تفاوت مهارت‌ سخت (Hard Skills) و مهارت‌ نرم (Soft Skills) چیست؟
تفاوت مهارت‌ سخت (Hard Skills) و مهارت‌ نرم (Soft Skills) چیست؟

طی مراحل درخواست شغل و مصاحبه، کارفرمایان اغلب به دنبال دو نوع مهارت هستند که آ‌ن‌ها را با نام‌های مهارت‌های سخت (Hard Skills) و مهارت‌های نرم (soft Skills) می‌خوانند. کاندیداهای موفق کسانی هستند که توانایی‌های موجود در هر دودسته را داشته باشند. به‌منظور رسیدن به این هدف، ما به شما کمک می‌کنیم تفاوت بین این دو نوع مهارت را بفهمید. در این مطلب به توضیح و مثال‌هایی از مهارت‌های سخت و مهارت‌های نرم می‌پردازیم و نکاتی به شما خواهیم گفت که به شما کمک کند چطور این مهارت‌ها را در فرآیند درخواست شغل خود به نمایش بگذارید.

تفاوت بین مهارت‌ سخت و مهارت‌ نرم

مهارت‌های سخت، توانایی‌ها و مهارت‌های آموزشی هستند که ارزیابی آن آسان است. معمولاً مهارت‌های سخت را در یک کلاس درس می‌آموزید، یا حتی با استفاده از خواندن کتاب یا دوره‌های آموزشی و حتی حین انجام کار یاد می‌گیرید.

مثال‌هایی از مهارت‌ سخت

  • توانایی صحبت به یک زبان خارجی
  • داشتن مدرک تحصیلی
  • سرعت تایپ
  • کار کردن با یک دستگاه
  • برنامه‌نویسی کامپیوتر

این مهارت‌ها اغلب در کاورلتر و رزومه شما لیست می‌شوند و برای کارفرما شناسایی و ارزیابی آن ساده است.

از سوی دیگر، مهارت‌های نرم به توانایی‌هایی ذهنی گفته می‌شود که ارزیابی آن کمی دشوارتر است. این توانایی‌ها را با نام «مهارت‌های فردی» یا «مهارت‌های ارتباطی» نیز می‌شناسند. مهارت‌های نرم مربوط به نوع ارتباط شما با دیگران می‌شود.

نمونه‌هایی از مهارت‌ نرم

  • برقراری ارتباط
  • انعطاف‌پذیری
  • رهبری
  • اشتیاق
  • صبر
  • توانایی متقاعدسازی
  • توانایی حل مشکلات
  • کار تیمی
  • مدیریت زمان
  • اخلاق کاری

برخلاف مهارت‌های سخت، نشان دادن اینکه شما مهارت نرم یا مهارت‌های ارتباطی خوبی دارید سخت است. اگر کارفرما به دنبال فردی باشد که یک زبان برنامه‌نویسی بلد باشد، شما می‌توانید امتیاز و نمراتی که در کلاس برنامه‌نویسی کسب کرده‌اید را به اشتراک بگذارید یا برنامه‌ای که با استفاده از یک زبان خاص نوشته‌اید را نشان دهید؛ اما چطور می‌توانید نشان دهید که اخلاق کاری یا سایر مهارت‌های نرم را دارید؟ اینکه فقط بگویید شما چنین توانایی دارید معنا نمی‌دهد. در عوض، در چنین مواقعی، حتی برای نشان دادن اینکه سایر مهارت‌های نرم را نیز دارید، بهترین کاری که می‌توانید انجام دهید این است که مثالی بزنید که در آن از این توانایی خود استفاده کرده‌اید.

برترین مهارت‌هایی که کارفرمایان به دنبالشان هستند

در حالی که مهارت‌های سخت خاص برای هر موقعیت شغلی لازم است، کارفرماها بیشتر به دنبال فردی هستند که مهارت‌‎های نرم خاصی نیز داشته باشد. چرا که معمولاً آموزش مهارت‌های تخصصی (همانند استفاده از یک برنامه کامپیوتری) به کارمند برای کارفرما آسان‌تر از آموزش مهارت‌های نرم یا توانایی‌های فردی (نظیر صبر) است.


مقاله مرتبط: مهارت نرم چیست؟


کارفرماها امروزه بیشتر به دنبال نیروهای کاری هستند که مهارت‌های ترکیبی داشته باشند، یعنی ترکیبی از مهارت‌های تخصصی و فردی. کاندیداهایی که چنین مهارتی داشته باشند در یک اقتصاد متمرکز-فنی رو به رشد همیشه رقابت بالایی خواهند داشت.

در اینجا لیستی از برخی از برترین مهارت‌هایی که کارفرمایان به دنبالش هستند را آورده‌ایم. این مهارت‌ها را در رزومه و کاورلتر خود جا دهید و هنگام مصاحبه شغلی به آن‌ها اشاره کنید.

تأکید به روی هر دو مهارت سخت و نرم

از آنجایی که داشتن هر دو مهارت مهم است، باید در پروسه درخواست شغل خود به روی هر دو مهارت تأکید کنید. در این صورت، حتی اگر یکی از مهارت‌های سخت مورد نظر شرکت را نداشته باشید، می‌توانید به روی یک مهارت نرم خاص که می‌دانید برای موقعیت شغلی شما ارزشمند است تأکید کنید.

به‌عنوان مثال، اگر شغلی که مد نظر دارید شامل کار کردن به روی یک تعداد پروژه‌های گروهی می‌شود، به تجربه و مهارتتان به‌عنوان یک فردی که کارهای گروهی را به‌خوبی انجام می‌دهد اشاره کنید و همچنین فراموش نکنید به روی قابلیت و توانایی برقراری ارتباط با سایر اعضای تیم نیز تأکید داشته باشید.

چطور مهارت‌هایتان را برجسته کنید

برای اینکه مطمئن شوید کارفرماها از مهارت‌های شما آگاه هستند، آن‌ها را در رزومه و کاورلتر خود برجسته کنید. همچنین باید به این توانایی‌ها طی مصاحبه نیز اشاره کنید.

مهارت‌های خود را در رزومه کاری خود بگنجانید. در رزومه شما، شما می‌توانید بخشی را به‌عنوان مهارت‌ها در نظر بگیرید و مهارت‌های مرتبط خود را در آن لیست کنید. همچنین، در توصیف شغلی خود نیز می‌توانید به این مهارت اشاره کنید. به‌عنوان مثال، اگر برای شغلی درخواست می‌دهید که نیاز است کمی دانش حقوقی داشته باشید و همچنین ارتباط خوبی با مشتری برقرار کنید، تجربه مشابه خود را در توصیف شغلی جای دهید.

مهارت‌های مرتبط را در کاورلتر بگنجانید. کاورلتر شما نیز فرصتی است که بتوانید هر دو گروه مهارت‌ها را در آن برجسته کنید. وقتی نوبت به مهارت‌های نرم می‌رسد، به جای اینکه بگویید چنین مهارتی دارید، بهتر است مهارتی که دارید را نشان دهید. به‌عنوان مثال، به جای اینکه بگویید «من مهارت‌های رهبری یک تیم را دارم،» می‌توانید بگویید «وقتی در شرکت ABC مشغول به کار بودم، تیم فروش را برای ضبط اعداد راهنمایی کردم و یک ساختار تشویقی ایجاد کردم که نتایج مثبتی به همراه داشت.»

مهارت‌هایتان را در طول مصاحبه شغلی به اشتراک بگذارید. طی مصاحبه، تکنیک پاسخ سؤالات مصاحبه STAR می‌تواند به شما کمک کند بهتر بتوانید مهارت‌های فردی خود را نشان دهید.

لیست مهارت‌ها را مرور کنید

اما کدام مهارت را باید برجسته کنید؟ از بین لیست مهارت‌ها، مهارت مورد نظر برای شغل درخواستی خود را پیدا کنید و در رزومه، کاورلتر و مصاحبه حضوری خود جای دهید. همچنین دانستن مهارت‌های تخصصی مورد نیاز برای شغل مورد نظرتان نیز می‌تواند به شما این ایده را بده که کدام مهارت‌ها را در رزومه خود برجسته‌تر نشان دهید.

پیش از درخواست شغل، توضیح شغل مورد نظرتان را با دقت بخوانید تا بهتر با توانایی‌ها و مهارت‌هایی که کارفرما به دنبالشان است آشنا شوید. در نهایت، مهارت‌هایی نیز وجود دارد که نباید در رزومه خود جای دهید. برای آگاهی از این مهارت‌ها مطلب لیست مهارت‌هایی که نباید در رزومه قرار دهید را مطالعه کنید.

تفاوت مهارت‌ سخت (Hard Skills) و مهارت‌ نرم (Soft Skills) چیست؟

دپارتمان آموزش هاست ایران

دپارتمان آموزشی هاست ایران در تلاش است جدید ترین آموزش های مرتبط با میزبانی وب را در اختیار کاربران عزیز قرار دهد

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

35  +    =  42