آموزش گوگل ادزآموزش وب مستری

گوگل ادز(Google Ads) چیست و چگونه کار می کند؟

به این post امتیاز دهید

گوگل ادز (google ads)همان سیستم تبلیغاتی گوگل است که در آن برخی کلیدواژه‌های خاص سفارشی در نتایج جستجو نمایش داده می‌شوند. گوگل از این روش برای کسب درآمد از جستجوهای انجام شده استفاده می‌کند. اطلاعات ارائه شده در این مطلب از مجله هاست ایران به شما کمک می‌کند تا نحوه کار گوگل ادوردز را  بهتر بشناسید و نکات مهم مانند نمره کیفیت و هزینه به ازای هر کلیک را درک کنید.

گوگل ادز چیست؟

Google Ads یک راه حل تبلیغاتی آنلاین است که به شما امکان می‌دهد محصولات و یا خدمات کسب و کار خود را برای مخاطبان مورد نظر خود تبلیغ کنید. با استفاده از این سیستم تبلیغاتی آنلاین می‌توانید:

  • کمپین‌های تبلیغاتی ایجاد کنید.
  • در یک فضای پر از رقابت محصولات خود را به نمایش بگذارید و پیشرفت کنید.
  • نرخ بازگشت خود را به بهترین شکل اندازه گیری کنید.
  • بودچه تبلیغاتی کسب و کار خود را مدیریت کنید.

با توجه به رقابتی بودن کارتان و کلیدواژه‌هایی که برای کلیک گرفتن در نظر دارید؛ ممکن است گوگل ادوردز یا تبلیغات گوگل گزینه مناسبی برایتان باشد. البته گاهی نیز ممکن است روش‌های تبلیغاتی دیگر برای شما مناسب‌تر باشند. گاهی دیده شده است که اگر کسب و کارها روی کلیدواژه‌های نادرست هزینه کنندو به نتیجه دلخواه خود نرسند.

کسب‌وکارها می‌توانند با افتتاح یک اکانت گوگل ادوردز در گوگل تبلیغ کنند. ساخت کمپین گوگل ادز چندان دشوار نیست. درباره این که google ads چگونه کار می‌کند و هزینه کمپین‌ها چگونه است در ادامه مطلب مطالعه کنید.

نحوه کار گوگل ادز

ممکن است فکر کنید که انجام تبلیغات در سیستم گوگل ادز یا google ads رایگان خواهد بود. اما اینطور نیست. سیستم گوگل ادز در واقع ‌ترین منبع درآمدی گوگل است که با استفاده از آن کاربران می‌توانند بدون هزینه کردن برای سئو در نتایج جستجو رتبه بگیرند. در ابتدالازم است بدانید عوامل مختلفی در تعیین هزینه تبلیغات کسب‌وکار شما در گوگل ادوردز نقش دارند. 

در گوگل ادز پرداخت به ازای هر کلیک صورت می‌گیرد. در واقع سیستم کار به گونه‌ای است که شما با تعیین یک کلمه کلیدی به عنوان هدف، تبلیغات خود را در سایت‌های مورد نظر ارائه می‌دهید.  سپس به ازای تعداد کلیکی که تبلیغات شما می‌گیرد باید به google  هزینه پرداخت کنید. به این سیستم PPC نیز می‌گویند. علاوه بر این شرایط امکان تبلیغ بت روش‌های دیگری نیز در Google ads برای کاربران وجود دارد. این روش‌ها شامل:

  • دریافت هزینه در ازای تعداد نمایش داده شدن: این نرخ CPM نام دارد. CPM شما بر اساس شدت رقابت در حوزه کلیدواژه‌هایتان، حداکثر میزان پیشنهاداتتان، و نمرات کیفیت‌تان در تبلیغات گوگل ادوردز تعیین می‌شود. پیشنهاددهی CPM بر اساس تعداد تأثیر (Impression) تعیین می‌شود و می‌تواند در کنار پیشنهاددهی CPC استفاده شود.
  • دریافت هزینه در ازای تعامل کاربران با تبلیغ:  این نرخ CPE نام دارد و با توجه به این که آیا تبلیغات شما کاربران را به اقدامی وادار می‌کند یا خیر ارزیابی می‌شود.

اگر بخواهیم مقایسه کنیم، CPC هزینه یک تبلیغ است که بر اساس تعداد کلیک‌هایی که دریافت می‌کند تعیین می‌شود، در حالی که CPM هزینه یک تبلیغ بر اساس تعداد تأثیراتی است که دریافت می‌کند. هر دو روش را می‌توان به‌طور همزمان استفاده کرد.

در گوگل ادز کاربران می‌توانند از تمامی این روش‌ها در کنار هم و به صورت همزمان استفاده کنند. یکی از سوالاتی که ممکن است ذهن عموم کاربران را با خود درگیر کند این است که تفاوت تبلیغات گوگل و سئو در چیست؟ کدام کاربردی تر است وهزینه مقرون به صرفه‌تری دارد؟

سئو یا تبلیغات گوگل؟ کدام بهتر است؟

اگرچه هدف سئو و گوگل ادوردز در یک راستا قرار دارد اما هر کدام از روش‌های منحصر به فرد خود استفاده می‌کنند و نتایج  و هزینه‌های متفاوتی دارند.

فرایند سئوی سایت زمانبر است و معمولاً نتایج آن در بلند مدت قابل مشاهده خواهد بود. از طرفی حضور فعال و مداوم در فضای پر از رقابت وب نیازمند سرمایه‌گذاری و صرف هزینه نسبتاً بالایی است. در seo سایت تمامی جنبه‌های مهم برای جذب کاربران نظیر سرعت و امنیت سایت، محتوای سایت و حتی بررسی رقبا نیز انجام می‌شود. زمانی که بر روی سئوی سایتی سرمایه گذاری می‌شود، جمع بزرگی از مخاطبین هدف قرار می‌گیرند.

تبلیغات گوگل یا سئو؟

در مقایسه با سئو، تبلیغات گوگل ادز معمولا برای دسته خاصی از مخاطبان انجام می‌شود و در زمان بسیار کوتاه‌تری نیز راه اندازی می‌شود. با این حال با توجه به محدودیت‌های موجود در ایران، ممکن است  کاربران مجبور شوند برای راه‌اندازی کمپین تبلیغاتی خود به شرکت‌های دیگری نیز پول بپردازند.  در نتیجه هزینه‌ها نیز بیشتر خواهد شد. علاوه بر این با توجه به اینکه کاربران و مخاطبان جذب شده از سئو، ارگانیک هستند، احتمال جلب اعتماد کاربران در این شیوه بیشتر است. در حالی که جذب کاربر از طریق کمپین‌های تبلیغاتی گوگل ادز ممکن است این احساس را در آنان پدید آورد که با یک سایت تبلیغ شده و بی‌کیفیت رو به رو هستند.

روش کار پیشنهاد دهی در گوگل ادز چگونه است؟

با توجه به موقعیت واقعی تبلیغ ارائه شده توسط کسب وکار، رتبه تبلیغ شما نیز مشخص می‌شود. تبلیغی که بالاترین رتبه را در گوگل دارد، اولین جایگاه تبلیغ را تصاحب می‌کند. CPC یا Cost per Click واقعی‌تان از تقسیم شدن بالاترین رتبه تبلیغی که بعد از تبلیغتان نمایش داده می‌شود، بر نمره کیفیت تبلیغ شما به دست می‌آید.

پنل کاربری گوگل ادز

تنها استثنا در این شرایط زمانی رخ می‌دهد که، شما تنها کسی باشید که پیشنهاد تبلیغ می‌دهد، یا اینکه پایین‌ترین پیشنهاد را در مزایده گوگل ادوردز داده باشید؛ در این صورت باید بیشترین پیشنهاد به ازای هر کلیک را بپردازید!

سیستم ثبت پیشنهاد ادوردز جریمه سنگینی برای آگهی‌دهندگانی که با نمره کیفی پایین پیشنهاد می‌دهند تعیین می‌کند. بنابراین کسانی که نمره کیفیت بالایی دارند، رتبه تبلیغشان هم بالاتر بوده و CPC پایینی دارند.

همه چیز درباره مزایده در گوگل ادز

مزایده گوگل ادوردز در هر ماه بار به طور مداوم برگزار می‌شود؛ و نتایج آن‌ها به این صورت است که کاربران تبلیغاتی را پیدا می‌کنند که با آنچه می‌خواهند مرتبط است. بنابراین آگهی‌دهندگان با کمترین هزینه ممکن با مشتریان بالقوه خود ارتباط می‌گیرند و گوگل میلیاردها دلار درآمد کسب می‌کند.

وقتی پرسشی در گوگل مطرح می‌شود، درخواست مذکور توسط موتور جستجو پردازش می‌شود؛ و سپس موقعیت تبلیغ و CPC هر یک از آگهی‌دهندگان مشخص خواهد شد. بنابراین برای تبلیغات گوگل ادوردز باید این نحوه مزایده را به خاطر داشته باشید.

هر زمانی که روی کلیدواژه‌های مرتبط با عبارت جستجو شده توسط یک کاربر پیشنهاد دهید، گوگل ادوردز شما می‌توانند وارد یک مزایده شوند. پیشنهادات شما، نمره کیفیت و مرتبط بودن آن، در تعیین صلاحیت تبلیغتان برای نمایش روی SERP دخیل هستند.

وقتی آگهی کنندگان کلیدواژه‌هایی که می‌خواهند رویش پیشنهاد دهند را مشخص می‌کنند، گوگل کلیدواژه مذکور را با بالاترین سطح پیشنهادی که مشخص کرده‌اید و همچنین تبلیغ مربوط به آن، از اکانت شما که بیش از بقیه با مزایده مرتبط به نظر می‌رسد وارد می‌کند.

نمره کیفیت گوگل چیست؟

نمره کیفیت گوگل معیاری است که این موتور جستجو برای تعیین میزان مرتبط بودن و کاربردی بودن تبلیغ شما برای کاربر استفاده می‌کند؛ که اساساً توسط CTR یا Click through rate تبلیغ شما، ارتباط کلیدواژه و کیفیت صفحه هدف شما مشخص می‌شود. ه رقدر نمره کیفیت بالاتری داشته باشید بهتر است. بنابراین انتخاب کلیدواژه‌هایی با نمره کیفیت بهتر در صرفه‌جویی هزینه و داشتن رتبه تبلیغ بهتر کمکتان می‌کنند.

نرخ CTR

انواع کمپین های تبلیغاتی در گوگل ادز

در گوگل ادز شما می‌توانید از روش‌های مختلفی برای تبلیغ خدمات و محصولات خود استفاده کنید.  گوگل ادز این امکان را برای کاربران خود فراهم کرده است که بتوانند کمپین‌های تبلیغاتی  متنوعی را راه اندازی کنند. مهمترین انواع کمپین‌های تبلیغاتی در google ads عبارتند از:

کمپین های نمایش انتخابی و شبکه جست و جو

نام این کمپین در گذشته شبکه جستجو با انتخاب نوع نمایشی بود اما پس از سال ۲۰۱۷ با ارائه نسخه جدید گوگل ادز  نام این کمپین نیز به کمپین‌های شبکه جستجو با  تغییر کرد. این شیوه قالب‌های این کمپین به صورت کلی طرفداران بیشتری دارد  چرا که انواع کمپین‌های متنی و نمایشی به صورت قالب‌های آماده در آن وجود دارد.  مخاطب هدف این نوع کمپین ادی هستند که در وب سایت‌های مختلف جستجو می‌کنند.  بنابراین اگر می‌خواهید تبلیغات شما همراه با نتایج جستجو به کاربران نمایش داده شود، از این نوع کمپین استفاده کنید.

کمپین های نمایشی

شبکه صرفا نمایشی یا Display Network Only دومین نوع  کمپین‌های گوگل ادوردز می‌باشد. در این کمپین تبلیغاتی  پیدا کردن مخاطب هدف هدف اصلی می‌باشد.  به نوعی گاهی ممکن است کاربران محصول شما را دوست داشته باشند  اما نتوانند آن را پیدا کنند.  قالب‌های طراحی شده در این کمپین فرصت‌های مناسبی را برای تعامل بین  شما و کاربران ایجاد می‌کند.

تبلیغات ویدئویی

همانطور که از نام این کمپین پیداست، در آن با استفاده از ویدئو به تبلیغ محصولات و یا خدمات خود خواهید پرداخت. قالب‌های متعددی در این کمپین طراحی شده است تا کاربران بتوانند محصول مورد نظر خود را در ویدیوهای با زمان‌های متفاوت تا ۶۰ ثانیه و حتی بیشتر نمایش دهند.

 علاوه بر این  مخاطبین هدف نیز می‌توانند پس از چند ثانیه،  تبلیغ و ویدئوی نمایش داده شده را رد کنند. در نتیجه در این روش جذابیت طراحی‌ها بسیار حائز اهمیت است.

کمپین‌های اپلیکیشن جهانی

 همه ما در هنگام کار با اپلیکیشن‌های خود،  تبلیغاتی از دیگر اپلیکیشن‌ها را دریافت کرده‌ایم و منتظر مانده‌ایم تا تمام شوند و یا برای دانلود آن‌ها اقدام کرده‌ایم. این تبلیغات نوع دیگری از انواع کمپین‌های تبلیغاتی در گوگل ادز می‌باشد. این تبلیغات معمولاً در Google search، Google display network، Google play  به کاربران مختلف نمایش داده می‌شود.

 اگر اپلیکیشن خاصی را طراحی کرده‌اید و به دنبال افزایش دانلود آن توسط کاربران هستید می‌توانید از این کمپین تبلیغاتی استفاده کنید.

کمپین های فروشگاهی

این نوع کمپین می‌تواند بازارهای مختلف محلی و جهانی را به سمت  سایت فروشگاهی شما رهنمود کند و در نتیجه فروش شما را افزایش دهد.  معمولاً این نوع تبلیغات در یوتیوب و یا search partner network کاربران نمایش داده می‌شود. اگر به دنبال افزایش فروش هستید، راه ‌اندازی این نوع کمپین تبلیغاتی را به شما پیشنهاد می‌کنیم.

کمپین تبلیغاتی فروشگاهی

نکاتی که باید قبل از راه اندازی کمپین گوگل ادز بدانید

قبل از راه اندازی کمپین گوگل ادز خود حتما به این نکات نوجه کنید:

  • هزینه‌های گوگل ادوردز بر اساس بالاترین پیشنهاد شما، نمره کیفیتی که دارید و شدت رقابت روی کلیدواژه‌هایتان تعیین می‌شود.
  • رتبه تبلیغ گوگل، موقعیت تبلیغ یک شرکت در صفحه نتایج موتور جستجو است که بر اساس ترکیبی از بالاترین پیشنهاد شرکت و نمره کیفیت آن تعیین می‌شود.
  • موقعیت تبلیغ در گوگل ادوردز، جایگاه آن در صفحه نتایج موتور جستجو است که تبلیغ در تناسب با تمامی تبلیغات موجود دیگر نمایش داده می‌شود.

یکی از مسائل عمده‌ای که ممکن است کسب و کارها بعد از راه‌اندازی کمپین تبلیغاتی در گوگل ادز با آن درگیر باشند بررسی نحوه عملکرد کمپین می‌باشد. بررسی‌های بسیاری روی ده‌ها هزار اکانت در گوگل ادوردز در سراسر جهان و صنایع مختلف انجام شده است. طبق این تحقیقات، راحت‌ترین راه برای آگاهی از عملکردتان در Google PPC این است که عملکرد PPC خود را با آگهی کننده‌های مشابه در صنعت و در قیمت مشابه مقایسه کنید.

در نهایت به شما پیشنهاد می‌کنیم حتماً قبل از راه‌اندازی کمپین تبلیغاتی خود مقاله نحوه اتصال گوگل ادز به گوگل آنالیتیکس را در مجله هاست ایران مطالعه کنید.

اینفو گرافیک درباره گوگل ادز

سخن پایانی

تبلیغات یکی از بهترین روش‌ها برای افزایش شانس دیده شدن برندها و فروش محصولاتشان است. یکی از روش‌هایی که برای تبلیغات در نظر گرفته شده استفاده از خدمات گوگل ادوردز است. در این روش می‌توانید با پرداخت هزینه مشخصی وب‌سایت خودتان را در صفحات ابتدای گوگل نمایش دهید. در این مطلب‌ هاست ایران نکاتی که باید در این باره بدانید را ارائه کرده‌ایم.

سوالات متداول

  • CPC واقعی چیست؟

CPC واقعی، هزینه‌ای است که آگهی کننده باید به ازای هر کلیک توسط جستجو کننده روی تبلیغش پرداخت کند، این مقدار با توجه به دیگر آگهی کنندگان حاضر در مزایده متفاوت بوده و همیشه کمتر از بالاترین قیمت پیشنهاد شده است.

  • ادوردز چگونه CPC واقعی را محاسبه می‌کند؟

CPC واقعی باز تقسیم کردن رتبه تبلیغ رقیب پایینی (رتبه تبلیغی که باید در نظر گرفت) بر نمره کیفیت و سپس اضافه کردن ۰.۱ دلار محاسبه می‌شود.

  • کلمات کلیدی (Keywords) در ادوردز چه نقشی دارند؟

کلیدواژه‌ها در AdWords، کلمات و عباراتی هستند که آگهی کننده‌ها روی آن‌ها پیشنهاد می‌دهند، به این امید که وقتی مردم به دنبال آن محصولات و خدمات می‌گردند، تبلیغ‌هایشان در صفحه نتایج موتور جستجو (SERP) نمایش داده شود.

خرید هاست لینوکس

تیم تحریریه هاست ایران

تیم تحریریه مجله هاست ایران متشکل از کارشناسان و نویسندگان متخصص در حوزه وب و هاستینگ است. این تیم با هدف ارائه محتوای ارزشمند و به‌روز به کاربران، به بررسی و تحلیل خدمات مختلف هاستینگ، آموزش‌های فنی و راهنمایی‌های کاربردی می‌پردازد. اعضای تیم با تجربه و دانش خود، سعی در ارتقاء آگاهی کاربران دارند و به آنها کمک می‌کنند تا بهترین تصمیمات را در زمینه انتخاب خدمات آنلاین بگیرند. تعهد به کیفیت و دقت در ارائه اطلاعات، از ویژگی‌های بارز این تیم است.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

4  +  1  =  

دکمه بازگشت به بالا