آموزش وب مستری

تکنیک‌های سئو داخلی سایت ( On-Page Seo) در سال ۲۰۱۹

راهنمای مطالعه
به این post امتیاز دهید

سئوی داخلی سایت یا On-Page Seo یکی از مهم‌ترین مواردی است که هرساله باید طبق قوانین مرورگرها، بروز شود. با رعایت یک‌سری مسائل، می‌توان نظر گوگل را بهتر به خود جلب کرد.

در این مقاله نکاتی از SEO On-Page را با یکدیگر بررسی می‌کنیم که در سال جدید، بیشتر مدنظر مرورگرها قرارگرفته است.

این نکات، به سه بخش تقسیم می‌شوند:

  1. خزنده‌ها (Crawlers) و بات گوگل (Googlebot)، چگونه سایت و صفحات شما را بررسی می‌کنند؟
  2. یو ایکس محتوای on-page شما چگونه باید باشد؟
  3. محتوای on-page شما چه ارزش‌هایی را باید به کاربران ارائه دهد؟

اکنون، هرکدام از مواردی را که باید در سایت خود رعایت کنیم در ادامه بررسی خواهیم کرد:

خزنده و بات‌ها

خزنده و بات‌ها

  • تگ Meta robot به خزنده‌ها اجازه‌ی فعالیت دهند.

حتماً بررسی کنید که تگ متا ربات به خزنده‌ها اجازه‌ی بررسی صفحات شما را می‌دهد. چرا که اگر این تگ، بات‌های گوگل را بلاک کند، صفحات سایت شما هرگز بررسی نشده و البته در نتایج جستجو (SERP) نیز ظاهر نخواهند شد.


مقاله مرتبط: خزنده‌ موتور جستجو -کراولر- چیست؟ کرولر چگونه کار می‌کنند؟


  • فایل txt از فعالیت خزنده‌ها و بات‌ها جلوگیری نکند.

توجه داشته باشید که در فایل Robots.txt، URL صفحاتی از سایت خود را که قصد دریافت رتبه از آن‌ها در موتورهای جستجو را دارید بلاک نکنید.


مقاله مرتبط: راهنمای گام به گام Robots.Txt


  • URL های موردنظر، در نقشه سایت (Sitemap) ذکر شوند.

حتماً URL صفحات موردنظر سایت خود را برای بررسی شدن توسط خزنده و بات‌های گوگل، در سایت مپ خود قرار دهید.

  • نشانه‌گذاری Schema markup را انجام دهید.

با استفاده از Schema markup، به موتورهای جستجو می‌گویید که صفحات شما و محتوای آن‌ها در مورد چه موضوعی هستند.

  • در محتواهای خود، لینک داخلی دهید.

با قرار دادن لینک‌های داخلی در صفحات وب‌سایت خود، به گوگل خواهید گفت که صفحات مرجع لینک را نیز بررسی کند و برای آن‌ها رتبه‌ای در نظر گیرد. این لینک‌ها می‌توانند با استفاده از انکر تکست (Anchor text) در هر صفحه ایجاد شوند.


مقاله مرتبط: روش‌هایی برای بهبود ساختار لینک های داخلی و سئو وب سایت


  • وب‌سایت خود را با SSL ایمن کنید.

با استفاده از SSL و تبدیل پروتکل سایتتان از http به https، نه‌تنها می‌توانید ایمنی سایت خود را تأمین کنید بلکه نظر گوگل را نیز بیشتر به خود جلب خواهید کرد، چراکه ایمنی، یکی از موارد مهمی است که گوگل در بررسی هر سایت به آن توجه می‌کند.

تجربه کاربری (User experience)

تجربه کاربری (User experience)

  • تمام دستورالعمل‌های امکان دسترسی به محتوای سایت را در ux سایت خود رعایت کنید.

با بررسی دستورالعمل‌ها، تجربه کاربری سایت خود را طوری طراحی کنید که دسترسی به تمام محتواهای موجود در آن امکان‌پذیر باشد.

  • نسخه واکنش‌گرای وب‌سایت را با محتوا و لینک‌های یکسان، طراحی کنید.

با واکنش‌گرا (Responsive) کردن وب‌سایت خود برای موبایل، در نخستین نتایج جستجو در دستگاه‌‌های موبایل نیز قرار گیرید.

  • متنی واضح برای کال تو اکشن (Call to action) خود در نظر بگیرید.

فراخوان یا همان کال تو اکشن، نکته‌ای است که معمولاً ایجاد آن در هر صفحه، فراموش می‌شود. متن دلخواه و مؤثر خود را با فونتی بزرگ در هر صفحه به نمایش بگذارید.


مقاله مرتبط: ٥ تکنیک برای طراحی بهتر دکمه CTA


  • از چند نوع رسانه به‌عنوان محتوای سایت خود استفاده کنید.

با استفاده از انواع محتوا از جمله تصاویر و ویدیو در سایت، گوگل به شما رتبه‌ی بیشتری خواهد داد که در نتیجه باعث دیده شدن سایتتان در نتایج جستجو می‌شود.

  • سرعت سایت را با استفاده از CDN، تصاویر فشرده و البته خدمات هاستینگ قابل‌اعتماد، افزایش دهید.

رعایت تمام این مسائل در بهبود سرعت وب‌سایت، موجب می‌شود در بررسی‌های بات‌ها، سایت شما رتبه خوبی کسب کند.

  • از دکمه‌هایی یکپارچه برای به اشتراک گذاشتن محتواهای خود در شبکه‌های اجتماعی استفاده کنید.

این یکی از ساده‌ترین مواردی است که می‌توان رعایت کرد. با انجام این کار، مطمئن خواهید شد که کاربران می‌توانند محتواهای شما را به‌طور مستقیم در شبکه‌های اجتماعی خود به اشتراک بگذارند.

محتوا و ارزش

محتوا و ارزش

  • محتواهای منحصربه‌فرد و با کیفیتی بالا تولید کنید.

برای نوشتن محتوایی در مورد موضوعی خاص، کلمات کلیدی مرتبط با آن را در گوگل جستجو کرده و تمام نتایج موجود در صفحه اول را بررسی کنید. نکاتی که در تمام این مقالات مشاهده می‌کنید می‌تواند به شما در رسیدن به هدف خود کمک کند، هرچند باید خیلی قوی‌تر از موارد موجود، عمل کنید و کیفیت محتوای خود را بالا ببرید.


مقاله مرتبط: چگونه رتبه‌بندی محتوای خوب را افزایش دهیم؟


  • محتوای خود را برای هدفی خاص، بهینه کنید.

نتایج جستجوی مرورگرها را ارزیابی کرده و سعی کنید طبق روش‌های مرسوم همه، تولید محتوا کنید. به‌عنوان مثال، اگر در این نتایج، با تعداد زیادی تصاویر یا حتی ویدیو مواجه شدید، شما نیز در مسیر رسیدن به هدف خود باید چنین محتواهایی را ایجاد کنید، چراکه این موارد، چیزهایی است که کاربران به دنبال آن‌ها هستند.

همچنین باید بررسی کنید که کدام‌یک از محتواها ارزش در نظر گرفتن PPC (تبلیغات کلیکی) برای آن‌ها را دارد. چراکه افرادی پیش از شما، بررسی‌های زیادی را برای این کار انجام داده‌اند.

  • برای صفحات وب‌سایت خود، تگ‌های title و meta در نظر بگیرید.

تگ title و توضیحات تگ meta، بسیار مهم هستند. با رعایت این موارد می‌توانید کلیک‌های بیشتری را برای سایتتان رقم بزنید. درواقع این نکات به‌عنوان یک دکمه call to action برای شما عمل خواهند کرد.

  • تگ header را فراموش نکنید.

تگ‌های H1، H2 و H3 از جمله تگ‌های بسیار مهم هستند. برای عنوان صفحه‌ی خود، حتماً از سری این تگ‌ها استفاده کنید.

  • تصاویر را بهینه کنید.

تصویرهای بکار رفته در هر سایت، بیشترین منابعی هستند که سرعت سایت را پایین می‌آورند. پس باید آن‌ها را در حالت فشرده بکار برد. همچنین نام فایل‌های تصاویر را به‌درستی انتخاب کنید و برای هرکدام تگ alt و توضیحی مناسب در نظر بگیرید. با رعایت این موارد، سرعت سایت و میزان دسترسی محتواهای آن برای کاربران افزایش می‌یابد.

  • لیستی از سؤالات متداول کاربران را در سایت خود قرار دهید.

این‌یکی از ساده‌ترین مواردی است که معمولاً اکثر وب‌سایت‌ها آن را نادیده می‌گیرند. با بررسی کلمات کلیدی و سؤالاتی که در مورد آن‌ها برای کاربران، پیش می‌آید، می‌توانید جذب کاربر بیشتری برای سایت خود داشته باشید.

البته با انجام این کار، ممکن هست حتی به اسنیپت‌ها (featured snippets) در نتایج جستجوی مرورگر دست یابید که این امر، ترافیک بیشتری را نیز به سمت سایت شما سرازیر خواهد کرد.

  • بخشی را در محتواهای خود به خلاصه‌ی آن اختصاص دهید.

جالب‌توجه هست که گوگل همیشه به دنبال خلاصه‌ی هر محتوایی است. این مرورگر، متون خلاصه‌ی محتواها را به بخش اسنیپت خود اختصاص می‌دهد. با این کار، محتوا خیلی ساده‌تر در دسترس کاربران و قابل جستجو خواهد بود.

  • به فراوانی وزنی کلمات کلیدی (TF-IDF) محتواهای خود توجه کنید.

تعداد دفعاتی که از یک کلمه در متن خود در یک صفحه استفاده می‌کنید، وزن آن را رقم خواهد زد. گوگل توجه زیادی به این مورد دارد و به این طریق محتوای شما را ارزش‌گذاری می‌کند. پس با رعایت تکرار معقول کلمات کلیدی موردنظر خود در یک صفحه، در بلندمدت تأثیر مثبت آن را خواهید دید.

  • ارتباط معنایی و مفهومی عبارات (LSI) در محتواهای شما برای گوگل قابل درک هست.

ویژگی LSA یا LSI در گوگل، به آن کمک می‌کند تا ارتباط مفاهیم با یکدیگر را تشخیص دهد. مثلاً اگر در متن خود از کلمه «سئو» استفاده کنید، گوگل متوجه می‌شود که این کلمه با «بهینه‌سازی» مرتبط یا حتی هم‌معنا هست. همچنین می‌تواند با این امکان، ارتباط محتواها را با یکدیگر و ارزش آن‌ها را تشخیص دهد.

  • خوانا و روان بودن متون خود را رعایت کنید.

هر چه یک متن، خواناتر باشد، بهتر هست. البته هدف اصلی ما نگه داشتن چشمان کاربران بر روی محتوا و جلب نظر آن‌هاست. موتورهای جستجوگر، به مدت‌زمانی که هر کاربر در صفحه‌ای می‌ماند نیز توجه دارد. هر چه این مدت، بیشتر باشد، رتبه‌ی بیشتری به محتوا می‌دهد.

رعایت تمام نکات در مورد سئوی سایت، نقش بزرگی در رتبه و موفقیت آن وب‌سایت دارد. سئو On-Page نیز بخشی از نکات را دربر دارد. پس با توجه به موارد گفته شده در این مقاله که البته به‌روزترین موارد در سال ۲۰۱۹ هستند، می‌توانید برتری خود را نسبت به دیگر وب‌سایت‌ها ثابت کنید.

خرید هاست لینوکس

تیم تحریریه هاست ایران

تیم تحریریه مجله هاست ایران متشکل از کارشناسان و نویسندگان متخصص در حوزه وب و هاستینگ است. این تیم با هدف ارائه محتوای ارزشمند و به‌روز به کاربران، به بررسی و تحلیل خدمات مختلف هاستینگ، آموزش‌های فنی و راهنمایی‌های کاربردی می‌پردازد. اعضای تیم با تجربه و دانش خود، سعی در ارتقاء آگاهی کاربران دارند و به آنها کمک می‌کنند تا بهترین تصمیمات را در زمینه انتخاب خدمات آنلاین بگیرند. تعهد به کیفیت و دقت در ارائه اطلاعات، از ویژگی‌های بارز این تیم است.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

5  +  5  =  

دکمه بازگشت به بالا