چگونه سایت را برای جستجوی صوتی بهینه سازی کنیم؟
در سالهای اخیر که جستجوی صوتی ظهور کرده است، جستجو برای کاربران آسانتر شده؛ اما کار سئو برای متخصصان این حوزه دشوارتر شده است! دیگر تنها بهینهسازی برای محتوای متنی و یا تصویری نیست که باید انجام شود؛ بلکه جنبه صوتی هم باید در نظر گرفته شود و به ن موضوع که کاربران چگونه جستجوی خود را بهصورت صوتی بیان میکنند و محتوای شما چگونه به آن پاسخ خواهد داد هم باید توجه کرد!
در این مطلب ۸ شیوه مختلفی که جستجوی صوتی روی سئو تأثیر میگذارد را بررسی میکنیم و به شما راهکارهایی پیشنهاد میکنیم تا با اجرای آنها در سئوی جستجوی صوتی موفق شوید.
جستجوی صوتی نگرانیهای زیادی برای بسیاری از کارشناسان سئو ایجاد کرده است درحالیکه بسیاری از آنها هنوز هم متوجه این موضوع نیستند. بهجای اینکه یک جستجو در گوگل فقط تایپ شود، تعداد بیشتری از مردم با تکنولوژی در دست خود صحبت میکنند و با توجه به اینکه دقت این دستگاهها هرروز بیشتر میشود، صحبت کردن ظاهراً راحتتر از تایپ کردن است!
جستجوی گوگل در میان سالهای ۲۰۱۲ تا ۲۰۱۶ تکنولوژی تشخیص صدای خود را تقریباً ۱۵% افزایش داد و این یعنی در حال حاضر جستجوی گوگل با دقت ۹۰% دادههای صوتی را درست تشخیص میدهد!
مقاله مرتبط: راهنمای طراحان برای ایجاد قابلیت دسترسی
اما گوگل تنها استفادهکننده از تکنولوژی تشخیص صدا نیست. پلتفرمهایی مانند Baidu، Hound و Amazon هم بهصورت گسترده در حال بهینهسازی قابلیت تشخیص صوتی خود هستند. حتی Cortana که راهکار Microsoft برای جستجوی صوتی است هم با ۹۳% دقت، درمیان بهترین راهکارهای جستجوی صوتی ازنظر کاربران است که البته نسبت به جستجوی صوتی خود در ویندوز ویستا راه درازی آمده است!
با همه اینها، جستجوی صوتی چگونه روی سئو وبسایتها تأثیر میگذارد؟
۱. افزایش نیاز به موبایل پسند بودن!
جستجوی صوتی از گوشی همراه معمولاً به بازدید وبسایت شما منجر خواهد شد. این یعنی موبایل پسند بودن برای وبسایت شما ضروری است. البته این تنها جستجوی صوتی نیست که بازدیدکنندگان را به وبسایت شما میآورد؛ درواقع گوشیهای همراه و تب لتها تقریباً ۸۸/۵۵% از ترافیک اینترنت را تشکیل میدهند.
موبایل پسند بودن شامل مواردی مانند اطلاعات تماس کسبوکار، امکانات لینک برقراری تماس و موارد بیشتری میشود که مردم بهآسانی از این امکانات در گوشی در دست خود استفاده خواهند کرد.
۲. عبارتها جذابتر از کلمهها هستند!
کلمههای کلیدی هنوز هم مهم هستند؛ اما نوع طولانی (long tail) آنها است که بیشترین تأثیر را دارد. یکلحظه به این موضوع فکر کنید؛ وقتی شما یک پرسش را برای جستجو از گوشی همراه خود میپرسید، آیا از ۲ یا ۳ کلمه استفاده میکنید یا یک جمله کامل میپرسید؟!
مقاله مرتبط: ٥ راه بهینه سازی وب سایت برای جستجوی صوتی
برای نمونه، عبارت «پیتزا در نزدیکی من» برای پیدا کردن یک پیتزافروشی در محدوده نزدیک شما نتیجه خواهد داد؛ اما آیا این پرسش را به همین صورت به زبان میآورید؟ آیا مشتریان شما به این شیوه پرسشهایشان را میپرسند؟ معمولاً جستجوهایی مانند این مورد در جستجوی صوتی بهصورت زیر بیان میشوند:
«نزدیکترین پیتزافروشی به من کجاست؟»؛ حالا میتوانید تفاوت را میبینید؟!
۳. سرعتبالا همچنان اهمیت دارد!
داشتن وبسایت پرسرعت برای دسترسی به یک رتبه خوب در نتایج جستجو و همچنین برای جذب بازدیدکنندگان بیشتر ضروری است. این عامل مهم درواقع بخشی از هر استاندارد طلایی طراحی وبسایت است؛ زیرا موتورهای جستجو به دنبال کارآمدی و اثربخشی بیشتر هستند و جستجوگران هم اطلاعات موردنیاز خود را «در لحظه» میخواهند.
سرعت برای دستگاههای همراه اهمیت بیشتری دارد. مواردی مانند پهنای باند داده، سختافزار گوشی و شبکه بیسیم همگی در نحوه نمایش یک وبسایت برای کاربران نقش دارند.
۴. تغییر محتوا به مکالمه!
اگر میخواهید که جستجوگران هنگام جستجوی صوتی با محتوای شما تعامل برقرار کنند، باید بیشتر به ارائه لحن مکالمهای در محتوا اهمیت دهید. کاربر باید احساس راحتی کند درحالیکه منظور شمارا هم درک میکند.
به موضوع محتوا و لحن مکالمهای به این صورت نگاه کنید؛ محتوای خود را با صدای بلند بخوانید و از خودتان بپرسید که آیا در زندگی روزمره مطلب خود را با همین لحن بیان میکنید؟ تغییر لحن بخشی از استراتژی داشتن صداقت و برقراری ارتباط با مخاطب خود است.
۵. تمرکز بیشتر روی مکان!
از سال ۲۰۱۶ استفاده از عبارت «نزدیک من» در جستجوی موبایل گوگل بیش از ۵۰۰% افزایش داشته است. حالا مردم بیش از گذشته در جستجوی کالاهای خاص مدنظرشان در محدوده مکانی خود هستند.
درواقع افرادی وجود دارند که بهطور مرتب نزدیکترین کافیشاپ را از گوگل سؤال میکنند!
به خاطر داشته باشید که روزهای دفتر تلفنهای کاغذی به پایان رسیده است! بسیار سادهتر و سریعتر است که از گوشی همراه خود درباره کسبوکارهای محلی سؤال کنید. شما باید هر کاری که میتوانید انجام دهید تا در نتایج جستجوی محلی ظاهر شوید!
۶. غلطهای املایی اهمیت کمتری دارند!
بسیاری از کارشناسان سئو غلطهای املایی کلمههای کلیدی خود را هم به این امید که اگر جستجوگری عبارتی را اشتباه تایپ کرد، در تگهای متا قرار میدهند. از طرفی دیگر جستجوی صوتی نوع متفاوتی از الگوریتم و هوش مصنوعی استفاده میکند.
وقتی ابزارهای جستجو بر اساس صدای جستجوگر و نه عبارت تایپشده او به جستجو میپردازند، غلطهای املایی اهمیت بسیار کمتری پیدا میکنند!
تا زمانی که الگوریتم دستگاه میتواند تشخیص دهد که جستجوگر چه چیزی میگوید، محتوای صحیح به او ارائه خواهد شد؛ که البته این نکته را یادآوری میکند که اطمینان حاصل کنید محتوای شما باید بهآسانی خوانده شود.
۷. تمرکز بر روی پرسشهای درون محتوا!
پرسشها اساس اغلب جستجوهای صوتی هستند و درنتیجه این پاسخها هستند که بیشترین رتبه را در نتایج جستجو میگیرند.
اسنیپتهای ویژه برای تعامل با مخاطبان بسیار مناسب هستند، اما بخش «دیگران هم این پرسشها را پرسیدهاند» را هم در گوگل در نظر بگیرید. با ارائه پاسخهای مناسب بهراحتی میتوانید بازدید خود را افزایش دهید.
فقط باید اطمینان حاصل کنید که پاسخها گویا و بهآسانی قابلدرک باشند. بازدیدکنندگان نباید به سایت دیکشنری نیاز داشته باشند تا محتوای شمارا بفهمند!
۸. هدف شفافتر بین جستجوگر و محتوا!
بازاریابی جستجوی صوتی روی مفهوم میان جستجوگر و محتوا تمرکز میکند. صرفنظر از اینکه شما بر روی سئوی جستجوی صوتی کار میکنید یا فقط یک وبلاگ شخصی روی اینترنت را مدیریت میکنید، هدف جستجو عامل بسیار مهمی است.
این یعنی باید دقیقاً همان چیزی را که جستجوگر به دنبالش است به او بدهید. برای نمونه، بین «کجا میتوانم یک ماشین داج پیدا کنم» با «کجا میتوانم یک شارژر دستدوم داج پیدا کنم» تفاوت زیادی وجود دارد.
مقاله مرتبط: مزایای استراتژی بلندمدت سئو
هدف جستجو در سئوی موتورهای جستجو برای کسب رتبه خوب بسیار مهم است و داده صوتی آن را حتی مهمتر میکند.
برخی از استانداردهای طلایی برای سئوی جستجوی صوتی
در ادامه این مطلب فهرستی از بهترین روشهای بهینهسازی جستجوی صوتی تهیهکردهایم. امیدواریم که بتوانیم به پرسشهای شما در مورد چگونگی اجرای سئوی جستجوی صوتی پاسخ دهیم.
در واقعیت بسیاری از این روشها دوکاره هستند؛ یعنی آنها هم برای جستجوی موبایل و هم برای دسکتاپ مناسباند.
-
بهخوبی توضیح دهید
شرح کامل محتوا منجر به هدفیابی بیشتر در بازاریابی میشود. برای نمونه اگر شما کفشهای نایکی مشکی در فروشگاه آنلاین خود میفروشید، آیا آنها را بهعنوان «نایکی» یا «کفشهای مشکی نایکی» معرفی میکنید؟
این جزییات محتوای شماست که بیشترین نقش را در جذب ترافیک مناسب دارد. محتوای مبهم به موقعیت شما در صفحههای نتایج جستجو صدمه میزند.
در بسیاری از موارد جستجوی صوتی شامل اطلاعات دقیق و خاص خواهد شد چراکه کاربران عادت دارند مخصوصاً در هنگام خرید در جستجوی جزییات دقیق باشند.
-
از کلمههای سؤالی استفاده کنید
در بیشتر جستجوها این کلمات پرسشی هستند که بیش از سایر انواع کلمهها ظاهر میشوند. کلمههایی مانند چه کسی، چه چیزی، کجا، چرا و چگونه هستند که مردم از گوشیهای هوشمند خود میپرسند.
بااینحال شما میتوانید کلمههای دیگری مانند «است» و «آیا» هم استفاده کنید. اگر سؤالی هست که در مورد برند، محصولات و خدمات شما پرسیده میشود، اطمینان حاصل کنید که به آن پاسخ میدهید.
البته باید کوتاه و مختصر باشید. تحقیقات نشان داده است که میانگین کلمههای پاسخ جستجوی صوتی ۲۹ کلمه است. این یعنی شما باید منظور خود را سریع بیان کنید. یک یا شاید دو جمله کافی است تا شما یک پرسش کوتاه را پاسخ دهید.
ما پیشنهاد میکنیم که از وبسایتی مانند Answer the Public استفاده کنید تا محتوای مناسب را بیابید. این وبسایت جستجوهای متداول را بررسی کرده و آنها را بهصورت پرسشهای واقعی گروهبندی میکند. وبسایت مذکور به شما کمک میکند تا درحالیکه روی هدف محتوا متمرکز میشوید، ایدههای جدید برای محتوای خود پیدا کنید.
-
از لحن طبیعی هنگام نوشتن استفاده کنید
اغلب نویسندهها در محتوای خود بسیار علمی هستند؛ یعنی آنها دانش خود را که در حد یک دائرهالمعارف است به خواننده معمولی اینترنت ارائه میدهند و او را سردرگم میکنند.
به شیوهای بنویسید که محاورهایتر است. بهعبارتدیگر، هنگام نوشتن طوری به هدف نگاه کنید که انگار در حال ارائه پیشنهاد به همسایه خود هستید. یا حتی بهتر، از زبانی استفاده کنید که یک کاربر دبیرستانی هم میتواند کاملاً درک کند!
طبیعی بودن لحن نوشتاری از شخصیت آنلاین شما بهعنوان نویسندهای معتبر و صادق پشتیبانی میکند. علاوه بر این وقتی Google، Siri و Alexa محتوا را برای جستجوگر تکرار میکنند، بهتر شنیده میشود.
-
برای اسنیپتهای ویژه محتوا تولید کنید
اسنیپتهای ویژه بخشهای کوچکی از صفحه هستند که در نتایج جستجوی گوگل ظاهر میشوند. این بخشها توسط گوگل از محتواهایی انتخاب میشوند که قادر به پاسخگویی به پرسشهای خاص یا ارائه اطلاعات دقیق هستند.
خبر خوب این است که شما مجبور نیستید در بالای صفحه نتایج جستجوی گوگل باشید تا اسنیپت ویژه دریافت کنید. اسنیپتهای ویژهای تابهحال دیدهشدهاند که از محتواهای صفحه دوم نتایج جستجوی گوگل انتخابشده بودند.
اساساً هسته اصلی اسنیپت ویژه کیفیت، اطلاعات و همچنین این مورد است که با چه سرعتی میتوانید بهطور دقیق به جستجوگر پاسخ دهید. برخی از بهترین پاسخها در چند جمله خلاصه میشوند.
-
فونتهای واضحتر و درشتتر استفاده کنید
بیشتر جستجوهای صوتی در حال حاضر توسط دستگاههای موبایل انجام میشود؛ پس هنگامیکه جستجوگران وبسایتی را بازدید میکنند، آیا میتوانند محتوایش را بدون اینکه نیاز به بزرگنمایی صفحه داشته باشند بخوانند؟ بسیاری از کارشناسان در حال استفاده از فونتهای درشتتر و پررنگتر هستند تا با این روش با مخاطبان ارتباط برقرار کنند.
دلیل این کار هم این است که صفحهنمایشهای روی دستگاههای موبایل الزاماً هماندازه نیستند. محتوایی که روی صفحهنمایش ۷ اینچی بهخوبی نمایش داده میشود ممکن است که در صفحهنمایش کوچکتر از ۵ اینچ بسیار سخت دیده شود.
ترند استفاده از فونتهای درشتتر و دکمههای بزرگتر و لینکهای کمتر در وبسایتهای متنوع در همه جای دنیا در حال مشاهده است. توسعهدهندگان در حال استفاده از این ترند هستند تا با تعداد بیشتری از کاربران موبایل ارتباط برقرار کنند.
-
از اسکیمامارکآپ در وبسایت خود استفاده کنید
Schema markup چند خط کد است که برای کسب رتبه بهتر در نتایج جستجو از آنها استفاده میشود. Schema markup تضمین نمیکند که محتوای شما بلافاصله در بازی سئو برنده شود، اما تأثیر فراوانی خواهد داشت.
افزودن Schema markup کار مشکلی هم نیست، اما به کمی دانش کد نویسی نیاز دارد که به لطف سامانههای مدیریت محتوا مانند ورد پرس میتوانید به پلاگینهای لازم برای افزودن اسکیما مانند the Schema plugin دسترسی پیدا کنید.
اگر تصمیم گرفتهاید یاد بگیرید که چگونه Schema markup را به صفحههای خود اضافه کنید، مطمئن باشید که بسیاری با همین کار موفق شدهاند؛ چراکه ترافیک جستجوی زیادی برای آنها ایجادشده است. البته استفاده از Schema markup درمان فوری نیست، اما در درازمدت به شما کمک خواهد کرد.
-
صفحه پرسشهای متداول ایجاد کنید
افزودن صفحه FAQ یا همان پرسشهای متداول راه بسیار خوبی برای پشتیبانی جستجوی صوتی در سئو است. مخصوصاً اگر میتوانید پاسخهای مناسب هم به این پرسشها ارائه دهید، صفحه پرسشهای متداول میتواند بسیار کارساز باشد. البته شما در ابتدا باید بدانید که مردم چه پرسشهایی در مورد شرکت یا محصولات شما میپرسند.
اگر از ابزار Google Analytics یا Search Console استفاده میکنید، پیدا کردن این پرسشها بسیار آسان خواهد بود. روش سادهتر هم این است که عبارت جستجو را از گوگل بپرسید. Autofill هم ابزار خوبی است که نشان میدهد کاربران در مورد چه چیزهای خاصی چه سوا پرسشهایی میپرسند.
بهترین بخش این استراتژی این است که به دانش برنامهنویسی نیاز ندارد. یک صفحه پرسشهای متداول در مورد کسبوکار خود به وبسایت اضافه کنید تا بقیه امور بهصورت خودکار اتفاق بیفتند.
بااینحال اطمینان حاصل کنید که پاسخهای شما طولانی نباشند و در مورد هر نکته اطلاعات باکیفیت ارائه دهند.
-
هدف خود را ایجاد یک وبسایت معتبر قرار دهید
ایجاد یک وبسایت معتبر اغلب به زمان زیادی نیاز دارد؛ اما نتیجه کار ارزش همه این زحمات را دارد. وبسایتهای معتبر چه برای جستجوی صوتی گوگل و چه برای متن دسکتاپ، اغلب بک لینکهای بیشتری دریافت میکنند؛ بیشتر در شبکههای اجتماعی به اشتراک گذاشته میشوند و در نتایج جستجو در رتبه بالاتری قرار میگیرند.
هرچه محتوا بهصورت حرفهایتر تنظیمشده باشد، شما بهتر دیده خواهید شد. اشاره به منابع، فراهم کردن واقعیتهای غیرقابلانکار و تولید محتوای همیشه ماندگار نمونههایی هستند که شما میتوانید انجام دهید تا ظاهری معتبر ایجاد کنید.
حتی افزودن لینکهای داخلی هم در سئو مهم هستند؛ چراکه به موتورهای جستجو مانند گوگل نشان میدهند که شما به چه چیزی بیشتر اهمیت میدهید.
-
روی سئوی محلی کارکنید!
اگر میخواهید با مصرفکنندگان در محدوده جغرافیایی خود ارتباط برقرار کنید، باید به بهینهسازی موتورهای جستجوی محلی اهمیت دهید. به خاطر داشته باشید استفاده از عبارت «نزدیک من» در یکی دو سال اخیر بسیار گسترش پیداکرده است.
این استراتژی شامل موارد زیر میشود:
- استفاده از موقعیت جغرافیایی خود در توضیحات متا و محتوا
- ثبتنام در پلتفرمهایی مانند Google My Business
- تشویق و ترویج ارائه نظرات کاربران روی وبسایت
جستجوی صوتی، آینده جستجو است!
تکنولوژی جستجوی صوتی در سئو بهسرعت درحالتوسعه است. اگر میخواهید در رقابت پیروز شوید، باید همین حالا وقت بگذارید و بهسختی تلاش کنید تا با کاربران آن ارتباط برقرار کنید.
در نظر داشته باشید که چگونه ۷۲% از صاحبان دستیارهای صوتی از این شیوه جستجو بهصورت روزمره در خانه خود استفاده میکنند و این تازه ابتدای راه برای تکنولوژی تشخیص صدا است که امکان جستجوی صوتی روی دستگاههای آنها را فراهم آورده است.