چهار روش برای تبدیل بازدیدکنندگان سایت به مشتری
تصور کنید توانستهاید رتبه اول را در صفحه اول نتایج جستجوی گوگل کسب کنید، شبکه بازاریابهای تأثیرگذارتان روزانه به تولید محتوا میپردازند و افراد زیادی را به وبسایت شما هدایت میکنند و نرخ باز شدن ایمیلهایتان هم رو به افزایش است. این موارد جزو آرزوی همه بازاریابهای دیجیتال بهحساب میآید و شما توانستهاید به آن دستیابید. اما نباید متوقف شوید و به همین موارد بسنده کنید. علیرغم جریان پیوسته ورودی به وبسایت، تعداد زیادی از بازدیدکنندگان هنوز هم ممکن است بهسرعت از صفحه شما خارج شوند. اگر وبسایتتان بهگونهای طراحی نشده باشد که بتواند ترافیک ورودی را به بازدیدکننده واقعی تبدیل کند، تعداد زیادی از بازدیدکنندگان خود را از دست خواهید داد. در دنیای دیجیتال امروز قادر هستید بازدیدکنندگان را از کانالهای ارتباطی مختلفی به وبسایتتان راهنمایی کنید، اما اینکه آنها را قانع کنید در صفحهتان بمانند و دوباره به شما سر بزنند، موضوع کاملاً متفاوت دیگری است.
برای اینکه وبسایتتان را بهبود دهید، اولین قدم تحلیل دقیق و همهجانبه آن بهمنظور پیدا کردن زمینههای مشکل برانگیز و یافتن دلایل اصلی ترک بازدیدکنندگان است. برای انجام این کار باید از موارد اصلی مثل سرعت وبسایت، صفحههای فرود قوی، CTA مناسب و محتوای ارزشمند آغاز کنید.
۱. سرعت وبسایت
سرعت بارگذاری وبسایت نهتنها از عناصر کلیدی در الگوریتم رتبهبندی گوگل به شمار میآید، بلکه یکی از مهمترین عوامل حفظ بازدیدکنندگان بهحساب میآید. ابزار DoubleClick گوگل گزارش داده است که اگر مدتزمان بارگذاری وبسایت شما بیش از ۳ ثانیه طول بکشد، حدوداً ۵۳% بازدیدکنندگانی که از مرورگر موبایل استفاده میکنند، صفحه را ترک خواهند کرد.
مقاله مرتبط: توصیه هایی برای بارگذاری سریع تر سایت
کاربران موبایل اصلاً شکیبا نیستند و فرصت ندارند منتظر بالا آمدن هر صفحهای بمانند. اگر صفحه شما بهسرعت بارگذاری نشود، مطمئن باشید بازدیدکنندگانی که برای اولین بار به وبسایت شما واردشدهاند، آن را ترک میکنند و هرگز بازنمیگردند. با استفاده از ابزار آنلاین سرعت بارگذاری متوجه میشوید که مدتزمان بارگذاری و بالا آمدن صفحههای وبسایت شما حدوداً چند ثانیه است.
۲. landingpage یا صفحه فرود قوی
پس از سرعت بارگذاری، صفحه فرود موردی است که بازدیدکنندگان و مخصوصاً کسانی که برای اولین بار به وبسایتتان میآیند، به آن توجه میکنند. صفحههای فرود زمانی موفق عمل میکنند که بتوانند محصولات و خدمات شمارا کاملاً خلاصه بازگو کنند، با نیازهای بازدیدکنندگانتان مرتبط باشند و آنها را وادار کنند تا در وبسایتتان بمانند و سایر صفحهها را هم مشاهده کنند. اگر محتوا و پیام شما با آنچه در تبلیغات و بنرهایتان که منبع راهنمایی ترافیک ورودی است متفاوت باشد، بازدیدکنندگان شما پس از ورود به وبسایت بهسرعت خارج میشوند.
به خاطر داشته باشید که صفحه فرود شما باید توجه مخاطب را در همان لحظه اول جلب کند. Landingpage را با CTA گیجکننده، پیامهای نامربوط و تصاویر بهزعم خودتان خلاقانه از بین نبرید. میتوانید به کمک تکنیک heatmapping بهخوبی متوجه شوید که صفحه فرودتان کی بسیار خوب عمل کرده و کجا نامناسب ظاهرشده است. همچنین با استفاده از این تکنیک میتوانید دریابید بازدیدکنندگان دقیقاً در کدام بخش از سایت زمان بیشتری روی صفحه ماندهاند و وبسایتتان را طبق همین بازخوردها بهروزرسانی کنید.
۳. CTA مناسب
هدایت موفقیتآمیز کاربران در وبسایت به توانایی وبسایت شما در جذب اطلاعات کلیدی مشتریان وابسته است؛ اما اگر از CTA (Call To Action) بهدرستی استفاده نکنید، آنها نمیدانند اطلاعاتشان را کی و کجا ارسال کنند. Hubspot پیشنهاد میکند دکمههای CTA که عملکردهای متفاوتی دارند را بارنگهای مختلف از هم متمایز کنید.
اگر قصد دارید اطلاعات بخش عظیمی از بازدیدکنندگان وبسایتتان را دریافت کنید، طراحی تنها یک دکمه CTA در هر صفحه کافی نیست. مشتریان شما صفحهها را بهسرعت مرور میکنند و به دنبال اطلاعات موردنظر خودشان میگردند؛ به همین خاطر ممکن است تنها دکمه CTA را صرفنظر از بزرگی و رنگ خاص آن نبینند. بنابراین باید از دکمههای CTA متعدد و مختلف برای مراحل متفاوت خرید مشتری استفاده کنید.
وقتی قصد دارید مشتری را قانع کنید تا اطلاعاتش را در وبسایتتان وارد کند، زبان و نحوه ارتباط اهمیت پیدا میکند. عبارتهای رایج «اینجا عضو شوید» یا «حالا عضو شوید» دیگر قدیمی و تکراری شدهاند. بهجای این عبارتهای خستهکننده سعی کنید حس کنجکاوی بازدیدکنندگان را برانگیزید:
بیشتر مشاهده کنید
دوره رایگان را همین حالا آغاز کنید
۱۵% تخفیف منتظر شماست
ترفندهایی برای افزایش فروش
وقتی پای استفاده از زبان مؤثر در CTA به میان میآید، به مخاطب و محصولتان بیشتر توجه کنید. آنچه ممکن است در بازاریابی B2C مؤثر واقع شود، احتمالاً برای بازاریابی B2B مناسب نخواهد بود.
۴. محتوای ارزشمند
امروزه اغلب برندها با ایجاد برنامههای سختگیرانه و قوی بازاریابی محتوا سعی میکنند بهروزرسانیهای محصولات، جدیدترین فعالیتهای شرکت و گرایشهای پرطرفدار این صنعت را به مشتریان خود آموزش دهند. وبلاگ و تهیه ویدیوی باکیفیت هم راه تضمینشده دیگری برای جذب مشتریهای تازه است. تولید محتوای دنبالهدار و سریالی به شکل وبلاگ، ویدیو یا وبینار مخصوصاً در جهت آموزش مخاطبان تازه به شما کمک میکند بازدیدکنندگان را وادار کنید دوباره به وبسایتتان بیایند یا حتی عضو خبرنامه سایت شما شوند.
یک داستان قوی درباره برند شما، میتواند یکی از توانمندترین ابزارهای فروش محصولات و خدماتتان باشد. اگر محتوای دنبالهداری از داستان برند خودتان تولید کنید که بتواند ارزش خدمات یا محصولتان را به مشتری ارتباط دهد، بازدیدکننده قانع میشود دوباره به وبسایتتان بازگردد و این محتوا را دنبال کند.
وبسایت شما درواقع پایه و اساس استراتژی فروشتان است و اگر بر اساس معیارهای امروزی عمل نکند، هر تاکتیک دیگری هم درزمینه جلب مشتری به کار بگیرید کمتر از انتظارتان ظاهر میشود. اگر وضعیت بازدید و تعداد مشتریان وبسایتتان ناامیدکننده است، مجبور نیستید میلیونها تومان صرف کمپینهای تبلیغاتی کنید تا بازدیدکنندگان تازهوارد آن شوند. بدون طراحی یک وبسایت بهینه و مناسب، استفاده از این کمپینهای تبلیغاتی اصلاً منطقی نیست و نوعی هدر دادن پول و وقت بهحساب میآید.
گاهی بهروزرسانیهای جزئی در وبسایت میتواند کسبوکار را بهکلی دگرگون کند. وبسایت Deluxe.com بهتازگی گزارش کرده که یک فروشگاه لباس عروس موفق شده است با بهبود وبسایتش به نسخه سادهتر و درعینحال همچنان قابل ارتقا، کسبوکارش را بهبود بخشد. رابط کاربری و نقشه سایت در این نسخه بهبودیافته و باعث شده تا فروش سالانه این کسبوکار ۲۰۰% افزایش یابد. تحول درفروش این بنگاه اقتصادی کوچک ثابت میکند که وبسایت شما هم میتواند رشد کند اما ابتدا باید آن را به شیوه صحیح بهینه کنید.
سلام ممنون توضیحاتی که دادید خوب بود