وب سایت تک صفحهای چیست؟ چه زمانی از وبسایت One Page استفاده میشود؟
بیشتر وبسایتها حاوی اطلاعاتی بیش از آنچه مخاطب متوجه میشود هستند. حتی سادهترین وبسایت تجاری نیز در نهایت به یک وبسایتی متشکل از چندین صفحه مختلف تبدیل میشود که از اطلاعات تماس گرفته تا جزییات خدمات و موارد مختلف دیگر را در صفحات مختلف خود جا میدهد. در برخی مواقع، این رویکرد چندصفحهای بهخوبی نتیجه میدهد. هرچند ممکن است در شرایطی قرار بگیرید که داشتن وبسایت یکصفحهای برایتان بهتر باشد.
نکتهای که باید بدانید، این است که چه زمانی از هر یک از این طراحیها استفاده کنید. برای مثال، سایتهای تک صفحهای برای ارائه نمونه کارهای شخصی مناسب هستند اما معمولاً کاربردی برای یک فروشگاه آنلاین ندارند. اینکه بدانید چه زمانی داشتن یک صفحه وبسایت کافی است و چه زمانی به فضای بیشتری برای سایت خود نیاز دارید میتواند در زمان شما صرفهجویی کرده و به شما کمک کند وبسایتهای کاربردی بهتری بسازید.
در این مقاله، تفاوتهای بین سایت تک صفحهای و چندصفحهای را بررسی میکنیم. همچنین چند نمونه طراحی خوب و کاربردی وبسایتهای تکصفحهای را نشان خواهیم داد.
تفاوت بین سایت تک صفحهای و سایت چندصفحهای
اکثر وبسایتهایی که این روزها مشاهده میکنید شامل چندین صفحه مختلف هستند. دلیل داشتن چندین صفحه برای یک وبسایت ارائه خدمات و اطلاعات مختلف است. استفاده از وبسایتهای چندصفحهای مدت طولانی است که به یک روش استاندارد طراحی وبسایت تبدیلشده است. هرچند در برخی مواقع، تمام آنچه شما نیاز دارید یک صفحه است که در آن تمامی اطلاعاتی که لازم است را به بازدیدکننده ارائه دهید. به این نوع وبسایتها، «وبسایت یکصفحهای» گفته میشود. صفحات فرود ازا این نوع وبسایت هستند.
شاید در نگاه اول، ایده داشتن تنها یک صفحه برای وبسایت ایده بدی به نظر برسد، چراکه گزینههای شما را محدود میکند. هرچند، در عین حال میتواند گزینه خوبی برای پروژههای کوچک باشد. علاوه بر اینها، بسیاری از وبسایتها بیشازاندازه شلوغ و در هم هستند. بهعنوانمثال، فرمهای تماس در وبسایتها اغلب یک صفحه را به خود اختصاص میدهند، بهطوریکه بهراحتی میتوان این فرم را در انتهای صفحه اصلی وبسایت جا داد. همچنین بسیاری از وبسایتها یک صفحه جداگانه برای «درباره ما» دارند در حالی که اطلاعات موجود در آن را بهراحتی میتوان ساده اما کاربردی در صفحه اصلی قرار داد.
علاوه بر اینکه وبسایتهای یکصفحهای تمامی اطلاعاتشان را در یک صفحه ارائه میدهند، ویژگیهای خاصی نیز دارند که شامل موارد زیر میشود:
- بخشهای واضح تعریف شده. هر چه اطلاعات بیشتری در یک صفحه قرار دهید، باید بیشتر مراقب فرمتی که این صفحه اطلاعات را نشان میدهد باشید.
- عناصر بزرگ و چشمگیر هدر. این ویژگی یکی از اصلیترین ویژگیهای اکثر طراحیهای وبسایت امروزی است، اما در سایتهای تکصفحهای، این نکته حتی اهمیت بیشتری پیدا میکند چراکه کمک میکند نظر بازدیدکننده را جلب کنید.
- افکتهای پیمایش سفارشی. وبسایتهای یکصفحهای اغلب باید طوری طراحی شوند که برای رسیدن به انتهای صفحه کاربر را جذب کند و بهنوعی داستانها و اطلاعات ارائهشده در صفحه را برای مخاطب جذابتر کند.
با دانستن این نکات، نوبت به این میرسد که بدانیم چه زمانی استفاده از سایت تکصفحهای عاقلانه است.
چه زمانی از طراحی سایت یکصفحهای استفاده کنیم؟
مزایا و معایب مختلفی درباره استفاده از وبسایت یکصفحهای در مقابل وبسایت چندصفحهای وجود دارد. وبسایتهای چندصفحهای فضای بسیار بیشتری را برای ارائه اطلاعات مورد نیازتان در اختیارتان قرار میدهند. در واقع، اینگونه وبسایتها میتوانند همانطور که شما میخواهید انعطافپذیر باشند؛ اما نکته منفی آن میتواند پیمایش سخت در صفحات آن باشد، چراکه بازدیدکنندگان وبسایت نیاز است صفحات مختلفی را برای رسیدن به اطلاعات مورد نیازشان بررسی کنند و این میتواند برای آنها دشوار باشد.
مقاله مرتبط: ١٠ نکته که باید در طراحی لندینگ پیج رعایت کنید
در مقابل، فضای محدود وبسایتهای تکصفحهای کار را برای مخاطب سادهتر میکند و او زودتر میتواند به چیزی که میخواهد برسد. همچنین برای آنها تمرکز کردن به روی اطلاعات مهم، سادهتر خواهد بود. علاوه بر اینها، شما میتوانید زمان زیادی را در طراحی چنین وبسایتی برای خودتان صرفهجویی کنید، چراکه فقط یک صفحه برای طراحی خواهید داشت.
در چنین شرایطی بهتر است از سایت تک صفحهای استفاده کنید:
- نمونه کارها. اگر فریلنسر هستید، سایت تک صفحهای برای ارائه اطلاعات درباره خودتان و نمایش نمونه کارهایتان و حتی یک فرم تماس ساده کافی است.
- صفحات فرود. این نوع وبسایت بیشتر برای تعامل با کاربران طراحی میشوند. محدود کردن صفحات این نوع وبسایتها به یک صفحه موجب میشود حواس مخاطب شما به چیز دیگری پرت نشود و شما بهتر بتوانید تستها یا سؤالات مورد نظرتان را برای پاسخگویی آنها ارائه دهید.
- وبسایتهای بروشور. اگر کسبوکار شما طوری است که فقط نیاز است تصاویر، اطلاعات تماس و معرفی خدمات خود را در آن به نمایش بگذارید، نیاز به دهها صفحه متنوع نخواهید داشت و وبسایت تکصفحهای برایتان مناسب است.
نکته مهمی که وجود دارد این است که بدانید دقیقاً چه اطلاعاتی میخواهید روی وبسایتتان ارائه دهید؛ بنابراین پیش از اینکه شروع به طراحی وبسایت کنید، یک طرح ساده از وبسایتتان بکشید و تمامی عناصر و اطلاعات مورد نیاز وبسایت را در قسمتهای مختلف آن قرار دهید. با این کار، راحتتر میتوانید بفهمید آیا وبسایت یکصفحهای مناسب شما است یا خیر.
جمعبندی
سایت تک صفحهای درصورتیکه بهدرستی استفاده شوند میتوانند بسیار کاربردی باشند. ازآنجاییکه اطلاعات کمتری در چنین وبسایتهایی وجود دارد، شانس اینکه بازدیدکنندگان آن توجه بیشتری به محتوا داشته باشند بیشتر است؛ که این میتواند تعامل کاربر و محتوای مورد نظر شما و کسبوکارتان را بیشتر کند.
اگرچه، تمامی پروژهها مناسب طراحی سایت یکصفحهای نیستند. فروشگاههای آنلاین را میتوان جزو این دسته از وبسایتها دانست که تقریباً هر محصول آن نیازمند یک صفحه مجزا است و بههیچوجه نمیتوان یک سایت تکصفحهای برای آن طراحی کرد؛ اما اگر میخواهید سایتی برای ارائه نمونه کارهایتان یا یک صفحه فرود طراحی کنید، وبسایت یکصفحهای تمام آن چیزی است که نیاز دارید. فقط کافی است هر پروژهای را با شرایط خودش بسنجید تا ببینید کدام نوع طراحی برای آن مناسب است.
اگر سؤالی درباره طراحی سایت تک صفحهای داشتید در بخش نظرات آن را با ما در میان بگذارید.
اگر spa رو بصورت ssr استفاده بشه برای کارهای بزرگ میشه ازش استفاده کرد یا خیر؟