آموزش وب مستریدیزاین و طراحی

مقایسه تفاوت‌های بین React.js و React Native و React VR

به این post امتیاز دهید

React.js توسط شرکت فیس‌بوک و با هدف برطرف کردن نیازهای طراحی رابط‌های پویا و با عملکرد بالا ایجاد شد.

در سال ۲۰۱۱، Jordan walke همراه با تیمش در فیس‌بوک کتابخانه فیس‌بوک را منتشر کرد. خوشبختانه این فریمورک یک روش جدید برای رندر صفحات وب و همچنین افزایش سرعت بارگذاری صفحات ارائه کرده است که منجر به واکنش‌پذیری سایت‌های طراحی شده با این فریمورک می‌شود.

در سال ۲۰۱۵ درست بعد از دو سال از محبوبیت این فریمورک، تیم توسعه‌دهنده آن React Native را منتشر کردند. React Native در طی این سال‌ها که از انتشار آن می‌گذرد تبدیل به یکی از محبوب‌ترین فریمورک‌های جاوااسکریپت شده و توسعه دهنگان می‌توانند با این فریمورک برای اندروید برنامه بنویسند.

همچنین توسعه‌دهندگان می‌توانند توسط این فریمورک برنامه‌های مستقل از پلتفرم را طراحی کنند. چند توزیع سفارشی از این فریمورک وجود دارد که توسعه‌دهندگان توسط آن‌ها می‌توانند برنامه‌های دسکتاپ برای سیستم‌عامل‌های ویندوز و مک ایجاد کنند.

بنابراین هم‌اکنون با فریمورک React می‌توان برنامه‌های وب و موبایل طراحی کرد؛ اما آیا می‌شود از React برای ساخت برنامه‌های واقعیت مجازی هم استفاده کرد؟ بله جواب مثبت است.

اغلب افراد تصور می‌کنند با فریمورک React تنها می‌شود برنامه‌هایی مانند اینستاگرام، فیس‌بوک و نت فلیکس را ساخت و نمی‌دانند که این فریمورک برای طراحی برنامه‌هایی از نوع دیگر هم استفاده می‌شود.

React.js

React.js که با نام‌های React و React.js هم شناخته می‌شود، یک کتابخانه جاوااسکرپیت است که وظیفه رندر کامپوننت‌های رابط کاربری را بر عهده دارد. این کتابخانه در قسمت front end و سمت سرور یک وب‌سایت استفاده می‌شود.

React.js فقط برای قسمت V فریم‌ورک MVC استفاده می‌شود، یعنی تنها برای نمایش ظاهر سایت مورد استفاده قرار می‌گیرد.


مقاله مرتبط: React js چیست؟ معرفی مفاهیم پایه React


در کمال تعجب تیم فیس‌بوک نمی‌دانستند که رفرش آرام یک صفحه، باعث افزایش سرعت کلی بارگذاری آن می‌شود. فیس‌بوک به دنبال یک جایگزین برای کاهش زمان رندر کامل یک صفحه بودند و در نتیجه رفرش جزئی عناصر DOM یک دستاورد خیلی ارزشمندی بود.

  • استفاده مجدد از کامپوننت‌ها کمک زیادی به صرفه‌جویی در زمان می‌کنند.
  • به‌سرعت اشکال زدائی برنامه کمک می‌کنند و کار را برای توسعه‌دهندگان خیلی راحت می‌کنند.
  • برای کسانی که با React آشنا نیستند هم خوانایی بالایی دارد.
  • بیشتر فریمورک‌ها لیستی گسترده از مفاهیم را بکار می‌برند که تنها داخل همان فریمورک کاربرد دارد. با این وجود React کوشیده است که در خلاف این جریان حرکت کند.
  • شما می‌توانید از مزایای پیشرفت‌های جاوااسکریپت و اکوسیستم آن استفاده کنید.

React Native

React Native یک فریمورک برای توسعه اپلیکیشن‌های native به کمک زبان جاوااسکریپت است. React Native از کامپوننت‌های بومی موبایل برای ساخت اپلیکیشن‌ها استفاده می‌کند.

فریمورک‌های React و React Native به هم شباهت بسیاری دارند. چون React Native از یک سری کامپوننت‌هایی برای موبایل استفاده می‌کند که توسط پکیج‌های React نوشته می‌شوند.

بعضی از این کامپوننت‌ها عبارت‌اند از: Text، Navigator،TextInput ،Scrollview، View همراه با کامپوننت‌های رابط کاربری بومی اندروید و ios.

React Native: مزایای تجاری

React Native توسط کامپوننت‌ها وماژول‌های native ارائه‌شده که به بهبود کارایی کمک زیادی می‌کند، برخلاف فون گپ، Cordova و سایر فریمورک‌های مستقل از پلتفرم دیگر.

React Native بعضی از کامپوننت‌ها را با API های بومی استخراج می‌کند.

React Native تمام مزایای React.js را به همراه دارد و شما به‌آسانی می‌توانید روی طراحی‌ رابط کاربری بهتر، تمرکز کنید.

هیچ نیازمندی دیگری برای ساخت برنامه‌های اندروید و ios نیاز ندارید. چون React Native به شما اجازه می‌دهد که از لایه منطق برنامه که در React نوشته‌اید، در اینجا هم استفاده کنید. ساختار مبتنی بر کامپوننت React Native به برنامه نویسان اجازه می‌دهد که اپلیکیشن‌های خیلی چابک طراحی کنند، بر خلاف روش‌های مبتنی بر وب که سایر فریمورک‌ها بکار می‌برند.

اگر شما کمی با جاوااسکریپت آشنایی داشته باشید، React Native گزینه آسانی برای شما خواهد بود؛ و به اکثر توسعه‌دهندگان front-end اجازه می‌دهد که برای اپلیکیشن‌های موبایل هم برنامه بسازند.

تمام چیزهایی که باید بدانید عبارت‌اند از: عناصر رابط کاربری بومی، جاوا اسکریپت، Api های پلتفرم، الگوی طراحی مرتبط با پلتفرم.

هیچ نیازی نیست که اپلیکیشن‌ کنونی‌تان را از نو بسازید، تمام ‌کاری که باید بکنید، اضافه کردن کامپوننت‌های رابط کاربری React Native با کدهای اپلیکیشن‌تان است، بدون نیاز به هیچ‌گونه بازنویسی.

یکی از معایب توسعه اپلیکیشن‌های بومی این است که سرعت توسعه این برنامه‌ها کندتر بوده و همچنین کارایی و بازدهی پایینی دارند.

React Native تمام امکاناتی که برای واکنش گرایی، سرعت‌بالا و چابک سازی توسعه برنامه‌های تحت وب نیاز است را با ارائه بهترین تجربه کاربری برای محیط‌های مستقل و ترکیبی ارائه کرده است.

React VR

React VR یک کتابخانه جاوااسکریپت است که به شما اجازه می‌دهد رابط‌های کاربری تعاملی برای برنامه‌های تحت وب واقعیت مجازی ایجاد کنید.

همچنین به شما اجازه ‌می‌دهد که از همان طراحی React که انجام داده‌اید در اینجا و در فریمورک React VR استفاده کنید. همچنین به شما امکان ایجاد صخره‌های سه‌بعدی برای واقعیت مجازی را می‌دهد.

هدف React VR ساخت بازی‌های پیچیده واقعیت مجازی نیست، بلکه تمرکز اصلی آن روی نمایش پانوراما (تصاویر ۳۶۰ درجه) و صحنه‌های سه‌بعدی برای واقعیت مجازی است.

همچنین به شما اجازه می‌دهد که تصاویر ۳۶۰ درجه را با رابط کاربری به‌منظور تولید صحنه‌های چشم‌نواز و نام تجاری جدید، ترکیب کنید.

React VR: مزایای تجاری

  • هر برنامه‌نویسی که به React مسلط باشد، می‌تواند برای React VR هم کد نویسی کند.
  • این فریمورک متن‌باز بوده و استفاده از آن رایگان است که این می‌تواند هزینه تولید برنامه‌های واقعیت مجازی را پایین بیاورد.
  • این قابلیت را دارد که تصاویر ۳۶۰ درجه پانوراما را با رابط کاربری دوبعدی ترکیب کند، به‌علاوه از صوت و ویدیو هم پشتیبانی می‌کند.
  • استفاده از مجموعه‌ای از ابزارهای جاوااسکریپت و React به‌منظور ارائه طیف گسترده‌ای از خدمات به مشتریان.
  • React VR یکی از افزونه‌های React Native بوده که اجازه می‌دهد که از کدهای React Native برای توسعه محیط‌های سه‌بعدی واقعیت مجازی استفاده کنید.

سخن آخر

React یک کیت توسعه عالی برای ساخت وب‌سایت، برنامه‌های موبایل و تجربه واقعیت مجازی ارائه کرده است.

جامعه کاربری React خیلی بزرگ است و دائماً در حال رشد است. این تکنولوژی به این زودی‌ها از دور خارج نمی‌شود و بیشتر کارشناسان React را به هر توسعه‌دهنده وبی که علاقه‌مند به استفاده از کتابخانه‌های جاوااسکرپیت است، پیشنهاد می‌کنند.

خرید هاست لینوکس

تیم تحریریه هاست ایران

تیم تحریریه مجله هاست ایران متشکل از کارشناسان و نویسندگان متخصص در حوزه وب و هاستینگ است. این تیم با هدف ارائه محتوای ارزشمند و به‌روز به کاربران، به بررسی و تحلیل خدمات مختلف هاستینگ، آموزش‌های فنی و راهنمایی‌های کاربردی می‌پردازد. اعضای تیم با تجربه و دانش خود، سعی در ارتقاء آگاهی کاربران دارند و به آنها کمک می‌کنند تا بهترین تصمیمات را در زمینه انتخاب خدمات آنلاین بگیرند. تعهد به کیفیت و دقت در ارائه اطلاعات، از ویژگی‌های بارز این تیم است.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

2  +  7  =  

دکمه بازگشت به بالا