گوگل ترندز (Google Trends) چیست؟
چرا استفاده از گوگل ترندز برای پیدا کردن کلمه کلیدی محبوب است؟ زیرا گوگل ترندز (Google Trends) در واقع بازتابی سریع و کلی از نیازها، خواستهها و علاقه کاربرانی که جستجو انجام میدهند را نشان میدهد. بنابراین کسانی که میخواهند سهم فروش خوبی برای وبسایت خودشان رقم بزنند، یا کسب و کارهایی که به دنبال دیده شدن و شناخته شدن هستند، با کمک گوگل ترند میتوانند به خواسته خودشان یعنی برند شدن دست پیدا کنند.
گوگل ترندز (Google Trends) چیست؟
گوگل ترندز یک ابزار رایگان و کاربردی است که اطلاعات و آمار دقیقی درباره میزان شهرت و اهمیت یک عبارت جستجوی خاص در گوگل و یوتیوب ارائه میدهد. دلایل متعددی برای تبدیل شدن این ابزار به یک منبع معتبر برای جستجو بین دادههای کلان وجود دارد، از جمله آنها میتوان به ارائه آمارهای گسترده در مورد دادههای جستجو شده و ایجاد بستری برای مشاهده اطلاعات جستجوی کاربران اشاره کرد. علاوه بر این موارد، با استفاده از این ابزار، مقایسه بین گزینههای مختلف مانند کلید واژههای سئو نیز آسان خواهد شد.
چون جستجوی یک محصول یا خدمات خاص معمولا نشانه آن است که کاربر به خرید آنها نیز علاقه داشته است؛ و این یک ارتباط ثابت شده بین علاقه یک کاربر به وبگردی و انجام یک خرید در نظر گرفته میشود. البته، اطلاعات و دانش پیشین یک شخص نقش اساسی در جستجوی او نیز ایفا میکند. همچنین، این مساله در تصمیم گیری نهایی فرد تاثیرگذار خواهد بود.
به زبان ساده، هر چه یک شخص اطلاعات بیشتری داشته باشد، عملکرد او در جستجو نیز بهتر خواهد شد.
کاربران با عبارات مختلفی که با توجه به دیدگاه خودشان در گوگل وارد میکنند به طیف وسیعی از منابع اطلاعاتی میرسند. اما با توجه به متعدد بودن نتایج جستجو، در بیشتر مواقع حتی از نیمی از منابعی که در دسترسشان است را نیز استفاده نمیکنند. این یعنی کاربران اغلب از صفحه اول نتایج گوگل فراتر نمیروند. بنابراین، صاحبان مشاغلی که میخواهند فروششان را به حداکثر برسانند، با کمک گوگل ترندز میتوانند رتبه بهتری در صفحه نتایج موتور جستجو (SERP) بدست بیاورند.
نحوه استفاده از گوگل ترندز (Google Trends) برای سئو
اگر تصمیم گرفتهاید که با استفاده از گوگل ترندز وب سایت خودتان را برای موتور جستجو بهینه کنید، نکاتی که در ادامه توسط هاست ایران ارائه شده را در نظر داشته باشید.
۱.تحقیق و جستجوی کلمات کلیدی در گوگل ترندز
گوگل ترندز به شما این امکان را میدهد میزان جستجوی یک عبارت کلیدی را در یک بازه زمانی مشخص مشاهده کنید؛ پیدا کردن عبارات و کلماتی که در حال افزایش محبوبیت هستند شما را یک قدم جلوتر میبرد. یعنی شما راحتتر میتوانید محتوایی پیرامون کلمات کلیدی مد نظرتان ایجاد کنید که واقعا کاربران به دنبال آن هستند.
به عنوان مثال، اگر شما از ابزار بررسی کلمات کلیدی نظیر Soovle یا Jaaxy استفاده کنید، فقط عددی مربوط به میزان جستجو را خواهید دید، اما با استفاده از گوگل ترندز میتوانید عملکرد یک کلمه کلیدی را در آینده پیش بینی کنید. بنابراین، گوگل ترندز به شما کمک میکند عبارات کلیدی که عملکرد خوبی ندارند را کنار بگذارید.
مقاله مرتبط: ٣٣ استراتژی مهم برای تقویت رتبه سئو سایت
چطور بفهمیم یک کلمه کلیدی واقعا رو به رشد است؟
تمام کاری که باید انجام دهید مشخص کردن یک بازه زمانی است، اگر این بازه زمانی را به دو یا حتی چهار سال گذشته تغییر دهید، میتوانید ایده بهتری درباره محبوبیت یک عبارت کلیدی یا زودگذر بودن آن در بازه کنونی کسب کنید.
این کار همچنین به شما کمک میکند کلمات کلیدی فصلی را نیز شناسایی کنید. این کلمات همان عبارتهایی هستند که به صورت دورهای و در هر فصل خاص جستجوی بیشتری دارند. توصیه میکنیم این کلمات فصلی را از کلمات کلیدی اصلی سایتتان متمایز کنید.
۲. پیدا کردن کلمات کلیدی مرتبط
یک ویژگی مهم دیگر گوگل ترندز، قابلیت منحصر به فرد آن برای پیشنهاد دادن کلمات کلیدی مرتبطی است که در حال رشد هستند. هر کلمه خاصی که مد نظرتان است را جستجو کنید، سپس به پایین صفحه بروید و جدول «Related Queries» یا عبارات مرتبط را ببینید.
در این بخش خواهید دید گوگل ترندز کلماتی را به شما پیشنهاد میکند که ارتباط نزدیکی با کلمه کلیدی اصلی شما دارند. مهمتر از آن توجه به این نکته است که گوگل ترندز این عبارات را با توجه به میزان درصد محبوبیت لیست میکند. هر دوی این اقدامات، به شما در تحقیقات بازار کمک میکنند.
۳. یادداشت کردن کلماتی که با عبارت «Breakout» مشخص شدهاند
گاهی ممکن است هنگام انجام یک تحقیق در گوگل ترندز با عبارت «Breakout» به جای علامت درصد (%) کنار حجم جستجو مواجه شوید، یعنی جستجو کلمه کلیدی مورد نظرتان بیش از ۵۰۰۰% افزایش یافته است.
هرچند نباید با این رقم به اشتباه بیفتید چرا که این بدین معنا نیست که کلمه کلیدی مورد نظرتان بیش از حد استفاده شده و امتیاز (Rank) گرفتن در آن کار دشواری است، بلکه در اینجا برعکس این مساله صادق است؛ و شما باید سریع به سراغ آن کلمه کلیدی بروید چرا که احتمالا هنوز به یک عبارت رقابتی تبدیل نشده است. چون اگر سرعت عملتان در این کار بالا باشد میتوانید ببینید چطور در صفحه جستجوی گوگل برای عبارت مورد نظر در صدر قرار گرفتهاید.
در اغلب مواقع عبارات مشخص شده توسط «Breakouts»، جستجوهای زودگذر هستند. بنابراین توصیه نمیشود به طور کلی تمام توجهتان را به آنها معطوف کنید چرا که در بیشتر مواقع خیلی سریع از میزان توجه به آنها کاسته میشود. اما ارزشش را دارد چند ماه در صدر نتایج جستجوی گوگل باشید و از این طریق ترافیک بگیرید. اگر بدانید چه زمانی اقدام کنید، این کار یک حرکت هوشمندانه خواهد بود.
۴. توجه به عناوین ویدیو و بلاگ مرتبط با کلمه کلیدی
گوگل ترندز میتواند به شما کمک کند عبارات و کلمات کلیدی مرتبط با یک جستجو را بیابید. اما همه چیز اینجا ختم نمیشود. چرا که این ابزار رایگان گوگل این قابلیت را دارد که کمی فراتر از این رفته و تیترهای مرتبط با این عبارت را نیز به شما نشان دهد تا بتوانید برای تولید محتوا در آینده از آن استفاده کنید.
اگر به جدول سمت چپ «Related Queries» نگاه کنید، جدولی با عنوان «Related Topics» خواهید یافت. شاید در نگاه اول در این قسمت عبارات جستجوی خاصی نبینید اما Related Topics به شما کمک میکند نگاهی به موضوعات گستردهتری که کاربران در جستجوی آن هستند داشته باشید.
با تغییر وضعیت گزینهی «Rising» به «Top» متوجه خواهید شد گزینه دوم عناوینی را برایتان لیست میکند که همواره جستجوی ماهیانه بالایی دارد، حتی اگر لزوما رو به رشد نباشد. این در حالیست که «Rising» به شما گزینههایی را نشان میدهد که رو به رشد هستند. این عناوین گسترده برای سئو بسیار کاربردی هستند، چون میتوانند به شما کمک کند در زمینه آنچه رو به رشد است محتوا تولید کنید.
زمانی که شما کلمات کلیدی خاصی که میخواهید برایشان رتبه بگیرید را پیدا کردید، میتوانید لیستی از بلاگها، ویدیوها یا حتی پستهای شبکههای اجتماعی که مرتبط با این عناوین هستند آماده کنید.
۵. بهینهسازی محتوا بر اساس موقعیت مکانی
این ویژگی برای کسب و کارهای تازه کاری که خدماتشان را به صورت محلی و یا در منطقهای خاص ارائه میدهند فوق العاده است. همانطور که اشاره شد، عمل «جستجو» معمولا با نیت و اقدامی برای خرید یک محصول همراه است. به عنوان صاحب یک کسب و کار میتوانید از آماری که درباره جستجوی کاربران در اختیارتان قرار میگیرد برای نظارت، بررسی و حتی پیش بینی اینکه آیا محصول، خدمات یا ایده شما توسط مخاطبان محلی مد نظرتان مورد قبول قرار میگیرد یا خیر استفاده کنید.
این ویژگی تحت عنوان « Interest by Subregion» در گوگل ترندز به نمایش گذاشته میشود. در حالیکه ممکن است کلمات کلیدی مورد نظر را برای یک کشور خاص جستجو کرده باشید، باید بدانید این کلمات ممکن است در شهرها و منطقههای دیگر طور دیگری مورد توجه قرار بگیرد.
به عنوان مثال، اگر شما تولید کننده کفش ورزشی هستید که میخواهید یک لاین جدید از اسکیت را وارد بازار کنید، گوگل ترندز به شما نشان میدهد حجم جستجو درباره این عبارت خاص در شهرهای مختلف به چه شکل است. « Interest by Subregion» کمکتان میکند تا متوجه شوید محصول مورد نظرتان در کدام منطقه بیشترین درخواست را دارد و شما بر اساس این اطلاعات میتوانید استراتژی محتوای دقیقتر و بهتری ایجاد کنید.
۶.تحقیق درباره کلمات کلیدی جدید
موقع استفاده گوگل ترندز باید بدانید که گزینههای بیشتری در این بخش برای نمایش اطلاعات درباره عبارت کلیدی مورد نظرتان وجود دارد که شامل موارد زیر میشود:
- جستجو در وب «Web Search» (پیش فرض)
- جستجوی عکس «Image Search»
- جستجوی اخبار «News Search»
- گوگل شاپینگ «Google Shopping»
- جستجوی یوتیوب «Youtube Search»
نتایجی که در هر یک از این بخشها ارائه میشود، محبوبیت و اعتبار عبارت کلیدی را از دیدگاههای مختلف نشان میدهد. بنابراین، وقتی شما کلمات کلیدی خاصی دریافت نمیکنید، بینشی درباره جستجوهای پرطرفدار در ۲۴ ساعت گذشته به دست خواهید آورد . در این شرایط، مراقب باشید که روی کلمات کلیدی که کوتاه مدت هستند تمرکز نکنید.
۷. توجه به کلمات کلیدی پیشنهادی یا LSIها
LSI کوتاه شدهی عبارت «Latent Semantic Indexing» یا « فهرست بندی معنایی نهفته» است. . این هوش مصنوعی (AI) جدید از سیستمهای وابسته به ریاضیات استفاده میکند تا ارتباط بین یک لغت و مفهوم آن در بخشی از محتوا را پیدا کند.
با نمایش کلمات کلیدی LSI، گوگل ترندز میتواند کمک شایانی به سئو on-page یک وب سایت داشته باشد. تصور کنید که شما مقالهای درباره بیتکوین نوشتهاید، استفاده از «Related Queries» و «Related Topics»، گوگل به شما لیستی از عبارات را نشان میدهد که ارتباط نزدیکی به عبارت اصلی دارند. سپس باید این عبارات را طبق استاندارد مناسب به وبلاگتان اضافه کنید.
همانطور که گوگل ترندز پیشرفتهتر میشود، جنبههای متنی محوریت بیشتری میگیرند. افزودن عبارات به متن میتواند به چند روش انجام شود:
- استفاده از ابزار مقایسه «Compare» برای اضافه کردن کلمه کلیدی جدید و مقایسه آن با کلمه کلیدی فعلی
- فیلتر کردن جستجو بر اساس کشور «Country» یا دسته بندی «Category»
- انجام جستجو در وب
نکات تکمیلی استفاده گوگل ترندز(Google Trends) برای سئو
گوگل ترندز به شیوهای بسیار نسبیتی کار میکند و نتایج با محبوبیت کلی ترندها مقایسه نمیشوند، بلکه درعوض موفقیت قبلی کلمه کلیدی انتخابی شما است که مدنظر قرار میگیرد.
به عنوان مثال، اصطلاح «مسابقات زیبایی» را در نظر بگیرید. این عبارت پیش از همه گیری کرونا یک عبارت محبوب در جستجوی گوگل بود، اما اگر به روند مسابقات زیبایی در ۱۲ ماه گذشته نگاه کنید متوجه میشوید که به پایینترین حد خود رسیده است. حال تاریخ را به سال ۲۰۰۵ تغییر دهید تا نمودار تغیرات خودش را بهتر نشان دهد.
با این تغییر خواهید دید نمودار ترسیم شده شبیه به یک ضربان قلب ثابت است. این یکی دیگر از ویژگیهای جستجوی فصلی به شمار میرود که این ابزار آن را به شما نشان میدهد.
سخن پایانی
ابزارهای امروزی با توجه به نیاز روز کاربران توسط شرکتهای برتر جهان مانند گوگل ارائه میشوند. گوگل ترندز به عنوان یکی از ابزارهای کاربردی گوگل این امکان را برای کاربران فراهم میکند که بتوانند کلمههای کلیدی پرطرفدار را برای ارتقاء رتبه وب سایتشان پیدا کنند. این ابزار رایگان یکی از بهترین گزینهها برای بهبود رتبه وب سایتها محسوب میشود و کاربران و مدیران سایتها باید حتماً آن را برای دیده شدن کسب و کارشان در دنیای آنلاین در نظر داشته باشند.
برای کسب رتبههای بهتر در موتورهای جستجو پیشنهاد میکنیم مطلب گوگل ادوردز چیست را نیز در مجله هاست ایران مطالعه کنید.