میزبانی وب

۷ اشتباه در انتخاب هاست که هرگز نباید مرتکب شوید!

به این post امتیاز دهید

انتخاب هاست مناسب، یکی از مهم‌ترین بخش‌های راه‌اندازی یک وب‌سایت است که موفقیت یا شکست سایت را تضمین می‌کند. شرکت‌های زیادی وجود دارند که خدمات میزبانی سایت ارائه می‌دهند و هر یک پلن‌های متنوعی دارند که برای نیازها و بودجه‌های متفاوت طراحی شده‌اند و ملاحظات فنی متفاوتی هم دارند به همین دلیل پیچیده به نظر می‌آیند.

فارغ از اینکه در حال راه‌اندازی یک بلاگ هستید یا فروشگاه آنلاین و شاید یک وب‌سایت شرکتی، درهرحال باید مطمئن شوید که Host انتخابی قابل‌اعتماد است، بازده بالایی دارد و همیشه در دسترس است تا هنگامی‌که نیاز دارید به شما کمک کند.

همه پکیج‌های میزبانی که در بازار پیدا می‌کنید مساوی نیستند و در انتخاب بهترین هاست ، خطرهای زیادی وجود دارد که ممکن است درگیرشان شوید!

در این مقاله ۷ اشتباه متداول در انتخاب هاست را یادآوری می‌کنیم که هرگز نباید مرتکب شوید تا وقت و پولتان به هدر نرود!

انتخاب هاست رایگان برای وب سایت

شاید شعار تبلیغاتی «پلن میزبانی رایگان» به طرز وسوسه انگیزی جذاب باشد؛ اما بدون شک انواع مشکلات را در ادامه مسیر برای شما و ساییتان ایجاد خواهد کرد که فقط به تعدادی از آن‌ها اشاره می‌کنیم:

  • سایتتان به طرز آزاردهنده‌ای کند خواهد بود و اگر از محدودیت پهنای باند میزبان عبور کنید، حتی ممکن است اصلا بالا نیاید! این مشکل برای کسب‌وکارتان بسیار زیان‌آور است و شمارا تحت کنترل یک میزبان بی‌کیفیت قرار می‌دهد.
  • میزبان می‌تواند در هر زمان و بدون اجازه، انواع زیادی تبلیغات را در سراسر سایتتان قرار دهد.
  • اگر کسب‌وکارتان توسعه پیدا کند (که امیدواریم بکند) نمی‌توانید ساییتان را از نظر مقیاس‌پذیری گسترش دهید.
  • سئوی سایتتان به‌شدت تحت تاثیر قرار می‌گیرد و رتبه‌تان در گوگل پایین می‌آید یا شاید اصلا در نتایج ظاهر نشود!
  • نمی‌توانید همه اسکریپت‌هایی که نیاز دارید را اجرا کنید.

اگر می‌خواهید بر سایتتان کنترل داشته باشید و گزینه‌های زیادی برای گسترش داشته باشید هرگز در دام پکیج‌های «رایگان» میزبانی نیفتید!

تست نکردن خدمات پس از فروش

یک‌راه عالی برای پیدا کردن مناسب‌ترین پکیج میزبانی برای نیازهای سایتتان، تست خدمات پس از فروش میزبان انتخابی است. اگر این کار را انجام ندهید، شاید بعدا که به مشکل برخوردید، کسی وجود نداشته باشد که کمکتان کند! هر میزبانی می‌تواند ادعا کند که خدمات پشتیبانی شبانه‌روزی ارائه می‌دهد اما بهتر است قبل از امضای قرارداد ادعایشان را تست کنید.

پس به وب‌سایت شرکت میزبان دقت کنید، سوالات متداولشان را بخوانید و تعدادی سوال مطرح کنید که در سایت پاسخ داده نشده است. از همه گزینه‌های در دسترس استفاده کنید تا از طریق تلفن، ایمیل، چت و هر راه دیگری که خودشان اعلام کرده‌اند تماس بگیرید و سوالهایتان را بپرسید تا متوجه شوید که پاسخ‌هایشان چقدر صادقانه، موثر و مفید است.

نداشتن ضمانت بازگشت وجه

پس‌ازاینکه با یک میزبان جدید قرارداد بستید، شاید متوجه شوید که به دلایل مختلفی مناسب نیستند. اگر به‌اندازه کافی حواستان جمع بوده باشد یک میزبان انتخاب کرده‌اید که ضمانت بازگشت پول دارد، پس می‌توانید بدون از دست دادن پولتان قرارداد را فسخ کنید؛ اما اگر بی‌توجهی کرده باشید، همه پولتان را از دست می‌دهید! این نکته در زمان تغییر میزبان به دلیل توسعه سایت هم مفید است و باید به خاطر بسپارید.

پس شرایط قرارداد را به‌دقت بخوانید تا ۱۰۰% در مورد بازگشت پول، بازه زمانی بازگشت و درصد مرجوعی مطمئن باشید.

حفظ نکردن اطلاعت تماس میزبان

داشتن سیستم خدمات مشتریان خوب برای یک میزبان وب مزیت بزرگی است؛ اما اگر سرورهای میزبان از کار بیفتند و شما نیاز به پشتیبانی داشته باشید چه می‌شود؟ اگر حداقل یک آدرس ایمیل شرکت میزبانی را داشته باشید یا خط تلفن پشتیبانی را بدانید، می‌توانید با آن‌ها تماس بگیرید و معطل بالا نیامدن وب‌سایت و در دسترس نبودن فورم یا چت نشوید. هر چه زودتر از آن‌ها کمک بگیرید و مشکلات سایت را حل کنید، سایتتان سریع‌تر بالا می‌آید و فروش از دست نمی‌دهید.

تحقیق نکردن راجع به محدودیت پلن ها

شرکت‌های میزبانی وب معمولا سعی می‌کنند تا با گزینه‌های ظاهرا نامحدود شمارا جذب کنند. بهتر است قبل از اینکه قرارداد امضا کنید پیشنهادشان را چک کنید برای اینکه حتی «گزینه‌های نامحدود» هم محدودیت دارند! البته این محدودیت‌ها در ابتدا برایتان توضیح داده نمی‌شود به همین دلیل باید سایت را به‌دقت بخوانید تا خودتان محدودیت‌ها را پیدا کنید.


مقاله مرتبط: چه مقدار پهنای باند برای وب‌سایت مورد نیاز است؟


پهنای باند یکی از متداول‌ترین فاکتورهای گمراه‌کننده در پکیج‌های میزبانی است چراکه ادعا می‌کنند نامحدود است اما در واقعیت این‌طور نیست. وقتی سایتتان پهنای باند مشخصی را استفاده کند، متوجه می‌شوید که سرعت و بازده سایت به‌شدت کاهش پیدا می‌کند که می‌تواند روی تجربه کاربری بازدیدکنندگان سایت و فروشتان تاثیر منفی بگذارد.

احتمالا متوجه می‌شوید که اجازه ندارید نرم‌افزار هم نصب کنید و SSH و یا گزینه‌ای برای حساب‌های متعدد POP هم ندارید.

پس تمام تلاشتان را بکنید تا محدودیت را حتی در پلن‌های نامحدود پیدا کنید!

نخواندن نظرات کاربران

مانند هر خدمات دیگری، خواندن نظرات کاربری راه خوبی برای بررسی کیفیت خدمات یک میزبان وب است. بررسی نظرات کاربران فعلی و قبلی میزبان انتخابی کمک می‌کند تا بلافاصله شرکت‌های نامناسب را از لیست منتخب کنار بگذارید، مخصوصا اگر یکی از شرایط زیر را داشته باشند:

  • پشتیبانی نامناسب- اگر کاربرها در این مورد اعتراض کرده‌اند، حتما جدی بگیرید.
  • سرعت پایین و بالا نیامدن مستمر سایت- اگر مردم این مشکلات را به‌صورت مستمر تجربه کرده‌اند، احتمالا سایت شما هم با همین مشکلات روبرو خواهد شد.
  • مشکلات امنیتی- باید مطمئن شوید که سایتتان امن است پس اگر هر نوع نگرانی در این مورد مطرح‌شده، حتما جدی بگیرید.

یادتان باشد اگر همه نظرات کاربری به نظر خوب و مثبت هستند، احتمالا توسط خود شرکت میزبانی، مهندسی شده‌اند تا فقط نظرات کاربری مثبت و موافق وجود داشته باشد! در عوض در جستجوی نقد و بررسی متخصصان دنیای تکنولوژی و طراحان سایت معتبر باشید چراکه این افراد اغلب صادق هستند و واقعیت را مطرح می‌کنند.

بکاپ نگرفتن مستمر از وب سایت

هرگز نباید داده سایتتان را از دست بدهید؛ اما اگر بهترین و معتبرترین میزبان را داشته باشید هم متاسفانه ممکن است این اتفاق بیافتد. پس اگر دوست ندارید که محتوایتان را در گوگل جستجو و جمع‌آوری کنید یا در وب‌سایت Archive.org پیدایشان کنید، بهتر است بک آپ‌های مستمر بگیرید.


مقاله مرتبط: چگونه از وب‌سایتمان بکاپ بگیریم؟


کلام آخر

۷ اشتباه متداول در انتخاب میزبان وب را خوب به خاطر داشته باشید و سعی کنید تا جایی که می‌توانید از آن‌ها دوری‌کنید. در عوض راه‌حل‌های پیشنهادی در این مقاله را اجرا کنید تا در راه‌اندازی و مدیریت سایتتان با مشکلی روبرو نشوید.

انتخاب یک شرکت میزبانی وب معتبر بهترین کاری است که برای سایت و کسب‌وکارتان انجام می‌دهید و موفقیتتان را تضمین می‌کنید.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

  +  86  =  94

دکمه بازگشت به بالا