ازنظر گوگل کدام صفحات سایت کیفیت پایینی دارند؟
کیفیت در الگوریتم موتور جستجوی گوگل حرف اول را میزند. کیفیت سایت، محتوا و لینکهای سایت در رتبهبندی گوگل نقش کلیدی دارند و موفقیت و شکست سایت شمارا تعیین میکنند. کیفیت ضعیف عامل اصلی ترافیک پایین وبسایت است که زیان مالی ایجاد میکند.
اما کیفیت پایین ازنظر گوگل چگونه تعریف میشود؟
در این مقاله، کیفیت سایت را از زبان John Mueller گوگل تعریف میکنیم تا با دانش کافی سئوی سایتتان را تنظیم کنید و کیفیتش را بالا ببرید.
گوگل چگونه کیفیت صفحات سایت را آنالیز میکند؟
ابتدا باید درک کنید که الگوریتم گوگل چگونه صفحات و کل سایت شما را مرور میکند تا کیفیت سایت را تشخیص دهد. البته توضیحات گوگل همیشه عمومی است یعنی شامل همه سایتها میشود و فرقی نمیکند که سایت خبری دارید یا محصولات میفروشید!
معمولاً گوگل محتوای هر صفحه را بهصورت جداگانه در نظر میگیرد. علاوه بر اینکه سعی میکند کل سایت را هم درک کند تا تشخیص دهد که سایت چه عملکردی دارد و موردعلاقه بازدیدکنندگان است تا مطمئن شود که همهچیز در سایت با هدف اولیهاش کار میکند.
بنابراین باید همه محتوای سایتتان را در نظر بگیرید و محتوایی که میخواهید ایندکس شود را مشخص کنید.
آیا صفحات کم ترافیک به کیفیت سایت صدمه میزنند؟
معمولا همه فکر میکنند که باید صفحات سایتشان را که ترافیک خوبی ندارند حذف کنند و یا حداقل noindex کنند تا از چشم کرالرهای گوگل پنهان بمانند درحالیکه باید عوامل دیگری مانند موضوع سایت و محتوا را هم در نظر بگیرید.
فرض کنید که یک سایت خبری دارید که روزانه ۱۰۰ مقاله جدید منتشر میکند که ۱۰ عدد از این مقالهها ۹۵% ترافیک ارگانیک سایت را کسب میکنند و ۹۰ مقاله باقیمانده هیچ ترافیکی کسب نمیکنند. درنتیجه نگران هستید که گوگل تصمیم بگیرد که سایت شما فقط برای ۱۰% مخاطبها جالب است!
پس شما هم تصمیم میگیرید که اخبار خستهکننده محلی را با یک تگ noindex پنهان کنید تا کیفیت کل سایت را بهتر کنید! درحالیکه ترافیک سایت لزوما تنها فاکتور مهم برای قضاوت در مورد کیفیت یک سایت خبری نیست و قطعا دلیل کیفیت پایین هم نیست!
برای اینکه کاملاً طبیعی است که تعدادی مقاله داشته باشید که اخبار داغ محلی هستند و برای مدت کوتاهی محبوب شوند اما بهصورت دائمی به یک مقاله رکوردشکن در سایتتان تبدیل نشوند. از این دیدگاه، این مقالات کم کیفیت محسوب نمیشوند!
فقط برای اینکه یک مقاله محبوب نیست دلیل نمیشود که کیفیتش پایین باشد.
چگونه تشخیص دهیم که یک مقاله کیفیت پایینی دارد؟
مشکلاتی مانند محتوای ناخوانا، ادبیات غلط و ساختار ضعیف محتوا، کیفیت پایینی ایجاد میکنند.
مثلا اگر مقالات زیادی از نویسندههای متفاوت منتشر میکنید، طبیعتاً کیفیت متفاوتی دارند. احتمالا برخی از آنها کیفیت ایدهآلی ندارند یعنی خوانا نیستند یا خوب ساختاربندی نشدهاند و غلط املایی و انشایی هم دارند. در عوض مقالات دیگرتان کیفیت بالایی دارند که همه اصول نوشتاری را رعایت کردهاند.
در این شرایط کار قضاوت را برای گوگل سخت میکنید! بازدیدکنندگان هم بهسختی متوجه میشوند که مقالات باکیفیت هم در سایتتان دارید که مانند جواهر بین شن و ماسه پنهان شدهاند!
در این صورت باید یک فیلترینگ کیفیت انجام دهید تا کاربرها و گوگل بتوانند تشخیص دهند که هدف شما چیست و میخواهید بابت چه نوع محتوایی شناخته شوید!
این نوع محتوای مخلوط شامل خیلی چیزها میشود و حتی محتوای تولید شده توسط کاربران را هم در نظر میگیرد. گاهی اوقات فقط به دلیل اینکه با یک کاربر کار میکنید، محتوایش را در سایت منتشر میکنید اما واقعا تمایلی ندارید که با این نوع محتوا شناخته شوید.
در این شرایط میتوانید روی این مقالات تگ noindex بگذارید تا گوگل ایندکس نکند، حداقل تا زمانی که نتیجه و ترافیک مناسبی کسب کنند.
باوجودی که فیلترینگ کیفیت برای مقالاتی از نویسندههای متفاوت، کار کاملا عاقلانهای است اما در مثال بالا که یک سایت خبری است، طبیعتا انواع مختلفی مقاله از نویسندههای متفاوت دارید که خوب نوشته شدهاند و منطقی هستند اما موضوعشان برای بلندمدت جذاب نیست. در این صورت این مقالات نرمال هستند و نباید نگرانشان باشید یا از ایندکس شدنشان جلوگیری کنید. این مقالات کیفیت پایین ندارند فقط در بلندمدت محبوب نیستند.
نکته مهم در تشخیص کیفیت یک مقاله، دقت کردن به خود محتواست تا متوجه شوید که بد نوشته نشده باشد.
نتیجهگیری
فقط به این دلیل که یک صفحه وب محبوب نیست و ترافیک بالایی ندارد دلیل نمیشود که کیفیتش پایین است و تاثیر بدی روی کیفیت کل سایت میگذارد بلکه باید هم محتوا را در ارتباط با موضوع کل سایت در نظر بگیرید و هم کیفیتش را بهتنهایی ارزیابی کنید.
ترافیک پایین میتواند نشانه یک مشکل باشد؛ اما خود مشکل نیست!
بنابراین یک نگاه دقیق به محتوا بیندازید و تعیین کنید که آیا ترافیک پایین به دلایل زیر ایجاد شده است:
- محتوای سایت مشکلات املایی و انشایی دارد که باید فورا اصلاح شود.
- اطلاعات صفحه وب بهروز نیست که باید بهروز شود.
- صفحه وب محتوای کمی دارد که باید افزایش پیدا کند.
- موضوع صفحه وب محبوب نیست که اشکالی ندارد.
در مواقعی که باید یک مقاله نهچندان موردعلاقهتان را در سایت منتشر کنید، میتوانید از noindex استفاده کنید تا کرال نشود و در نتایج جستجو ظاهر نشود.