تجربه کاربری (UX) سایت خود را با ترندهای جدید ۲۰۱۸ بروز کنید
تجربهای که بازدیدکنندگان از کار با سایت شما به دست میآورند میتواند در عرض چند ثانیه آنها را از سایت فراری دهد و یا به یک مشتری دائمی تبدیل کند. این شما هستید که باید با آگاهی از روشهای کارآمد و البته متنوع سعی در ارائه یک تجربه کاربری عالی به بازدیدکنندگان داشته باشید.
در دنیای اینترنت، وبسایتها راهی برای به اشتراکگذاری اطلاعات با خوانندگان و تبدیل کاربران به مشتری است. سایتها درواقع نمونه کارهای مشتریان است و هسته مرکزی فعالیتهای بازاریابی را تشکیل میدهند.
بااینوجود در جهان حاضر که همهچیز بهسرعت در حال تغییر است و گرایشها در اینترنت همواره در حال دگرگونی هستند، برخی سایتها ممکن است خیلی زود قدیمی به نظر برسند. طراحی مجدد سایت ممکن است کاری هزینهبر است. در اینجا به معرفی راههایی برای کارآمد نگهداشتن سایتتان میپردازیم.
بر اساس مخاطب خود طراحی کنید
در طی فعالیتی که برای دستیابی به مخاطبان خود انجام میدهید، باید به یاد داشته باشید که حتماً با تحقیق در بازار مخاطبان خود را بشناسید. در قدم بعدی باید مطمئن شوید که سایت خود را حول آنچه مخاطبان شما میخواهند طراحی کنید.
مقاله مرتبط: چند ترند UX برای وب سایتهای کوچک
برای مثال، مخاطبان یک شرکت سازمانی رفتار متفاوتی با یک گروه نوجوانان علاقهمند به بازی دارند. وقتیکه مخاطب خود را شناختید، سایت خود را برای تأمین نیازهای آنها طراحی کنید. از کاربران نظر بخواهید و سپس از این راهنماها برای بهبود سایت خود استفاده کنید.
تجربههای شخصی و مخصوص برای کاربران خود ایجاد کنید
اخیراً پیشرفتهای زیادی در حوزه تجربههای شخصی صورت گرفته است. باتهای گفتگو و رابطهای کاربری برای گفتگو با کاربر را در همهجا میبینیم. اما ویژگی جالب دیگری که ممکن است با آن روبرو شوید، طراحی واکنشگرا به سن است.
مقاله مرتبط: ٥ راهکار برای طراحان UX در سال ٢٠١٨
شاید برایتان عجیب باشد، اما در حقیقت ویژگی بسیار خارقالعادهای است. به کمک آن میتوانید تجربه کاربری را به نحوی تغییر دهید که بیشازپیش برای کاربر مناسب باشد. میتوانید اندازه فونت نوشتهها، رنگها یا سایر عناصر را تغییر دهید و کاری کنید تا فهم مطالب و محتوا برای افراد سالمند سادهتر شود.
کاربران اینترنت صبر زیادی ندارند و احتمالاً فقط چند ثانیه وقت دارید تا توجهشان را جلب کنید.
در صفحه اصلی سایت فقط اطلاعات مهم را نگهدارید و کاری کنید که بازدیدکنندگان برای پیدا کردن آنچه نیاز دارند، یک پنل ناوبری مؤثر و کارآمد نصب کنند.
لوگو، برند و جزئیات مربوط به فراخوانهای خود را حتماً در صفحه اصلی خود قرار دهید تا کاربران بدانند به همانجایی که میخواستند آمدهاند. کاربران میتوانند از صفحه اصلی به دیگر قسمتهای سایت بروند.
ساختار منظمی برای سایت تشکیل دهید
پنل ناوبری، محتوا و پنل عملیات (Action panel) سایت شما باید تا حد ممکن واضح و مختصر باشد تا بتوانند انتظارات کاربران را برآورده کنند.
اگر کار با سای شما ساده و روان باشد و کاربر بهراحتی بتواند با آن ارتباط برقرار کند، میتوانید مطمئن باشید که مشتریان برای دفعات بعد هم بازخواهند گشت.
نوشته
وقتی میخواهید یک محتوای نوشتاری در سایت قرار دهید، حتماً بهاندازه و سبک فونتی که انتخاب میکنید توجه کنید. هدف شما باید این باشد که خواندن مطالب محتوا تا حد ممکن راحت باشد. حداکثر از سه نوع فونت استفاده کنید و پاراگرافها را به تیترهای اصلی و فرعی تقسیم کنید که خواندنشان ساده باشد.
با علامتدار کردن جملات (Bullet Points)، راهنما را واضحتر بیان کنید. متن را بهدقت بخوانید تا بدانید چطور باید این اطلاعات را ساختاربندی کنید تا نیاز کاربران را تأمین کند.
همچنین حتماً در نوشتن پاراگرافها و عناوین از فونتهایی استفاده کنید که بهراحتی خوانده شوند. نمونه مقالات زیادی با فونتهای رایگان موجود است. یک یا دو فونت که به نظرتان برای مخاطب شما مناسب هستند و بهراحتی خوانده میشوند را انتخاب کنید. بهاینترتیب هیچ کاربری یا بازدیدکنندهای را به دلیل مشکل نوشتاری از دست نخواهید داد.
نوار ناوبری
کاربران از نوار ناوبری شما برای دسترسی به قسمتهای مختلف استفاده میکنند. بهتر است استفاده از نوار ناوبری شما ساده باشد، دسترسی به آن آسان و عملکردی کارآمد داشته باشد.
بازدیدکنندگان باید بتوانند بهآسانی به صفحه اصلی برگردند. صفحه اصلی شما، برند و لوگوی شمارا نشان داده و به معرفی محصول شما کمک میکند.
سرعت صفحات
کاربران اینترنت افراد صبوری نیستند. صفحه شما باید خیلی سریع بارگذاری شود. این موضوع بهویژه در دستگاههای موبایل اهمیت بیشتری دارد. زیرا کاربران بسیاری در یک استراحت کوتاه اقدام به بازدید از صفحات و دریافت اطلاعات میکنند.
فرض کنید کاربر شما بخواهد در استراحتی کوتاه یک فنجان قهوه بنوشد و یا بین تماسهای کاری خود یک خرید سریع انجام دهد. در این زمان اگر صفحه شما زمان زیادی برای بارگذاری ببرد، کاربر خسته شده و مشتری را از دست میدهید.
کندی صفحات عموماً باعث «پرش» بازدیدکنندگان و یا نهایتاً ترک سایت بعد از دیدن صفحه اصلی میشوند. یک تأخیر ۲ ثانیهای میتواند سبب شود که ۸۷ درصد از بازدیدکنندگان سایت را ترک کنند. این موضوع تأثیری شگرف روی یک کسبوکار خواهد داشت.
به کمک گوگل از سرعت صفحه خود آگاه شوید و پیشنهادهایی که برای بهبود سرعت دانلود سایت شما ارائه میکند را در نظر بگیرید.
CTA را واضح نشان دهید
دکه های فراخوان، نحوه ثبتنام، عضویت در تالار گفتگو یا ثبت سفارش را به بازدیدکنندگان نشان میدهند. معمولاً این دکمهها کاملاً مشخص بوده و نامگذاری سادهای دارند. برای بهتر دیده شدن دکمهها از رنگهای روشن یا ایجاد تضاد رنگی استفاده کنید. بسته به اینکه چه نوع پیامی میخواهید ارائه کنید باید رنگ متناسب آن را بهدقت انتخاب کنید (پیام اعتمادپذیری، هوشمندی، یا اضطرار).
هنگام نامگذاری فراخوان خود از کلماتی استفاده کنید که کاربران را به انجام آن تشویق کند. سعی کنید کاربران را ازنظر احساسی هم به انجام آن تشویق کنید. کلماتی مانند «همینالان به ما بپیوندید» آنها را به عضویت در یک تالار گفتگو تشویق میکند. همچنین یک قید زمان مطرح میکند، که به کاربر گوشزد میکند «همینالان» عضو شود، نه دیرتر.
دقت کنید که پیام فراخوانتان واضح و دقیق باشد. نحوه ثبتنام و عضویت را به مشتریان نشان دهید. ارائه یک پیشنهاد مانند یک تخفیف ویژه یا دانلود رایگان میتواند مشتری را به پذیرش آن تشویق کند.
فضای خالی را از یاد نبرید
اگر سایت خود را خلوت نگهدارید، کاربران تجربهای خوشایند و آسان از کار با آن خواهند داشت. در مقابل، کار کردن با یک سایت شلوغ و درهمریخته معمولاً دشوار خواهد بود.
مطالب، تصاویر و آیکونهایتان باید جایی برای نفس کشیدن داشته باشند! این باعث میشود که گردش در سایت ما بهراحتی و آسانی ممکن شود. اطلاعات مرتبط با یکدیگر را گروهبندی کنید تا سایتتان همچنان خلوت بماند و درک آن آسان باشد. همچنین ارتباط بین صفحات مختلف را با استفاده از رنگها، فونتها و سبکهای خاص حفظ کنید.
اطلاعات تماس
اگر میخواهید کاربران با شما تعامل داشته و بتوانند ارتباط برقرار کنند، باید مطمئن شوید که دسترسی به اطلاعات تماس شما آسان باشد. تمام راههای ارتباطی لازم اعم از موبایل، آدرس یا ایمیل را هم اضافه کنید.
لینک به شبکههای اجتماعی
ممکن است کاربران اولین بار محصول شمارا در یک وبسایت دیده باشند، اما معمولاً از طریق شبکههای اجتماعی با دیگران ارتباط دارند. حتماً لینکهایی به شبکههای اجتماعی خود نیز قار دهید تا کاربران بتوانند شمارا در آن محیط هم پیدا کنند، با شما تعامل داشته باشند و آخرین اخبار مربوط به شمارا دنبال کنند.
مقاله مرتبط: چگونه بهترین پلتفرم شبکه های اجتماعی را برای استراتژی بازاریابی انتخاب کنیم
همه کسبوکارها برای اینکه با مشتریان تعامل داشته باشند، اخبار و محصولات جدید را نمایش دهند و ارتباط خود را با مشتریان بالقوه حفظ کنند باید در شبکه اجتماعی حضورداشته باشند.
بخش جستجو را فراموش نکنید
ممکن است کاربر برای یک خرید فوری یا طرح یک سؤال به سایت شما بیاید. اینجا است که داشتن ابزار جستجو بسیار حیاتی است. اگر حجم اطلاعات زیادی در سایت خود دارید و دسترسی به جزئیات دقیق آنها کار مشکلی است، مشتریان اطلاعات مذکور را در بخش جستجو وارد میکنند تا آنچه نیاز دارند را پیدا کنند. این کار پاسخی سریع و آسان در اختیارشان قرار میدهد، از کلافه شدن آنها جلوگیری کرده و آنها را در سایت شما نگه میدارد.
مشتریانی که کلافه شوند به سایت رقبای شما میروند. بهویژه اگر حجم بالایی از اطلاعات روی سایت دارید، برای اینکه سرعت عملکرد سایت خود و کارآمدی آن را بالا ببرید باید مطمئن شوید که کاربران بتوانند بهراحتی بخش جستجو را پیدا کنند.
لینکهای خراب را اصلاح کنید و یا یک صفحه ۴۰۴ بگذارید
اگرچند لینک خراب در سایت داشته باشید ممکن است باعث شود کاربران سایت شمارا ترک کنند. چون به یک صفحه بنبست میرسند. صفحهای که آنها را به آنچه میخواهند نمیرساند.
مقاله مرتبط: شناخت ١٠ خطای رایج در اینترنت
صفحه خطای ۴۰۴ مانند کوچه بنبستی است که دسترسی به سایت شمارا مسدود میکند. با بررسی کردن سایت خود در ابزار وبمستر گوگل، لینکهای خراب را شناسایی کنید.
صفحه قدیمی خود را با همان عنوان به URL جدید هدایت کنید.
درخواست کنید که URL قدیمی از موتورهای جستجو حذف شود.
میتوانید یک صفحه ۴۰۴ مخصوص خود طراحی کنید، کاربران را به سایت اصلی هدایت کنید، چندین پیشنهاد خوب به آنها ارائه کرده و برند خود را معرفی کنید. محصولات جدید، پیشنهادهای ویژه و بهترین خریدها را به بازدیدکنندگان سایت خود نشان دهید.
با لحنی همراه با طنز از کاربران بابت لینکهای خراب عذرخواهی کنید. همچنین میتوانید یک عذرخواهی در صفحهای که ایجاد کردهاید قرار دهید و به کاربران این انتخاب را بدهید که یک خرید ویژه داشته باشند. یا میتوانید یک بن تخفیف یا کد ارسال رایگان یک محصول به آنها هدیه دهید.
خلاصه
ارائه یک تجربه آنلاین عالی به بازدیدکنندگان باعث افزایش تعامل با آنها شده و آنها را به مشتریهای سایت شما تبدیل میکند.
از این نکات کاربردی برای افزایش بهرهوری سایت استفاده کنید تا تجربه آنلاین باارزشی را به کاربران ارائه دهید.