میزبانی وب

راهنمای کامل خرید سرور

راهنمای مطالعه
۵/۵ - (۲ امتیاز)

آیا میدانید سرور چیست؟ سرور (Server) به سیستم یا کامپیوتری گفته می‌شود که داده‌ها، منابع، برنامه‌ها یا خدمات را از طریق یک شبکه اینترنتی (LAN یا WAN) به رایانه‌های دیگر (که به آن‌ها کلاینت می‌گویند) ارائه می‌دهد. سرور بر اساس عملکردهای مختلفی که ارائه می‌کند می‌تواند سرور فایل، سرور برنامه، سرور وب، سرور مجازی، سرور پایگاه داده، سرور پروکسی یا سرور نظارت و مدیریت باشد. از نظر تئوری، هرگاه یک کامپیوتر داده‌هایی را با یک سیستم کلاینت به اشتراک بگذارد، به عنوان سرور در نظر گرفته می‌شود. سرور از طریق روش ساده «درخواست و پاسخ» کار می‌کند. به این صورت که شما درخواست ارائه محتوای وب و … را به سرور ارسال می‌کنید و سرور نیز صفحات و محتوای مدنظر شما را در پاسخ ارسال می‌کند. بنابراین هر بار که به یک صفحه وب جدید دسترسی پیدا می‌کنید یا به صورت آنلاین خرید می‌کنید، مجموعه‌ای از فرآیندهای آنی در یک سرور رخ می‌دهد.

چه کسانی به سرور نیاز دارند؟

سرورها بخشی جدایی‌ناپذیر از برنامه رشد هر شرکت به شمار می‌آیند. استفاده از سرور، یک سرمایه‌گذاری حیاتی برای کسب و کارهاست که مزایای زیادی را برای آن‌ها به دنبال دارد.

کسب و کار کوچک

زمانی که تعداد کارمندان از مرز چند نفر فراتر می‌رود و مدیریت وظایف و به‌روزرسانی تک تک کامپیوترها در شبکه دشوار می‌شود، زمان آن فرا می‌رسد که مدیر این کسب و کار کوچک، اقدام به تهیه یک سرور ساده کند. سرور برای کارکنان شرکت‌ها فضای ذخیره سازی، پلتفرم ایمیل، امکان دسترسی سریع به داده‌ها، میزبانی برنامه‌ها و پایگاه‌های داده با پهنای باند بالا، اتصال شبکه پایدار و سایر خدماتی که یک سرور می‌تواند به طور قابل اعتماد ارائه دهد، فراهم می‌کند.

کسب و کارهای بزرگ

سرورها بخش مهمی از زیرساخت‌های فناوری کسب و کارهای بزرگ هستند. سرورها فایل‌ها و برنامه‌ها را ذخیره می‌کنند، میزبان وب‌سایت‌ها و پایگاه‌های داده بزرگ هستند، دسترسی از راه دور را برای کارمندان امکان‌پذیر می‌کنند، امور کاری مهم را مدیریت می‌کنند، حجم عظیمی از داده‌ها را به‌طور مؤثر و سریع پردازش می‌کنند، منابع مقیاس‌پذیر را ارائه می‌دهند و اجازه رشد و گسترش کسب‌وکار را می‌دهند. بدون استفاده از سرور مناسب، عملیات فناوری اطلاعات و پروژه‌های مهم شرکت‌ها غیر قابل انجام می‌شود.

ارائه دهندگان خدمات هاستینگ

ارائه دهندگان هاست انواع مختلفی از خدمات مانند میزبانی سرور برای سایت‌ها، سرور اپلیکیشن‌های مبتنی بر وب، سرورهای پست الکترونیکی، سرور اختصاصی، سرور مجازی، میزبانی ابری و… را ارائه می‌دهند. ارائه دهندگان خدمات هاستینگ می‌توانند سرورها را در مرکز داده خود قرار دهند و با استفاده از آن‌ها خدماتی را به مشتریان خود ارائه دهند.

استارت آپ‌ها

سرورها برای ذخیره و دسترسی به داده‌ها و اجرای برنامه‌های مختلف استفاده می‌شوند. این کامپیوترهای قدرتمند تبادل داده‌ها را تسهیل می‌کنند، که اساس همه برنامه‌های فناوری اطلاعات در کسب و کارهای گوناگون است. برای شروع کار، استارت‌آپ‌ها بسته به نیازشان می‌توانند از یک یا چند سرور استفاده کنند. معمولا بیشتر استارتاپ‌ها سرورهای ابری را انتخاب می‌کنند؛ زیرا این سرور‌ها ارزان‌قیمت هستند و با بودجه محدود استارتاپ‌ها همخوانی دارند. استارتاپ‌ها می‌توانند با افزایش مشتریان و گسترش کسب و کار خود، سرورهای فیزیکی موردنیاز خود را تهیه کنند.

مزایای استفاده از سرور

همانطور که در بالا گفته شد، سرورها بخش مهمی از زیرساخت فناوری اطلاعات هر شرکتی هستند و بدون آن ها، انجام امور روزمره یک کسب و کار قابل تصور نیست.

عملیات روزانه

سرور، علاوه بر اشتراک گذاری منابع و ایجاد امکان تبادل داده‌ها، به انجام بسیاری از عملیات روزانه ضروری یک کسب و کار کمک می‌کند. سرورها بسته به وظایفی که برای کسب و کارها انجام می‌دهند به انواع مختلفی طبقه‌بندی می‌شوند. شما می‌توانید مشخصات اجزای سرور را بر اساس عملکردهای مدنظرتان انتخاب کنید.

سرور فایل

یک سرور فایل، فایل‌ها و داده‌های برنامه‌ها را ذخیره می‌کند و آن‌ها را بین کاربران یا مشتریان به اشتراک می‌گذارد. این نوع سرور مانند یک دیسک درایو از راه دور عمل می‌کند و از قابلیت ذخیره سازی متمرکز استفاده می‌کند که می‌تواند توسط همه کاربران مجاز قابل دسترسی باشد. برای ساخت یک سرور فایل با کارایی بالا، چندین درایو با قابلیت تعویض و آپشن‌هایRAID  نرم افزاری یا سخت افزاری قابل تنظیم را انتخاب کنید. یک CPU کم مصرف می‌تواند گزینه خوبی برای این نوع سرورها باشد.

وب هاستینگ

یک سرور وب هاستینگ (میزبانی وب) برای میزبانی وب سایت‌ها یا برنامه‌های کاربردی آنلاین استفاده می‌شود و آن‌ها را از طریق اینترنت در دسترس کاربران قرار می‌دهد. وب سرور می‌تواند از فضای ذخیره سازی بزرگ و در نتیجه چندین وب سایت پشتیبانی کند.


مقاله مرتبط: کاربردهای سرور مجازی یا vps چیست؟


برای داشتن یک سرور وب هاستینگ کارآمد، امکان ارتقاء سخت افزار (به ویژه برای سایت‌های تجارت الکترونیک) ضروری است. افزایش ظرفیت رم این نوع سرور عملکرد بهتری را به شما ارائه می‌دهد.

سرور ایمیل

عملکرد سرور پست الکترونیکی، دریافت ایمیل‌های دریافتی از کاربران محلی و فرستنده‌های راه دور و ارسال ایمیل‌های خروجی برای تحویل به مقصد است. اگر خدمات ایمیل را با یک سرور ایمیل ارائه می‌کنید، اجزای سرور ایده آلی که به آن نیاز دارید، چندین درایو و تجهیزات RAID سخت افزاری یا نرم افزاری هستند؛ اما حتما نیازی نیست که از پردازنده قوی استفاده کنید.

سرور اپلیکیشن

یک سرور اپلیکیشن، میزبان برنامه‌های کاربردی است و بر روی یک فریم ورک نرم افزاری ساخته می‌شود. فریم ورک سرور دو مزیت را فراهم می‌کند؛ هم برای ایجاد اپلیکیشن‌های تحت وب و هم برای اجرای آن‌ها مورد استفاده قرار می‌گیرد. برخی از پلتفرم‌های معروف سرور اپلیکیشن عبارتند از JBoss Enterprise ، Application Platform، Apache Tomcat، Glassfish، WebLogic، Apache Geronimo، J2EE و … . نصب تجهیزات ذخیره‌سازی کلاس سازمانی مانند هارد دیسک‌های SAS  و RAM ECC در یک سرور اپلیکیشن مناسب است.

ذخیره سازی داده‌ها

سرور ذخیره سازی مانند سرور فایل برای ذخیره، ایجاد دسترسی و مدیریت امن داده‌ها، فایل‌ها و خدمات آنلاین استفاده می‌شود. این سرور برای ذخیره و ایجاد دسترسی کاربران به مقادیر گوناگون داده از طریق اینترنت یا یک شبکه محلی ساخته می‌شود. استفاده از درایوهای متعدد در سرور می‌توانند قابلیت ذخیره‌سازی بالایی را برای برآورده کردن نیازهای مرتبط با ذخیره داده‌ها فراهم سازد.

ارائه دهندگان خدمات اینترنتی (ISP)

ارائه دهندگان خدمات اینترنتی (ISP) از چندین سرور استفاده می‌کنند که هر کدام دارای پروتکل اینترنتی جداگانه (IP) هستند. روتر کاربر بسته‌های داده را به یک سرور خاص ارسال می‌کند؛ سپس سرور درخواست کاربر را رسیدگی می‌کند و پس از پردازش و ذخیره سازی داده‌ها، پاسخ را برای کاربر ارسال می‌کند.

 

انواع سرور

عاملی که در انتخاب فرم فکتور سرور نقش مهمی ایفا می‌کند «فضای فیزیکی» است. پیش از خرید سرور باید به این سوال پاسخ دهید که کدام سرور به بهترین شکل در فضایی که دارید جا می‌شود؟ ممکن است یک دفتر کوچک در اختیار داشته باشید یا مالک یک ساختمان بزرگ با فضای زیاد باشید. بر اساس فضای فیزیکی خود، می‌توانید سرورهایی را از بین انواع سرور تاور، رک یا تیغه ای تهیه کنید.

سرور ایستاده (Tower Server)

یک سرور Tower یا ایستاده به صورت عمودی نصب می‌شود. این سرور داخل یک جعبه عمودی، به عنوان یک سرور مستقل تعبیه می‌شود و می‌توانید آن را در دفتر کار خود قرار دهید. سرورهای تاور فضای زیادی را اشغال می‌کنند و به مانیتور، ماوس و کیبورد جداگانه نیاز دارند و از این رو شامل کابل کشی‌های زیادی نیز می‌شوند. اگر محل کار شما فضای فیزیکی زیادی دارد، می‌توانید به سراغ سرورهای ایستاده بروید. اکثر سرورهای ایستاده نیز امکان نصب سرور رک را دارند.

سرور رک (Rack Server)

رک سرور یا Rack Server، سروری است که در یک رک (قفسه) نصب می‌شود. هر رک می‌تواند چندین سرور که روی هم چیده شده‌اند را در خود جای دهد. رک سرورها می‌توانند از انواع ۱U، ۲U، ۳U یا ۴U باشند که در آن U بیانگر ارتفاع سرورهای rackmount است. رک سرورها، سرورهای قدرتمندی هستند و برای میزبانی پروژه‌های پیشرفته استفاده می‌شوند. مجموعه‌ای از رک سرورها، یک منظره رایج در مراکز داده است که از چندین قفسه تشکیل شده‌اند. بنابراین، اگر می‌خواهید قدرت چندین سرور را ترکیب کنید، سرورهای رک ایده‌آل هستند. سرورهای Rackmount که نزدیک به هم در یک رک قرار گرفته‌اند، آسان‌تر به هم متصل می‌شوند و امکان دسترسی به مزایای شبکه قدرتمندتر را با کمترین میزان سیم کشی فراهم می‌کنند.

 

سرور تیغه ای (Blade Server)

سرور تیغه‌ای یا Blade Server یک سرور فشرده با کمترین میزان اشغال فضا است. این سرور دارای طراحی ماژولار است که برای حداقل استفاده از فضای فیزیکی و انرژی بهینه شده است. سرور تیغه‌ای با عمل به عنوان یک کانال بین کامپیوتر‌ها و سیستم‌ها برای توزیع و مدیریت داده‌ها در شبکه ای از کامپیوتر‌ها استفاده می‌شود. ساختار سرور تیغه ای به شما امکان می‌دهد چندین سرور را در یک فضای کوچک (برای بیشترین استفاده از فضا) نصب کنید.

خرید سرور یا اجاره سرور؟

اینکه بخواهید برای خرید سرور یا اجاره سرور اقدام کنید، به عوامل مختلفی بستگی دارد که در ادامه بررسی می‌کنیم.

میزان بودجه

زمانی که می‌خواهید برای کسب و کار خود سرور خریداری کنید، باید بودجه کافی را در اختیار داشته باشید. اگر بودجه ثابتی برای ارتقای سخت افزار در نظر گرفته‌اید، می‌توانید بعدا سرورهای جدیدی را نیز خریداری کنید. همچنین می‌توانید سرورهای موردنظر را به صورت سفارشی برای پاسخگویی به نیازهای خاص کسب و کار خود تهیه کنید.


مقاله مرتبط: ۱۰ باور غلط در مورد سرور اختصاصی


با این حال، اگر بودجه‌ کمی دارید یا نمی‌خواهید در ابتدا در زمینه خرید سخت افزار و سرور سرمایه‌گذاری کنید، می‌توانید به سرور اجاره‌ای فکر کنید.

اندازه شرکت یا سازمان

در ابتدا باید ببینید که شرکت شما یک کسب و کار نوپا، کوچک یا متوسط ​​(SMB) است یا یک شرکت بزرگ با شعبه‌هایی در چندین مکان مختلف؟ پاسخ به این سوال تعیین می‌کند که بهتر است سرور را خریداری کنید یا اینکه از سرور‌های اجاره‌ای استفاده کنید. برای یک کسب و کار کوچک‌تر، در ابتدا می‌توانید یک یا دو سرور بخرید و بعدا با رشد کسب و کار خود آن‌ها را ارتقا دهید. همچنین می‌توانید سرور اجاره ای را از یک ارائه دهنده مناسب تهیه کنید. اگر صاحب یک کسب‌وکار بزرگ هستید، می‌توانید بسته به نیازهای تجاری خود سرورهای جدیدی خریداری کنید و آن‌ها را در یک مرکز داده قرار دهید.

نیازهای کاری و تجاری

در هنگام خرید سرور یا دریافت خدمات سرور اجاره‌ای، باید به سولات دیگری نیز پاسخ دهید: عملیات مربوط به کسب و کار شما در چند ساعت از شبانه روز اجرا می‌شود؟ در چه صنعتی فعالیت می‌کنید و چه میزان حجم کاری دارید؟ آیا سرورهای کوچک نیاز شما را برطرف می‌کنند یا به سرورهای قدرتمند نیاز دارید؟ نیازهای شما و نوع کسب‌وکار شما نیز در این تصمیم که کدام گزینه برای شما مناسب است، تاثیر دارند.

نوع سرور

نگه داشتن سرورهای فیزیکی در محل شرکت یا سازمان یکی از گزینه‌های پیش روی شماست. انتقال داده‌ها به سرورهای ابری نیز گزینه دیگری است. می‌توانید برنامه‌ها و داده‌های خود را به فضای ابری منتقل کنید یا اینکه سرور‌های مخصوص خود را خریداری و در شرکت نصب کنید.

ویژگی‌ها و امنیت سرور

بر اساس نوع کسب و کار و برنامه‌هایی که برای آن اجرا می‌کنید، باید مولفه‌های سرور مورد نیاز و ویژگی‌ها و سطح امنیتی ارائه شده در هرکدام را بشناسید. تصمیم گیری در مورد خرید یا اجاره سخت افزار سرور برای کسب و کار شما می‌تواند یک فرآیند دشوار باشد. ظرفیت ذخیره‌سازی و حافظه، سیستم عامل، قدرت پردازش، قدرت اتصال به شبکه، امنیت و دیگر ویژگی‌های مورد نیاز برای داده‌ها و برنامه‌های تجاری خود را در زمان خرید یا اجاره سرور در نظر داشته باشید.

اجزای سرور

هر سرور از بخش‌های مختلفی تشکیل شده است که در ادامه به معرفی آن‌ها می‌پردازیم.

پردازنده مرکزی (CPU)

پردازنده مرکزی هر سرور مانند مغز آن است. این بخش است که دستورالعمل‌ها را می‌فهمد و اجرا می‌کند، داده‌ها را پردازش می‌کند، وظایف را تکمیل می‌کند، صفحات وب را به کاربران ارائه می‌دهد و دستورات نوشته شده توسط برنامه نویس را اجرا می‌کند.

معماری CPU سرور

انواع مختلفی از CPU سرور با معماری‌های مختلف در دسترس هستند که در ادامه معرفی می‌شوند.

معماری X86

سرورهای سطح مبتدی تا سرورهای سطح بالا دارای پردازنده‌هایی با این معماری هستند. معماری X86 به این معنی است که پردازنده‌ها از برند اینتل هستند. زیراX86  نام رایج معماری پردازنده‌های اینتل است که پس از اولین پردازنده ۸۰۸۶ عرضه شدند.

معماری RISC

کامپیوتر مجموعه دستورات کاهش یافته (RISC) معماری ریزپردازنده‌ای است که از مجموعه کوچکی از دستورالعمل‌های ساده و بهینه برای اجرای وظایف محاسباتی در کوتاه‌ترین زمان ممکن استفاده می‌کند. این معماری اولین بار توسط IBM طراحی شد و مورد استفاده قرار گرفت. اوراکل نیز از معماری RISC خاص خود استفاده می‌کند.

ایتانیوم

معماریIntel Itanium Architecture 64 (IA 64)  که به عنوان سیستم مبتنی بر Itanium نیز شناخته می‌شود، برای کامپیوتر‌های با کارایی بالا و سرورهای سازمانی توسعه یافته است. این معماری به طور خاص برای سیستم عامل سرور طراحی شده است.

معماری CISC

کامپیوتر مجموعه دستورات پیچیده  (CISC) پردازنده‌ای است که از یک دستورالعمل برای اجرای چندین عملیات سطح پایین استفاده می‌کند. این پردازنده همچنین می‌تواند عملیات چند مرحله‌ای را در دستورالعمل‌های واحد انجام دهد.

سرعت کلاک CPU سرور (Clock Speed)

سرعت کلاک عامل مهمی است که بیانگر عملکرد CPU است. این مشخصه بر حسب گیگاهرتز (GHz) اندازه‌گیری می‌شود. هر چه سرعت کلاک بالاتر باشد، دستورات با سرعت بالاتری اجرا می‌شوند. پردازنده سرور شما باید قادر به تکمیل محاسبات به طور مداوم برای اجرای کارآمد برنامه‌ها باشد و به همین دلیل، هر چه سرعت کلاک بالاتر باشد بهتر است.

تعداد هسته‌های CPU سرور (Cores)

هسته‌های یک پردازنده سرور، واحدهای پردازش جداگانه در CPU هستند. یک هسته پردازشگر دستورالعمل‌ها را دریافت می‌کند و متناسب با سرعت کلاک خود کار می‌کند تا اطلاعات را پردازش کرده و به طور موقت در RAM  ذخیره کند. یک پردازنده بر حسب تعداد هسته‌ها، می‌تواند تک هسته‌ای، دو هسته‌ای، چهار هسته‌ای، شش هسته‌ای، هشت هسته‌ای و ده هسته‌ای باشد. هرچه تعداد هسته‌ها بیشتر باشد،CPU  می‌تواند وظایف بیشتری را به طور همزمان انجام دهد و در نتیجه عملکرد کلی آن بهبود پیدا می‌کند.

رشته‌های CPU سرور (Threads)

رشته‌ها یا هسته‌های مجازی، مانند مسیرهایی هستند که داده‌ها در پردازنده برای پردازش طی می‌کنند. اگر یک CPU دارای چهار هسته است که و دو رشته در هر هسته وجود داشته باشد، به این معنی است که هشت مسیر برای پردازش آن اطلاعات وجود دارد. رشته شکل مجازی از یک هسته پردازنده است. قابلیت‌هایی مانند Hyper Threading  یاMultithreading ، تقسیم هسته‌های فیزیکی به رشته‌های مجازی را امکان پذیر می‌کند و در نتیجه عملکرد را افزایش می‌دهد.

بنچمارک

در بنچمارک سی پی یو (CPU Benchmark) زنجیره ای از تست‌ها انجام می‌شوند که در‌ آن‌ها زمان انجام محاسبات پردازنده برای ارزیابی سرعت اجرای هر عملیات اندازه گیری می‌شوند. روش‌های ریاضی به اندازه گیری میزان عملکرد CPU کمک می‌کند. بنچمارک‌ها به ویژه در طراحی CPU مهم هستند، زیرا معماران پردازنده را قادر می‌سازند تا تصمیمات خود را در مورد ریزمعماری ارزیابی کرده و تغییراتی در آن‌ها ایجاد کنند.

رم سرور

حافظه دسترسی تصادفی (RAM) یک جز ضروری از سخت افزار سرور است. رم فضایی را برای خواندن یا نوشتن اطلاعاتی که توسط CPU قابل دسترسی است، برای سرور فراهم می‌کند. سرورهای کوچک با چهار تا هشت گیگابایت رم عملکرد خوبی دارند. اما سرورهای قوی‌تر دارای چند گیگابایت رم برای هر هسته هستند. رم هایDDR3  و DDR4 دو نوع حافظه رم پرکاربرد در سرور هستند.

حافظه رم DDR3

حافظه دسترسی تصادفی دینامیکی سنکرون Double Rate 3 یا DDR3 SDRAM از یک رابط ۲۴۰ پین با پهنای باند بالا پشتیبانی می‌کند. سرعت کلاک این نوع رم از ۸۰۰ مگاهرتز تا ۲۱۳۳ مگاهرتز متغیر است. این نوع رم انرژی کمی مصرف می‌کند و سرعت انتقال داده بالایی را ارائه می‌دهد، اما امروزه به تدریج با رم‌های DDR4 در حال جایگزین شده است.

حافظه رم DDR4

حافظه دسترسی تصادفی دینامیکی سنکرون Double Rate 4 یاDDR4 SDRAM  در مقایسه با DDR3  سریعتر است و دارای رابط ۲۸۸ پین و سرعت کلاک ۲۱۳۳ مگاهرتز است. تراکم باس‌های ماژول و سرعت انتقال داده در DDR4 بالاتر از DDR3 است. نسل جدیدتر حافظه رم یعنی DDR5 نیز معرفی شده است.

حافظه ذخیره سازی

فضای ذخیره سازی سرور بر حسب ترابایت یا TB (تقریبا برابر با ۱۰۰۰ گیگابایت) بیان می‌شود. برای یک شرکت کوچک با حدود ۲۵-۳۰ کارمند، یک سرور ۲-۳ ترابایتی مناسب است. سازمان‌های بزرگ‌تر برای حجم داده‌ها، برنامه‌ها و عملیاتی که مدیریت می‌کنند باید چندین سرور با ظرفیت ذخیره‌سازی بالا داشته باشند. سرورها از درایوهای دیسک سخت (HDD) و درایوهای حالت جامد (SSD) با رابط‌های SATA و SAS به عنوان حافظه داخلی استفاده می‌کنند.

حافظه‌های هارد دیسک (HDD)، درایوهای ذخیره سازی الکترومکانیکی سنتی هستند که دیسک‌های چرخان دارند. اما حافظه‌های حالت جامد (SSD)، دارای فناوری‌های جدیدتری هستند که بیشتر در سرورهای پیشرفته مورد استفاده قرار می‌گیرند. حافظه‌های SSD به دلیل سرعت بالاتر برای سرورهای قوی بهتر هستند و انرژی کمتری نیز مصرف می‌کنند. هارد دیسک‌ها در هنگام راه اندازی به دلیل چرخش پلترها به انرژی بیشتری نیاز دارند. حافظه‌های HDD نسبت به SSD‌ها کندتر هستند اما قیمت پایینی دارند که آن‌ها را به انتخابی به صرفه تبدیل کرده است.

رابط‌های حافظه سرور (SAS/SATA)

نام رابط SAS مخفف Serial-attached SCSI (رابط سیستم کامپیوتری کوچک) است. نام SATA نیز مخفف Serial Advanced Technology Attachment  است که یکی از سریع‌ترین رابط‌های ارتباطی به شمار می‌آید.

سرعت حافظه سرور

درایوهای SAS با سرعتی بین ۷۲۰۰ دور در دقیقه تا ۱۵ هزار دور در دقیقه کار می‌کنند. درایوهای مبتنی بر SATA  با سرعت‌های ۵۴۰۰ دور در دقیقه یا ۷۲۰۰ دور در دقیقه کار می‌کنند.

ظرفیت حافظه سرور

یک درایو SATA می‌تواند ظرفیت ذخیره‌سازی در محدوده ۵۰۰ گیگابایت تا ۱۶ ترابایت داشته باشد. اندازه دیسک  SASمی‌تواند بین ۳۰۰ گیگابایت تا ۹۰۰ گیگابایت باشد که امروزه فقط پاسخگوی نیازهای سرورهای کوچک است.

توان عملیاتی حافظه سرور

درایو SAS با رابط ۶ گیگابیت بر ثانیه می‌تواند داده‌ها را با سرعت ۲۳۰ مگابایت بر ثانیه انتقال دهد. SAS  در خواندن مداوم داده‌ها سریع‌تر است. یک درایو SATA با رابط ۶ گیگابیت بر ثانیه، سرعت انتقال داده را از ۱۰۰ تا ۱۷۰ مگابایت بر ثانیه ارائه می‌دهد. رابط SATA در نوشتن داده‌ها سریع‌تر است.

فرم فکتور حافظه سرور

فرم فکتور (Form Factor) یک درایو ذخیره سازی، به معنای اندازه درایو و نحوه قرار گرفتن آن در سرور است. متداول‌ترین فرم فکتور درایوها، درایو‌های ۲.۵ اینچ و ۳.۵ اینچ هستند.

سایر اجزای سرور

چند جز دیگر وجود دارد که به بهینه سازی عملکرد سرور کمک می‌کند. برخی از این اجزا به همراه پلتفرم سرور از سازنده اصلی تجهیزات ارائه می‌شوند، اما برخی از قطعات باید پس از خرید به صورت جداگانه تهیه شوند.

منبع تغذیه (پاور)

منبع تغذیه برق AC را به برق DC تبدیل می‌کند که برای تامین انرژی اجزای مختلف سرور مانند مادربرد و درایوهای ذخیره‌سازی استفاده می‌شود. خوب است که منبع تغذیه با قابلیت‌های حفاظتی تهیه کنید و بهتر است دو یا چند منبع تغذیه برای مواقع ضروری داشته باشید. اگر منبع تغذیه از نوع hot-plug باشد، خرابی یکی از آن‌ها شما این امکان را می‌دهد که در حین کار سرور آن را تعویض کنید.

رک ریل (Rack Rails)

اگر می‌خواهید سرورهای خود را در رک نصب کنید، نیاز به استفاده از رک ریل خواهید داشت. رک ریل سرورها را در داخل رک سرور نگه می‌دارند. رک ریل همچنین سرورهایی را که در سمت پایین نگهداری می‌شوند در برابر آسیب حفظ می‌کند. رک ریل‌ها به شما این امکان را می‌دهند که به سرور خود دسترسی داشته باشید و سیستم را به راحتی نگهداری و سرویس کنید. در صورت نیاز باید رک ریل را جداگانه خریداری کنید.

پورت‌های شبکه

پورت‌های شبکه، ساختار‌های نرم افزاری خاصی هستند که به عنوان نقطه پایانی ارتباط عمل می‌کنند. این پورت‌ها به وسیله پروتکل لایه انتقال از مجموعه پروتکل اینترنت (مانندTCP  یا UDP) استفاده می‌شوند.

فن

عملکرد برخی از قطعات سرور مانند کارت گرافیک، CPU و پاور با تولید گرما همراه است. اگر چه برخی از این قطعات به صورت جداگانه دارای فن‌های خنک‌کننده هستند، اما استفاده از فن‌های خنک‌کننده اضافی همواره برای خارج کردن کامل گرما از سرور و تهویه هوای مجموعه سرورها لازم است.

کارت‌های رایزر

کارت‌های رایزر با فراهم کردن اسلات‌های اضافی روی مادربرد برای نصب کارت‌های توسعه و کارت‌های گرافیگ، قابلیت‌های نصب قطعات سرورها را افزایش می‌دهند. کارت‌های توسعه به ارتقاء سرورها و قابلیت‌های آن‌ها کمک می‌کنند. رایزرها به طور پیش فرض همراه بسیاری از سرورها ارائه می‌شوند.

کدام برند سرور را انتخاب کنیم؟

با ظهور زیرساخت‌ها و خدمات مبتنی بر ابر، روند خرید سرور در سال‌های اخیر تغییرات زیادی کرده است. با این حال سرورهای فیزیکی همچنان مورد تقاضای مراکز داده و شرکت‌های بزرگ هستند تا از مزایای کنترل، امنیت، هزینه، دسترسی و مدیریت داده ها، مجموعه مهارت‌های نیروی کار، و یکپارچه سازی فرآیندهای تجاری بهره‌مند شوند. بنابر گزارش گروه NPD، برندهای مطرح در بازار سرور HPE، Dell  و Cisco هستند که بیشترین تعداد سرور را از طریق فروشندگان و توزیع‌کنندگان در سه ماهه دوم سال ۲۰۱۸ به فروش رساندند. بر اساس میزان درآمد در سه ماهه چهارم سال ۲۰۲۰، برندهایHP  و Dell در رتبه اول بازار‌های جهانی سرور قرار گرفتند.

برند دل (DELL)

برندDELL  بیشتر سرورهای X86 را در محدوده PowerEdge در همه انواع سرور تاور، سرور رک و سرور تیغه‌ای ارائه می‌دهد. این سرورها طراحی و چارچوب بی‌نظیری را برای مجازی‌سازی ارائه می‌دهند. این سرورها با فناوری‌های نوآورانه‌ای مانند حافظه زیاد، ظرفیت ورودی و خروجی بالا و گزینه‌هایی برای هایپروایزرهای یکپارچه، عملکرد و مدیریت عالی را ارائه می‌کنند.

برند اچ پی (HP)

برند HP همچنان از نظر فروش در بازارهای جهانی رتبه اول را دارد. این برند سرورهایی در همه محدوده‌های قیمتی برای همه کاربران دارد. برند اچ پی سرورهای سری X86 خود را به عنوان سرورهای ProLiant و سرورهای Itanium  به عنوان سرورهای قدرتمند می‌فروشند. تمام اجزای سرورهای اچ پی برای همه سرورها به راحتی در دسترس هستند.

برند سیسکو (cisco)

سیستم‌های محاسباتی یکپارچه سیسکو (UCS) معماری سرور X86 را با منابع ذخیره‌سازی، محاسبات و شبکه در یک سیستم یکپارچه ترکیب می‌کند. محصولاتUCS  مزایایی مانند افزایش بهره‌وری، مدیریت متمرکز، مقیاس پذیری و به حداقل رساندن هزینه را ارائه می‌دهد. محصولات UCS به شکلی طراحی و پیکربندی شده‌اند که به طور موثر با هم کار کنند.

برند سوپرمیکرو (Supermicro)

سرورهای برند سوپرمیکرو با معماری X86-64 ارائه می‌شوند. این سرورها برای بازارهای سازمانی طراحی شده‌اند. سرورهای این برند با تمرکز بر بهره‌وری انرژی و فناوری سبز ساخته شده‌اند. محصولات سوپرمیکرو هارد دیسک‌های همه برندها را پشتیبانی می‌کنند. محصولات SuperBlade Supermicro برای پردازش موازی مبتنی بر GPU، مراکز داده و بارهای کاری HPS عالی هستند.

سایر برندها

در میان سایر برندهای محبوب، سیستم‌های سرور Fujitsu طیف وسیعی از محصولات را ارائه می‌کنند: سرورهای ایستاده قابل ارتقا، سرورهای رک انعطاف‌پذیر، سرورهای بهینه‌سازی شده از نظر فضا، سرورهای GPU، سرور‌های بهینه‌سازی شده برای علوم داده، هوش مصنوعی، گرافیک،VDI  و  HPC.

خدمات پس از فروش سرورها

شرکت‌های سازنده و فروشندگان سرورها، خدمات پس از فروش مختلفی را ارائه می‌دهند که در ادامه به بررسی آن‌ها می‌پردازیم.

گارانتی سرور

گارانتی، تضمینی حقوقی برای خریدار و بخشی از قرارداد فروش است که تضمین می‌کند سرور، اجزای آن یا خدمات مربوطه فاقد ایراد است. گارانتی مختص یک دوره زمانی است، مانند گارانتی سه ساله سازنده یا گارانتی یکساله فروشنده. در صورتی که محصول یا خدمات در طول دوره گارانتی از کار بیفتد، امکان تعمیر یا تعویض را اغلب بدون هزینه فراهم می‌کند.

قرارداد نگهداری سالانه (AMC)

سرویس تعمیر و نگهداری منظم برای سرور و قطعات آن ضروری است تا به راحتی کار کند و عملکرد مطلوب را ارائه دهد. پس از اتمام دوره گارانتی، سازنده یا فروشنده سرور و قطعات آن همچنان می‌توانند از طریق قرارداد نگهداری سالانه (AMC) از آن‌ها نگهداری کنند. خدمات AMC با قیمت ثابت سالانه ارائه می‌شود. قراردادهای AMC تضمین می‌کند که سرور شما ۷ روز هفته و ۲۴ ساعته به خوبی کار می‌کند؛ زیرا هر گونه مشکل سخت افزاری یا نرم افزاری به راحتی برطرف می‌شود.

خرید هاست لینوکس

تیم تحریریه هاست ایران

تیم تحریریه مجله هاست ایران متشکل از کارشناسان و نویسندگان متخصص در حوزه وب و هاستینگ است. این تیم با هدف ارائه محتوای ارزشمند و به‌روز به کاربران، به بررسی و تحلیل خدمات مختلف هاستینگ، آموزش‌های فنی و راهنمایی‌های کاربردی می‌پردازد. اعضای تیم با تجربه و دانش خود، سعی در ارتقاء آگاهی کاربران دارند و به آنها کمک می‌کنند تا بهترین تصمیمات را در زمینه انتخاب خدمات آنلاین بگیرند. تعهد به کیفیت و دقت در ارائه اطلاعات، از ویژگی‌های بارز این تیم است.

Related Articles

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

6  +  4  =  

Back to top button