۶ ترس فردی که نمیگذارد به شغل رویاییتان برسید
تغییر شرایط همیشه ترسهایی را هم با خود به همراه خواهد آورد. حتی اگر ایمان داشته باشیم که شرایط فعلی باب میل ما نیست. درباره شرایط کاری هم درست به همین شکل است. چهبسا کارمندانی که سالها به فکر تغییر شغل خود بوده و حتی هدفی مشخص داشتهاند اما به علت ترسهایی که آنها را از موقعیت تعریفشده فعلی خارج میکند، نمیتوانند اقدام جدیدی انجام دهند. در این مقاله به ترسهایی میپردازیم که شمارا از رسیدن به شغل و جایگاه موردنظرتان دور میکنند.
آیا شما هم از شغلی فعلیتان خسته شدهاید و فکر میکنید جایی که مشغولید ارزش شمارا نمیدانند؟
آیا فکر میکنید رسیدن به شغل موردعلاقهتان غیرممکن است؟
بر اساس یک تحقیق که توسط سازمان بهداشت روان آمریکا و بنیاد Faas انجامشده است، ۷۱ درصد از پاسخدهندگان به دنبال تغییر کارفرمایانشان هستند.
در این تحقیق مشخص شد، ۴۵ درصد از پاسخدهندگان بهندرت و یا هرگز بهاندازه ارزش اصلی خود در سازمان مربوطه حقوق دریافت نمیکنند. همچنین ۴۴ درصد از افراد اتفاقنظر داشتند که در سازمان مربوطه اکثراً و یا همیشه نادیده گرفته میشوند.
شاید شما هم یکی از افرادی باشید که درباره تغییر شغل خود و به دست آوردن شغل رویاییتان فکر میکند، یا اینکه مردد باشید. بعد از همه اینها باید گفت تغییر، کار دشواری بوده و ترسهایی را به همراه دارد. بجای اینکه اجازه دهید تا ترسهایی که در ادامه به آنها میپردازیم شمارا از حرکت بازدارد، ابتدا بهتر است این ترسها را شناخته و از آنها عبور کنید تا به شغل رویاییتان برسید.
۱.ترس ناشی از عدم قطعیت
این موضوع خیلی رایج است که مردم به خاطر تردید و یک سری ترسهای ناشناخته همچنان در شغلی که از آن لذتی نمیبرند میمانند. حتی نمیدانند چه چیزی پس از تغییر شغل و حرفهشان میتواند ترسناک باشد.
برای کاهش ترس از بلاتکلیفی و تردید باید قبل از تغییر شغل، برای شروع برنامهریزی کنید. برای این کار میتوانید از برنامهریزهایی مثل Growth Mindset printable استفاده کنید. با این کار میتوانید پله به پله تا رسیدن به شغل موردعلاقهتان برنامهریزی داشته باشید. در این صورت شما نسبت به کارهایی که قرار است انجام دهید مطمئن و قطعیتر هستید.
۲. ترس از عدم پذیرش
افرادی زیادی هستند که به خاطر ترس از رد شدن تمایل ندارند برای دنبال کردن علایقشان، شغل ثابت خود را رها کنند. شما ممکن است از شنیدن جمله «شما تجربه کافی ندارید» ترس داشته باشید.
برای گذشتن از این ترس بپذیرید که باید از جایی شروع کرده و باید در طول راه رسیدن به علایق خود از پس چنین چالشهایی بربیایید.
نسبت به تواناییهای کاری که هماکنون دارید. اگر قصد یک تغییر حرفه اساسی را دارید باید در نظر بگیرید که ممکن است مجبور شوید به موقعیت چندین سال قبل خود برگردید. بهطور مثال شما هماکنون یک موقعیت مدیریتی راحت در حرفهای که موردعلاقهتان نیست، دارید. اما برای شروع کار جدید شاید مجبور شوید این موقعیت را ترک کرده و برای مدتی در حرفه موردعلاقه خود شاگردی کنید تا راه و چاه کار جدید دستتان بیاید. وقتی نسبت به موقعیت فعلی که ترک میکنید و موقعیت جدیدی که وارد میشوید، واقعبین باشید این ترس از عدم پذیرش در شغل جدید در شما کاهش مییابد. اگر هماکنون مدیر هستید شاید در حرفه موردعلاقه خود در ابتدا بهعنوان مدیر پذیرفته نشوید اما با پذیرش موقعیت دستیاری با توجه به علاقهای که دارید حتماً بهسرعت پیشرفت خواهید کرد.
۳. ترس از موقعیت
ممکن است شغل موردنظر شما جایگاهی خاص در سازمانی باشد که همینالان مشغول به کار هستید، اما به موقعیتی که دوست دارید نمیرسید. این مورد ممکن است عاملی باشد که شمارا از پیشرفت بازداشته است. این ترس اغلب در بین خانمها شایع است.
Sarah O’Brien Hammond که خود مسئول ارشد استخدام در نیویورک بوده معتقد است، زنان اغلب آموزشدیده و تشویق شدهاند که همیشه با جریان حرکت کنند. زنان اگر با روال کاری خاصی مخالف بوده و یا برای مشکلی راهحل داشته باشند معمولاً اعتمادبهنفس کافی ندارند که نظر خود را ارائه دهند. بجای آن همیشه با روال از پیش تعیینشده پیش میروند و این قضیه امکان پیشرفت را از ایشان میگیرد.
اما چطور میتوان از پس این ترس برآمد؟ باید سعی کنیم اظهارنظر کرده و ایدههایمان را به اشتراک بگذاریم. خانم هاموند معتقد است که: مردان راهحلهای خود را ارائه داده و برای این کار زمان میگذارند. ما هم باید سعی کنیم که با مردان همصدا شویم. حالا زمان آن رسیده که دستهایمان را بیشتر بالابرده، صحبت کنیم و آنچه درون ذهنمان میگذرد را بهراحتی بیان کنیم. اینها همه لازمه ارتقا جایگاه یک زن بوده تا بتواند بهعنوان یک زن موفق در محیط کاری ظاهر شود.
۴. ترس از تغییر
اکثر افراد از تغییر میترسند. شما یک برنامه روتین روزانه دارید و شروع کردن یک حرفه جدید بدون شک تغییرات زیادی در برنامه همیشگی شما ایجاد میکند. بهطور مثال شما احتمالاً باید ساعات بیشتری را به انجام کار جدید اختصاص داده و زمان کمتری را با خانواده بگذرانید و یا اینکه در اوایل شروع کار جدید درآمدتان کاهش پیدا خواهد کرد. همین دلایل احتمالاً بلندپروازترین افراد را هم از حرکت بازمیدارد.
بجای اینکه اجازه دهید این ترس جلوی پیشرفت شمارا بگیرد در عوض با پذیرفتنش ادامه مسیر را برای خود آسان کنید. به زمانی فکر کنید که این مراحل سخت طی شده و شما به هدف شگفتانگیزتان رسیدهاید. بعد از پایان کار ببینید از کجا به کجا رسیدید. با این افکار برای خود انگیزه ایجاد کنید، ضمناً با پیشبینی و تحلیل مراحل کار شناخت کافی را به دست آورید تا هنگام مواجه با تغییر پیشآمده غافلگیر نشوید.
۵. ترس از کافی نبودن
اگر در جایگاه و موقعیت پایینی قرار دارید، ممکن است سخت باشد که خودتان را در کارهای رویاییتان تصور کنید، زیرا ترس از اینکه مهارتها، نگرشها و تجربههای لازم را نداشته باشید، وجود دارد،Kristen Knepper، مربی اجرایی و مشاور میگوید:
بسیاری از ما وقتی فرصت حضور در یک موقعیت یا پروژه جدید را به دست میآوریم، خودمان را متوقف میکنیم و آن کار را انجام نمیدهیم، مبنی بر اینکه ما تجربه یا تحصیل مربوطه را نداریم تا مسیر درست را در این کار دنبال کنیم
اما این ترس نباید شمارا از حرکت به سمت زندگی حرفهای رویاییتان بازدارد و مانع حرکت نوبت.
Knepper پیشنهاد میکند:
دانستن اینکه چطور از تجارب و آموزشهای قبلی که دیدهاید در کار جدیدتان استفاده کنید، کلیدی برای ایجاد اعتمادبهنفس در خود فرد است و پسازآن این اعتمادبهنفس را به کارفرمایانی که با شما کار میکنند نشان میدهید.از تغییر شغل نترسید و تجارب غیررسمیتان را بهعنوان نقاط قوتتان نشان دهید.این بدان معنی است که با توجه به اینکه چگونه تجربه شما میتواند به شما کمک کند که اولین گام را بردارید و بعد از اولین حرکت میتوانید از آن حرکت بهعنوان اهرم برای گامهای بعدی استفاده کنید.
۶. ترس از قضاوت
تصمیمگیریهای بزرگ، مانند دنبال کردن کار رؤیایی، معمولاً با برخی قضاوتها روبرو میشود، از خانواده گرفته تا دوستان و همکارانتان. همیشه این قضاوت هم وجود نخواهد داشت، اما به یاد داشته باشید این نشاندهنده نگرش و ذهنیت آنهاست نه شما.در بسیاری از موارد، ممکن است نسبت به حرکت و پیشرفت شما حسادت بورزند و یا از اینکه خودشان در کارهایی که دوستشان ندارند گیرکردهاند ناامید هستند. اجازه ندهید که ترس شمارا از بین ببرد. افراد موفقی که طرز فکر مشابه شما داشته، به موفقیت رسیدهاند و میتوانند شمارا حمایت و راهنمایی کنند را پیدا کنید.گروههایی که در استارتآپها موفق عمل کرده و یا افرادی که ریسک تغییر شغل را پذیرفتهاند را پیداکرده و از تجارب ایشان استفاده کنید.
کلام آخر
ترسهای خود را بشناسید و از ایدههای بالا برای جلوگیری از آنها استفاده کنید، حرفه و شغل رؤیایی شما تنها چند حرکت از حرکتهای یک شطرنج است. بنابراین در نظر بگیرید که چگونه میتوانید به آن موقعیت برسید، برای تغییرات بزرگ زندگی و نیازهای آموزشی آماده شوید و سپس با اعتمادبهنفسی که پیداکردهاید از خود دفاع کنید.
سعی کنید به تغییر مانند؛ آپدیت کردن یا ارتقا دادن یک نرمافزار نگاه کنید به زندگی به عنوان یک سیستمعامل با انواع نرمافزار نگاه کنید. وقتی دنیا و به تبع آن زندگی و سیستمعامل متحول میشود، نرمافزارهای قدیمی ممکن است دیگر کار نکنند. پس باید آنها را با کد جدید تغییر داد و آپدیت کرد تا با محیط جدید سازگار شوند. شاید رویدادهای زندگی ما مانند تغییرات جزئی فتوشاپ ساده و راحت نباشند اما اساس و اصولی مشابه دارند.
خیلی ممنونم از مطلب خوبتون هرچند من شغلl دولتیه و میخوام رسته اداریمو از آموزشی به اداری تغییر بدم اما کمکم می کنه . ترس داره وجودم رو می خوره .
یعنی دولت ها و قانون تأثیری ندارن؟