سایر

بهترین برنامه های مدیریت پسورد در سال ۲۰۱۷

۳/۵ - (۱ امتیاز)

رمزهای عبور دیوار میان شما و هکرها هستند، اگر رمزتان آسان باشد و به‌راحتی بتوان آن را حدس زد بدون شک اطلاعات شما در معرض خطر قرار می‌گیرد. از طرفی رمزهای طولانی ممکن است فراموش شوند و ما را به دردسر بزرگ‌تری بیندازند، پس چه باید کرد؟
نرم‌افزارهای پسورد منیجر به شما این امکان را می‌دهند که رمزی طولانی و با امنیت بالا انتخاب کنید و نگران فراموش کردن آن نباشید.

حتماً شما هم‌بارها رمز ۱۲۳۴۵۶ یا ۱۱۱۱۱۱ را برای حساب‌های کاربری و یا حتی حساب‌های بانکی خود انتخاب کرده‌اید. این رمزها نیازی به حفظ کردن ندارند ولی ریسک بالایی در انتخاب آن‌ها وجود دارد. نیازی نیست فردی که کنار شما در تاکسی نشسته است یک هکر حرفه‌ای باشد، کافی است زمانی که شما با گوشی هوشمند خود کار می‌کنید، شمارا زیر نظر داشته باشد.


مقاله مرتبط: ویژگی های یک رمز عبور ایمن چیست؟


یک رمز خوب ترکیبی از اعداد و کاراکترها و حروف است. بدون شک حفظ کردن چندین رمز که ترکیبی از اعداد و کاراکترها هستند آسان نیست. بعضی افراد ترجیح می‌دهند نام فرد خاص یا تاریخ تولد خود را برای رمز عبورشان استفاده کنند که این انتخاب هم هوشمندانه نیست. کافی است یکی از نزدیکانتان بخواهد به اطلاعات شما دسترسی داشته باشد، با واردکردن اطلاعات شخصی به‌عنوان رمز، امکان دسترسی را به این افراد می‌دهید.

رمزهایی با این مشخصات دیوار میان شما و هکرها را ناامن‌تر می‌کند و شما باید از سیستم دفاعی خوبی استفاده کنید.

پسورد منیجر چیست؟

پسورد منیجرها برنامه‌هایی هستند که به‌صورت افزونه بر روی مرورگر شما قرار می‌گیرند و به شما امکان می‌دهند تا رمزهای خود را ذخیره کرده و تمام رمزها را در یک مکان نگهداری کنید.

زمانی که از Password Manager استفاده می‌کنید، وارد هر حساب کاربری یا سایتی بشوید که نیاز به واردکردن رمز عبور داشته باشد، رمز شما ذخیره می‌شود و دیگر نیازی به حفظ کردن رمزتان نخواهید داشت. تنها رمزی که حتماً باید به خاطر داشته باشید رمز اصلی است که بر روی برنامه پسورد منیجر خود گذاشته‌اید.

پس از نصب پسورد منیجر، اگر بخواهید وارد هر سایتی بشوید که در آن ثبت‌نام کرده‌اید، نیازی نیست رمز عبور و یا نام کاربری وارد کنید، تنها کافی است بر روی دکمه ورود به سایت کلیک کنید.

بعضی برنامه‌های پسورد منیجر علاوه بر ذخیره رمزهای عبور قابلیت‌های دیگری هم دارند. ازجمله این قابلیت‌ها می‌توانیم به پر شدن فرم‌ها در وب‌سایت‌ها به‌صورت خودکار، ذخیره اطلاعات در بخش یادداشت‌های مخفی، ذخیره‌سازی اطلاعات با حافظه آنلاین اشاره‌کنیم.

داشتن یک پسورد منیجر بر روی گوشی هوشمند، شبیه به این است که شما یک دستیار شخصی برای یادآوری رمزهای عبور خود استخدام کنید.

استفاده از پسورد منیجر مطمئن

هرروز اخباری در رابطه با هکرها و هک شدن اطلاعات توسط این افراد می‌شنویم. این موضوع که شما همه رمزهای عبور خود را بر روی یک برنامه داشته باشید، ریسک بزرگی است. کافی است هکر به رمز عبور پسورد منیجر دست پیدا کند، در این صورت دیگر راهی برای حفظ اطلاعات وجود ندارد چون شما همه رمزها را در یک برنامه در اختیار هکر قرار داده‌اید.

درواقع پسورد منیجرها اپلیکیشن‌هایی غیرقابل هک شدن هستند که از سیستم رمزگذاری End-to-End بهره برده‌اند. در این سیستم ارتباطی، تنها دو طرف قادر به استفاده از اطلاعات هستند و شخص دیگری نمی‌تواند از اطلاعات شما سو استفاده کند.

استفاده از پسورد منیجرهای معتبر، از بهترین راه‌های یادآوری رمزهای عبور و انتخاب رمزهای عبور ایمن است.
در ادامه لیستی از بهترین پسورد منیجر‌ها را بررسی کنیم:

۱-LastPass

قیمت: رایگان
پلت فرم: ویندوز، مک، لینوکس، اندروید، ios

LastPass یکی از محبوب‌ترین پسورد منیجر ها است. علت محبوبیت این برنامه کیفیت بالای خدمات و رایگان بودن آن است. اگر مایل باشید تا از خدمات ویژه این برنامه مانند ۱ گیگابایت حافظه رمزگذاری شده استفاده کنید، کافی است ۱۲ دلار در هرسال پرداخت کنید!

بهترین قابلیت‌ها
LastPass با استفاده از رمزنگاری AES-256 bit، salted hashing و PBKDF2 SHA-256 برای محافظت از رمزهای عبور شمارا مطمئن می‌کند که غیر از خودتان کسی نمی‌تواند به رمز عبورتان دسترسی داشته باشد.

علاوه بر مدیریت رمزها، شما با استفاده از LastPass می‌توانید رمزهای عبور قوی‌تر و امن‌تری انتخاب کنید. با LastPass می‌توانید چند سیستم را همگام‌سازی کنید و با چند دستگاه به سایت موردنظر خود متصل شوید.

نکات منفی
تقریباً می‌شود گفت LastPass نکته منفی ندارد و از محبوبیت زیادی بین کاربران برخوردار است و همین محبوبیت باعث شده تا هکرها بارها تلاش کنند تا این برنامه را هک کنند. هرچند در طی سال‌ها هکرها تلاش‌های ناموفقی داشته‌اند ولی LastPass بیش‌ازپیش ایمن شده است.

۲- ۱Password

قیمت: ۲.۹۹ دلار برای هرماه
پلت فرم: ویندوز، مک، اندروید، ios

اگر می‌توانید در سال ۳۶ دلار برای حفظ امنیت اطلاعاتتان پرداخت کنید، ۱Password از بهترین گزینه‌ها است تا از رمزهای عبورتان محافظت کند. این برنامه بیشتر بین کاربران مک طرفدار دارد.

بهترین قابلیت‌ها
۱Password هم مثل LastPass از حافظه bit AES-256 و استنتاج کلیدی PBKDF2 برای محافظت از اطلاعات کاربران بهره برده است. یکی از قابلیت‌های بسیار خوب این برنامه، قابلیت انتخاب محل ذخیره اطلاعات به‌صورت آفلاین است. شما می‌توانید انتخاب کنید که اطلاعات شما در حافظه دستگاه، DropBox، iCloud و یا به‌صورت رمزگذاری end to end ذخیره شود.

یکی از قابلیت‌های بسیار خوب ۱Password این است که اطلاعات کارت اعتباری شمارا ذخیره می‌کند تا در صورت نیاز، لازم نباشد همه اطلاعات را وارد کنید.

نکات منفی
از بزرگ‌ترین نکات منفی ۱Password مبلغی است که کاربران برای استفاده از آن مجبور هستند بپردازند. این مبلغ تقریباً دو برابر مبلغی است که LastPass برای قابلیت‌های خاص خود قرار داده است. ۱Password از پلت فرم لینوکس پشتیبانی نمی‌کند و بدون شک هکرهای زیادی قصد داشته‌اند این برنامه را هک کنند.

۳-Dashlane

قیمت: رایگان
پلت فرم: ویندوز، مک، اندروید، ios

Dashlane یک تازه‌وارد در دنیای پسورد منیجرها است. با توجه به اینکه این برنامه تازه‌وارد است ممکن است مشکلاتی در برنامه‌نویسی داشته باشد که بدون شک هدف بسیاری از هکرها قرار خواهد گرفت. Dashlane باوجود سن و سال کم، کاربران زیادی دارد.

بهترین قابلیت‌ها
یکی از ویژگی‌های منحصربه‌فرد Dashlane، استفاده از ساختار امنیتی – شخصی zero-knowledge،AES-256 برای ذخیره اطلاعات است. این نوآوری متعلق به شرکت Dashlane است و به‌عنوان اختراع ثبت‌شده است.

از دیگر قابلیت‌های Dashlane می‌توان به قابلیت ایجاد و ساختن رمز ایمن، تکمیل فرم‌ها به‌صورت خودکار، تعویض رمز و کیف پول دیجیتال اشاره کرد.

نکات منفی
تنها نکته منفی که در این برنامه به چشم می‌خورد، پرداخت هزینه برای استفاده از حافظه آنلاین است. برای استفاده از این قابلیت کاربر باید سالی ۳۹.۹۹ دلار پول پرداخت کند.

۴- Keeper

قیمت: ۲۹.۹۹ دلار برای اشتراک یک‌ساله
پلت فرم: ویندوز، مک، لینوکس، اندروید، ios

Keeper یک پسورد منیجر پولی است که با تمام پلتفرم‌های گوشی‌های هوشمند و کامپیوترها هماهنگ است و حتی از لینوکس هم پشتیبانی می‌کند. Keeper در میان کاربران گوشی‌های هوشمند بسیار محبوب است و کاربران از قابلیت باز شدن برنامه با اسکنر اثرانگشت بسیار استقبال کرده‌اند. این قابلیت امنیت بیشتری ایجاد می‌کند.

بهترین قابلیت‌ها
Keeper از حافظه AES256 بیتی و PBKDF2 برای محافظت از اطلاعات بهره برده است. این برنامه هم‌چنین از سیستم تائید هویت چندمرحله‌ای با پشتیبانی از سیستم بیومتریک و Keeper DNA بهره برده است.

Keeper قابلیت‌های اضافه‌ای مانند کیف پول دیجیتال ندارد ولی از امنیت بسیار بالایی برخوردار است.

نکات منفی
برای استفاده از Keeper باید در سال ۳۰ دلار پرداخت کرد، این در حالی است که هیچ قابلیت اضافه‌ای مثل کیف پول دیجیتال یا حافظه در اختیار کاربر قرار نخواهد گرفت، شاید این قیمت برای خدمات ارائه‌شده کمی زیاد باشد.

۵- RoboForm

قیمت: رایگان
پلت فرم: ویندوز، مک، اندروید، ios

RoboForm یکی از قدیمی‌ترین پسورد منیجرها است که از سال ۱۹۹۹ تاکنون فعالیت دارد و هنوز هم مثل روز اول قوی و فعال است.

بهترین قابلیت‌ها
RoboForm از حافظه AES256 بیتی با PBKDF2SHA256 برای محافظت از اطلاعات بهره برده است، مانند بسیاری از برنامه‌های این لیست، RoboForm اطلاعات شمارا تنها بر روی دستگاه ذخیره می‌کند و اطلاعات بر روی سرور ذخیره نمی‌شوند.

از دیگر قابلیت‌های RoboForm می‌توان به ذخیره نام کاربری و رمز عبور برای ورود به سایت، تکمیل فرم‌ها به‌صورت خودکار، ذخیره اطلاعات مهم و قابلیت تبدیل رمزهای عبور به فایل‌های CSV اشاره کرد.

نکات منفی
شما می‌توانید از RoboForm تنها بر روی یک دستگاه استفاده کنید و امکان همگام‌سازی حساب‌های کاربری وجود ندارد. برای استفاده از قابلیت‌های خاص برنامه کاربر باید در سال ۱۹.۹۵ دلار پرداخت کند.

۶- Enpass

قیمت: رایگان
پلت فرم: ویندوز، مک، لینوکس، اندروید، ios، کروم بوک

Enpass پسورد منیجر هندی است که با انبوهی از قابلیت‌ها به میدان آمده است. ازجمله قابلیت‌های Enpass می‌توان به: ذخیره رمزهای عبور، اطلاعات کارت‌های بانکی، پاسپورت‌ها، حساب‌های بانکی و… اشاره کرد.

بهترین قابلیت‌ها
Enpass از AES 256 بیتی با ۲۴۰۰۰ دور،PBKDF2 و موتور رمزگذاری SQLCipher برای محافظت از اطلاعات کاربران استفاده می‌کند. هم‌چنین می‌توانید برای ذخیره اطلاعات یکی از گزینه‌های دروپ باکس، آی کلود و یا گوگل درایو را انتخاب کنید.

Enpass از باز کردن قفل‌ها با اثرانگشت هم بهره برده است و هم‌چنین قابلیت ساختن رمز عبور و پر کردن فرم‌ها به‌صورت خودکار را دارد.

نکات منفی
Enpass در نسخه دسکتاپ، رایگان است ولی اگر بخواهید اپلیکیشن موبایل آن را دانلود کنید باید ۹.۹۹ دلار پرداخت کنید.

۷- KeePass

قیمت: رایگان
پلت فرم: ویندوز، مک، لینوکس، اندروید، ios

KeePass برنامه مدیریت پسورد متن‌باز که به شما این امکان را می‌دهد رمزهای عبورتان را مدیریت کنید. KeePass یک برنامه پرتابل است. شما می‌توانید این برنامه را بر روی USB خود به هرجایی که خواستید ببرید و بر روی هر سیستمی استفاده کنید. این برنامه هیچ اطلاعاتی را ذخیره نمی‌کند.

بهترین قابلیت‌ها
KeePass از AES و Twofish برای رمزگذاری اطلاعات کاربران استفاده می‌کند. این برنامه هم‌چنین از SHA-256 برای محافظت رمزهای عبور بهره می‌برد.

دلیل اصلی استفاده بسیاری از افراد از این برنامه، مدیریت خوب این برنامه است.

نکات منفی
KeePass یک برنامه دسکتاپ است و بر روی مرورگر شما قرار نمی‌گیرد، پس بدون شک قابلیت پر کردن فرم‌ها به‌صورت خودکار را نخواهد داشت. KeePass اپلیکیشن موبایل ندارد و تنها بر روی دسکتاپ اجرا می‌شود..

و اما برنده لیست…

با در نظر گرفتن فاکتورهایی مثل سازگاری، سهولت در استفاده، قیمت و قابلیت‌های اضافه و مدیریت بهتر رمزها، گزینه‌ای بهتر از برنامه LastPass در این لیست دیده نمی‌شود. این برنامه رایگان است و تمام قابلیت‌های پسورد منیجرهای دیگر این لیست را دارد. هم‌چنین محدودیتی در استفاده از آن در پلتفرم‌های متفاوت دیده نمی‌شود. شما تنها با پرداخت ۱۲ دلار در سال، در صورت علاقه، می‌توانید از قابلیت‌های اضافه برنامه استفاده کنید.

تا به امروز خبری از هک شدن برنامه‌های پسورد منیجر و لو رفتن اطلاعات کاربران نشده است. پس با خیال راحت رمزهای خود را به پسورد منیجر برتر بسپارید.

خرید هاست لینوکس

تیم تحریریه هاست ایران

تیم تحریریه مجله هاست ایران متشکل از کارشناسان و نویسندگان متخصص در حوزه وب و هاستینگ است. این تیم با هدف ارائه محتوای ارزشمند و به‌روز به کاربران، به بررسی و تحلیل خدمات مختلف هاستینگ، آموزش‌های فنی و راهنمایی‌های کاربردی می‌پردازد. اعضای تیم با تجربه و دانش خود، سعی در ارتقاء آگاهی کاربران دارند و به آنها کمک می‌کنند تا بهترین تصمیمات را در زمینه انتخاب خدمات آنلاین بگیرند. تعهد به کیفیت و دقت در ارائه اطلاعات، از ویژگی‌های بارز این تیم است.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

4  +  1  =  

دکمه بازگشت به بالا