آموزش وب مستریدیزاین و طراحی

Conversational UI یا رابط کاربری مکالمه‌ای چیست؟

به این post امتیاز دهید

رابط کاربری مکالمه‌ای تجربه‌ای ساده از یک چت بات است که قابلیت پردازش زبان به‌صورت طبیعی را دارد و ویژگی‌های صحبت کردن با یک انسان واقعی را شبیه‌سازی می‌کند. افراد با استفاده از تکنولوژی‌هایی مثل کامپیوترها، وب‌سایت‌ها و اپلیکیشن‌های موبایل می‌توانند با کلیک کردن بر روی آیکون‌های مختلف و لینک‌ها ارتباط برقرار کنند.

درواقع چنین ارتباطی، ارتباط طبیعی و انسانی نیست، امروز اما ما به این شکل از ارتباط عادت کرده‌ایم و انتظار چیزهایی فراتر از آن را داریم.

رابط کاربری مکالمه‌ای باعث می‌شود تا این ارتباط هرچه بیشتر شبیه به ارتباط میان دو انسان واقعی شود. دو راه برای استفاده از یو آی مکالمه‌ای وجود دارد، اولین روش استفاده از صدای واقعی، شبیه به الکسا آمازون و دومین روش ارتباط از طریق چت و تایپ کردن در چت بات، شبیه به فیس‌بوک مسنجر، است. در این مطلب بیشتر بر روی روش نوشتاری تمرکز می‌کنیم.

چرا رابط کاربری مکالمه‌ای ایده جذابی است؟

چرا رابط کاربری مکالمه‌ای ایده جذابی است؟

افراد ترجیح می‌دهند باهم نوعشان صحبت کنند تا با تکنولوژی سروکله بزنند، این طبیعت ما انسان‌ها است. زمانی که با دوست و یا فرد غریبه‌ای صحبت می‌کنیم، راحت‌تر به اشتباهات خود پی می‌بریم و از سردرگمی خارج می‌شویم.

افراد ترجیح می‌دهند با یک فرد ارتباط برقرار کنند تا اینکه تکنولوژی آن‌ها را مجبور به کلیک کردن کند. بااین‌حال هنوز هم افراد در برقراری ارتباط با بخش‌هایی از وب‌سایت‌ها دچار مشکل می‌شوند و نمی‌توانند بخش موردنظر خود را به‌راحتی پیدا کنند. درصورتی‌که افراد با مشکلی مواجه شوند، اطلاعات درستی در رابطه با آن ندارند و نمی‌توانند مشکلشان را به‌راحتی برطرف کنند.


مقاله مرتبط: ١٠ سایت برای آموزش آنلاین UI و UX


راه‌های زیادی برای آزمایش وب‌سایت وجود دارد تا شرکت‌ها متوجه شوند تا وب‌سایت اینتراکتیو به‌درستی کار می‌کند. یو آی مکالمه‌ای قابلیت تجزیه آزمایش‌ها و بررسی‌ها را ندارد اما کاربران با امتحان کردن تجربیاتشان را در اختیار می‌گذارند. یو آی مکالمه‌ای درواقع نوعی تجربه برای کاربر است(آزمایش کاربر متفاوت است). درنهایت فناوری باید خواسته‌های کاربر را برآورده کند.

فیس‌بوک مسنجر و تجارت

کمی به عقب برمی‌گردیم، فیس‌بوک مسنجر از چت بات API استفاده کرد تا به کاربران اجازه دهد با کسب‌وکارها ارتباط برقرار کنند و ارتباط در رابط کاربری مکالمه‌ای به سطح بالاتری ارتقا پیدا کرد. شما به‌صورت مستقیم با کارمندان کسب‌وکارها صحبت نمی‌کنید – گاهی اوقات ممکن است به‌صورت مستقیم با افراد صحبت کنید-در واقع این همان حسی است که تجربه به کاربر منتقل می‌کند.

با استفاده از این روش کاربران با یک گفتگوی ساده می‌توانند در رابطه با پروازهای آینده یک کمپانی بدانند، از CNN در رابطه با آخرین خبرها سؤال بپرسند و یا در چت بات Nordstrom پیشنهادهایی اختصاصی دریافت کنند.

Nordstrom

این روزها مردم به استفاده از گوشی‌های هوشمند عادت کرده‌اند و ارائه روشی برای خرید آنلاین از طریق گوشی هوشمند با استفاده از رابط کاربری مناسب فکر و ایده بسیار خوبی است. Nordstrom از این ایده استفاده کرد و در سال ۲۰۱۶ چت باتی طراحی کرد که به‌راحتی در تعطیلات هدیه‌های موردنظرشان را تهیه کنند.

بدون شک ایده Nordstrom، ایده‌ای شگفت‌انگیز و اقتصادی بود که تجربه خوبی برای کاربران بود، کاربر به‌راحتی با یک مکالمه ساده در اپلیکیشنی، هدیه موردنظرش را خریداری می‌کرد.


مقاله مرتبط: بهترین ابزارهای طراحی رابط کاربری (UI) و تجربه کاربری (UX)


Nordstrom chatbot

کمپین تجاری و تبلیغات Nordstrom بازتاب‌ها و نتایج بسیار مثبتی داشت. شما می‌توانید به‌راحتی با Tommy Hilfiger ،Uniqlo ،Burberry و حتی eBay صحبت کنید و بهترین‌ها را از آن‌ها بخواهید؛ اما تمام چت بات‌های تجاری امکان جستجو و خرید آنلاین را برای کاربر ایجاد نمی‌کند، ولی همچنان امکان دسترسی به اطلاعات و پیگیری سفارش وجود دارد. چنین تجربه‌ای در ذهن کاربر تأثیر مثبتی ایجاد می‌کند، وارد شدن به وب‌سایت و یا استفاده از اکانت برای کاربر سخت‌تر خواهد بود.

اسلک و روشی جدید برای دریافت اطلاعات

همه ما با شنیدن نام اسلک به یاد چت بات‌های این برنامه می‌افتیم، چت بات اسلک به‌راحتی قابل‌استفاده بوده و کاربر را جذب می‌کند. امکان تعامل و برقراری ارتباط بین اپلیکیشن Slack با برنامه‌ها و وب‌سایت‌هایی مثل گوگل کلندر، هنگ اوت، میکر،Intro ،Giphy و Statbot وجود دارد و حتی اپلیکیشن هایی مثل Google Analytics،New Relic و Mixpanel وجود دارد. زمانی که صحبت از ربات اسلک می‌شود، می‌توانید اطلاعات ضروری و یا گیف هایی که نیاز دارید را پیدا کنید. اسلک راهی برای اطلاع از فعالیت‌های روزانه شرکت‌ها است. درواقع اسلک پیدا کردن اطلاعات و منابع آن‌ها را راحت‌تر کرده است.

Slack chatbot

بدون شک اسلک محیطی بی‌نظیر برای به اشتراک‌گذاری اطلاعات بوده و می‌توان از آن به‌عنوان جایگزین مناسبی برای ایمیل یادکرد. شرکت‌های مختلف می‌توانند ربات‌های خود را ساخته و با اسلک همکاری کنند، کاربر را به‌حساب کاربری شرکت خود در اسلک راهنمایی کنید. ربات Taco Bell مثال خوبی در این زمینه است.

چت بات digit

بحث اصلی ما در این مطلب، تمرکز بر روی تجربه کاربری است. به همین دلیل یو آی مکالمه‌ای مبحث اصلی این مقاله بود، مبحثی که باتجربه کاربری ارتباط مستقیم دارد. دیجیت یکی از مثال‌های خوب در زمینه رابط کاربری مکالمه‌ای است. فیس‌بوک مسنجر و اسلک طراحی یو آی شخصی خود را دارند، یعنی شما نمی‌توانید طرح موردنظر خود را در چت بات‌های این دو شرکت اضافه کنید و سلیقه شخصی را درگیر آن کنید. دیجیت نمونه بسیار خوبی از طراحی ui مستقل است که در آن خبری از فیس‌بوک و اسلک نیست و از یو آی مکالمه‌ای مخصوص خود استفاده کرده است.

digit chatbot

اپلیکیشن digit در زمینه پرداخت قبض‌، بررسی حساب و … فعالیت می‌کند.

ربات دیجیت عملکرد بسیار خوبی داشته و می‌تواند بهترین گزینه‌ها را به کاربر پیشنهاد دهد. این روند باعث می‌شود تا ابهامات کاربر برطرف شود و با ربات ارتباط برقرار کند.

یکی از روش‌ها برای برقراری ارتباط با ربات دیجیت، نوشتن است. مکالمات دقیقاً شبیه به صحبت‌هایی است که درروش صحبت کردن از آن استفاده می‌شود. هر دو روش کمترین خطا رادارند ولی روش اول حس بهتری در کاربر ایجاد می‌کند.

digit به کاربر اجازه می‌دهد که هم از طریق اپلیکیشن و هم از طریق پیام کوتاه ارتباط برقرار کند و این باعث هرچه راحت‌تر شدن کارشده است. هدف اصلی رابط کاربری مکالمه‌ای ساده‌تر کردن مسیر ارتباط کاربر و شرکت‌ است.

نتیجه‌گیری

یو آی مکالمه‌ای هنوز محبوبیت خود را در زمینه تجربه کاربری به دست نیاورده است. هسته و هدف اصلی یو آی مکالمه‌ای برقراری ارتباط میان تکنولوژی و افراد است تا به این وسیله افراد را جذب کند. یو آی مکالمه‌ای روشی راحت‌تر برای برقراری ارتباط با تکنولوژی است.

یو آی مکالمه‌ای به روشی محبوب و ترندی برای برقراری با مشتری تبدیل‌شده است. با استفاده از یو آی مکالمه‌ای میزان مشتریان افزایش پیدا می‌کند و کسب‌وکارها روزبه‌روز موفق‌تر می‌شوند.

 

خرید هاست لینوکس

تیم تحریریه هاست ایران

تیم تحریریه مجله هاست ایران متشکل از کارشناسان و نویسندگان متخصص در حوزه وب و هاستینگ است. این تیم با هدف ارائه محتوای ارزشمند و به‌روز به کاربران، به بررسی و تحلیل خدمات مختلف هاستینگ، آموزش‌های فنی و راهنمایی‌های کاربردی می‌پردازد. اعضای تیم با تجربه و دانش خود، سعی در ارتقاء آگاهی کاربران دارند و به آنها کمک می‌کنند تا بهترین تصمیمات را در زمینه انتخاب خدمات آنلاین بگیرند. تعهد به کیفیت و دقت در ارائه اطلاعات، از ویژگی‌های بارز این تیم است.

Related Articles

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

77  +    =  79

Back to top button