سی پنل (cPanel) به‌عنوان یک ابزار مدیریت هاست، دارای مجموعه گسترده‌ای از ابزارهای کاربردی بوده که امکان بکاپ گیری یکی از آن‌ها است. در این مطلب آموزشی از مجله هاست ایران قصد داریم قدم‌به‌قدم نحوه بک آپ گیری در سی پنل را به شما آموزش بدهیم. پس تا آخر مقاله ما را همراهی بفرمایید.

نحوه بکاپ گیری گیری در سی پنل

بک آپ گیری در سی پنل کار بسیار ساده‌ای است. به‌صورت کلی چند نوع بک آپ گیری در cPanel وجود دارد مه معروف‌ترین آن‌ها فول بک آپ و بک آپ ویزارد است. در بخش بعد آموزش بک آپ گیری در cPanel به‌صورت تصویری به انواع روش‌های گفته شده ارائه خواهد شد.

فول بک آپ در سی پنل

برای فول بک آپ گرفتن در سی پنل کافی است که قدم های زیر را دنبال کنید:

قدم اول:

لاگین کردن به سی پنل: در قدم اول برای بکاپ گیری در سی پنل باید به سی پنل لاگین کنید. برای لاگین به نام و رمز کاربری نیاز است که توسط شرکت هاستینگ به شما ارائه شده است.

قدم دوم: 

روی دکمه Backup Manager در قسمت Files سی پنل کلیک کنید. طبق تصویر زیر:

بک آپ گیری در سی پنل

قدم سوم:

در قسمت cPanel Backup Plugins، روی پشتیبان گیری از سی پنل (cPanel Backup) کلیک کنید.

نحوه بک آپ گیری در هاست سی پنل

قدم چهارم:

در قسمت Full Backup روی دکمه Download a Full Account Backup کلیک کنید.

فول بک آپ گیری در سی پنل

قدم پنجم:

در صفحه بعدی مطمئن شوید که گزینه Home Directory انتخاب شده است.

آموزش فول بک آپ گیری در ابزار سی پنل

قدم ششم:

اگر می‌خواهید پس از تکمیل پشتیبان‌گیری، اعلان ایمیلی دریافت کنید، آدرس ایمیل خود را وارد کنید. اگر ایمیل نمی‌خواهید، کادر کنار عدم ارسال ایمیل اعلان تکمیل پشتیبان‌گیری را انتخاب کنید.

قدم  هفتم:

روی دکمه Generate Backup کلیک کنید تا پشتیبان گیری کامل cPanel شروع شود. سپس پیامی مبنی بر «Full Backup in Progress» مشاهده می‌کنید. مقداری زمان برای تکمیل پشتیبان‌گیری لازم است، پس از تکمیل، یک اعلان ایمیل دریافت خواهید کرد (اگر آدرس ایمیل خود را در مرحله آخر وارد کرده باشید).

فوک بک آپ گیری در cPanel

قدم نهایی:

حال نوبت این است که در قدم آخر پشتیبان گیری در سی پنل، فایل را از سی پنل خود دانلود کنید. این فایل در پوشه /home شما قرار می‌گیرد، نام این فایل معمولاً با backup شروع می‌شود و تاریخ را درج می‌کند. به‌عنوان مثال backup-10.26.2020_15-51-32_example.tar.gz.


مقاله پیشنهادی: آموزش ساخت ایمیل Info در سی پنل


نحوه دانلود بک آپ در سی پنل

برای دانلود بک آپ گیری در سی پنل کافی است که چند قدم ساده زیر را دنبال کنید:

قدم اول:

لاگین کردن به سی پنل با رمز ورود و نام کاربری که از قبل دارید.

قدم دوم:

روی لینک Backup Manager در قسمت Files کلیک کنید.

بک آپ گیری در سی پنل

قدم سوم:

در قسمت cPanel Backup Plugins، روی پشتیبان گیری از سی پنل (cPanel Backup) کلیک کنید.

نحوه بک آپ گیری در هاست سی پنل

قدم چهارم:

روی دکمه Home Directory در قسمت Download a Home Directory Backup کلیک کنید. با این کار دانلود نسخه پشتیبان از فایلهای سایت خود را آغاز خواهید کرد. بسته به حجم فایل بک آپ سایت شما ممکن است این فرایند چند دقیقه طول بکشد.

دانلود بک آپ از سی پنل در هاست

قدم پنجم:

در قدم آخر دانلود بک آپ گیری از سی پنل می‌توانید به فایل موجود در فهرست دانلود مرورگر خود دسترسی پیدا کنید. در این مثال، نسخه پشتیبان نام  backup-example.com-10-4-2017.tar.gz را دارد. اکنون فول بک آپ گیری در cPanel به درستی انجام و دانلود شده است.

بک آپ گیری از دیتابیس در سی پنل

بک آپ گیری از دیتا بیس در سی پنل هم فرایندی ساده و در چند قدم قابل انجام است. برای این امر کافی است که مراحل زیر را دنبال کنید.

قدم اول:

تکرار مراحل ١ تا ٣ روش بالا.

قدم دوم:

اکنون در قسمت Download a MySQL Database Backup، روی نام پایگاه داده‌ای که می‌خواهید بک آپ گیری کرده کلیک کنید. اگر مطمئن نیستید که کدام پایگاه داده با سایت شما مرتبط است، نام آن را در داده‌های پیکربندی سایت بررسی کنید. برای سایت‌های وردپرس، این فایل wp-config.php شما است.

بک آپ گیری از دیتا بیس در سی پنل

قدم سوم:

در کامپیوتر خود، به پوشه‌ای که مرورگر وب شما از پایگاه داده پشتیبان دانلود کرده است بروید و اکنون باید فایل فشرده با نام sql.gz را ببینید. اکنون یک نسخه کارآمد از پایگاه داده خود خواهید داشت که به صورت محلی و ایمن در کامپیوتر شما ذخیره شده است. اگر به‌طور تصادفی چیزی را حذف کردید، یا هر مشکل دیگری در پایگاه داده داشتید، می‌توانید با نسخه بک آپ پایگاه داده خود مشکلات را برطرف کنید.

بک آپ گیری ویزارد در سی پنل

نوعی دیگر از بکاپ گیری در سی پنل از نوع ویزارد (Backup Wizard) است. این نوع پشتیبان گیری هم مانند پشتیبان گیری معمولی است که در بالا به آن پرداختیم. با این حال در زیر به نحوه بک آپ ویزارد در سی پنل خواهیم پرداخت. نحوه بک آپ گیری ویزارد در سی پنل به صورت زیر است.


مقاله پیشنهادی: روش فعال سازی احراز هویت دو مرحله‌ای در cPanel و WHM


قدم اول:

تکرار مراحل ١ و٢ در روش‌های بالا.

قدم دوم:

روی لینک cPanel Backup Wizard کلیک کنید. مانند تصویر زیر:

نحوه بک آپ ویزارد در سی پنل

قدم سوم:

روی دکمه آبی با عنوان Back Up کلیک کنید. طبق تصویر زیر:

ویزارد بک آپ در هاست سی پنل

قدم چهارم:

در این نوع بک آپ گیری در سی پنل نوع پشتیبان گیری خود را باید انتخاب کنید. یا باید پشتیبان گیری کامل (فول بک آپ) یا یک نسخه پشتیبان جزئی را انتخاب کنید. پشتیبان گیری جزئی به شما امکان می‌دهند فایل کوچک‌تری را با دقیقاً آنچه نیاز دارید دانلود کنید. Home Directory یک نسخه پشتیبان تهیه می‌کند که شامل همه‌چیز در پوشه اصلی سایت است یا شامل  پایگاه‌های داده (پایگاه‌های داده MySQL) و داده‌های ایمیل خواهد بود، درحالی‌که گزینه پشتیبان‌گیری کامل اساساً همان نسخه پشتیبان کامل بالا است.

backupWizardMenu

قدم چهارم:

در این مرحله باید مکان یا مقصد پشتیبان را تعیین کنید. روی پیکان کشویی کلیک کنید و یکی از روش‌های زیر را انتخاب کنید:

  • Home Directory
  • Remote FTP server
  • Remote FTP server (passive mode transfer)
  • Secure Copy (SCP)

پشتیبان گیری در هاست سی پنل

مرحله پنجم:

آدرس ایمیل را برای دریافت اطلاعیه تکمیل پشتیبان وارد کنید. اگر اعلان لازم نیست، روی آن دکمه سفید کلیک و سپس بر روی Generate Backup کلیک کنید.

مرحله ششم:

پس از تکمیل نسخه پشتیبان، لینکی مشاهده خواهید کرد که می‌گوید نسخه‌های پشتیبان برای دانلود موجود است. اکنون برای دانلود فایل پشتیبان روی لینک کلیک کنید.

بک آپ گیری از دیتابیس در PHPMyAdmin

روشی دیگر برای بک آپ گیری از دیتابیس در سی پنل رجوع به PHPMyAdmin است. برای این هدف کافی است که مراحل زیر را دنبال کنید.

مرحله اول:

پس از ورود به cPanel، روی نماد “PHPMyAdmin” در بخش پایگاه داده کلیک کنید. طبق تصویر زیر:

بک آپ گیری از دیتابیس در PHPMyAdmin

قدم دوم:

با کلیک بر روی نام پایگاه داده در نوار کناری همانطور که در تصویر زیر نشان داده شده است، پایگاه داده ای را که می خواهید اکسپورت کنید انتخاب کنید.

پشتیبان گیری از دیتابیس در PHPMyAdmin

قدم سوم:

روی Export در منوی بالای صفحه phpMySQL کلیک کنید. این گزینه گزینه‌های اکسپورت را نشان می‌دهد و همچنین به شما تأیید می‌کند که اکسپورت کردن دیتا بیس در سی پنل از کجا انجام می‌شود.

اکسپورت دیتا بیس در سی پنل

قدم چهارم:

ما از روش Quick export استفاده می‌کنیم. این فایل را با فرمت SQL صادر می‌کند. اگر نیاز به انتخاب گزینه‌های خاصی برای اکسپورت دارید، روی Custom کلیک کنید و گزینه‌های خود را انتخاب کنید. فقط در صورتی باید این مورد را انتخاب کنید که با اکسپورت پایگاه داده MYSQL آشنا باشید. برای تکمیل عمل اکسپورت بر روی Go کلیک کنید.

قدم پنجم:

صفحه‌ای را خواهید دید که از شما می‌پرسد کجا می‌خواهید فایل اکسپورتی را ذخیره کنید. شما همچنین می‌توانید نام فایل پشتیبان پایگاه داده را انتخاب کنید. هنگامی‌که فایل را ذخیره می‌کنید، مطمئن شوید که پس از اتمام اکسپورت، در مکانی امن ذخیره شده است.

سخن پایانی

در این مطلب آموزشی از مجله هاست ایران با انواع روش بک آپ گیری در سی پنل اعم از فول بک آپ، بک آپ ویزارد و بک آپ گیری از دیتابیس آشنا شدیم. بک آپ گیری منظم از سایت باعث خواهد شد که شما در مواجه با هر مشکلی، یک نسخه کامل از سایت را همیشه داشته باشید و این کار یک وظیفه ضروری برای صاحبان سایت است. امیدوارم که این مطلب آموزشی برای شما مفید واقع شده باشد.

آموزش قدم به قدم بکاپ گیری در سی پنل

دپارتمان آموزش هاست ایران

دپارتمان آموزشی هاست ایران در تلاش است جدید ترین آموزش های مرتبط با میزبانی وب را در اختیار کاربران عزیز قرار دهد

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

8  +  1  =