌های بازاریابی شرکت می‌کند؟(منظور فقط بک لینک‌ها نیست!)

با استفاده از سؤالات ذکرشده و تجزیه‌وتحلیل آن‌ها می‌توان به‌راحتی بهترین کلیدواژه را برای بهتر ظاهر شدن وب‌سایت انتخاب کرد.

مفاهیم پیشرفته: کلیدواژه‌های محلی، همیشه به اصلاح و مناسب‌سازی نیاز ندارند

مقاله‌های زیادی در رابطه با تمرکز بر روی سئو محلی و عوامل مؤثر بر آن در فضای اینترنت منتشرشده است.

با تمرکز بر روی شخصی‌سازی جستجو و کلیدواژه بر اساس محل زندگی، جستجوها بسیار ساده‌تر انجام می‌شوند و کاربر زودتر به مفهوم موردنظرش می‌رسد.

اما داستان همیشه به همین سادگی نیست، گوگل می‌تواند صفحاتی بر اساس جستجوی محلی ایجاد کند.

همیشه منتظر اتفاقات غیرمنتظره باشید!

منتظر اتفاقات غیرمنتظره باشید

در این بخش به بررسی نمونه‌ای بسیار عجیب در زمینه جستجوی محلی و سئو محلی کلیدواژه‌ها می‌پردازیم، این نمونه عجیب در سامانه نام دامنه در آی پی سانفرانسیسکو دیده می‌شود.

زمانی که کاربر کلمه DNS را در گوگل جستجو می‌کنند، در صفحه اول نتایج جستجو، گوگل نقشه کوچکی در بالای صفحه‌نمایش می‌دهد.

در جستجوی محلی سانفرانسیسکو، پس از جستجو مشاهده دو شرکت سیسکو و گاندی، دو شرکت بزرگ فعال در زمینه فناوری، موضوعی عادی است ولی مشاهده اسم یک فروشگاه نوشیدنی به نام مورنا تقریباً دور از انتظار است.

پس از تحقیق در این رابطه مشخص شد که فروشگاه مورنا حتی وب‌سایت اینترنتی هم ندارد و در لیست کسب‌وکارهای گوگل نیست. اما چرا گوگل یک فروشگاه عادی را در کنار دو شرکت بزرگ فناوری بر روی نقشه قرار می‌دهد؟

در همان خیابانی که فروشگاه مورنا دیده می‌شود، یک فروشگاه نوشیدنی دیگر بانام DNS وجود دارد. می‌توان حدس زد که فروشگاه DNS و سایر فروشگاه‌های نوشیدنی در این خیابان در یک ارتباط محل قرارگیری خود را بر روی آی پی فروشگاه مورنا قرار داده‌اند.

مثال ذکرشده، برای یک کلیدواژه بسیار مبهم است، کلیدواژه‌هایی با حجم جستجوی بسیار پایین در محیط اینترنت وجود دارند که با در نظر داشتن روش‌های جستجو می‌توان به آن‌ها دست پیدا کرد. اگر کلیدواژه حجم جستجوی پایین دارد و به‌خوبی دیده نشده است، با رعایت نکات ذکرشده نتیجه بهتری حاصل می‌شود.

گوگل هدف را به‌عنوان یک تفسیر بررسی می‌کند، با جستجو کردن یک اصطلاح یا تفسیر یک کلمه، به دامنه مشترک می‌رسید. ممکن است جستجو شما تفسیرهای مختلفی داشته باشد.

نتیجه‌گیری

دیگر زمان صحبت در رابطه با حجم جستجوی کلیدواژه‌ها به پایان رسیده است، اما توجه به هدف جستجو و میزان ارزش کلیدواژه‌ها در کسب‌وکار اهمیت پیداکرده است.

سئو و دنیای آن، بسیار پیچیده است، نمی‌توان از یک استراتژی برای تمام کسب‌وکارها استفاده کرد، اما تمرین‌هایی وجود دارد که می‌تواند نتایجی سازگارتر باهدف کاربر ارائه دهد.

یادگیری و استفاده از استراتژی در ارائه کلیدواژه‌ها امروز به یکی از مهم‌ترین مسائل تبدیل‌شده است و بررسی و توضیح این مسائل در موفقیت تأثیرگذار است.

خرید هاست لینوکس

تیم تحریریه هاست ایران

تیم تحریریه مجله هاست ایران متشکل از کارشناسان و نویسندگان متخصص در حوزه وب و هاستینگ است. این تیم با هدف ارائه محتوای ارزشمند و به‌روز به کاربران، به بررسی و تحلیل خدمات مختلف هاستینگ، آموزش‌های فنی و راهنمایی‌های کاربردی می‌پردازد. اعضای تیم با تجربه و دانش خود، سعی در ارتقاء آگاهی کاربران دارند و به آنها کمک می‌کنند تا بهترین تصمیمات را در زمینه انتخاب خدمات آنلاین بگیرند. تعهد به کیفیت و دقت در ارائه اطلاعات، از ویژگی‌های بارز این تیم است.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

  +  35  =  43

دکمه بازگشت به بالا