میزبانی وب

تفاوت بین هاست‌ اشتراکی، سرور مجازی و سرور اختصاصی

۵/۵ - (۱ امتیاز)

یکی از کارهای سخت در خرید سرویس هاستینگ، انتخاب نوع مناسب آن  از بین هاست اشتراکی، سرور مجازی و سرور اختصاصی برای مشتریان است، چون پلن هاستینگ باید بتواند ترافیک، بودجه و امنیت مورد نیاز کاربر را تامین کند.

بین این سرویس‌های هاستینگ چند تفاوت اصلی وجود دارد که به کمک آن می‌توانید سرویس مورد نظر خود را به درستی انتخاب کنید.

در این مقاله قصد داریم به اختصار به تفاوت بین هاست‌های اشتراکی، سرور خصوصی مجازی(VPS) و هاست اختصاصی بپردازیم و همچنین مزایا و معایب هر کدام را شرح ‌دهیم و به شما بگوییم که کدام گزینه مناسب وب سایت‌های تجارت الکترونیک است.

تفاوت بین انواع هاستینگ

قبل از شروع، فرض می‌کنیم که شما می‌دانید که سرویس هاستینگ چیست و در کل چه نوع خدماتی را ارائه می‌دهد. در ادامه به‌طور خلاصه به برخی از تفاوت‌های کلیدی سرویس‌های هاستینگ بپردازیم.


مقاله مرتبط: ثبت دامنه و انتخاب هاست مناسب [اینفوگرافیک]


فضای سرور:  اندازه سرور یا مقدار فضای هارد درایوی که در اختیار سایت شما قرار می‌دهد را مشخص می‌کند.

تنظیمات سرور: این گزینه، بر روی سرعت و امنیت وب سایت‌تان تاثیر می‎گذارد. هر وب سایت باید یک حداقل امنیت پایه را داشته باشد. اما برخی وب سایت‌هایی که داده‌های مهمی را نگهداری می‌کنند نیاز به پیکربندی ویژه ای دارند.

حافظه: به طور کلی، اگر سایتی با اطلاعات زیاد دارید و می‌خواهید که با سرعت بیشتر لود شود، باید memory بیشتری تهیه کنید.

سرور مدیریت شده و سرور مدیریت نشده

هنگام خرید سرویس هاستینگ و تهیه سرور باید انتخاب کنید که سرور مدیریت شده می خواهید یا مدیریت نشده!

در سرور‌های مدیریت نشده خودتان مسئول نگهداری سرور هستید. این گزینه مناسب افراد حرفه‌ای است.

اما در هاست‌های مدیریت شده شرکت ارائه دهنده سرویس هاستینگ، مدیریت هاست‌تان را بر عهده خواهد گرفت.


مقاله مرتبط: راهنمای انتخاب شرکت هاستینگ مناسب


سرور مدیریت نشده معمولاً برای مشتریانی که یک تیم IT اختصاصی در اختیار دارند مناسب است، هر چند هاست‌های مدیریت نشده به شما اجازه می‌دهند که کنترل بیشتری روی سرور داشته باشید.

با این حال سرور مدیریت شده برای مشتریانی که سایت‌های کوچک دارند یا آنهایی که تیم IT مناسب در اختیار ندارند، گزینه مناسبی است.

البته اگر شغل شما در زمینه راه اندازی سرور باشد، تعیین کردن این خطوط معنی ندارد. برای مثال شما می‌توانید به خوبی با یک هاست مدیریت شده کار کنید و یا توسط یک هاست مدیریت نشده کنترل هر بخش از کارتان را خود بر عهده بگیرید.این گزینه ‌ها بر اساس زمان و بودجه مشتریان تعیین می‌شود.

حال بیایید به جزئیات بیشتری بپردازیم. در این بخش درباره انواع مختلف هاستینگ بحث خواهیم کرد.

ابتدا با محبوب‌ترین گزینه شروع می‌کنیم.

هاست اشتراکی

هاست‌های اشتراکی چندین وب‌سایت را روی یک سرور ذخیره و میزبانی می‌کنند.

این هاست‌ها معمولاً برای سایت‌های شخصی و وبلاگ‌ها مفیدند. برای شروع می‌توانید از این پلن‌ هاستینگ که قیمت خیلی پایینی دارند شروع کنید.

این هاست‌ها با وجود قیمت جذاب، چند عیب اساسی از قبیل امنیت پایین دارند. در حقیقت این هاست‌ها نمی‌توانند به طور کامل امنیت وب سایت‌تان را تامین کنند.

هاست اشتراکی اجازه دسترسی روت را به شما ‌نمی‌دهد، بنابراین برای انجام بعضی از تنظیمات سرور، مانند پیاده سازی فایروال محدودیت دارید. برای حل این مشکل می‌توانید از سایر سرویس‌ها استفاده کنید.

[btn_callaction link=”https://design.hostiran.net/host-domain-landingpage/” label=”اطلاعات بیشتر” text=”برای مشاهده قیمت‌ها و شرایط مربوط به هاست اشتراکی، خدمات میزبانی وب و همچنین انتقال سایت خود به دیتاسنتر هاست ایران بر روی دکمه روبه‌رو کلیک کنید. جهت کسب اطلاعات بیشتر و دریافت مشاوره با واحد فروش میزبانی وب به شماره ۰۲۱۲۸۳۱۰ تماس حاصل فرمایید.”]

مقاله مرتبط: سه دلیل برای استفاده از هاست داخل ایران [ویدئو]


مشکل دیگر این قبیل هاست‌ها، سرعت پایین آن است، چون حافظه یک سرور اشتراکی بین تمام وب سایت‌هایی که روی آن قرار دارند، تقسیم می‌شود. برای مثال اگر سایت شما ترافیک سنگینی داشته باشد، سرویس‌هایی که سایت شما ارائه می‌دهد با تاخیر اجرا می‌شوند. به همین دلیل این هاست‌ها برای وب سایت‌های تجارت الکترونیک و فروشگاه های اینترنتی به هیچ وجه مناسب نیستند، چون سرعت برای وب سایت‌های تجارت الکترونیک یک فاکتور اساسی است.

در کل، در صورتی که وب سایت‌تان با داده‌های حساس مانند اطلاعات کارت‌های اعتباری سروکار دارد، بهتر است از هاست‌های اشتراکی استفاده نکنید.

مشاهده قیمت های هاست اشتراکی هاست ایران

سرورهای اختصاصی مجازی (VPS)

هاست‌های VPS در حقیقت بین هاست‌های اشتراکی و هاست‌های اختصاصی قرار دارند. این نوع هاستینگ با قیمت مقرون به صرفه‌ای عرضه می‌شوند و انعطاف‌پذیری بالایی را به شما ارائه می‌دهند.

در کل سایت‌های VPS از یک سرور به صورت اشتراکی استفاده می‌کنند، اما هر سایت کاملاً ایزوله شده(sandbox) و قسمتی از منابع سرور را به‌خودش اختصاص می‌دهد.

همچنین شما می‌توانید فضای سرور را خودتان پیکربندی کنید (هر چند در این حالت هم با محدودیت‌هایی روبرو هستید)

همان‌طور که انتظار می‌رود، یک VPS قیمت خیلی بیشتری از یک هاست اشتراکی دارد، اگر چه هنوز هم از یک فضای سرور اشتراکی استفاده می‌کند، اما VPS اجازه دسترسی روت را به شما می‌دهد و امنیت بیشتری نسبت به هاست‌های اشتراکی دارد.

البته برای استفاده از VPS به مقداری دانش فنی نیاز دارید، اگر چه ارائه‌دهندگان هاستینگ مدیریت شده در بعضی مواقع اینکار را برای شما انجام می‌دهند.

VPS برای سایت‌هایی مناسب است که به امکانات بیشتری نیاز دارند، اما هنوز آن‌قدر رشد نکرده‌اند تا به یک سرور احتصاصی نیاز پیدا کنند.

به علاوه، VPSها برای سایت‌های تجاری مناسب نیستند، مگر اینکه پهنای باندی که به همراه این سرویس‌ها ارائه می‌شوند، جوابگوی آن کسب و کار باشد.

[btn_callaction link=”https://landing.hostiran.net/vps” label=”اطلاعات بیشتر” text=”برای مشاهده قیمت‌ها و شرایط مربوط به سرور مجازی، خدمات میزبانی وب و همچنین انتقال سایت خود به دیتاسنتر هاست ایران بر روی دکمه روبه‌رو کلیک کنید. جهت کسب اطلاعات بیشتر و دریافت مشاوره با واحد فروش میزبانی وب به شماره ۰۲۱۲۸۳۱۰ تماس حاصل فرمایید.”]

سرور اختصاصی

همان‌طور که از نامش مشخص است، در این نوع‌ هاست‌ها تمام منابع سرور تنها در اختیار سایت شما قرار می‌گیرد.

اگر بودجه خوبی صرف یک سرور اختصاصی شود و به درستی هم پیکربندی شده باشد، عملاً بهترین امنیت ممکن را برای شما به ارمغان می‌آورد. چون هیچ وب سایت دیگری روی سرور شما قرار ندارد تا روی عملکرد شما تاثیر بگذارد.

البته همانند VPS، برای  استفاده از هاست اختصاصی به مقداری دانش فنی نیاز است، چون شما خودتان باید سرورتان را پیکربندی کنید(البته هاست‌های مدیریت شده خودشان این کار را برای شما انجام می‌دهند.)

البته قیمت سرور اختصاصی می‌تواند یک عیب بزرگ باشد، اما با توجه به انعطاف و قدرتی که به شما می‌دهد، قیمت آن قابل توجیه است.

همچنین سرور اختصاصی برای سایت‌های تجاری و کسب و کارهایی که نیاز به یک سرور سریع دارند، یک انتخاب حیاتی است. در حقیقت با توجه به مطالبی که در قسمت‌های قبلی گفته شد، می بینید که انتخاب دیگری برای این قبیل سایت‌ها ندارید.

هاست‌های اختصاصی فضای سرور بیشتری را ارائه می‌دهند و برای سایت‌های بزرگ گزینه مناسب‌تری محسوب می‌شوند.

[btn_callaction link=”https://landing.hostiran.net/dedicated-server/” label=”اطلاعات بیشتر” text=”برای مشاهده قیمت‌ها و شرایط مربوط به سرور اختصاصی، خدمات میزبانی وب و همچنین انتقال سایت خود به دیتاسنتر هاست ایران بر روی دکمه روبه‌رو کلیک کنید. جهت کسب اطلاعات بیشتر و دریافت مشاوره با واحد فروش میزبانی وب به شماره ۰۲۱۲۸۳۱۰ تماس حاصل فرمایید.”]

نتیجه گیری

اغلب مشتریان نمی‌توانند به درستی سرویس هاست مورد نیاز خود را انتخاب کنند.

در حالی که هر پلن هاستینگ با سطح متفاوتی از CPU، RAM و پهنای باند و… ارائه می‌شوند، اما چند تفاوت اساسی دارند که با توجه به آنها می‌توانید سرویس مناسب خود را انتخاب کنید.

در این پست به سه پلن اختصاصی سرویس های هاستینگ نگاهی انداختیم. در زیر به‌طور خلاصه آن‌ها را مرور می‌کنیم:

هاست‌های اشتراکی: این نوع هاستینگ برای اغلب کسب و کارها مناسب نیستند و فقط برای سایت‌های شخصی مناسب هستند.

هاست‌های VPS: این هاست‌ها قیمت مقرون به‌صرفه‌‌، به‌همراه لایه های امنیتی اضافه و حافظه اختصاصی هستند. این نوع هاست برای کسب‌و‌کارهای متوسط گزینه مناسبی است.

هاست‌های اختصاصی: این نوع هاست برای شرکت‌های تجاری که نیاز به ترافیک بالا یا منابع زیادی دارند، مناسب است. وب سایت‌هایی که داده‌های مهمی را مدیریت می‌کنند، بهتر است از این نوع هاست استفاده کنند.

خرید هاست لینوکس

تیم تحریریه هاست ایران

تیم تحریریه مجله هاست ایران متشکل از کارشناسان و نویسندگان متخصص در حوزه وب و هاستینگ است. این تیم با هدف ارائه محتوای ارزشمند و به‌روز به کاربران، به بررسی و تحلیل خدمات مختلف هاستینگ، آموزش‌های فنی و راهنمایی‌های کاربردی می‌پردازد. اعضای تیم با تجربه و دانش خود، سعی در ارتقاء آگاهی کاربران دارند و به آنها کمک می‌کنند تا بهترین تصمیمات را در زمینه انتخاب خدمات آنلاین بگیرند. تعهد به کیفیت و دقت در ارائه اطلاعات، از ویژگی‌های بارز این تیم است.

Related Articles

One Comment

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

6  +  2  =  

Back to top button