راهنمای مطالعه
شما هر روز بدون این که بدانید با سیستم عامل لینوکس سروکار دارید از تلفنهای هوشمند گرفته تا خودروها، سوپرکامپیوترها و لوازم خانگی، کامپیوترهای شخصی تا سرورهای سازمانی، سیستم عامل لینوکس در همه جا وجود دارد. لینوکس را می توان در تلفن، ترموستات ماشین، یخچال یا حتی تلویزیون یافت. گذشته از آن البته که بخش عظیمی از اینترنت و بورس سراسر جهان بر روی بستر این سیستم عامل امن و مطمئن اجرا میشود.
سیستم عامل لینوکس
لینوکس مانند ویندوز، iOS و Mac OS یک سیستم عامل شناخته شده و پرکاربرد است که شباهت زیادی به یونیکس دارد. در واقع میتوان گفت لینوکس شناخته شدهترین و پرکاربردترین سیستم عامل متن باز است. لینوکس، مانند سایر سیستم عاملها نرم افزاری است که به عنوان پلتفرم در پایینترین لایه سایر نرم افزارهای دیگر کامپیوتر قرار میگیرد و از این برنامهها درخواستها را دریافت و به سخت افزارها منتقل میکند.
تاریخچه لینوکس
در سال ۱۹۹۱، لینوس توروالدز در حین تحصیل در رشته علوم کامپیوتر در دانشگاه هلسینکی، پروژهای را با الهام از سیستم عامل ساده مینیکس آغاز کرد که بعداً به هسته لینوکس تبدیل شد. توروالدز در سال ۱۹۹۶ اعلام کرد که برای لینوکس یک نماد در نظر گرفته است؛ یک پنگوئن. از سال ۲۰۰۰ که OSDL آزمایشگاه توسعه منبع باز open source ایجاد شد هدف بهینهسازی لینوکس با همکاری توروالدز و هزاران برنامه نویس علاقه مند در سراسر جهان دنبال نمود.
مقاله مرتبط: افزایش امنیت در سرور مجازی لینوکس
لینوکس چه تفاوتی با سایر سیستم عاملها دارد؟
از بسیاری جهات، لینوکس شبیه سایر سیستم عاملهایی است که ممکن است قبلاً استفاده کرده باشید، مانند Windows، macOS (OS X سابق) یا iOS. لینوکس دارای یک رابط گرافیکی و انواع نرم افزارهایی که شما به آنها عادت دارید مانند واژه پرداز، ویرایشگر عکس، ویرایشگر ویدئو و غیره است. در بسیاری از موارد، خالق یک نرم افزار ممکن است نسخه لینوکس همان برنامهای را که در سیستمهای دیگر استفاده میکنید ساخته باشد. به طور خلاصه: اگر می توانید از کامپیوتر یا سایر دستگاههای الکترونیکی استفاده کنید، میتوانید از لینوکس استفاده کنید.
اما لینوکس نیز از بسیاری جهات با سایر سیستم عاملها متفاوت است. اول و شاید مهمتر از همه، لینوکس یک نرم افزار متن باز است. کدی که برای ایجاد لینوکس استفاده میشود رایگان است و برای مشاهده یا ویرایش توسط کاربرانی که مهارتهای مناسب دارند، در دسترس عموم است.
اگرچه قطعات اصلی سیستم عامل لینوکس معمولاً رایج هستند، اما توزیعهای زیادی از لینوکس وجود دارد که شامل انتخابهای نرمافزاری مختلفی میشود. این بدان معنی است که لینوکس به طرز باورنکردنی قابل تنظیم است، زیرا نه تنها برنامههای کاربردی، مانند پردازشگرهای کلمه و مرورگرهای وب، قابل تعویض هستند.
سیستم عامل لینوکس چگونه استفاده میشود؟
با وجود رایگان بودن و در دسترس بودن، لینوکس قابلیت درآمدزایی نیز دارد. شرکتهای زیادی وجود دارند که منابع قابل توجهی را برای پیشرفت و توسعه لینوکس سرمایهگذاری میکنند تا آن را برای حوزههای مختلف و کاربردی بهینه کنند. برخی از نمونه این کمپانیها Dell، IBM و Hewlett-Packard هستند.
هر نسخه از سیستم عامل لینوکس منابع سخت افزاری را مدیریت میکند، برنامهها را راهاندازی و مدیریت میکند، و نوعی رابط کاربری ارائه میدهد. اجتماع عظیم توسعه دهندگان و طیف گستردهای از توزیعها به این معنی است که نسخه لینوکس تقریباً برای هر کاری در دسترس است و لینوکس در بسیاری از حوزههای محاسباتی نفوذ کرده است.
به عنوان مثال، لینوکس به عنوان یک سیستم عامل محبوب برای سرورهای وب مانند آپاچی، و همچنین برای عملیات شبکه، کارهای محاسباتی که نیاز به خوشههای محاسباتی بزرگ، اجرای پایگاههای اطلاعاتی و اجرای دستگاههای تلفن همراه با نسخههای سیستم عامل مانند Android است.
انواع سیستم عامل لینوکس
به دلیل اینکه سیستم عامل لینوکس موارد استفاده متفاوت را پشتیبانی میکند. میتوان از آن در بسیاری از تنظیمات مختلف استفاده کرد.
سیستم عامل سرور برای سرورهای وب، سرورهای پایگاه داده، سرورهای فایل، سرورهای ایمیل و هر نوع سرور مشترک دیگر کاربرد دارد. لینوکس که برای پشتیبانی از برنامههای کاربردی با حجم بالا و چند رشتهای طراحی شده است، برای همه انواع برنامههای سرور مناسب است.
سیستم عامل دسکتاپ برای محاسبه بهره وری شخصی. لینوکس یک محیط دسکتاپ منبع باز و آزادانه در دسترس برای کاربرانی است که آن را به سیستم عاملهای تجاری ترجیح میدهند.
سیستم عامل سرور هدلس برای سیستمهایی که به رابط کاربری گرافیکی (GUI) یا ترمینال و صفحه کلید اتصال مستقیم نیاز ندارند. سیستمهای هدلس اغلب برای سرورهای شبکه مدیریت از راه دور و سایر دستگاهها استفاده میشوند.
سیستم عامل دستگاه برای دستگاه تعبیه شده برای سیستمهایی که به عملکرد محاسباتی محدودی نیاز دارند. لینوکس به عنوان یک سیستم عامل تعبیه شده برای برنامههای مختلف، از جمله لوازم خانگی، سیستمهای سرگرمی، خودرو و لوازم سیستم فایل شبکه استفاده میشود.
سیستم عامل شبکه برای روترها، سوئیچها، سرورهای سیستم نام دامنه، دستگاههای شبکه خانگی و موارد دیگر. به عنوان مثال، سیسکو نسخهای از سیستم عامل اینترنت ورک سیسکو (IOS) را ارائه میدهد که از هسته لینوکس استفاده میکند.
سیستم عامل توسعه نرم افزار برای توسعه نرم افزار سازمانی. اگرچه بسیاری از ابزارهای توسعه به ویندوز یا سایر سیستم عاملها منتقل شده اند، لینوکس خانه برخی از پرکاربردترین ابزارهای توسعه نرم افزار منبع باز است. به عنوان مثال، git برای کنترل منبع توزیع شده. vim و emacs برای ویرایش کد منبع؛ و کامپایلر و مفسر تقریباً برای هر زبان برنامه نویسی.
مقاله مرتبط: ویندوز سرور چیست و چه تفاوتی با ویندوز دارد؟
سیستم عامل Cloud برای نمونههای ابری. ارائهدهندگان بزرگ رایانش ابری دسترسی به نمونههای رایانش ابری را که لینوکس را برای سرورهای ابری، دسکتاپ و سایر خدمات اجرا میکنند، ارائه میدهند.
لینوکس بسیار قابل تنظیم است و به طراحی ماژولار بستگی دارد که کاربران را قادر میسازد نسخههای لینوکس خود را سفارشی کنند. بسته به کاربرد، لینوکس را میتوان برای اهداف مختلفی بهینه کرد، مانند:
عملکرد شبکه؛
عملکرد محاسباتی؛
استقرار روی پلتفرمهای سخت افزاری خاص؛
استقرار در سیستمهایی با حافظه، قابلیت ذخیرهسازی یا منابع محاسباتی محدود.
کاربران میتوانند توزیعهای مختلف لینوکس را برای برنامههای خاص انتخاب کنند یا یک توزیع خاص را برای ترکیب پیکربندیهای هسته سفارشی تطبیق دهند.
اجزاء و اصطلاحات لینوکس
سیستم عامل لینوکس چندین مؤلفه مختلف را شامل میشود، از جمله:
Bootloader. یک بوت لودر وظیفه مدیریت فرآیند بوت کامپیوتر و راهاندازی هسته لینوکس را بر عهده دارد. همچنین میتوان از آن برای مدیریت سیستمهایی که بیش از یک سیستم عامل را بوت میکنند استفاده کرد.
Kernel. هسته سیستم عامل لینوکس، هسته دسترسی به شبکه را کنترل میکند، فرآیندها یا برنامهها را زمانبندی میکند، دستگاههای جانبی اولیه را مدیریت میکند و بر تمام خدمات سیستم فایل نظارت میکند. هسته لینوکس نرم افزاری است که مستقیماً با سخت افزار کامپیوتر ارتباط برقرار میکند.
مقاله مرتبط: آشنایی با ساختار فایل در لینوکس
Init system. اولین فرآیندی که پس از بارگیری هسته اجرا میشود. فرآیند نمونهای از برنامههایی است که روی کامپیوتر اجرا میشود و سیستم Init سیستم را مقداردهی اولیه میکند تا بتواند فرآیندهای دیگر را اجرا کند. Init را می توان به گونهای پیکربندی کرد که فرآیندهای خاصی را در زمان راهاندازی سیستم شروع کند. به عنوان مثال، هنگامیکه سیستم یک وب سرور را اجرا میکند، سیستم Init را میتوان برای بارگیری تمام نرم افزارهای وب سرور ضروری پیکربندی کرد.
Daemons. برنامهای است که در پس زمینه اجرا میشود و درخواستهای یک سرویس را مدیریت میکند. وب سروری که بر روی سرور لینوکس اجرا میشود، برای گوش دادن به درخواستهای وب سرور به Daemon که معمولاً httpd نامیده میشود، بستگی دارد.
Graphical server. سرور گرافیکی نرمافزاری است که نحوه نمایش گرافیک روی کامپیوتر را کنترل میکند. بدون سرور گرافیکی، کاربران فقط میتوانند از طریق یک رابط خط فرمان با سیستم لینوکس تعامل داشته باشند. X Window System که با نامهای X11 یا X نیز شناخته میشود، رایجترین سرور گرافیکی برای لینوکس است، البته نه تنها X به عنوان یک سرور در سیستم اجرا میشود ، زمانی که خروجی گرافیکی مورد نیاز است توسط برنامهها فراخوانی میشود.
محیط دسکتاپ. مجموعهای از برنامهها و کنترلهای رابط کاربری است که کاربران هنگام استفاده از لینوکس به عنوان یک پلتفرم دسکتاپ با آنها تعامل دارند. دسترسی به محیط دسکتاپ معمولاً از طریق X Window System یا سیستم گرافیکی دیگری کنترل میشود. هر محیط دسکتاپ ظاهر خود را تعریف میکند، از جمله نحوه نمایش و دستکاری عناصر گرافیکی مانند پنجرهها، منوهای کشویی و فایلها. محیط دسکتاپ همچنین شامل مجموعهای از برنامههای پیشفرض برای مدیریت فایلها و پوشهها، ویرایش متن، اجرای جلسه خط فرمان و سایر کارهای رایج است.
دو محیط دسکتاپ اصلی عبارتند از :
محیط دسکتاپ GNOME، که در اکثر توزیعهای محبوب لینوکس گنجانده شده است به طوری که برای بسیاری دسکتاپ پیشفرض است. گنوم که برای استفاده آسان و قابل اعتماد طراحی شده است، سایر پروژههای محیط دسکتاپ از جمله MATE، Cinnamon و Unity را ایجاد کرد.
محیط دسکتاپ KDE جایگزین اصلی گنوم است. KDE همچنین برای استفاده آسان و قابل اعتماد طراحی شده است این محیط پروژههای دیگری از جمله Trinity Desktop Environment را ایجاد کرده است.
برنامههای کاربردی. نرم افزاری است که در حین و بعد از نصب اولیه لینوکس نصب میشود. اکثر توزیعهای لینوکس شامل هزاران برنامه مختلف، از جمله برای سرورهای شبکه و استفاده از دسکتاپ هستند.
نحوه عملکرد سیستم عامل لینوکس
سیستم عامل لینوکس از طراحی ماژولار پیروی میکند که کلید تغییرات و توزیعهای متعدد آن است. همه توزیعهای لینوکس بر اساس هسته لینوکس هستند، اما بسته به عواملی مانند:
نسخه کرنل. توزیعها را میتوان با نسخههای جدیدتر برای ترکیب ویژگیهای جدیدتر یا با نسخههای قدیمیتر برای پایدارتر بودن پیکربندی کرد.
ماژولهای هسته. این نرمافزاری است که میتوان آن را در هسته، بارگیری و تخلیه کرد تا عملکرد را بدون راهاندازی مجدد افزایش دهد. ماژولهای هسته اغلب برای پشتیبانی از موارد زیر استفاده میشوند:
درایورهای دستگاه، که از کدی استفاده میکنند که نحوه عملکرد دستگاههای متصل را کنترل میکند.
درایورهای سیستم فایل، که از کدی استفاده میکنند که نحوه عملکرد هسته را با سیستمهای فایل مختلف کنترل میکند.
فراخوانیهای سیستمی، که از کدی استفاده میکنند که نحوه درخواست خدمات برنامهها از هسته را کنترل میکند.
گزینههای پیکربندی هستههای لینوکس که با گزینههای پیکربندی تنظیم شدهاند تا فقط درایورهای دستگاه یا سیستم فایل را شامل شوند برای برخی از توزیعهای تخصصی استفاده میشوند. به عنوان مثال، کامپایل یک هسته برای یک دستگاه بیسیم بدون هیچ گونه درایور دستگاه شبکه سیمی.
هسته لینوکس تنها چیزی است که همه سیستمهایی که لینوکس را اجرا میکنند مشترک هستند.
بارگیری و بوت کردن هسته لینوکس
پس از بوت شدن، هسته تمام ورودی و خروجی سیستم را مدیریت میکند. سیستم مقداردهی اولیه میشود و فرآیندها را میتوان شروع کرد.
با شروع فرآیندهای سیستم، سیستم را میتوان برای فرآیندهایی استفاده کرد که شامل عملکردهای سرور شبکه، دستورات وارد شده به صورت تعاملی از طریق خط فرمان، برنامههای دسکتاپ یا هر برنامه دیگری میشود.
در حالی که ممکن است هسته تقریباً یکسان باشد – با مقداری واگرایی برای تفاوتهای پیکربندی و کامپایل – تجربه کاربر بسته به نحوه استفاده از سیستم لینوکس میتواند بسیار متفاوت باشد. به عنوان مثال، برخی از موارد استفاده از لینوکس با تجربیات کاربری بسیار متفاوت عبارتند از:
توزیعهای لینوکس
لینوکس از زمان توسعه اولیه خود، قوانین بنیاد نرمافزار آزاد را که منشا GNU GPL است، پذیرفته است. GPL میگوید هر چیزی که به صورت رایگان گرفته شده و تغییر داده شود باید به صورت رایگان توزیع شود. در عمل، اگر لینوکس یا سایر مؤلفههای دارای مجوز گنو برای ایجاد نسخه جدیدی از لینوکس توسعه یا اصلاح شوند، آن نسخه جدید باید به صورت رایگان توزیع شود. این امر مانع از سود غیرمنصفانه یک توسعهدهنده یا سایر گروهها از کار آزادانه دیگران میشود.
نسخه مناسب شما
این که شما به عنوان کاربر از کدام توزیع استفاده میکنید به پاسخ به سه سوال ساده زیر بستگی دارد:
شما چقدر به عنوان یک کاربر کامپیوتر مهارت دارید؟
آیا یک رابط دسکتاپ مدرن را ترجیح میدهید یا استاندارد؟
سرور یا دسکتاپ؟
توزیعهای فراگیر لینوکس شامل موارد زیر است
- LINUX MINT
- MANJARO
- DEBIAN
- UBUNTU
- ANTERGOS
- SOLUS
- FEDORA
- ELEMENTARY OS
- OPENSUSE
اگر مهارتهای کامپیوتری شما نسبتاً ابتدایی هستند، باید از توزیعهای تازهکار مانند لینوکس مینت، اوبونتو، سیستم عامل ابتدایی یا دیپین استفاده کنید. اگر مجموعه مهارتهای شما در محدوده بالاتر از حد متوسط قرار دارد، میتوانید از توزیعی مانند دبیان یا فدورا استفاده کنید. با این حال، اگر تا حد زیادی بر مهارت مدیریت کامپیوتر تسلط دارید، از توزیعی مانند جنتو استفاده کنید. در نهایت اگر واقعاً میخواهید خود را به چالش بکشید، میتوانید توزیع لینوکس خود را با کمک Linux From Scratch بسازید.
اگر به دنبال یک توزیع فقط سرور هستید و میخواهید این کار را فقط از طریق خط فرمان انجام دهید. سرور اوبونتو شامل یک رابط کاربری گرافیکی نمیشود و این به این معنی است که شما باید درک کاملی از خط فرمان لینوکس داشته باشید. با این حال، میتوانید یک بسته رابط کاربری گرافیکی را در بالای سرور اوبونتو با یک فرمان نصب کنید.
آیا یک توزیع خاص برای سرور میخواهید که همه چیزهایی را که برای سرور خود نیاز دارید به شما ارائه دهد؟ اگر چنین است، CentOS ممکن است بهترین انتخاب باشد. یا، آیا میخواهید یک توزیع دسکتاپ بگیرید و قطعات را همانطور که نیاز دارید اضافه کنید؟ اگر چنین است، دبیان یا لینوکس اوبونتو ممکن است به خوبی به شما خدمت کند.
نصب لینوکس
برای بسیاری از مردم، ایده نصب یک سیستم عامل ممکن است کاری بسیار دلهره آور به نظر برسد. باور کنید یا نه، لینوکس یکی از سادهترین نصبها را در بین تمام سیستم عاملها ارائه میدهد. در واقع، اکثر نسخههای لینوکس چیزی را ارائه میدهند که توزیع زنده نامیده میشود؟ این بدان معناست که شما سیستم عامل را از CD/DVD یا USB Flash Drive اجرا میکنید بدون اینکه تغییری در هارد دیسک خود ایجاد کنید. شما بدون نیاز به نصب و راه اندازی، عملکرد کامل را دریافت میکنید. هنگامیکه آن را امتحان کردید و تصمیم گرفتید که میخواهید از آن استفاده کنید، به سادگی روی نماد “نصب” دوبار کلیک کنید و از طریق wizard عملیات نصب را به راحتی انجام دهید
به طور معمول، Wizard نصب با مراحل زیر شما را در این فرآیند راهنمایی میکنند ( در اینجا مراحل نصب لینوکس اوبونتو را بیان میکنیم):
آماده سازی مطمئن شوید که دستگاه شما الزامات نصب را برآورده میکند. همچنین ممکن است از شما بپرسد که آیا میخواهید نرمافزار شخص ثالث (مانند پلاگینهایی برای پخش MP3، کدهای ویدیویی و موارد دیگر) را نصب کنید.
راهاندازی بیسیم (در صورت لزوم): اگر از لپتاپ (یا ماشینی با بیسیم استفاده میکنید)، برای دانلود نرمافزار و بهروزرسانیهای شخص ثالث، باید به شبکه متصل شوید.
تخصیصهارد دیسک این مرحله به شما امکان میدهد نحوه نصب سیستم عامل را انتخاب کنید. آیا قصد دارید لینوکس را در کنار یک سیستم عامل دیگر (به نام “راه اندازی دوگانه”) نصب کنید، از کلهارد دیسک استفاده کنید، یک نصب لینوکس موجود را ارتقا دهید، یا روی یک نسخه موجود لینوکس نصب کنید.
مکان موقعیت مکانی خود را از روی نقشه انتخاب کنید.
طرح بندی صفحه کلید صفحه کلید را برای سیستم خود انتخاب کنید.
تنظیمات کاربر نام کاربری و رمز عبور خود را تنظیم کنید.
و در نهایت. پس از اتمام نصب سیستم، راهاندازی مجدد کنید و اکنون شما آماده کار هستید.
مقاله مرتبط: Redaundancy سرور چیست؟
مزایا و معایب استفاده از لینوکس
در ادامه به مزایا و معایب سیستم عامل لینوکس پرداختهیم.
برخی از مزایای استفاده از لینوکس
نرم افزار متن باز. هسته لینوکس تحت مجوز نرم افزار منبع باز GNU GPL منتشر شده است. اکثر توزیعها شامل صدها برنامه کاربردی هستند که تقریباً در هر دستهبندی گزینههای زیادی وجود دارد. بسیاری از توزیعها همچنین شامل نرمافزارهای اختصاصی هستند، مانند درایورهای دستگاه ارائه شده توسط سازندگان، برای پشتیبانی از سختافزار آنها.
هزینههای صدور مجوز برخلاف Microsoft Windows یا Apple macOS، لینوکس هیچ هزینه مجوز صریحی ندارد. در حالی که پشتیبانی سیستم با پرداخت هزینه از سوی بسیاری از فروشندگان لینوکس در دسترس است، خود سیستم عامل برای کپی و استفاده رایگان است. برخی از سازمانهای فناوری اطلاعات با تغییر نرم افزار سرور خود از یک سیستم عامل تجاری به لینوکس، پس انداز خود را افزایش داده اند.
قابلیت اطمینان. لینوکس یک سیستم عامل قابل اعتماد در نظر گرفته میشود و با وصلههای امنیتی به خوبی پشتیبانی میشود. لینوکس نیز پایدار در نظر گرفته میشود، به این معنی که در اکثر شرایط میتواند اجرا شود. لینوکس همچنین هنگام اجرای نرم افزار و ورودی غیرمنتظره با خطاها مقابله میکند.
سازگاری با سایر نرمافزارهای منبع باز که معمولاً برای وصلههای امنیتی و کاربردی بهروزرسانی میشوند. در حالی که عملکرد اصلی را حفظ میکنند، پیکربندیها و اسکریپتهای پوسته احتمالاً بدون تغییر کار میکنند حتی زمانی که به روزرسانی نرم افزار اعمال میشود. برخلاف فروشندگان نرمافزار تجاری که نسخههای جدید سیستم عامل خود را همراه با روشهای جدید کار عرضه میکنند، لینوکس و برنامههای منبع باز معمولاً حالتهای عملکرد خود را با نسخههای جدید تغییر نمیدهند.
انتخابهای زیادی. بین صدها توزیع موجود، هزاران برنامه کاربردی و گزینههای تقریبا بی نهایت برای پیکربندی، کامپایل و اجرای لینوکس بر روی تقریباً هر پلت فرم سخت افزاری، امکان بهینهسازی لینوکس برای تقریباً هر برنامهای وجود دارد.
برخی از معایب استفاده از لینوکس
فقدان استاندارد تعیین شده هیچ نسخه استانداردی از لینوکس وجود ندارد که ممکن است برای بهینهسازی لینوکس برای برنامههای خاص خوب باشد، اما برای استقرار تصاویر سرور یا دسکتاپ استاندارد شده کمتر خوب است. در نتیجه طیف گستردهای از گزینهها میتواند پشتیبانی را پیچیده کند.
هزینههای پشتیبانی در حالی که یک سازمان میتواند لینوکس را آزادانه و بدون هزینه مجوز خریداری کند، پشتیبانی رایگان نیست. اکثر توزیع کنندگان لینوکس سازمانی مانند SUSE و Red Hat قراردادهای پشتیبانی ارائه میدهند. بسته به شرایط، این هزینههای مجوز میتواند پس انداز را به میزان قابل توجهی کاهش دهد.
نرم افزار اختصاصی. نرم افزار بهره وری دسکتاپ مانند مایکروسافت آفیس را نمیتوان در کامپیوترهای رومیزی لینوکس استفاده کرد و ممکن است سایر نرم افزارهای اختصاصی برای پلتفرمهای لینوکس در دسترس نباشند.
سخت افزار پشتیبانی نشده در حالی که بسیاری از تولیدکنندگان سخت افزار درایورهای دستگاه لینوکس را برای محصولات خود در دسترس قرار میدهند، بسیاری از آنها این کار را نمیکنند.
در برخی موارد، یک ویژگی لینوکس میتواند یک مزیت یا ضرر باشد. برای مثال، داشتن گزینههای زیادی برای سفارشیسازی سیستم عامل لینوکس برای تولیدکنندگانی که به دنبال سیستم عامل تعبیهشده هستند سودمند است، اما برای شرکتهایی که میخواهند یک سیستم عامل دسکتاپ که بتواند توسط طیف وسیعی از کاربران نهایی استفاده شود، یک نقطه ضعف است.
جمع بندی
پس از مطالعه سیستم عامل لینوکس و ویژگیهای مربوط به آن، همه قبول دارند که این نرم افزار به خاطر محبوبیت و مفید بودن تاریخ ساز بوده و خواهد شد.
یکی از چالشهای اصلی لینوکس این است که افراد بیشتری از آن استفاده کنند. این بدان معنا نیست که در حال حاضر فقط تعداد کمی از افراد از این سیستم عامل استفاده میکنند، بلکه به این معناست که از آنجایی که لینوکس بسیار قدرتمند است، افراد بیشتری باید از آن استفاده کنند و از تمام مزایایی که در این نرم افزار رایگان فوق العاده یافت میشود بهره مند شوند.
این مهم است که مردم بتوانند لینوکس را به عنوان یک گزینه خوب برای بسیاری از کارها در نظر بگیرند، و اینکه کاربران کامپیوترها محدود به کلیشهها نباشند، بلکه میتوانند برای یافتن مزایا و معایبی که هر سیستم عامل ارائه میدهد، ذهنی باز داشته باشند و این کار را انجام دهند. شخص محدود به استفاده انحصاری از یک سیستم عامل نیست. این بدان معناست که برای برخی کارها، یک نرم افزار مناسب است و برای کارهای دیگر، نرم افزار متفاوتی میتواند بهترین باشد. به همین دلیل است که بهتر است گزینههای مختلف را بدانید و سپس بتوانید بهترین برنامه یا نرم افزار مورد استفاده را انتخاب کنید.
همچنین اگر کسبوکاری دارید که به سرعت در حال رشد است ما به شما پیشنهاد میدهیم که با مراجعه به صفحه خرید سرور مجازی VPS از این سرویس کاربردی و بهروز دیدن کنید.»
سوالات متداول :
هاست لینوکس در هاست ایران در چند لوکیشن ارائه می شود؟
شما می توانید هاست لینوکس را در لوکیشن های ایران ، آلمان ، انگلیس خریداری کنید .
یک دیدگاه برای “لینوکس چیست و چه کاربردهایی دارد؟”
سلام به نظرم پشتیبانی دقیق و آسان حرف اول را میزند