سایر

گزینش محتوا چیست و چگونه باعث صرفه‌جویی در وقت می‌شود؟

به این post امتیاز دهید

تولید محتوای با کیفیت برای کاربران یکی از زمان‌گیرترین جنبه‌های بازاریابی دیجیتال است. اگر زمان کافی برای جستجو، تحقیق و توسعه‌ی چنین محتوایی در دست ندارید، گزینش محتوا بهترین راه است. دستچین کردن و برگزیدن محتوا درواقع راهکاری جایگزین برای ایجاد محتوای اختصاصی به شمار می‌رود.

محتوای گزینش‌شده چیست؟

گزینش محتوا یا content curation یعنی شما اطلاعات موردعلاقه مخاطبان‌تان را گردآوری کنید و با آن‌ها در کانال‌های مختلف به اشتراک بگذارید. اگر تابه‌حال توییت کاربر دیگری را ریتوییت کرده‌اید یا حتی پست کسی را در فیسبوک‌تان به اشتراک گذاشته‌اید، شما هم از شیوه‌ی گزینش محتوا بهره گرفته‌اید.

هدف اصلی این شیوه درواقع ادامه‌ی روند گردآوری، ارائه‌ی محتوا و اطلاعات مفید برای دنبال‌کنندگان‌تان است. حتی اگر محتوا اصالتاً به خودتان تعلق نداشته باشد هم مخاطبان همچنان شما را به خاطر به اشتراک گذاشتنش تحسین خواهند کرد. بدین ترتیب کسب‌وکار شما به شکل تأثیرگذارتر و معتبرتری در صنعت‌تان به نظر خواهد رسید.

ایجاد شبکه‌ی اطلاعات یکی دیگر از جنبه‌های گزینش محتوا به شمار می‌رود. هرچه اطلاعات افراد را بیشتر به اشتراک بگذارید، تمایل آن‌ها هم برای به اشتراک گذاشتن محتوای اصلی شما افزایش خواهد یافت. بدین ترتیب به سایر کاربران کمک می‌کنید که بهتر دیده شوند و کسب‌وکار خودتان هم در نتیجه بیشتر دیده می‌شود.

گزینش محتوا چگونه به صرفه‌جویی در وقت کمک می‌کند؟

گزینش محتوا

پیدا کردن ایده‌ی اصلی محتوا و تنظیم و توسعه‌ی آن یکی دشوارترین مراحل در ایجاد محتوای باکیفیت است. وقتی محتوای دیگران را به اشتراک می‌گذارید، در صرف این زمان صرفه‌جویی می‌کنید و از زحمت اضافه دور می‌مانید.

البته شما هم باید کلمات خودتان را به این محتوای انتخاب‌شده اضافه کنید تا اهمیت آن را برجسته‌تر نشان دهید؛ اما در هر صورت مدت زمانی که برای تنظیم نهایی محتوای دستچین‌شده صرف می‌کنید باز هم نسبت به زمان موردنیاز برای ایجاد محتوا کمتر است.

برای مثال، تصور کنید مطلب جالبی را در یک وبلاگ دیگر می‌خوانید و معتقدید که مناسب وب‌سایت شماست. حالا می‌توانید از نقل‌قول و لینک مستقیم به این مطلب در محتوای خودتان استفاده کنید و مهم‌ترین بخش‌های آن را هم برجسته‌تر نشان دهید.

سؤال مهمی که در این مرحله پیش می‌آید این است که آیا این روش دزدی ادبی نیست؟ پاسخ صحیح هم این است که اگر به روش درست انجامش دهید، خیر. شما قرار نیست محتوا را به‌صورت کامل در وب‌سایت خود کپی و ادعا کنید که به شما تعلق دارد. این روش درواقع یک راه حرفه‌ای و مفید است که می‌تواند محتوای دیگران را هم به کمک صفحه‌های وب‌سایت شما در معرض دید مخاطبان بیشتری بگذارد.

۸ نکته‌ی مهم در گزینش محتوا

۸ نکته‌ی مهم در گزینش محتوا

اگر تصمیم دارید که محتوای وب‌سایت‌تان را از صفحه‌های دیگران برگزینید، باید حواستان را جمع کنید تا این اقدام باعث بروز واکنش منفی از سوی نویسندگان مطالب نشود و به شما به چشم دزد نگاه نکنند. به همین خاطر بهتر است به این ۸ نکته‌ی مهم توجه کنید تا با مشکل مواجه نشوید.

۱ . محتوای مناسب وب‌سایت‌تان را پیدا کنید

حتماً باید محتوایی را پیدا کنید که با حیطه‌ی فعالیت یا هدف محتوای شما سازگار باشد. برای مثال اگر کسب‌وکارتان در حوزه‌ی تعمیرات رایانه است، نباید مطلبی درباره‌ی بهترین مکان‌های مناسب ماهیگیری به اشتراک بگذارید. ارتباط محتوا با زمینه‌ی فعالیت شما از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است. این موضوع به بهینه‌سازی محتوا برای موتورهای جستجو کمک می‌کند و از نظر مخاطبان‌تان هم مهم است.


مقاله مرتبط: چگونه از بازاریابی محتوا برای افزایش آگاهی، اعتماد و فروش استفاده کنیم؟


۲ . منابع باید معتبر باشند

تنها محتوای منابع معتبر را به اشتراک بگذارید. دنیای اینترنت پر است از خبرهای جعلی و شما نباید در دام این اطلاعات نادرست بیفتید. به اشتراک گذاشتن اطلاعات جعلی می‌تواند وجهه نام تجاری و همچنین شهرت‌تان را در دنیای مجازی تخریب کند.

پیش از آنکه محتوای منبعی را در وب‌سایت‌تان به اشتراک بگذارید، حتماً صحت و اعتبار آن را موردبررسی قرار دهید.

۳ . عنوان را تغییر دهید

باز هم به خاطر داشته باشید که نباید مطلب فرد دیگری را در صفحه خودتان کپی کنید. شما باید وب‌سایت‌تان را از صفحه‌ای که محتوایش را گزینش کرده‌اید تمایز دهید و برای این کار بهتر است عنوان منحصربه‌فرد خودتان را برای این محتوای تازه تعریف کنید. این عنوان تازه باید با توجه به شخصیت شما یا برندتان نوشته شود و نگاه خودتان را داشته باشد. شما اساساً یک مطلب تازه ایجاد می‌کنید اما آن را به یک منبع دیگر ارجاع می‌دهید.

۴. تصاویر تازه اضافه کنید

استفاده از تصاویر متعلق به خودتان در محتوا می‌تواند شما را از مواجه شدن با مشکلات مربوط به کپی‌رایت هم دور نگه دارد. البته بسیاری از نویسندگان از به اشتراک گذاشته شدن آثارشان در دنیای اینترنت خوشحال می‌شوند، اما این حس معمولاً در ارتباط با تصاویر وجود ندارد. بازهم یادآور می‌شویم که این مطلب تازه اساساً محتوای شماست و از محتوای دیگران هم صرفاً برای تأکید بر موضوع بهره می‌برید.

علاوه بر موارد ذکرشده، مخاطبان‌تان هم به‌خوبی متوجه می‌شوند که شما قصد ندارید محتوای دیگران را کپی کنید.

۵. نام منبع را ذکر کنید

یادتان باشد که همیشه باید نام منبع را در ادامه‌ی محتوا و نقل‌قول ذکر کنید. برای مثال، نام نویسنده، وب‌سایت و لینک اصلی مطلب را در محتوایتان قرار دهید. با این اقدام به مخاطبان نشان می‌دهید که محتوا اصالتاً متعلق به جای دیگریست و آن‌ها هم می‌توانند در صورت تمایل به لینک مقاله اصلی مراجعه کنند.

لینک دادن به محتوای اصلی همچنین باعث می‌شود نویسنده آن یک بک لینک ایجاد کند. ایجاد بک لینک به رتبه و اعتبار وب‌سایت‌ها کمک می‌کند و احتمالاً باعث می‌شود نویسنده از به اشتراک گذاشته شدن اثرش کمتر ناراحت شود.

۶. از محتوای اصلی نقل‌قول کنید

نباید محتوای دیگران را به‌طور کامل در وب‌سایتتان کپی کنید. نقل‌قول کردن همان روش مفیدی است که در این مرحله به کمکتان می‌آید. این روش کاملاً حرفه‌ای است و میان محتوای شما و مطلب گزینش‌شده تمایز ایجاد می‌کند.

اگر از پنل WordPress استفاده می‌کنید، امکان نقل‌قول کردن با ابزار Blockquote برایتان فراهم خواهد بود. همچنین می‌توانید کد HTML معادل آن را که <blockquote> است، در متن وارد کنید.

۷. محتوای منحصربه‌فرد تولید کنید

همان‌طور که گفتیم، دستچین کردن محتوا در صرف وقت شما صرفه‌جویی می‌کند؛ اما نباید از تولید محتوای باکیفیت غافل شوید. وقتی مطلب شخص دیگری را بازنشر می‌دهید، بهتر است خودتان هم محتوا تولید کنید و میزان این محتوا حداقل نیمی از صفحه باشد. برای مثال در مطلب‌تان به خوانندگان توضیح دهید که این نقل‌قول چگونه به موضوع اصلی مربوط می‌شود.

به زبان ساده‌تر اگر ۲۵۰۰ کلمه از مطلب شخص دیگری را در وب‌سایت‌تان به اشتراک می‌گذارید، حتماً ۱۲۵۰ کلمه هم خودتان محتوا تولید کنید.

۸. CTA ایجاد کنید

یادتان نرود که باید یک دکمه‌ی فراخوان مناسب هم در انتهای مطلب‌تان طراحی کنید. این CTA می‌تواند به شکل یک سؤال مستقیم از خوانندگان پرسیده شود و آن‌ها را به درج نظر شخصی‌شان دعوت کند. CTA مناسب همچنین می‌تواند علاقه‌مندان را به صفحه‌ی خرید محصول یا مطالب مشابه هم راهنمایی کند. طراحی دکمه‌ی فراخوان اساساً بدین منظور صورت می‌گیرد که فرصت آشنایی بیشتر را با سایر بخش‌های وب‌سایت برای بازدیدکنندگان فراهم آورید.


مقاله مرتبط: ٥ تکنیک برای طراحی بهتر دکمه CTA


هرچه بازدیدکننده زمان بیشتری را در وب‌سایت بگذراند، احتمال کسب درآمد شما از تجربه او افزایش می‌یابد.

۱۲ ابزار مفید برای گزینش محتوا

ابزار مفید برای گزینش محتوا

اینترنت سرشار است از ابزارهای متنوعی که به شما کمک می‌کنند محتواهای جالب پیدا کنید؛ اما انتخاب ابزار مناسب فقط به هدف و موضوع موردنظر شما بستگی دارد.


مقاله مرتبط: ابزارهای رایگان برای یادآوری و نظارت بر تغییر محتوای وب‌ سایت


در ادامه ۱۲ ابزار از محبوب‌ترین‌ها را در این زمینه به شما معرفی می‌کنیم.

Feedly

Feedly یک وب‌سایت اینترنتی است که منحصراً در زمینه گردآوری و ارائه مطالب مختلف دنیای وب فعالیت می‌کند. این وب‌سایت اساساً یک RSS reader است که شما را قادر می‌سازد تا فهرست شخصی‌سازی شده‌ای از محتواهای مختلف را یک‌جا فراهم آورید و همه را با هم بخوانید. ابزار مذکور مخصوصاً در یافتن محتوای تازه و همکاری‌های وب‌سایتی انعطاف‌پذیر است.

طراحی وب‌سایت Feedly به‌خصوص برای افرادی مناسب است که به‌سرعت در میان مطالب مختلف به‌دنبال محتوای موردنظرشان جستجو می‌کنند. در این ابزار می‌توانید وب‌سایت‌ها را دقیقاً انتخاب و دنبال کنید و به همین خاطر قادر خواهید بود به همان محتوای موردنظرتان دست یابید.

Netvibes

Netvibes در زمینه‌ی گزینش کردن محتوا یا حتی دنبال کردن اطلاعات و ترندهای روز اینترنت پلتفرم پایین رده‌ای به شمار می‌رود. این ابزار رایگان مبتنی بر وب گزینه‌های متعددی را برای شخصی‌سازی کردن ارائه می‌کند و شما را قادر می‌سازد تا محتوای موردنظرتان را به همین منوال جستجو کنید.

البته توانایی‌های Netvibes فراتر از دنبال کردن فیدهای RSS است. شما در این ابزار می‌توانید کلمه‌های مشخصی را برای جستجوی خودکار در گوگل معین کنید. همچنین قادر خواهید بود محتوای یوتیوب را به‌صورت به‌روزرسانی‌شده دنبال کنید یا اپلیکیشن اختصاصی خودتان را برای بهره گرفتن در این سیستم بسازید.

BuzzSumo

BuzzSumo یک ابزار منعطف برای بهره گرفتن در زمینه‌های مختلف به شمار می‌رود. این ابزار مخصوصاً برای افرادی مناسب است که از روش‌ «آسمان‌خراش» و دستچین کردن محتوا بهره می‌برند یا گرایش‌های پرطرفدار شبکه‌های اجتماعی را دنبال می‌کنند. BuzzSumo دارای ابزارهای متعددی است و بسیاری از بازاریابان به همین خاطر از آن برای توسعه‌ی انواع استراتژی‌های محتوا استفاده می‌کنند.

BuzzSumo متأسفانه یک ابزار پولی است و همین مورد اصلی‌ترین اشکال آن به شمار می‌رود. البته در نسخه رایگان آن هم می‌توانید به جستجوی محتوا بپردازید؛اما نتایج به نمایش درآمده محدود خواهند بود.

Curata

Curata پلتفرم بازاریابی و نرم‌افزار گزینش محتوا در قالب یک اپلیکیشن فوق‌العاده است. این پلتفرم ماشین خودآموزی دارد که به تصحیح گزینش محتوا در نتایج جستجو کمک می‌کند و باعث می‌شود سازماندهی و زمینه‌یابی محتوا به‌آسانی صورت گیرد.

قابلیت به اشتراک‌گذاری مطالب با وبلاگ، شبکه‌های اجتماعی و وب‌سایت از طریق این پلتفرم به‌صورت مستقیم امکان‌پذیر است و همین ویژگی را باید مهم‌ترین توانایی Curata بدانیم. Curata یک اپلیکیشن به اشتراک‌گذاری اجتماعی و ابزار گزینش محتواست که می‌تواند بر موفقیت شما تأثیر مثبت بگذارد.

CoSchedule

CoSchedule هم یک ابزار چند منظوره‌ی دیگر برای توسعه‌ی محتواست. در این مثال بیشتر بر ابزار Headline Analyzer تأکید داریم که کاملاً رایگان است. وقتی عنوان تازه‌ای برای محتوای گزینش‌شده برمی‌گزینید، CoSchedule به شما کمک می‌کند متوجه شوید که آیا این عنوان به اندازه‌ی کافی برای مخاطبان جذاب است یا خیر.

سیستم CoSchedule همه‌ی کلمه‌های درون عنوان را تحلیل می‌کند و گزارش می‌دهد که این عنوان ممکن است چقدر موفق باشد. امتیاز از ۰ تا ۱۰۰ محاسبه می‌شود و هرچه به ۱۰۰ نزدیک‌تر باشید، احتمال موفقیت عنوان هم بیشتر خواهد بود. درواقع هر امتیازی بیش از ۷۵ فوق‌العاده است.

Pinterest

Pinterest بیش از هرچیز یک وب‌سایت اجتماعی خوانده می‌شود، اما نباید توانایی‌اش را درزمینه‌ی گزینش محتوا نادیده بگیرید. در این وب‌سایت میلیون‌ها تصویر مختلف که توسط کاربران متعدد به اشتراک گذاشته شده‌اند، وجود دارند و می‌توانید تصویر موردنظرتان را در میان آن‌ها پیدا کنید.

البته باید ابتدا در Pinterest ثبت‌نام کنید تا بتوانید نسخه کامل آن را مشاهده کنید. از طرفی امکان ورود با حساب کاربری فیسبوک یا گوگل هم در آن فراهم شده است.

Scoop.it

Scoop.it سیستمی است که منحصراً برای گزینش محتوا ایجاد شده است. این پلتفرم قادر است محتوا را گردآوری و همچنین توزیع کند. Scoop.it دارای ویژگی‌ها و ابزارهای مفیدی است که به شما کمک می‌کنند به بهترین مطالب در دنیای اینترنت دسترسی پیدا کنید و محتواهای بی‌نظیری بیافرینید.

در Scoop.it باید کلمه‌های کلیدی موردنظرتان را وارد کنید تا موتورهای جستجوی آن به دنبال مطالبی با همان کلمه‌ها بگردند. این ابزار همچنین یک سیستم خودآموز به شمار می‌رود که میزان صحت مطالب جستجوشده را به مرور افزایش می‌دهد. بدین ترتیب Scoop.it خودش را با فعالیت‌های شما مطابقت می‌دهد تا مطالب مناسب‌تری را در هنگام گزینش محتوا جستجو کند.

Quora

Quora یکی از بهترین مراجع برای کاربرانی است که به دنبال پاسخ مناسب برای پرسش‌هایشان هستند. انواع پاسخ‌ها در این وب‌سایت دیده می‌شود، اما میزان پاسخ‌های حرفه‌ای و کارشناسانه همیشه بیشتر است و به‌راحتی می‌توانید محتوای موردنظرتان را از میان آن‌ها گزینش کنید.

درواقع بسیاری از نویسندگان از Quora به‌عنوان مبنای اصلی مطلبشان بهره می‌برند تا محتوای خود را به شکل پاسخی برای پرسش‌های دیگران شکل دهند.

Listly

Listly یک اپلیکیشن مبتنی بر وب است که به شما در تسریع گزینش فهرست‌های محتوا کمک می‌کند. این ابزار همچنین یک پلتفرم به اشتراک‌گذاری است که در محیط آن می‌توانید فهرست‌هایی از محتوای دیگران ایجاد یا به محتوای آن‌ها چیزی اضافه کنید. Listly همچنین از امکان به اشتراک‌گذاری محتوا در شبکه‌های اجتماعی مختلف و وب‌سایت شما پشتیبانی می‌کند.

ابزار Listly یک پلاگین اختصاصی در پلتفرم WordPress و اپلیکیشن اختصاصی در سیستم‌عامل iOS دارد. بدین ترتیب می‌توانید روی گوشی هوشمندتان هم فهرست‌های محتوا را گزینش کنید.

Slideshare

Slideshare پلتفرمی مناسب برای گزینش محتوا و همچنین تولید محتوای اصیل است. این ابزار کاربران بسیاری دارد و اطلاعات معتبر و تخصصی درباره‌ی صنایع مختلف ارائه می‌دهد. اگر در وب‌سایت LinkedIn حساب کاربری داشته باشید، می‌توانید مطالب Slideshare را به‌راحتی با دیگران به اشتراک بگذارید.

Slideshare اصالتاً پلتفرمی برای سخنرانی‌ها و ارائه‌های نمایشی است؛ اما بسیاری از این مطالب به‌قدری بی‌نظیر تدوین شده‌اند که می‌توانید برای مقاصد گزینش محتوا هم از آن‌ها بهره ببرید.

Pocket

Pocket را احتمالاً باید از محبوب‌ترین ابزارهای گزینش محتوا در اینترنت قلمداد کنیم. این پلتفرم دارای قابلیت‌های یکپارچه‌سازی با ابزارهای آنلاین متعدد است و درعین‌حال محلی برای ذخیره کردن مطالب مختلفی به شمار می‌رود که در فضای اینترنت پیدا می‌کنید.

Pocket از اندروید، iOS و اساساً هر پلتفرم و دستگاهی که بتواند از مرورگر وب استفاده کند، پشتیبانی می‌کند. در این ابزار به‌راحتی می‌توانید به‌دنبال مطالب و محتوای موردنظرتان بگردید و ذخیره‌اش کنید تا هر زمان که مایل بودید به گزینش آن بپردازید.

 Twitter List

Twitter چیزی فراتر از پلتفرم شبکه اجتماعی برای تعامل با مخاطبان است. این ابزار همچنین برای گزینش کردن محتوا هم به کار می‌رود. درواقع بسیاری از کاربران شبکه اجتماعی Twitter پست‌های سایر کاربران را به شیوه‌ی گزینش محتوا به اشتراک می‌گذارند. بسیاری از این کاربران از Lists در Twitter استفاده می‌کنند.

به Lists به‌عنوان دسته‌بندی در Twitter بنگرید. شما می‌توانید فهرست به‌خصوص خودتان را ایجاد و کاربران متعددی را به آن بیفزایید. همچنین قادر خواهید بود به فهرستی که سایر کاربران ایجاد کرده‌اند بپیوندید. در هر صورت می‌توانید به منابع محتوایی مختلف دسترسی پیدا کنید.

به اشتراک‌گذاری محتوای باکیفیت

گزینش محتوا روش سریعی است که محتوای مناسب و جذاب را به وب‌سایت شما اضافه می‌کند. البته همچنان باید زمان مناسبی بگذارید و محتوای اصیل تولید کنید؛ اما گزینش محتوا همچنان وجهه‌ی حرفه‌ای شما را حفظ می‌کند. محتوایی را که ارائه می‌کنید، گسترش دهید و با سایر کاربران یک شبکه ارتباطی ایجاد کنید تا آن‌ها هم محتوای شما را با مخاطبان‌شان به اشتراک بگذارند.

خرید هاست لینوکس

تیم تحریریه هاست ایران

تیم تحریریه مجله هاست ایران متشکل از کارشناسان و نویسندگان متخصص در حوزه وب و هاستینگ است. این تیم با هدف ارائه محتوای ارزشمند و به‌روز به کاربران، به بررسی و تحلیل خدمات مختلف هاستینگ، آموزش‌های فنی و راهنمایی‌های کاربردی می‌پردازد. اعضای تیم با تجربه و دانش خود، سعی در ارتقاء آگاهی کاربران دارند و به آنها کمک می‌کنند تا بهترین تصمیمات را در زمینه انتخاب خدمات آنلاین بگیرند. تعهد به کیفیت و دقت در ارائه اطلاعات، از ویژگی‌های بارز این تیم است.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

47  +    =  52

دکمه بازگشت به بالا