آموزش وب مستری

تاثیر سرعت بارگذاری ‌سایت در موبایل بر روی رتبه‌بندی گوگل و تجربه کاربری

به این post امتیاز دهید

گوگل به‌تازگی اعلام کرده که سرعت بارگذاری وب‌ سایت در موبایل، بر رده‌بندی تأثیر مستقیم می‌گذارد و این طرح از ماه جولای ۲۰۱۸ عملی می شود.

این مسئله، برای سئو کارهای حرفه‌ای، موضوع تازه‌ای نیست و بسیاری از این افراد به تأثیر سرعت بارگذاری صفحه وب‌سایت در موبایل، در رده‌بندی آگاهی دارند و با اعلام رسمی گوگل، توجه به ورژن موبایل وب‌سایت‌ها، بیش‌ازپیش اهمیت پیدا می‌کند.

سرعت بارگذاری وب‌سایت، تأثیر زیادی بر روی تجربه کاربری دارد، صفحاتی که سرعت بارگذاری پایینی دارند با بازدید کمتر و درنهایت رتبه پایین‌تر مواجه می‌شوند. سرعت‌پایین بارگذاری صفحه یا به زبان ساده‌تر لود شدن صفحه اصلی وب‌سایت، بر نرخ تبدیل اثر منفی می‌گذارد، چون کاربران در دنیای امروز، به‌اندازه گذشته صبور نیستند و در صورت بارگذاری کند وب‌سایت، ترجیح می‌دهند از دیدن آن صرف‌نظر کنند.

اما چرا باید مراقب باشیم؟

از زمانی که گوگل نمایه‌سازی موبایل را اجرا کرده و ورژن موبایل صفحات وب‌سایت اهمیت پیداکرده‌اند، این مسئله به یک موضوع حیاتی تبدیل‌شده است. بدون شک سرعت بارگذاری صفحات وب‌سایت در موبایل یک مسئله بسیار مهم و تأثیرگذار است و ارزش آن در سئو سایت از مسائلی مثل HTTPs بسیار مهم‌تر است.

اگر به‌عنوان یک تولیدکننده محتوا یا سئو کار، محتوای خوبی در اختیار کاربر قرار دهید و به تجربه کاربری اهمیت دهید، وب‌سایتتان در تمام دستگاه‌ها به‌خوبی عمل کند، مخاطب چه دلیلی برای انتخاب نکردن شما خواهد داشت؟

در این مطلب به بررسی ۵ مسئله برای داشتن آمادگی بیشتر در ارائه وب‌سایتی با سرعت بارگذاری بیشتر در موبایل می‌پردازیم.

  1. ایجاد محتوای خوب

برای شروع نمایه‌سازی موبایل باید از محتوا و ارزش آن اطمینان حاصل کنید، محتوا باید از کیفیت بالایی برخوردار باشد و به نیازهای کاربر پاسخ بدهد. مسیر رسیدن به موفقیت مستقیم نیست، برای به دست آوردن آن باید به نکات ریز پراکنده توجه کرد.


مقاله مرتبط: چگونه محتوایی فراتر از یک لینک معمولی بسازیم؟


یک محتوای خوب باید کاربر را به گشت‌وگذار در وب‌سایت ترغیب کند و او را تا انتهای سفر مجازی‌اش در وب‌سایت یاری کند.

  1. وب‌سایت خود را پرسرعت کنید

مطمئن شوید که وب‌سایت شما با بهترین سرعت ممکن بارگذاری می‌شود، با بیشترین سرعت، در عرض یک الی دو ثانیه.


مقاله مرتبط: توصیه هایی برای بارگذاری سریع تر سایت


کاربر چند دقیقه را برای بارگذاری صفحه وب‌سایت هدر نمی‌دهد، اگر صفحه وب‌سایت در کمترین زمان ممکن بارگذاری شد، کاربر در صفحه وب‌سایت شما می‌ماند، ولی اگر این بارگذاری بیشتر از چند ثانیه طول کشید، وب‌سایت دیگری را برای حل مشکلش پیدا می‌کند.

اگر سایتتان سرعت بارگذاری خوبی داشته باشد، به‌صورت میانگین ۹ وب‌سایت به‌عنوان رقیب شما در محیط وب وجود دارند که تلاش می‌کنند با رعایت اصول، بازدید بیشتری به دست بیاورند. در این رقابت، سرعت بیشتر بارگذاری برگ برنده است.

  1. تصمیم‌گیری در استفاده از AMP، افزایش سرعت لود شدن صفحات در موبایل

(AMP(Accelerated Mobile Page یا سرعت افزایش سرعت لود شدن یا بارگذاری صفحات در موبایل، امروز به‌عنوان فاکتوری تأثیرگذار در تعیین رده‌بندی نیست ولی در آینده‌ای نزدیک باید منتظر اضافه شدن این فاکتور به‌عنوان عوامل تأثیرگذار باشیم.

اگر نخواهید از AMP در افزایش سرعت بارگذاری صفحه وب‌سایت در موبایل استفاده کنید، راه‌های دیگری هم وجود دارد.

AMP تأثیر به سزایی بر سرعت بارگذاری صفحه وب‌سایت دارد و با استفاده از آن می‌توانید تبدیل‌های وب‌سایتتان را افزایش دهید و نتیجه آن را در بهبود رتبه وب‌سایت در گوگل مشاهده کنید.

  1. موبایل فرندلی بودن وب‌سایت را بررسی کنید

از ابزارهای بررسی سرعت وب‌سایت مثل ابزارهای PageSpeed Insights یا ابزارهای Gtmetrix برای بررسی میزان موبایل‎پسندبودن وب‌سایت استفاده کنید و اطمینان حاصل کنید که وب‌سایت شما موبایل فرندلی است.

  1. برخورداری از دکمه Call to action قوی

توجه به دکمه CTA یا فراخوان، از ضروریات سئو نیست ولی توجه به این مسئله باعث می‌شود که کاربران از سایت بیشتر استقبال کنند.


مقاله مرتبط: ٥ تکنیک برای طراحی بهتر دکمه CTA


اگر قصد استفاده از دکمه فراخوان برای دانلود یک راهنما یا هدایت کاربر به صفحه‌ای دیگر را دارید، باید مطمئن شوید که این دکمه با بیشترین سرعت ممکن عمل می‌کند.

آیا می‌توان سرعت بارگذاری وب‌سایت در موبایل را آزمایش کرد؟

با گوگل می‌توانید سیگنال‌های مختلفی برای موبایل پیدا کنید، آزمایش سرعت بارگذاری وب‌سایت در موبایل، امری عاقلانه است و بدون شک بسیاری از ما این باور را داریم که قبل از اجرای هر چیزی، بهتر است آن را آزمایش کنیم. آزمودن وب‌سایت قبل از ارائه نسخه اصلی کار آسانی نیست و در این مسیر ممکن است با مشکلاتی مواجه شوید، اما راه‌حل‌های هوشمندانه‌تری برای حل این مسئله وجود دارد.

یکی از این راه‌ها، تست A/B است، با ایجاد دو صفحه در یک دامنه اینترنتی، میزان بازخورد و بارگذاری صفحات را بسنجید.


مقاله مرتبط: راهنمای انجام تست A/B و کاربرد پذیری


با استفاده از الگوی مشابه، محتوای خاص ایجاد کنید و بر روی کلیدواژه‌های یکسان تمرکز کنید. به‌عنوان‌مثال یک صفحه را با تم رنگی زرد طراحی کنید و صفحه دیگر را با تم رنگی آبی.

پس از اضافه کردن نمونه‌های دلخواه به تست A/B باید منتظر آرا بازدیدکنندگان باشید، پس از به دست آوردن نتایج، اسکریپت‌های سنگین را به صفحات اضافه کرده و آمار را بررسی کنید.

باید این نکته را در نظر داشت که برخی به‌روزرسانی‌های گوگل ممکن است تمام معادلات را برهم بزند و آمار را با مشکل مواجه کند.

یکی دیگر از راهکارهای مهم برای آزمایش سرعت بارگذاری صفحه وب‌سایت، استفاده از عناصر سبک در طراحی است. برخی طراحان تنها با چند تصویر و محتوای سبک و کدهای ساده، به‌راحتی سرعت بارگذاری صفحه را تا میزان قابل‌توجهی کاهش می‌دهند.

برای رسیدن به رتبه اول در صفحه نتایج جستجو، باید به‌سرعت بارگذاری وب‌سایت در موبایل توجه کرد، با در نظر گرفتن نکات یادشده به‌راحتی می‌توانید چندین پله صعود داشته باشید.

نکته پایانی

با در نظر گرفتن اهمیت نمایه‌سازی موبایل و توجه گوگل به‌سرعت بارگذاری وب‌سایت در موبایل، این مسئله باید بیشتر از قبل جدی گرفته شود.

با بهتر کردن تجربه کاربری، افزایش تبدیل، نگه‌داشتن کاربر در وب‌سایت در مدت‌زمان طولانی و ایجاد ترافیک ارگانیک یا طبیعی، رسیدن به این هدف سخت نخواهد بود.

خرید هاست لینوکس

تیم تحریریه هاست ایران

تیم تحریریه مجله هاست ایران متشکل از کارشناسان و نویسندگان متخصص در حوزه وب و هاستینگ است. این تیم با هدف ارائه محتوای ارزشمند و به‌روز به کاربران، به بررسی و تحلیل خدمات مختلف هاستینگ، آموزش‌های فنی و راهنمایی‌های کاربردی می‌پردازد. اعضای تیم با تجربه و دانش خود، سعی در ارتقاء آگاهی کاربران دارند و به آنها کمک می‌کنند تا بهترین تصمیمات را در زمینه انتخاب خدمات آنلاین بگیرند. تعهد به کیفیت و دقت در ارائه اطلاعات، از ویژگی‌های بارز این تیم است.

Related Articles

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

9  +  1  =  

Back to top button