آموزش وب مستری

مدیریت شهرت از طریق سئو: چگونه صاحب کلیدواژه‌های برند خود در گوگل باشیم؟

به این post امتیاز دهید

اولین برخورد کاربر با شما از طریق جستجوی کلیدواژه‌های برند شما در صفحات نتایج موتور جستجوی گوگل (که به آن SERP گفته می‌شود) صورت می‌گیرد، نه وب‌سایت شما. بنابراین این‌که بتوانید به روی اولین تصوری که یک کاربر از شما دارد تأثیر بگذارید، هم به شناسایی برند شما توسط مشتری کمک می‌کند، هم نرخ تبدیل سایت شما را افزایش می‌دهد. ما در این مطلب به چالش‌های ذاتی مدیریت شهرت و اعتبار در سئو و روش‌هایی برای اینکه این کار به‌طور مؤثر انجام شود می‌پردازیم.


مقاله مرتبط: تاریخچه تصویری Google SERP [اینفوگرافیک]


بسیاری از شرکت‌ها بخصوص استارتاپ­‌ها با این مشکل مواجه هستند، افرادی که به دنبال برند آن­‌ها در گوگل می‌گردند، اولین برخوردشان با آن برند از طریق صفحه نتایج جستجوی گوگل است. این صفحه (SERP) نیز نحوه‌ی نمایش همه‌چیز را در دست دارد، اینکه موضوع هر صفحه چیست، چه امتیازی دارد یا چه کسی به آن امتیاز داده است ازجمله مواردی است که در این صفحه وجود دارد و می‌تواند به روی موارد مختلفی تأثیر بگذارد.

چالش لیست نتایج جستجو چیست؟

ما می‌دانیم نتایج جستجو می‌تواند به روی موارد زیر تأثیر بگذارد:

نرخ تبدیل (Conversion Rate)

فردی که در جستجوی خود به صفحه شما برخورد می‌کند، می‌بیند نقدهای انجام‌شده درباره شما ضعیف است یا نگارش و کلمات به کار گرفته‌شده پیچیده هستند و این مسئله در ذهنش ایجاد می‌شود که ممکن است محتوای این صفحه واقعاً چیزی که می‌خواهد را نداشته باشد و همین می‌تواند به روی نرخ تبدیل سایت شما تأثیر بگذارد.


مقاله مرتبط: توصیه هایی برای بارگذاری سریع تر سایت


می‌تواند به توسعه شما آسیب برساند

افرادی که شما را در این صفحه می‌بینند، و فکر می‌کنند نکته‌ی منفی و بدی درباره شما وجود دارد، کمتر احتمال دارد که به صفحه‌ی شما لینک دهند یا درباره‌تان صحبت کنند.

می‌تواند به روی رضایت مشتری تأثیر بگذارد

مشتریانی که می‌خواهند چیزی از شما بخرند اما نقطه نظر منفی درباره شما در نتایج جستجو می‌بینند بیشتر نسبت به شما دید منفی و اعتراض‌آمیزی خواهند داشت. اغلب اوقات وقتی آن‌ها می‌بینند شما امتیاز پایینی دارید یا نقد منفی درباره‌تان صورت گرفته، بیشتر احتمال این وجود دارد که آن‌ها نیز نقدی منفی درباره شما بنویسند. انتظارات آن‌ها با توجه به آنچه در صفحه نتایج می‌بینند تغییر خواهد کرد، هرچند این مسئله شاید خیلی هم منصفانه نباشد.

این مسئله نیز وجود دارد که برخی از استارتاپ‌ها معتقدند افرادی که محصولاتشان را نقد می‌کنند مشتریانشان نیستند چراکه فکر می‌کنند هنوز به‌قدری دیده نمی‌شوند که بخواهند تا این حد نظرات منفی بگیرند. آن‌ها فکر می‌کنند ممکن است این نظرات از طریق رقبایشان یا شخصی که می‌خواهند اعتبار برند آن‌ها را خدشه‌دار کند انجام می‌گیرد.

چطور می‌توان به روی این صفحه تأثیر گذاشت و کاری کرد بیشترین تأثیر مثبت را به روی برندمان داشته باشد؟

روش‌های مختلفی برای این کار وجود دارد. برای اینکه این نتایج را تغییر دهید و بهترش کنید باید چند کار انجام دهید:

  1. کسانی که امتیاز می‌دهند را تغییر دهید. با اضافه و کم کردن افرادی که به شما امتیاز می‌دهند به گوگل گزینه‌های مختلفی برای ارزیابی بدهید. تغییر این امتیازات با کمک سئو امکان‌پذیر است.
  2. محتوای صفحات رتبه‌بندی را تغییر دهید. اگر کسی نقد منفی درباره شما نوشته و یا نظرش را طوری بیان کرده که ترجیح می‌دهید تغییر کند، روش‌هایی برای تأثیر گذاشتن به روی آن نیز وجود دارد.
  3. ویژگی‌های SERP را تغییر دهید. فرض را بر این بگیرید که شما سایتی درباره کارت‌پستال دارید، برای بیشتر دیده شدن می‌توانید تصاویر را در اولویت قرار دهید بخصوص تصاویری که زیباتر هستند، با این کار افراد بیشتری ترغیب به خرید از شما خواهند شد.
  4. سایتتان را در موضوعات برتر بالا بیاورید. اگر سایت شما طوری است که در اخبار ممکن است درباره آن صحبت شده باشد از این امکان استفاده کنید و اخبار مهم مربوط به خود را در قسمت Google News نمایش دهید. شاید همچنین بتوانیم آنچه در جستجوهای مرتبط است را نیز تغییر دهیم.
  5. تقاضای جستجو را تغییر دهید. اگر متوجه شدید که افراد پس از وارد کردن نام شما در گوگل پیشنهاد‌هایی ازجمله «مشکلات برند X» یا «مقایسه برند X با رقیب» را دریافت می‌کنند و شما از این موضوع خشنود نیستید می‌توانید آن را تغییر دهید.

روش­هایی برای مدیریت شهرت

در ادامه به شما روش‌هایی را ارائه می‌دهیم که به کمک آن‌ها بتوانید چالش‌هایی که پیش­تر به آن‌ها اشاره شد را برطرف کنید.

۱. لینک به URL های سایت شما ( به موارد شماره ۱ و ۲ کمک می‌کند). در ابتدا لازم است بدانید، لینک‌ها هنوز بسیار تأثیرگذار هستند و می‌توانند بسیاری از مشکلاتی که گفته شد را حل کنند. دامنه‌هایی که قدرتمندتر هستند می‌توانند به برخی صفحات شما لینک دهند، این می‌تواند به یک مقاله‌ای باشد که شما در آن مشارکت داشته‌اید، می‌تواند به صفحه‌ی پروفایل CEO سایت شما باشد زمانی که در یک سخنرانی شرکت کرده است، یا زمانی که در یک رویداد همانند خیریه شرکت کرده‌اید در سایت آن خیریه یا خبری درباره شما در یک خبرگزاری باشد، لینک شدن از منابع خارج از سایت همیشه تأثیر مثبت خواهد داشت.

یکی از مشکلاتی که بسیاری از برندها با آن مواجه هستند این است که فکر می‌کنند همیشه لینک به صفحات‌شان باید به صفحه اصلی یا homepage باشد. اما این صحیح نیست، مسئله این است که اگر واقعاً می‌خواهید دیده شوید باید صفحات بیشتری را در لینک‌ها قرار دهید، حتی این صفحه می‌تواند یکی از شبکه‌های اجتماعی شما باشد برای اینکه امتیاز بالاتری بگیرد و بیشتر دیده شود.

۲. از ژورنالیست‌ها، بلاگرها یا تولیدکنندگان محتوا در وب بخواهید درباره شما و محصولاتتان با نام بردن از برندتان مطلبی بنویسند (تأثیرگذار به روی ۱،۳ و ۴). این مسئله یکی از مهم­ترین مواردی است که اغلب به آن توجهی نمی‌شود. مثلاً اگر یک ژورنالیست مطلبی درباره سایت شما (بر فرض Minted) این‌گونه بنویسد « در این استارتاپ، می‌توانید این کار را کنید»، اشتباه است چراکه کاری که تأثیر بیشتری به روی برند شما می‌گذارد نام بردن از شماست، در این صورت باید مطلب این‌گونه نوشته شود « در استارتاپ Minted می‌توانید …». این کار تأثیر مثبت‌تری به روی امتیاز شما خواهد داشت. اگر به‌درستی از برند شما در سایت‌های دیگر نام برده شود امکان اینکه در موضوعات برتر SERP دیده شوید بیشتر است.

۳. محتوایتان را خودتان ایجاد کنید ( تأثیرگذار به روی ۱ و کمی ۳). اگر سایت یا خبرگزاری پیدا نکردید که این کار را برایتان انجام دهد، خودتان محتوایی ایجاد کنید که به خودتان مربوط می‌شود و می‌توانید به صفحه خاصی از سایتتان لینک کنید. شما می‌توانید این کار را به دو طریق انجام دهید. اول اینکه از پلتفرم‌های باز نظیر com، Huffington Post یا Forbes یا LinkedIn استفاده کنید، این­ سایت‌ها فضایی در اختیار شما قرار می‌دهند که می‌توانید به‌عنوان میهمان در آن مطالبی را منتشر کنید که به‌ندرت به آن‌ها اشاره می‌شود پس می‌تواند برای خواننده جذاب­تر باشد. این موضوعات را در فیلد کاریتان پیدا کنید و سعی کنید با این کار امتیاز خوبی به دست آورید. شما لازم نیست به این مورد اختصاصاً به‌منظور ایجاد لینک فکر کنید، بلکه قرار نیست اصلاً اهمیتی بدهید که آیا لینک‌ها nofollow هستند یا اصلاً لینکی دریافت می‌کنید یا خیر. کاری که می‌خواهیم انجام دهید این است که نام، عنوان و کلمات کلیدی‌تان را در این پست‌ها به کار بگیرید و آن‌ها را بالا ببرید.

۴. می‌توانید به روی نقد و بررسی‌ها تأثیر بگذارید ( به موارد ۳ و ۵ کمک می‌کند). این موضوع بستگی به سایت شما دارد. شما می‌توانید به طرق مختلف کاربرانتان را ترغیب کنید که به شما امتیاز بدهند، اما نیاز نیست به‌طور مستقیم از کاربرانتان بخواهید این کار را انجام دهند. مثلاً اگر شما در سایتی همانند Yelp حضور دارید فقط کافی است این مسئله را به کاربرتان گوشزد کنید و از او بخواهید پروفایل شما را در این سایت ببیند. با این کار او را به سایتی معتبر برای امتیازدهی می‌کشانید. این کار را می‌توانید درباره فیس‌بوک و نقد و بررسی‌های گوگل نیز انجام دهید.

۵. برای مواردی نظیر رعایت نکردن کپی‌رایت به‌صورت قانونی عمل کنید (به موارد ۱ و ۳ کمک می‌کند). اگر می‌بینید در سایتی از نام تجاری شما سو استفاده شده یا کالایی که شما هنوز به‌طور رسمی وارد بازار نکرده‌اید در سایتی به فروش می‌رسد و امتیاز منفی نیز دریافت می‌کند، شما باید این مسئله را به‌طور قانونی و از طریق وکیل شرکت تان پیگیری کنید.

روش دیگر استفاده از پروتکل‌های Digital Millennium Copyright Act (DMCA) است. شما این کار را می‌توانید مستقیماً از طریق گوگل انجام دهید. برای این کار باید پیغامی ارسال کنید و اطلاع دهید که محتوایی که در سایتی دیده می‌شود از سایت شما بدون اجازه برداشته‌شده و غیرقانونی است. گوگل نیز آن محتوا را از نتایج صفحه جستجوی خود حذف می‌کند.

۶. با استفاده از تبلیغات برند یا بازاریابی اینفلوئنسرها افراد را سوق دهید تا جملات و اصطلاحات متفاوتی را جستجو کنند( به مورد ۵ کمک می‌کند). اینکه خودتان کالایتان را چطور معرفی کنید به روی اینکه دیگران آن را چگونه جستجو کنند تأثیر می‌گذارد. برای مثال اگر سایت Minted بخواهد خودش را به‌جای کارت تبریک Minted با نام کارت‌پستال Minted معرفی کند، و ببیند با کلمه کارت‌پستال بیشتر جستجو می‌شود، بنابراین باید برندینگ خود را نیز تغییر دهید و از این پس در تبلیغات نیز از کلمه و واژه‌هایی که بیشتر جستجو می‌شوند استفاده کند.

۷. برای اینکه ارتباط قوی­تری با گوگل برقرار کنید، نام تجاری خود را در متن لینک‌ها (anchor phrase)، لینک‌های مختلف و متن به کار بگیرید( به مورد ۴ و ۵ کمک می‌کند). در مثالی که زدیم، اگر کلمه Minted به صفحه کارت‌پستال‌های Minted لینک شود یا در صفحه واژه‌ی کارت‌پستال Minted نمایش داده شود و در جاهای دیگر نیز با همین نام خوانده شود، این واژه بیشتر در پیشنهاد‌های جستجوی گوگل نمایان می‌شود. همچنین می‌توانید از متن لینک‌ها نیز کمک بگیرید تا واژه مورد نظرتان را در لیست پیشنهاد‌ها قرار دهید و کاری کنید تا دیگران آن را جستجو کنند.

۸. از پلتفرم‌هایی که به روی SERP تأثیرگذارند استفاده کنید( به موارد ۲ و ۴ کمک می‌کند). به‌جای اینکه فقط سعی کنید تا در نتایج معمول و ارگانیک گوگل بالا بیایید از پلتفرم‌هایی که معمولاً در جستجوی گوگل بالا هستند استفاده کنید. مثلاً می‌خواهید تصاویری که دارید نمایش داده شود، بهتر است از سایتی همانند پینترست استفاده کنید چراکه به‌طور معمول تصاویری که در این سایت است در جستجوی تصاویر گوگل بالاتر هستند. بنابراین یک پروفایل درست کنید و تصاویری که می‌خواهید را در پینترست قرار دهید. همین کار را می‌توانید برای ویدیوهایتان در سایت یوتیوب انجام دهید. شما به طرق مختلفی می‌توانید از این امکانات بهره‌مند شوید تا نام برندتان را در صفحه اول گوگل بالا بیاورید.

قبل از جمع‌بندی به چهار موضوع نهایی اشاره می‌کنیم.

آیا ثبت کردن و استفاده از دامنه‌های جداگانه کارساز است؟

شاید این سؤال برایتان پیش‌آمده باشد شاید بهتر باشد چند سایت مختلف ایجاد کنید و از این طریق به سایت اصلی کمک کنید تا بالاتر بیاید. اما معمولاً این مسئله کارساز نخواهد بود، هرچند ما نمی‌گوییم که غیرممکن است اما استفاده از این روش برای مدیریت سئو بسیار دشوار است. گوگل اغلب این کلک را متوجه می‌شود و پیشینه‌ی دامنه‌ی وب‌سایت‌ها را بررسی می‌کند بنابراین صفحاتی که تلاش می‌کنید در گوگل بالا بیایند با این کار شانس کمتری دارند تا امتیاز بگیرند. بهتر است از پلتفرم‌های دیگر برای بالا آمدن در نتایج جستجو کمک بگیرید.

حملات منفی سئو

سئوی منفی روشی است که برخی از سایت‌ها برای تخریب رقیب خود و پایین آوردن امتیاز آن در موتورهای جستجو به کار می‌گیرند. مثلاً در یک سایت معتبر به محصولات رقیب خود دائماً امتیاز منفی می‌دهند. هرچند با توجه به آخرین آپدیت Penguin گوگل، این کار دیگر تأثیرگذار نخواهد بود و حتی انجام آن می‌تواند منجر به جریمه شدن شود.


مقاله مرتبط: چگونه از وب‌سایتمان در مقابل سئو منفی محافظت کنیم؟


مانیتور کردن برند و امتیازات

نکته نهایی که باید به آن اشاره شود این است که شما باید همیشه برندتان را تحت نظر داشته باشید. شما می‌توانید از سایت‌هایی نظیر Fresh Web Explored یا com یا Talkwalker استفاده کنید. شما باید دائم امتیاز خود را تحت نظر داشته باشید تا اگر کسی از شما پیشی می‌گیرد سریع متوجه شوید و تلاشتان را برای بالاتر رفتن بیشتر کنید. برای انجام این کار نیز ابزار مختلف سئو وجود دارد.

در این مطلب سعی کردیم تا شما را با روش‌هایی برای مدیریت اعتبار و شهرت برندتان در سئو آشنا کنیم. می‌دانیم رقابت در وب بسیار سخت و دشوار است بنابراین باید از بهترین ابزارها برای بالا ماندن و مدیریت اعتبار برندتان کمک بگیرید تا بتوانید در تجارتی که راه‌اندازی کرده‌اید موفق‌تر عمل کنید.

 

خرید هاست لینوکس

تیم تحریریه هاست ایران

تیم تحریریه مجله هاست ایران متشکل از کارشناسان و نویسندگان متخصص در حوزه وب و هاستینگ است. این تیم با هدف ارائه محتوای ارزشمند و به‌روز به کاربران، به بررسی و تحلیل خدمات مختلف هاستینگ، آموزش‌های فنی و راهنمایی‌های کاربردی می‌پردازد. اعضای تیم با تجربه و دانش خود، سعی در ارتقاء آگاهی کاربران دارند و به آنها کمک می‌کنند تا بهترین تصمیمات را در زمینه انتخاب خدمات آنلاین بگیرند. تعهد به کیفیت و دقت در ارائه اطلاعات، از ویژگی‌های بارز این تیم است.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

  +  53  =  63

دکمه بازگشت به بالا